De 10 bästa ordbehandlingsapparna för din iPad

Om du planerar att använda din iPad för att ersätta en dator, vill du använda den bästa ordbehandlingsappen på den. Det finns massor av tillgängliga alternativ, inklusive både gratis och premium ordbehandlingsappar, så vi har jämfört alla värdiga val nedan.

Du kan använda vilken som helst av dessa iPad-ordbehandlare för att redigera dokument, sammanställa anteckningar eller till och med knäcka en roman. Många av dem erbjuder till och med bred filkompatibilitet, så att du kan fortsätta arbeta med andra människor oavsett vilken enhet eller app de använder.

1. Sidor

Pages är Apples ordbehandlare för sina enheter som är tillgänglig gratis på App Store. Om du inte visste det kan du också ladda ner Numbers och Keynote gratis och använda hela Apple iWork-sviten. Vissa användare kanske till och med tycker att Apple Pages är bättre än Microsoft Word för dem.

Med fullt iCloud-stöd synkroniserar Pages dokument över alla dina Apple-enheter. Förutom att använda appen Pages kan du logga in på iCloud.com att arbeta med Pages-dokument via en webbläsare.

Pages gör det enkelt att skapa vackra dokument. Det ger dig full kontroll över layouten av textrutor, bilder och former. Du kan till och med använda kostnadsfria mallar för att skapa digitala böcker, nyhetsbrev, rapporter och mer.

Utbudet av ordbehandlingsverktyg som du kan använda från din iPad är kraftfullt: fotnoter, listor, ordräkning, diagram, bilder och andra formateringsverktyg. Det stödjer också samarbete. Så du kan arbeta med andra personer i samma dokument och spåra vilka ändringar de än gör.

Sidor kan vara den bästa gratis ordbehandlaren att använda på din iPad, men den sviks av bristen på tredjepartsstöd för molnlagring för samarbete. Du kan bara samarbeta över iCloud från din iPad, inte via Dropbox, Google Drive eller andra molnlagringstjänster.

Ladda ner: Sidor (Fri)

2. Microsoft Word

Microsoft Word för iPad är en mobilvänlig version av skrivbordsappen. Den stöder bilder, tabeller, diagram, fotnoter, ekvationer och mer. Du kan komma åt dokument via OneDrive, iCloud Drive, Google Drive och andra molnlagringstjänster.

Du kan också samarbeta med andra och spåra ändringarna de gör, precis som Pages låter dig göra. En stor skillnad är att fler av dina kollegor sannolikt använder Microsoft Word än Pages. Så du kommer att ha en större pool av människor att samarbeta med.

Om du redan har en Microsoft 365-prenumeration är Microsoft Word en av de bästa ordbehandlingsapparna du kan dra nytta av. Eftersom det är den bästa appen för så många människor, är Microsoft Word det bästa alternativet för att dela arbete med andra.

Ladda ner: Microsoft Word (Gratis, prenumeration tillgänglig)

3. Google Dokument

Google Dokument gör det enkelt att skriva, redigera, dela och samarbeta i viktiga dokument. Du kan använda den var du än är, på vilken enhet som helst, vilket gör den till en av de bästa apparna för att skriva på en iPhone också. Precis som andra Google-produkter är det helt gratis.

Ladda ner Google Docs på din Apple- eller Android-enhet så att du kan använda denna ordbehandlare var du än är. Alternativt kan du alltid komma åt Google Dokument från din Mac eller Windows PC med en webbläsare.

Arbeta med in-line-bilder och en rad formateringsalternativ för att skapa ditt CV, rapport, brev eller andra viktiga dokument. Du kan till och med dra nytta av Googles utbud av snygga mallar för att påskynda processen.

Samarbete är kärnan i Google Dokument. När dina medarbetare gör ändringar i ett delat dokument visas deras namn på skärmen. Välj att göra dokument offentliga för alla eller privata för en utvald grupp, och välj till och med redigeringsprivilegier för dina teammedlemmar.

Google Docs är kompatibelt med DOC- och DOCX-filer, så du kan öppna eller exportera Word-filer för andra att använda. Detta gör Google Docs till en av de bättre gratis ordbehandlare för din iPad när inte alla använder Word.

Ladda ner: Google Dokument (Fri)

4. WPS Office

WPS Office innehåller en svit med kostnadsfria affärsinriktade verktyg för iPad, Mac, Android, Windows och Linux. Med paketet kan du skapa dokument, presentationer, kalkylblad, PM och PDF-filer med en rad tillgängliga mallar för att komma igång.

Du kan också dela dokument i en mängd olika format, inklusive DOC och DOCX, så att andra kan öppna dina rapporter i vilken app de än väljer att använda.

WPS Office värdesätter enkelhet i allt från design till användargränssnitt. Detta gör den till en snabb ordbehandlare som är en bris att börja använda på din iPad. Ett premiumabonnemang är tillgängligt för $29,99 per år. Detta tar bort annonser och låser upp möjligheten att redigera PDF-filer, ger dig 20 GB molnlagring och mer.

Ladda ner: WPS Office (Gratis, prenumeration tillgänglig)

5. Anteckningsförfattare

Som du kanske har gissat från namnet är Notes Writer främst för att ta anteckningar snarare än att producera polerade dokument. Den är perfekt för att fånga dina tankar under en föreläsning, ett möte eller en brainstormingsession. Du kan skriva ut dina idéer eller använda en Apple Pencil för att skriva dem för hand istället.

Med Notes Writer kan du rita bilder, kommentera PDF-filer, fylla i formulär, signera dokument, infoga clipart och mer. När du har slutfört dina anteckningar kan du dela dem över en rad molnlagringstjänster. Det finns massor av andra klockor och visselpipor också. Dessa inkluderar distraktionsfritt läge, levande räknare för att spåra dokumentlängd, hitta och ersätta och mörkt läge.

Även om du kan ladda ner och använda Notes Writer gratis, är en Pro-version av appen också tillgänglig för iPad, som tar bort annonser, ger dig ett obegränsat antal bärbara datorer och lägger till lösenordsskydd.

Trots att den är designad för anteckningar låter den här appen dig fortfarande formatera text och exportera olika filer. Det finns dock inget stöd för DOC- eller DOCX-filer. Men du kan åtminstone synka till ett brett utbud av molnlagringstjänster.

Ladda ner: Anteckningar författare (Fri)

Ladda ner: Notes Writer Pro (5,99 USD)

6. Björn

Ungefär som Notes Writer är Bear designad kring att hålla organiserade anteckningar. Men dess enkla design och enkla organisation gör den till ytterligare en av de bästa ordbehandlare att använda på din iPad.

Bear är idealisk för allt från korta anteckningar till långa uppsatser. Den erbjuder en mängd olika formateringsverktyg, in-line bildstöd, länkar, checklistor och mer. Håll ditt skrivande organiserat med hjälp av mapparna i sidofältet, som du kan anpassa med olika ikoner för snabb navigering.

Det bästa av allt är att Bear är helt gratis att använda på din iPhone, iPad och Mac. Men för att synkronisera dina anteckningar mellan andra enheter måste du registrera dig för Bear Pro för $2,99 per månad eller $29,99 per år. Denna premiumprenumeration låser också upp teman och fler exportalternativ. Så om du letar efter den snyggaste ordbehandlaren för anteckningar på din iPad, är Bear förmodligen det.

Ladda ner: Björn (Gratis, prenumeration tillgänglig)

7. Värdsmed

Med målet att vara en bärbar skrivstudio är Werdsmith tillgänglig för din iPad, iPhone och till och med din Apple Watch. Appen är nästan gratis, men det finns en gräns för hur många dokument du kan arbeta med samtidigt. För att kringgå denna begränsning måste du betala för ett abonnemang.

Werdsmith riktar sig till författare och kommer med mallar för att skriva berättelser, bloggar, dikter och manus. Det är ett bra ställe att föra anteckningar, organisera idéer eller arbeta mot det slutliga utkastet till ett stort projekt.

Werdsmith saknar de rika redigeringsfunktionerna i andra appar på den här listan, som bild- eller tabellstöd. Istället väljer den motivationsbaserade funktioner som skrivritualer och ordmål för att hjälpa dig att arbeta med dina berättelser varje dag.

Om du vill ha en anpassningsbar ordbehandlare som fokuserar på innehåll framför allt, ge Werdsmith en chans. Du kan till och med använda den dedikerade molntjänsten för att säkerhetskopiera ditt arbete och skydda allt med Face ID eller Touch ID.

Ladda ner: Werdsmith (Gratis, prenumeration tillgänglig)

8. iA Writer

Apple har gjort iA Writer till ”Årets app” vid flera tillfällen, och det är lätt att förstå varför. Bakom den lite häpnadsväckande anmälningsavgiften ligger en kraftfull ordbehandlare med en elegant miljö för att få seriöst arbete gjort.

Denna app använder markdown-språk för att formatera text, vilket är värt att lära sig för alla seriösa författare. Det placerar också ditt dokumentbibliotek en svep bort till höger, med en förhandsgranskning undangömt till vänster. Ordna om tangentbordet för att anpassa din skrivupplevelse och använd sedan fokusläge för att koncentrera dig på dina ord. När du är klar, säkerhetskopiera allt för säker förvaring. Du kan till och med publicera direkt till WordPress.

iA Writer är en ordbehandlare för iPad som fokuserar på orden framför allt. Men det erbjuder fortfarande en hög med funktioner med fullt stöd för markdown.

Ladda ner: iA Writer ($49,99)

9. Ulysses

Ulysses är en annan stöttepelare i ordbehandlingsvärlden och kan enkelt passa in i ditt arbetsflöde med appar för iPad, Mac och iPhone. Det är bra för studenter, romanförfattare, bloggare och alla andra skrivarfanatiker. Ulysses är inte billig, men den är fullproppad med funktioner.

I hjärtat av Ulysses är en enkel men kraftfull uppmärkningsbaserad textredigerare med en bred verktygsuppsättning. Aktivera distraktionsfritt läge, och användargränssnittet smälter bort, så att du kan fokusera på bara orden. Lagra allt du skriver i biblioteket, som synkroniseras via iCloud till dina andra Apple-enheter.

Gå in i skrivmaskinsläget för att fokusera på en rad i taget. Lägg till bilagor för forskningsanteckningar, bilder, nyckelord och PDF-filer. Du kan exportera till PDF-, WEB-, EPUB-, DOC-, RTF- och vanliga textfiler. Du kan till och med publicera ditt arbete direkt till WordPress och Medium.

Du kan dra nytta av den kostnadsfria provperioden Ulysses erbjuder eller få en premiumprenumeration för $29,99 per år. Det kan vara en av de dyraste iPad-ordbehandlingsapparna som finns tillgängliga, men det är också en av de bästa. Om du äger en Mac, vet att Ulysses också är en av de bästa skrivapparna för macOS.

Ladda ner: Ulysses (Prenumeration krävs, gratis provperiod tillgänglig)

10. Scrivener

Scrivener är ett skrivverktyg för större skrivprojekt. Om du arbetar med ett manus, film eller scenproduktion är Scrivener en av de bästa iPad-ordbehandlare för jobbet.

Scrivener lägger tonvikt på organisation, låter dig gruppera dokument, lagra bilder och PDF-filer som forskningsmaterial, enkelt omorganisera ditt innehåll och söka i hela projektet. Allt detta gör det till ett måste-app för dem som gör större skrivprojekt.

Ett stort utbud av funktioner erbjuds med denna premiumapp:

  • Exportera en mängd olika format för appar för Word, PDF, Final Draft eller vanlig text
  • Konvertera ditt arbete till markdown
  • Zippa ditt projekt i en komprimerad mapp
  • Ta ögonblicksbilder för att spara tidigare versioner av ditt utkast

Scrivener är inte billig, men det kan vara den bästa iPad-ordbehandlaren för alla blivande romanförfattare. När du är redo att dela ditt arbete med världen kan du prova några av de bästa plattformarna för självpublicering.

Ladda ner: Scrivener ($23,99)

Välj den bästa skrivappen för jobbet

Dessa är alla de bästa ordbehandlare apparna att använda på din iPad. Var och en erbjuder något annat, varför det är viktigt att välja rätt verktyg för dig. Oavsett om du letar efter en kraftfull scratchpad som iA Writer eller en kapabel redigerare som Ulysses, bör du hitta det du behöver ovan.

Naturligtvis har du inte alltid din iPad på dig när du behöver arbeta med nya dokument. Och det är därför en ordbehandlare online skulle vara ett idealiskt val i de flesta fall.