ClickUp ersätter många appar du använder och sparar pengar

Spread the love

ClickUp är möjligen det billigaste alternativet eftersom dess gratisplan har många avancerade funktioner. Dess freemium-plan låter dig göra många saker och har inga gränser för antalet användare eller projekt.

Endast större företag fick använda projektledningsverktyg tidigare. Nu kan även små och medelstora företag använda dem. Det är här mjukvaran ClickUp, som används för att hantera projekt, passar in.

Små team som vill organisera sig kan använda det eftersom det är lätt att flytta runt och inte tar lång tid att sätta upp.

ClickUp är en av de mest avancerade tekniska lösningarna på marknaden just nu eftersom den har både djupa kärnfunktioner (som schemaläggning och samarbete) och en unik automationsfunktion också. I den här artikeln berättar vi allt du behöver veta om ClickUp för att bestämma dig.

ClickUp Översikt

ClickUp är en relativt ny programvara för projektledning. Det startades 2016 av Alex Yurkowski och Zeb Evans, som fortfarande är dess medgrundare.

Företagsägarna säger att de tillverkade programvaran för att de trodde att programvaran som redan fanns var ”trasig” och att detta skulle hjälpa företag att bli mer produktiva och få mer gjort.

De hoppas att ett företags alla verktyg och appar på ett ställe kommer att göra teamen som använder ClickUp mer produktiva.

Allt som har med ditt företag att göra kan hittas på en och samma plats, tack vare ClickUp. Alla dina applikationer, inklusive uppgifter, dokument, chatt och projekthantering, lagras på exakt plats.

Du kan göra allt ditt arbete inifrån ClickUp istället för att växla fram och tillbaka mellan olika fönster.

ClickUp gör det möjligt för team som arbetar för företag av alla storlekar att planera projekt med hjälp av diagram, interagera i realtid med dokument som kan redigeras och övervaka produktiviteten med hjälp av analyser och rapporter.

En annan aspekt, nämligen anpassning, beaktades under hela programmets utveckling. Team som använder ClickUp kan anpassa allt inom sina arbetsytor, från varumärket för deras webbplats till de projektkanaler de använder.

Dessutom får ClickUp fler och fler användare. Programvaran används nu för projektplanering av 200 000 olika team.

Funktioner i ClickUp

ClickUp ger dig tillgång till olika funktioner för att hantera dina projekt. Alla tillgängliga funktioner kan användas beroende på storleken på ditt företag.

När det gäller introduktionsprocessen värdesätter vi att programvaran kan anpassas till användarens nuvarande expertisnivå genom att låta dem välja den mest lämpliga konfigurationen för sina behov.

  Hur man installerar Unreal Engine 4 på Ubuntu

#1. Automatisering

Automatisering är en betydande tidsbesparande process som leder till förbättrad teamprestanda och färre fall av upprepat arbete. Du har tillgång till de inbyggda automationsfunktionerna, som inkluderar automatisk tilldelning av uppgifter, kommentarer eller förinspelade svar; automatisk uppdatering av uppgiftsstatus; och automatisk inkludering av taggar.

Anpassningsbara automationsfunktioner: Beroende på vad du vill kan du använda de som ClickUp redan tillhandahåller eller utveckla dina egna från grunden. Du kan till exempel välja vilken åtgärd som ska ske när automatisering utlöses, vilket sparar tid jämfört med manuella operationer.

Integrering av automation med tredjepartsapplikationer: Automation, när det paras ihop med de många gränssnitt som ClickUp tillhandahåller, gör det möjligt att skapa en enda, centraliserad, automatiserad process.

#2. Rapportering & tidsspårning

Detta är en viktig del av programvaran eftersom den låter dig bättre utvärdera en grupps färdigheter. Detta hjälper till att möta deras behov eller behoven hos deras kunder.

Du vet vad som händer med var och en av dina representanter på grund av en fullständig bild av deras kalendrar (uppdelat efter dag, vecka eller månad). Faktum är att det är väldigt användbart att synkronisera dessa detaljer med Google Kalender.

Med hjälp av tidsövervakningsverktyget kan du ställa in viktiga deadlines och skicka dig själv påminnelser så att du inte missar dem. Du kan ge varje aktivitet ett startdatum och ett slutdatum, och du kan ändra hur lång tid det tar.

Med Gantt-diagramfunktionen kommer du att kunna organisera och prioritera din lista över saker att göra. Detta kommer att hjälpa dig att göra en övergripande tidslinje för projektet.

#3. Samarbetssätt

ClickUp, som fungerar på samma princip som Google Docs, förser sina användare med samarbetsdokument som gör det möjligt för deras team att arbeta tillsammans i realtid.

När dokumentet är öppet kan du övervaka vem som gör ändringar i det. Eftersom du enkelt kan dela papper är det enkelt att arbeta med andra teammedlemmar och be om deras input eller hjälp.

#4. Task Management

Dina att göra-listor är lättillgängliga och hanterbara med ClickUp, vilket gör det enkelt att hålla reda på allt du behöver för att bli gjort. Projektledare kan utveckla dem och automatiskt inkludera dem i gruppmedlemmarnas kalendrar.

Tack vare dra-och-släpp-verktyget kan du ordna om deadlines och ange betydelsen för att få saker gjorda. Detta ger dig mer frihet. Möjligheten att skapa återkommande uppgifter är en enorm tidsbesparing för grupper av människor som arbetar med jämförbara procedurer.

Förutom de grundläggande delarna för jobbhantering erbjuder ClickUp också mer sofistikerade lösningar som kan hjälpa dina team att arbeta mer effektivt och röra sig snabbare.

Till exempel låter konstruktionen av mallar dig välja en mall och spara tid istället för att gå igenom hela planeringsprocessen igen.

  Hantera dina lösenord och förenkla säkerheten med Dashlane

#5. Anpassning

En av fördelarna med att använda ClickUp är att det kommer med omfattande anpassningsverktyg. Dessa funktioner gör att du kan anpassa verktyget och skräddarsy det efter dina krav.

I synnerhet kan du:

  • Gör dina kategorier för uppgifterna.
  • Gör nödvändiga justeringar av medlemmarnas integritetsinställningar.
  • Du kan integrera Excel-kalkylblad.
  • Byt till mörkt läge när du arbetar på natten.
  • Se till att varje process har sitt unika färgschema.

#6. Multitask Toolbar

Instrumentpanelerna i många olika projektledningsprogram kan snabbt bli förvirrande eftersom så mycket information är inpackad på ett så litet område. Detta är en av de största nackdelarna med dessa program. Eftersom det gör att du kan hantera många saker samtidigt, hjälper multitask-verktygsfältet att lindra detta problem.

Om du vill ändra statusen för dina uppgifter, måste du gruppvälja dem och sedan ändra deras status, datum för förfallodatum eller beroenden de har av andra uppgifter.

Denna funktion gynnar upptagna projektledare som behöver uppdatera flera uppgifter på specifika projekt eller omplacera dem om en gruppmedlem blir sjuk.

#7. Process Management

Ett mål med ClickUps processhanteringsverktyg är att hjälpa projektledare att lägga mindre tid på repetitiva uppgifter.

Projektledare kan skapa uppgiftsmallar och listor, och sedan kan du spara dokumenten för framtida bruk.

Projektledare behöver inte börja planeringen från början varje gång ett nytt projekt av liknande slag kommer in i deras pipeline. Istället kan de helt enkelt välja en mall från förvaret och börja arbeta.

Applikationsmarknadsplatsen innehåller gränssnitt med tredjepartsprogram som MailChimp och Facebook, samt tillägg designade just för måndag och därmed exklusiva för systemet.

Monday tillhandahåller också dokumentation för sitt applikationsprogrammeringsgränssnitt (API) för mjukvaruutvecklare som vill skapa integrerade lösningar.

ClickUp-prissättning

Freemium-planen som erbjuds av ClickUp är väl lämpad för användning av mindre företag. Å andra sidan ger det även ytterligare tre priskategorier för kunder som söker efter ytterligare funktionalitet eller som har större team.

#1. Gratis plan

Den kostnadsfria versionen av ClickUp är, enligt min mening, fantastisk eftersom den inte bara ger användarna obegränsade uppgifter och 100 MB lagringsutrymme, utan den ger dem också obegränsade medlemmar.

Även om det finns vissa begränsningar, som att bara kunna spendera sprintpoäng ett visst antal gånger eller ha maximalt 100 automatiseringar varje månad, borde det räcka mycket för att komma igång om du har ett litet team (eller jobbar ensam).

#2. Obegränsad plan

Den obegränsade planen kostar $5 per användare och månad och inkluderar allt som är tillgängligt på gratisplanen. Utöver det inkluderar det obegränsad lagring, integrationer, instrumentpaneler och tillgång till avancerade rapporter.

Eftersom du kan skapa behörigheter för dokument och data med den obegränsade planen och inte med den kostnadsfria planen, bör du överväga att använda denna plan om du samarbetar med kunder utanför ditt företag.

#3. Affärs plan

Affärsplanen, som kostar $12 per användare varje månad, innehåller allt som ingår i den obegränsade planen. Utöver det ökar det också antalet tillgängliga säkerhetsåtgärder.

  Vad är ett smarthem?

Användare av denna nivå förses med tvåfaktorsautentisering och enkelklicksinloggningsfunktioner med hjälp av tredjepartstjänster som Google.

Om du dessutom är intresserad av att utveckla sofistikerade instrumentpaneler för rapportskapande, är detta planen för dig. Den har ett oändligt antal instrumentpanelswidgets, ett sofistikerat tidsspårningssystem och målanpassning, vilket gör det enkelt att matcha projektmål med realtidsdata.

#4. Business Plus-plan

Business Plus Plan kommer att kosta dig $19 per månad. Det är det bästa alternativet om du måste hantera flera team. Den innehåller alla affärsplanens funktioner och några andra unika funktioner också.

Funktioner som teamdelning, deluppgifter i flera listor, anpassad behörighet, prioritetsstöd, mer automatisering och API än andra planer och flera andra är tillgängliga.

#5. Företagsplan

Enterprise-planen är den sista tjänstenivån som ClickUp tillhandahåller. ClickUp offentliggjorde inte priset för denna plan. Välj den här planen så får du allt med business plus-planen. Du kommer också åt förbättrade API-begränsningar, många inloggningsalternativ och HIPAA-efterlevnad.

Mängden assistans som ingår i företagsplanen är dock den primära skillnaden mellan den och de andra nivåerna. Du får tillgång till en dedikerad kontoansvarig, personlig onboarding och hjälp om du har några problem.

Vilka alla appar kan man ersätta genom att använda ClickUp?

Integreringsplattformen som tillhandahålls av ClickUp är levande, med över tusen olika integrationer tillgängliga. Vi är tacksamma för integrationen från Zapier, som är perfekt för nybörjare.

För att bekanta dig med några av integrationerna:

  • E-post, Facebook och andra sociala medieplattformar är exempel på kommunikationskanaler. På grund av dessa integrationer kommer du att kunna förenkla omnikanalhanteringen av förfrågningar från dina kunder.
  • CRM som Hubspot, Salesforce, Zendesk, etc., är idealiska för att kombinera hanteringen av projekt med driften av andra aspekter av ditt företag (särskilt kundsupport).
  • Programvara för att hantera projekt som bland annat Monday, Trello och Asana. Ett klick är allt som krävs för att importera dina ackumulerade data med hjälp av andra projektledningsprogram till ClickUp.
  • Kommunikations- och samarbetsverktyg för anställda inkluderar bland annat Slack, Zoom, Microsoft Teams, Hangouts och Google Drive. Även om ClickUp redan tillhandahåller autentiska agentkommunikationsfunktioner, kan du förbättra dem genom att integrera flera kommunikationsverktyg.

Slutsats

Du kommer att ha störst frihet utan att förlora förmågan att se helheten med ClickUp. Oavsett vad du gör kommer det alltid att finnas ett sätt att ställa in ClickUp. ClickUp erbjuder utmärkta integrationer med massor av andra verktyg, vilket gör produkten ännu bättre på att göra ditt liv enklare.

Du kan arbeta med alla våra projekt var som helst, när som helst, tack vare ClickUp. Detta gör det mycket enklare och mer produktivt att arbeta hemifrån. På samma plattform kan du dela upp arbetet, sätta prioriteringar, hålla koll på projektets framsteg och arbeta tillsammans.