Byt enkelt mappfärg i bulk på Windows med Rainbow-mappar

Spread the love

Att organisera mappar i Windows kan vara ganska knepigt. Som mest kan du byta namn på dem med anpassade etiketter eller sortera objekten efter grupp, datum, namn eller storlek, men det finns bättre sätt att hjälpa dig att skilja en mapp från en annan. Naturligtvis kan du ändra ikonen för mappen, men du kan inte alltid hitta en som är lämplig för en viss mapp. Skulle det inte vara till hjälp om du också kunde ändra färgen på varje mapp? Tyvärr tillåter inte Windows dig att ändra färgen på standardmappikonen. Det är här ett tredjepartsverktyg som heter Rainbow Folders kommer till undsättning. Detta lilla verktyg erbjuder ett snabbt och bekvämt sätt att ändra färgen på valfri mapp.

  Windows 10 färgkalibrering fortsätter att återställas (FAST)

Att använda Rainbow Folders är helt enkelt. Efter att ha laddat ner dess ZIP-fil från länken nedan, extrahera innehållet i ZIP till önskad mapp och kör installationsfilen inom. Inställningen kommer att fråga dig om du vill integrera Rainbow Folders i högerklicksmenyn för mappar. Vi rekommenderar att du tillåter det. Skalförlängningen gör processen att ändra ikoner tio gånger lättare eftersom du omedelbart kan hoppa till Rainbow Folders med önskad mapp vald, som visas i skärmdumpen nedan.

Rainbow Folders programfönster innehåller en massa olika inställningar. Här kan du välja mellan tre olika ikonstilar – nämligen Klassisk, Typisk och Modern – från rullgardinsmenyn till höger. Du kan också aktivera ”Ikoner med hög kontrast” för en snyggare look. Nästa steg är att ställa in färgen med skjutreglagen Mättnad och Nyans.

  Hur man ansluter valfri konsolspelkontroll till en Windows PC eller Mac

Om du hittar en färgkombination som du verkligen gillar kan du lägga till den i Favoriter för senare användning. Om du hellre inte vill lägga tid på att hitta en specifik färg kan du låta appen ställa in en slumpmässig färg åt dig. Användare kan också ställa in en anpassad verktygstipstext för en mapp.

En annan riktigt praktisk funktion i applikationen är att den låter dig ändra färger på flera mappar på en gång. För att göra det, växla mellan ”Multiple Select” högst upp i mappträdvyn och markera sedan de du behöver ändra. När du är klar med alla anpassningar, tryck bara på ”Färglägg” för att tillämpa ändringarna. För att återställa en mapp till standardfärgen, klicka på ”Avfärga”.

  Hur man åtgärdar en skrivare i feltillstånd i Windows 10

Rainbow Folders är ett praktiskt litet verktyg för att organisera dina mappar. Om filerna på din dator sorteras i massor av mappar kan det påskynda surfandet. Det fungerar på Windows XP, Windows Vista, Windows 7 och Windows 8.

Ladda ner Rainbow Folders