De 10 bästa gratis mobilspelen utan annonser eller köp i appen

Mobilspel innebär att du kan spela spel nästan var som helst. Problemet är att hitta spel utan annonser eller köp i appar, vilket blir allt svårare nuförtiden.

MAKEUSE AV DAGENS VIDEO

SCROLL FÖR ATT FORTSÄTTA MED INNEHÅLL

Så, letar du efter gratis mobilspel utan annonser för Android eller iOS? Läs sedan vidare för vår lista över annonsfria spel som du inte kan missa som du kan ladda ner gratis. Du kommer att se att gratisspel utan annonser också är massor av roliga och kommer att ge dig timmar av underhållning.

1. PBS KIDS-spel

Har du ett barn som gillar att spela spel på en iPhone eller Android-enhet? Om så är fallet bör du överväga att ladda ner PBS KIDS Games.

Att ladda ner spel för barn kan vara en hit eller miss. Vissa spel är roliga och lärorika, men de kan ha annonser eller popup-fönster som är olämpliga för barn. Du kanske också är orolig över det faktum att ett barn kan få ut avgifter genom köp i appar.

Med PBS KIDS Games kan du lägga alla dessa farhågor åt sidan. PBS KIDS Games har inga popup-fönster eller köp i appen. Appen är också gratis att ladda ner. Det finns över 100 spel som skulle underhålla dina barn och är baserade på karaktärer de älskar, som Curious George och Daniel Tiger.

Varje spel i appen kräver ytterligare nedladdningsutrymme, men alla är annons- och popupfria.

Ladda ner: PBS KIDS-spel för Android | iOS (Fri)

2. ULTRAFLÖDE

Vill du ha ett smörigt pussel? Då är det minimalistiska pusselspelet ULTRAFLOW värt att kolla in. Även om grafiken är superenkel, kan spelet visa sig vara ganska utmanande.

Målet är att få den numrerade bollen till den större cirkeln inom ett visst antal studsar. Detta begränsade antal visas på den mindre cirkeln. När du använder den sista studsen exploderar bollen om den inte har nått sin destination.

Även om vissa steg är komplexa, saknar spelet timers och andra begränsningar. Så du kan spela i din egen takt. För att starta om en nivå, tryck bara två gånger på skärmen. Med 99 nivåer kommer ULTRAFLOW garanterat att hålla dig sysselsatt ett tag.

Och om det inte räcker, så finns det också ULTRAFLOW 2, med ytterligare 180 nivåer tillgängliga helt gratis. Det är ett av de bästa Android-spelen utan annonser.

Ladda ner: ULTRAFLOW för Android (Fri)

Ladda ner: ULTRAFLOW 2 för Android (Fri)

3. GameStart Pixel Battle

Om du behöver en bra retrofix utan att förvandla din Android till ett retrospelnav, så är GameStart Pixel Battle det annonsfria mobilspelet du bör ladda ner.

Detta är ett utmärkt val att överväga om du vill ha gammaldags sidoscrollande plattformsspel, eftersom GameStart Pixel Battle kommer med fantastisk 16-bitars grafik. Toppen är ett chiptune-soundtrack fyllt med 80- och 90-talsnostalgi.

Du tar kontroll över gamertjejen Alyse och hjälper henne att upptäcka vad som har saboterat spel, vilket gör dem omöjliga att spela. När allt kommer omkring är det säkert ingen som tycker att galet svåra spel är roliga.

GameStart Pixel Battle är ett sidoscrollande plattformsspel som utmanar dig att kämpa dig igenom allt svårare fiender. Håll utkik efter cameos från populära proffsspelare och lås upp fler spelbara karaktärer, alla med sina unika förmågor.

Även om du aldrig har hört talas om GameStart, kommer denna pärla av ett spel att tjäna din retroactionfix väl.

Ladda ner: GameStart Pixel Battle for Android | iOS (Fri)

4. DATAVINGEL

Om du letar efter en adrenalinkick, ge DATA WING och dess futuristiska men ändå retrografik ett försök. Även om det kanske saknar chiptunes du växte upp med; det ursprungliga EDM-soundtracket är fortfarande ganska trevligt.

Målet är att tävla mot mållinjen i olika målbaserade uppdrag som tilldelats av datorsystemet ”Mother”. Det som skiljer DATA WING från andra förare är det unika körsystemet. Ditt skepp flyger automatiskt och du pekar åt vänster eller höger för att styra åt endera riktningen.

För att bromsa, tryck bara på båda sidorna samtidigt. Du kan också stöta av väggar och använda momentumet till din fördel för att passera andra förare.

Även om DATA WING handlar om racing, har den en historia som sträcker sig över två timmar med 40 nivåer att slutföra. I slutändan är detta ett roligt, historiedrivet, konkurrenskraftigt racingspel som får ditt blod att pumpa.

Ladda ner: DATA WING för Android | iOS (Fri)

5. OHM – A Virtual Science Center

Om du letar efter ett pedagogiskt spel för barn eller bara vill lära dig något nytt själv, är OHM – A Virtual Science Center ett bra alternativ.

OHM har en underbar design med låg polyetylen, vilket gör det till ett av de snyggaste mobilspelen som finns. Grafiken är vacker och drar dig in i den fascinerande världen av energi och elektricitet.

I OHM får du lära dig om energi och hur den fungerar. Den förklarar hur energi blir elektricitet från en atomär nivå, och arbetar sig upp till mer betydelsefulla objekt, som transport. Spelet består av flera pusselbaserade kapitel med olika ämnen som det förklarar på ett roligt och interaktivt sätt.

OHM:s pussel är för det mesta enkla, men det är vad du kan förvänta dig av ett spel som är tänkt att tjäna ett pedagogiskt syfte. Men allt eftersom inlärningen fortskrider blir pusslen svårare. Det blir dock aldrig för komplicerat, vilket gör spelet perfekt för barn.

När allt kommer omkring, vem sa att du inte kunde ha kul och lära dig något samtidigt? Det är verkligen bland de bästa iPhone-spelen utan annonser.

Ladda ner: OHM – A Virtual Science Center för iOS (Fri)

6. PewPew

Älskar Geometry Wars men känner du inte för att betala en premie? PewPew låter dig uppleva flerriktad shoot-em-up action utan kostnad.

Grafiken i PewPew är grundläggande, men den är perfekt om du vill ha ljusa neonkonturer mot en svart bakgrund. PewPew har en hög bildfrekvens och har fem olika spellägen: Pandemonium, Dodge This, Assault, Chromatic Conflict och Asteroids.

Pandemonium inkluderar fiender som exploderar eller snurrar maniskt vid döden, vilket skapar kaos för dig. Dodge Detta utmanar dig att samla lådor samtidigt som du undviker fiender. Assault är som klassiska Geometry Wars, där du bekämpar vågor av fiender.

Chromatic Conflict innebär att du bara dödar fiender som matchar ditt skepps nuvarande färg, vilket blir lite knepigt och kräver observation och tålamod. Slutligen, Asteroids är som det klassiska spelet med samma namn som du förmodligen har spelat förut.

Som om dessa spellägen inte är nog har PewPew också spelbara skepp att låsa upp och topplistor att klättra på. Det är otroligt hur det här spelet är gratis utan begränsningar.

Ladda ner: PewPew på Android | iOS (Fri)

7. Underhand

Vill du ha något helt gratis men också unikt? Kolla sedan in Underhand av Spoopy Squad – det finns inget annat som det.

Underhand fakturerar sig själv som en CCG, som vanligtvis står för ”samlarkortsspel”, men här står för ”kultistiskt kortspel.” Det betyder att du tar rollen som en sektledare och måste hantera din sekts resurser effektivt.

Under tiden måste du svara på olika händelsekort som dras från leken. Ditt svar på händelser avgör framgången för din kult och hur långt den kommer att gå.

Din sekts primära mål är att sammankalla en ”Gammal”, men återigen, detta beror på din resurshantering och framgång. Annars kan kulten falla offer för själva tidens prövningar och vedermödor. Hur som helst ger Underhand ett spännande valbaserat äventyr som alla kan njuta av.

Vi rekommenderar att du noggrant går igenom handledningen till att börja med, för annars kommer du sannolikt att gå vilse. Men när du väl börjar spela är det svårt att sluta.

Ladda ner: Underhand av Spoopy Squad för Android (Fri)

8. Simon Tathams pussel

Detta spel innehåller 39 pusselspel (38 för iOS) som är öppen källkod, annonsfria och helt gratis spel att spela. Du kan läsa beskrivningen av varje pussel för att förstå det bättre.

Varje pussel erbjuder en unik utmaning, och det kan ta lite tid att lösa det. Om du vill testa din hjärna och döda lite tid är det här spelet värt att prova.

Ladda ner: Simon Tathams pussel för Android | iOS (Fri)

Ett mycket annorlunda alternativ är Cytoid, undertextad som ”A Community Rhythm Game” med en Guitar Hero/Let’s Dance-strategi.

Allt du behöver göra med det här spelet är att trycka på skärmen när cirklarna visas. Ibland måste du föra fingret längs vägen som visas. Vad som än händer spelar du till musiken, ett roligt techno-soundtrack som tar dig genom spelet.

Ökad noggrannhet låter dig gå upp i nivå och gå vidare till nästa steg, där saker och ting blir ännu mer utmanande.

Cytoid är tillgängligt gratis och utan annonser eller köp i appen, vilket är imponerande med tanke på hur detta mobilspel är unikt.

Ladda ner: Cytoid: A Community Rhythm Game för Android | iOS (Fri)

10. Unciv

För dig som älskar Risk-stil rollspel, Unciv är för dig. Detta spel är öppen källkod, vilket innebär att det kommer att förbli gratis och annonsfritt för alltid. Det härmar populära strategispel från 90-talet, där du arbetar för att bygga upp din civilisation och ta över dina fiender.

Unciv har över en miljon nedladdningar och har fått 4,7 stjärnor. För ett gratisspel som detta är det en bra prestation. Många lojala Unciv-spelare arbetar också med att förbättra spelet på GitHub för att få det att fungera på nyare Android-operativsystem.

Om du har en Android-enhet är Unciv ett måste att ladda ner.

Ladda ner: Unciv för Android (Fri)

Vilka är dina favoritspel utan annonser?

Även om det finns många trendiga mobilspel där ute, är de flesta fulla av annonser och försöker driva på dig köp i appen, vilket snabbt kan bli riktigt irriterande. Lyckligtvis finns det fortfarande några fantastiska gratis mobilspel tillgängliga utan annonser, som vi har visat dig.

Som du kan se finns det gott om iPhone- och Android-appar utan annonser som är roliga och jämförbara med betalspel. Tack vare dessa spel kommer du aldrig behöva spela spel med annonser inom en snar framtid, vilket ger dig en välbehövlig paus från irriterande popup-fönster och extraköp.