Cybersäkerhetschecklista för små till medelstora företag

Spread the love

Världen hade sin största digitala revolution på grund av pandemin orsakad av covid-19. År 2020 blev våra liv mer sårbara för både biologiska och virtuella attacker.

Den digitala situationen vid den tiden var inte redo för denna snabba transformation, med många olösta problem som låg kodkvalitet eller okvalificerad cybersäkerhetskultur bland anställda.

Och med de flesta företag som flyttade till drift på distans gav de helt enkelt klartecken för hackare att bli mer aktiva.

Statistik visar att 2021 attackerar ransomware ökat med 100%orsakar 20 miljarder dollar i förlust, och den mest betydande inverkan var på sjukvårdssektorn. Bara CNA hade en lösensumma värd 40 miljoner dollar.

Nuförtiden är det tufft för organisationer att vara 100% skyddade. Det finns dock specifika åtgärder som kan vidtas för att minimera riskerna.

Medarbetarutbildning

Anställdas medvetenhet inom cybersäkerhet är förmodligen det viktigaste skyddsskiktet som organisationer kan ha. Att vara framgångsrik i affärer handlar om att reagera snabbt under press. Detta sträcker sig till cybersäkerhet. Allt som krävs är en enda dålig reaktion och ett enda klick på fel länk.

  Hur man tämjer en katt i Minecraft

Att utbilda anställda och höja deras medvetenhet om cybersäkerhet är ett måste nuförtiden, särskilt efter den digitala transformationen där cyberattackerna ökar markant. Cybersäkerhetskurser skulle vara en positiv långsiktig investering för varje organisation. De skulle säkerställa att organisationens data skyddas inne i organisationens byggnad och även med anställda som arbetar på distans.

Undviker offentligt Wi-Fi

Offentligt Wi-Fi är den mest osäkra anslutningen. Det är så lätt för oss att komma åt och använda det, men samtidigt är det lika lätt för en hackare att bryta mot vår data. Några försiktighetsåtgärder kan minska riskerna med att använda offentligt Wi-Fi, som att använda ett VPN och inte komma åt några webbplatser som innehåller användarens ekonomiska data, men det räcker inte.

Nuförtiden finns det vissa statliga regler för offentliga Wi-Fi-nätverk. En av dessa är att ha användarvänliga Internet DNS-filter, som också ger cybersäkerhetsskydd på DNS-nivå, vilket förhindrar användare från att komma åt skadlig data. Så om du behöver använda offentligt Wi-Fi, se till att det åtminstone är certifierat som en säker anslutning.

E-postskydd

E-postskydd är bara ett annat måste för alla användare, med tanke på antalet nätfiskeattacker och hur de har ökat avsevärt under de senaste åren. Nätfiske var den vanligaste typen av cyberbrottslighet 2020 – och incidenterna nästan fördubblades i frekvens, från 114 702 under 2019 till 241 324 under 2020.

  Hur man spelar in röstberättelse i PowerPoint

För att undvika sådana incidenter rekommenderas tvåfaktorsautentisering, tillsammans med att byta lösenord en eller två gånger om året och lägga till ytterligare ett lager av skydd genom att använda en e-postsäkerhetsgateway.

Att ha en uppdaterad säkerhetskopia

Det är alltid viktigt att säkerhetskopiera din data på en extern enhet eller molnbaserad lagring. Molnbaserad lagring rekommenderas starkt, särskilt för dem som använder tvåfaktorsautentisering.

Genom att säkerhetskopiera dina data minskar du riskerna att förlora dem när de attackeras av skadlig programvara eller ransomware.

Att ha ett extra lager av skydd på DNS-nivå

Antivirus på din enhet är ett mycket smart val, särskilt om du har känslig data på den.

Men att lägga till ett extra lager av skydd på DNS-nivå skulle vara ett klokare alternativ, eftersom de både kan fungera tillsammans och ge dig det ultimata skyddet.

Ett skydd på DNS-nivå skulle hålla dig säker från allt skadligt innehåll innan det ens når ditt nätverk. Och det är där vi specialiserar oss.

Säker DNS

Säker DNS är en DNS-filtreringstjänst som skyddar användare från skadlig programvara, ransomware, nätfiske och botnät som standard. Utöver det kan en användare filtrera internetanvändningen och blockera en oönskad webbplats med hjälp av en användarvänlig instrumentpanel som är helt molnbaserad.

  Raspberry Pi vs. Arduino: Vilket är bättre?

Fördelarna med att använda SafeDNS är:

  • Enkel implementering och hantering (ingen IT-bakgrund behövs).
  • Kräver ingen hårdvara eller mjukvara.
  • 108 miljoner webbplatsdatabas som ständigt uppdateras av Machine Learning, uppdelad i 61 kategorier. Var och en kan blockeras med ett enda klick.
  • Anpassad blockerings-/tillåtlista och tillåt listfunktion.
  • Olika profiler för olika med unika inställningar.
  • Möjligheten att övervaka varje profil och få en statisk rapport för internetanvändning.
  • SafeDNS tillhandahåller också en mjukvarubaserad agent installerad på enheter och håller dem skyddade var de än går.

Sista ord 👩‍🏫

Cyberbrottslighet ökar exponentiellt över hela världen, och det har blivit viktigt att ha tillräckligt skydd när du är online. Med SafeDNS behöver du inte installera någon programvara eller köpa någon hårdvara, och till skillnad från antivirus kommer tjänsten inte att sätta någon prestandapress på din enhet. Allt du behöver göra är att helt enkelt integrera tjänsten och bli skyddad på bara några minuter.

Relaterad:

Lär dig hur du skyddar dig mot cyberutpressning.

Gillade du att läsa artikeln? Vad sägs om att dela med världen?