CALCU är en kraftfull Android-kalkylatorapp med gester och teman

Spread the love

Miniräknare, för de flesta användare, faller vanligtvis bland de minst använda apparna på smartphones, men eftersom de är en av de viktigaste, kommer alla nuvarande stora mobiloperativsystem packade med en. Även om det är Android, iOS eller Windows Phone, är stock Calculator-appen ganska grundläggande. Vi har presenterat några kraftfulla och unika tredjepartsalternativ för Android, som DLD Calc, MyScript Calculator och AirCalc, som alla ger en unik funktionalitet till bordet. Ett nytt tillägg till denna genre som heter CALCU: The Ultimate Calculator syftar å andra sidan till att tänka om hela upplevelsen. CALCU har faktiskt funnits i ganska många dagar och har redan fått några strålande recensioner från användare. Förutom att låta dig utföra alla typer av beräkningar kommer appen med stöd för gester, teman och gränssnittsanpassning.

  Hur man överför musik från iTunes till Android

Gränssnittet är ganska elegant och välarbetat, med flytande animationer som dyker upp mellan beräkningarna. Sedan finns det 12 ytterligare skal för att ge appen en snabb makeover, och själva användargränssnittet kan anpassas på ett par sätt. Layouten kan konverteras från standard till vetenskaplig på ett ögonblick från appens inställningar.

Stödet för gester är inte omfattande; appen stöder ett par gester för ytterligare funktioner som användare kanske vill komma åt upprepade gånger, och ett par till för att utföra och rensa beräkningar (dessa kan aktiveras från Inställningar > Labs). Du kan svepa ner knappsatsen för att utföra en beräkning och svepa uppåt för att rensa alla. Genom att trycka på resultatområdet kopieras det till urklippet.

  Hur man får emoji på Android

Svep nedåt i resultatfältet visar en historik över alla dina tidigare beräkningar, som du kan rensa individuellt eller alla på en gång.

Appen erbjuder alla funktioner i en konventionell vetenskaplig kalkylator. Du kan också lägga till operatorer eller konstanter som inte finns på tangentbordet/tangentbordet som standard, och ta bort de som du inte använder så mycket. För att göra det, svep uppåt från skärmens nedre kant, tryck på ”+”-knappen på skärmen som följer och ange vad du vill lägga till.

Du kan definiera dina anpassade konstanter eller välja bland de viktigaste som följer med appen, uppdelade i kategorierna ”Matematik”, ”Fysik”, ”Procent” och ”Andra”.

De inbyggda teman är ganska snygga och låter dig se över gränssnittet helt med ett enda tryck. Ändringarna tillämpas inte bara på knappsatsen, utan alla andra delar av appen också.

  Hur du ansluter din Android-enhet till en projektor

Skärmen Inställningar, förutom att bära alla teman, låter dig växla ovannämnda beräkningsgester under ”Labs”, välja din föredragna trigonometriska enhet (radian eller grad) och aktivera andra parametrar som fullständig tangentbordslayout, tusenseparator, decimalavrundning och haptik respons.

Allt som allt är CALCU ett trevligt tillskott till sin genre. Det är inte bara kraftfullt, det ger också några nya funktioner till bordet. Den är tillgänglig gratis i Google Play Butik.

Installera CALCU: The Ultimate Calculator från Play Store