De 10 bästa apparna för bostadsköp/husjakt för 2023

Spread the love

Letar du efter ett nytt hem? Om ja, bör du inte missa dessa hemjaktappar för att hjälpa dig med din sökning.

Tidigare brukade man undra hur man upptäcker tillgängliga fastigheter. Idag har dessa husjaktappar effektiviserat din resa. Folk behöver inte leta efter hus i tidningsurklipp längre.

Dessa husjaktappar ger gränslös information på själva din smartphoneskärm. Förutom området och orten föreslår dessa appar hus som passar dina förutsättningar.

Men i den här artikeln kommer vi att gå in i världen av appar för husjakt och hur dessa appar kan effektivisera dina sökningar och spara tid och energi. Dessutom kommer vi att se de väsentliga aspekterna en individ bör leta efter när han köper ett hus. Så låt oss låsa upp dörrarna för att komma in i världen av appar för husjakt.

Vad är appar för hemköp?

Hemköpsappar är mobilapplikationer som hjälper blivande husägare i deras jakt på en ny bostad. Dessa appar tillhandahåller en mängd olika funktioner och verktyg för att hjälpa konsumenter att hitta och köpa sitt drömhus. Den innehåller också sökfunktioner som låter användare filtrera hus baserat på plats, pris och storlek.

De flesta appar för husköp inkluderar tillgång till bilder, virtuella rundturer och fastighetsdata för att hjälpa användare att göra välgrundade bedömningar.

Dessutom kan användare av husköpsapplikationer ha tillgång till marknadsdata i realtid, bolånekalkylatorer och andra verktyg för att hjälpa till att väga sina alternativ och fatta ett beslut.

Vissa applikationer erbjuder schemaläggningsalternativ och direkt kommunikation med fastighetsmäklare för att hjälpa användare att ordna fastighetsvisningar och få kontakt med ämnesspecialister. Kort sagt, dessa applikationer kan minimera dina ansträngningar och maximera resultaten.

Saker att tänka på när man köper hus

Människor utvecklar ofta en stark känslomässig bindning till sina hus som kan variera från person till person. Vi har alla vackra minnen relaterade till vårt hem.

Så det är viktigt att fatta ett välgrundat beslut genom att överväga några avgörande faktorer när du köper ett hus. Det här är några punkter att tänka på när du letar efter ett hus:

  • Läge – Bostadens läge är viktigt eftersom det påverkar dess värde, tillgänglighet och närhet till bekvämligheter.
  • Budget – Användare bör bestämma sin budget och ekonomiska möjligheter utan att sträcka sig för tunt.
  • Storlek och layout – Med tanke på dina nuvarande och framtida behov bör man söka efter hus.
  • Fastighetens skick – Detta inkluderar fastighetens kaliber, hur gammal fastigheten är och även hur välskött den är.

Slutligen är det viktigt att arbeta med en pålitlig fastighetsmäklare som kan vägleda dig genom bostadsköpsprocessen och hjälpa dig att välja rätt fastighet för dina behov och budget.

Fram till nu har du lärt dig om fördelarna med dessa husjaktappar. Nu uppstår frågan vilken app du ska välja för att visa dig husen du söker. Kan dessa appar revolutionera sökandet efter det perfekta hemmet? Utmärkta alternativ finns tillgängliga, men varje app har något unikt att erbjuda sina användare.

  Försäljningsledningshantering är enkelt med Bigin [+ 3 Alternatives]

Nedan kommer vi att fördjupa oss i funktionerna i några av husjaktsapparna som du måste kolla in. Så, utan att spendera mer tid, låt oss gå in i en värld av husjaktapplikationer.

Zillow

Zillow är en populär app för att köpa, sälja och hyra hem. Den här appen har fantastiska funktioner och verktyg som gör att appen sticker ut från andra. Användare kan söka efter hus och lägenheter till salu eller hyra enligt deras föredragna pris, läge och storlek.

Dessutom ger den här appen hemmamarknadstrender i realtid. Besökare kan lagra favoritlistor, ställa in aviseringar för nya listor och kontakta fastighetsmäklare direkt via appen.

Dessutom erbjuder Zillow Real Estate & Rentals-appen bilder och virtuella rundturer i hus. Dessa egenskaper gör att appen sticker ut och gör appen till ett populärt verktyg för att navigera på fastighetsmarknaden.

Zillow Real Estate & Rentals är kompatibel med både Android- och iOS-enheter. Dessutom låter denna husjaktapp användare scrolla igenom rummen för att korrekt undersöka varje del av huset.

Trulia

Om du hittar ett hus och en lägenhet till salu eller uthyrning kan Trulia-applikationen vara din följeslagare i din sökresa. Appen erbjuder många funktioner, såsom pris, plats och storleksbaserade sökfilter, för att upptäcka det perfekta hemmet.

Användare kan lagra sina favoritlistor, bläddra i bilder eller praktiskt taget rundturer och registrera sig för meddelanden om nya inlägg som uppfyller deras kriterier.

Dessutom kan användare få insikt i grannskapet, inklusive detaljer om närliggande skolor, brottsfrekvens och faciliteter, med hjälp av Trulias distinkta ”What Locals Say”-funktion. Dessutom kan användare få tillgång till fastighetsmäklare som kan hjälpa dem att skaffa en fastighet och ge vägledning genom hela processen.

Trulia-appen är tillgänglig på både Android- och iOS-telefoner. Kort sagt, Trulia Real Estate & Rentals husjaktapp är en kraftfull sökmotor för att filtrera dina sökningar.

Homesnap

Homesnap hjälper användare att hitta och köpa deras idealiska hus. Det låter kunderna söka efter bostäder baserat på läge, pris och storlek. Applikationen House Finder ger också snabb fastighetsinformation, inklusive foton och virtuella rundturer.

Användare kan lagra sina favoritlistor och få meddelanden när nya som uppfyller deras kriterier blir tillgängliga.

Dessutom ger appen ett andrahandsvärde i realtid, såsom fastighetspristrender och försäljningshistorik. Denna husjaktsapp är dock en dynamisk och användarvänlig plattform.

Det ger upptäckter i din handflata och ger användarna en enkel och njutbar upplevelse. Kort sagt, Homesnap integrerar sömlösa sökningar med en mängd information. Dessutom är Homesnap tillgängligt på Google Play Store och App Store.

Realtor.com

Realtor.com är en husjaktsapp som erbjuder en mängd olika funktioner för att vägleda användare i deras sökning. Användare kan söka efter hus baserat på deras föredragna läge, pris och andra kriterier. Däremot kan de få aviseringar om nya uppdateringar och prisändringar. Dessutom kan användare definiera sin föredragna sökplats genom att rita på kartor.

  20 bästa spelen med stöd för RTX och DLSS

Dessutom skräddarsyr stora varianter av filter din söklista med tanke på vad du letar efter. Genom att stanna hemma kan du bläddra igenom 3D-bilderna av platsen.

Dessutom kan användare enkelt utnyttja denna Realtor.com Real Estate från Google Play Store eller App Store. Tillgången till prisvärdkalkylatorn gör appen till den bästa av allt. Användare kan använda denna överkomliga kalkylatorfunktion för att kontrollera deras husprisklass var som helst.

Redfin

Redfins husjaktsprogram är tillgängligt på Google Play Store och App Store. Denna husjaktsapp ger uppdateringar om fastighetsmarknaden var 5:e minut. Användare kan boka en gratis rundtur med Redfin-agenter för att undersöka huset. Redfins databas hanteras dock av lokala MLS.

Dessutom är funktionen som gör att appen sticker ut dess breda förslag. Användare kan anpassa sina sökningar eftersom ett brett utbud av filter är tillgängliga. Dessa filter inkluderar sökningar efter tillgänglighet på skolor, prisalternativ, fastighetstyper och mer.

Kort sagt, om du vill ha ett hus i ett lokalt område, kan du välja Redfin Homes for Sale & Rent, eftersom det lokala MLS driver detta.

Rocket Homes Fastigheter

Rocket Homes Real Estate husjaktapp låter användare hitta det mest bekväma huset som passar deras budget. Med hjälp av hemsökningsfunktioner kan användare hitta huset när de kommer ut på marknaden. Användare kommer att meddelas omedelbart när priset sjunker. Däremot finns en översikt på hög nivå tillgänglig för användarna att undersöka.

Dessutom finns bostadsmarknadsrapporter tillgängliga på appen för att kontrollera tidigare data. Användare kan ladda ner Rocket Homes Real Estate från Google Play Store eller App Store.

Kort sagt, du måste prova Rocket Homes Real Estate-applikationen för husjakt för användare som letar efter ett lättanvänt och bekvämt sätt att söka efter ett hus.

Xome

Xome är kompatibel med iOS- och Android-baserade enheter och lätt tillgänglig i Google Play och Apple-butikerna. Denna husjaktapplikation har över 100 miljoner fastigheter, inklusive MLS fastighetslistor.

Dessutom kan användare lägga över rik lokal data på kartsökningslistor, inklusive stadsdelar, närliggande restauranger, shopping, hotell och många fler.

Dessutom, med hjälp av bolånekalkylatorn, kan användare bestämma sina prisvärda hus. Dess hyresvärderingsdata och uppskattningar gör appen användarvänlig. Användare kan kontakta Xome Concierge för en Xome-agent som kan svara på alla deras frågor.

Kort sagt, om du vill ha ett hus eller en lägenhet kan du få allt här på Xome. Därför har den allt du letar efter.

Kompass

Compass är den bästa guiden för att hitta ett hus du kommer att älska. Appens fastigheter integrerar klassens bästa teknik med exceptionella agenter för att sömlöst söka. Användare får välja bland tusentals aktuella listor.

Men tillgången på filter gör det möjligt för användare att filtrera efter de krav som är viktigast för dem.

Dessutom kan användare spara sina listor på ett ställe för att hålla ett öga på dem. Att schemalägga dina besök hos agenterna är anpassningsbart med Compass-appen för husjakt.

Applikationen Compass: Real Estate & Homes är tillgänglig för dina enheter i App Store och Play Store. Kort sagt, Compass ger breda sökmöjligheter och tillgång till professionell vägledning, vilket gör det till ett viktigt verktyg.

  Årets 32 bästa webbappar 2014

Homes.com

Homes.com låter användare välja bland miljontals tillgängliga alternativ i hela USA. Interaktiva kartor, högupplösta fastighetsfoton, levande bolåneräntor och många användbara verktyg för att köpa bostäder kan göra din sökresa trevlig. Få åtkomst genom installation via App Store eller Google Play Store.

Dessutom säkerställer appen listor av bästa kvalitet med hjälp av MLS-kort och lokala dataleverantörer. Du kan dela ditt hus med vänner och familj för att söka deras åsikter.

Kort sagt, om du är en förstagångsköpare kan du få fantastiska bolånealternativ med Homes.com för försäljning och uthyrning. Dessa bolånealternativ inkluderar refinansieringslån och till och med specialräntor.

LoopNet

LoopNet har en omfattande databas med kommersiella fastigheter som inkluderar kontors-, industri- och butikslokaler. Användare kan få detaljerad information om de tillgängliga egenskaperna.

Men med LoopNet kan du vara den första att veta när en ny fastighet introduceras på marknaden. Dessutom kommer du att meddelas om det sker någon förändring i din listade fastighet.

Dessutom kan du begära ytterligare information och en rundtur med en fastighetsmäklare för att besöka platsen.

Få tillgång till LoopNet Real Estate-appen genom installation via Google Play Store och App Store. Kort sagt, Loopnet är en användbar app för personer som vill köpa eller hyra kommersiella fastigheter, eftersom den länkar människor med egendom.

Vanliga frågor

Ska jag använda mer än en app när jag söker efter hus?

Ja, att använda mer än en app kan vara fördelaktigt för dig. Varje app erbjuder olika funktioner och en mängd olika databaser som kan dyka djupt in i dina sökningar och ge dig fullständig täckning.

Hur uppskattar dessa appar värdet på ett hus?

Husjaktappar uppskattar värdet av ett hus genom att samla in data från flera källor, inklusive MLS-databaser, användargenererat innehåll eller offentliga register.

Är uppgifterna korrekta?

Du kan följa applikationens data för att hitta ett vackert hus. Noggrannheten kan dock variera eftersom dessa källor samlar in data från flera källor.

Författarens anteckning

Som nämnts tidigare är alla husjaktapplikationer perfekta och kan passa din kravlista. Tekniken kan uppgradera din jaktupplevelse. Dina behov kommer att hjälpa dig att skilja mellan alla dessa nämnda applikationer. Viktigast av allt, kom ihåg att välja den som fungerar för din säkerhet och komfort och ta hand om din budget.

Slutsats

I ett nötskal, alla söker ett vackert, budgetvänligt hus. Husjaktappar är designade för detta ändamål. Det tar med dina filtrerade sökningar i din handflata. Vi hoppas att du får alla dina frågor lösta efter att ha gått igenom artikeln.

Vi har nämnt de bästa jaktapparna. Du kan välja från ovan nämnda ansökan om du får en som uppfyller dina krav. Vänligen granska varje applikations väsentliga funktion och bestäm sedan vilken du ska välja. Slutligen, hitta dig själv ett perfekt hem med vägledning av dessa jaktappar.

Läs sedan om smarta saker att arbeta hemifrån.