Bygg din nästa app med dessa Open Source Low-Code/No-Code-plattformar

Spread the love

Det här är vår utvalda lista över plattformar utan kod med öppen källkod för att minska några av dina utvecklarcentrerade utgifter.

Visserligen är mjukvaruutvecklare bland de högst betalda proffsen. Enligt Forbesproduktutveckling är den största kostnaden för att skapa en applikation.

Detta visar sig vara en stor flaskhals, särskilt om du är en nystartad företag.

För detta specifika användningsfall finns det många plattformar utan kod eller lågkod för att bygga din produkt.

Lågkod vs ingen kod

Först och främst, det finns inget som No-code i applikationsutveckling. Det kommer alltid att finnas kod som körs i bakgrunden som hanteras av mjukvaruproffs.

Men med No-code programvara skriver du inte en enda rad kod. Ett enkelt dra-och-släpp-gränssnitt och din applikation kommer att vara igång.

Sammanfattningsvis innebär detta också begränsade anpassningar. No-code-plattformar är inriktade på icke-kodande teknikkunniga användare.

Men om du kan inkludera några skript för att förbättra den övergripande användarupplevelsen och funktionaliteten, skulle det bli en utvecklingsplattform med låg kod som Tooljet. Så, en låg kod betyder inte kod som ett väsentligt krav; det är valfritt men används för att lägga till anpassade smaker i alla applikationer.

Så, mjukvara med låg kod är hjälpmedel som syftar till att koda proffs för att påskynda mjukvaruutvecklingen.

Och slutligen, en lågkodsplattform kan fungera som en no-code, men motsatsen är inte sant.

Även om du kan börja med vilken som helst, handlar den här artikeln om lågkodsplattformar med öppen källkod.

Att lita på applikationer med öppen källkod visar sig alltid vara bäst. För det första är koden allmänt tillgänglig och granskas för det mesta, så du kan vara säker på eventuell skadlig kod eller sårbarheter.

Och sedan kan du alltid punga ut när du växer i antal.

Så låt oss börja med listan över några av de bästa lågkodsplattformarna med öppen källkod.

ToolJet är en apputvecklingsplattform med låg kod för att bygga interna applikationer. Den är kompatibel med många databashanteringssystem, inklusive PostgreSQL, MySQL, Cloud Firestore, MongoDB, etc.

Du kan distribuera ToolJet i molnet eller lokalt. I båda fallen säkerställer ToolJets webbplats datasekretess och säkerhet.

ToolJet är kompatibelt med RestAPI:er och kan ansluta till Amazon Simple Storage Service eller Google Cloud. Du kan också integrera den med Google Sheets, Slack, Airtable, Stripe, etc.

Applikationer byggda med ToolJet är mobilresponsiva. Med 35+ användargränssnittskomponenter har den en utmärkt dra-och-släpp-byggare för visuell redigering. Dessutom har Tooljet frågeredigerare för alla databassystem som stöds.

  5 webbkameratestverktyg för att kontrollera din kamera

ToolJet låter dig samarbeta med ditt team och lösa konflikter var som helst på applikationsytan.

Även om du kan bygga applikationer med visuella redigerare, stöder ToolJet också att skriva anpassad JavaScript-kod var som helst. Dessutom kan du bygga plugins för att öka funktionaliteten.

ToolJet-molnet är en helt hanterad lösning, men du kan hänvisa till ToolJet-guiderna för att lansera den självvärdade versionen på Kubernetes, Heroku, AWS EC2, Docker, etc. Och ja, det finns också en gratis nivå.

NocoDB

NocoDB är ett gratis Airtable-alternativ för att enkelt bygga no-code-applikationer. Detta fungerar med MySQL, PostgreSQL, Microsoft SQL Server, SQLite, Amazon Aurora & MariaDB-databaser.

Du kan bygga affärsflöden med NocoDB appbutiksapplikationer förutom tredje parts API:er. Man kan också programmera API:er för att integrera det med Zapier, Make, etc.

NocoDB är en helt gratis självvärderad lösning. I grund och botten kan du använda detta för att konvertera alla databas som stöds till ett smart kalkylblad.

Man kan också skapa och dela olika vyer (Grid, Gallery, Kanban, Form) med den tillgängliga databasen. NocoDB låter dig också lösenordsskydda vyer för bättre säkerhet. Dessutom stödjer det samarbete med olika åtkomstnivåer.

Och slutligen ser NocoDB till att du inte fastnar med dess rika dokumentation. Däremot kan du boka en demo för ett försprång.

Bara så att du vet är NocoDB gratis från och med nu, men de har planer på att lansera en företagsutgåva med anpassade funktioner och support.

Baserow

Baserow är en webbläsarbaserad utvecklingsplattform utan kod för appar. Det hjälper dig att bygga en databas utan någon detaljerad teknisk erfarenhet.

Du kan skapa obegränsade rader och databaser med Baserow. Dessutom är samarbete enkelt utan gräns för antalet användare även för gratisplanen.

Det fungerar med PostgreSQL-databasen med stöd för MySQL och SQLite som kommer i framtida uppdateringar.

Även om Baserow är kodvänligt, låter dess API-första tillvägagångssätt det enkelt ansluta till externa applikationer. Detta tillåter datavisning i rutnäts-, formulär-, galleri- och kanbanvy med kalender och undersökningsvy kan bli tillgänglig i framtiden.

Du kan tillåta rollbaserad behörighet för effektiva samarbeten. Baserow ger flexibiliteten mellan att skapa anpassade plugin-program eller att ansluta dem med tredjeparts.

Baserow har en gratis nivå med en MIT-licens. Under tiden är molnhosting också gratis men kommer att prissättas i framtiden.

Frappe Framework

Frappe Framework är en DocType lågkodsplattform för att skapa kommersiella applikationer utan större ansträngning.

Stöd för MariaDB- och PostgreSQL-databaser möjliggör rollbaserad behörighet för olika åtkomstnivåer. Du kan också integrera med externa applikationer med Rest API och Webhooks.

Dessutom har Frappe Framework ett modulärt system som låter dig bygga applikationer över andra projekt.

  Hur man arbetar med trendlinjer i Microsoft Excel-diagram

Dessutom har den inbyggda formulär, listor, sökning och navigering för att öka produktiviteten från början.

Detta lågkodserbjudande kommer från Frappe Technologies, som har många andra gratis och öppen källkodsprojekt som ERPNext.

Directus

Directus är ett headless CMS med öppen källkod som är kompatibelt med vilken SQL-databas som helst.

Den stöder datainmatning och anpassning av REST+GraphQL API, JavaScript SDK och Pure SQL. Detta hoppar också över behovet av att migrera eftersom du kan installera det över den befintliga SQL-databasen. Men det finns alltid ett alternativ att börja om.

Med Directus kan du skapa ett anpassat API med hjälp av ett befintligt SQL-schema eller deras datamodellerare. Och det finns granulär åtkomstkontroll för att skapa anpassade arbetsflöden för användarna. Detta tillåter också API-förlängning med ytterligare slutpunkter, webhooks, svarsfilter och händelselogik.

Dessutom är Directus kompatibel med säkerhetsprotokoll som SSO, OAuth2, OpenID och 2FA. Dessutom är Directus modulärt, vilket möjliggör förlängning med anpassad JavaScript.

Slutligen har den en självvärd version utan gränser tillsammans med gratis och betalda molnvärdsprenumerationer.

Om du bestämmer dig för att gå med DirectUS och inte är redo att installera och konfigurera själv, kan du prova Kamatera som erbjuder DirectUS med ett klick.

Convertigo

Convertigo är en apputvecklingsplattform med låg kod/no-kod för att bygga Android- och iOS-appar i en enda instans.

Även om du behöver lite programmeringsexpertis för att använda lågkodsverktyget, kan en studio för att skapa appar utan kod användas utan några kodningskunskaper.

Convertigo är en fristående plattform som inte behöver någon SDK från tredje part för att bygga smartphoneapplikationer. Du kan dock använda externa SDK:er för lokala byggnader.

Dess lågkodsmodul har många anmärkningsvärda funktioner som stöd för flera distributionsmiljöer, SQL-databaser, Rest API, etc.

Men no-koden är inriktad på vad Convertigo kallar medborgarapplikationstillverkare. Detta är begränsat till formulärbyggare, progressiva webbappar, offline-distribution, etc.

Convertigo har en gratis communityversion utöver två betalnivåer med månatliga och årliga betalplaner.

Saltmajs

Saltmajs bör vara din bästa resurs för att bygga webbapplikationer utan att skriva en enda rad kod.

Du kan använda detta open source-verktyg för att skapa skrivbords- och mobilvänliga webbappar med relationsdata med flexibla vyer, datatyper och layouter.

Du kan snabbt prova en demo för att mäta Saltcorns kapacitet utan någon installation. Det finns en mängd exempelapplikationer på Saltcorns hemsida för att ge en uppfattning om möjligheterna.

Dessutom har de en Saltcorn-butik för nya plugins och paket för att utöka funktionaliteten och förbättra estetiken.

Detta är en gratis plattform släppt under MIT-licensen. Så du kan vara värd för en hel kostnadsfri distribution. Alternativt kan du använda 3:e parts molnvärd som ett premiumalternativ.

  Hur man ändrar marginaler i Google Dokument

ROWY

Rowy är ett Airtable-alternativ med öppen källkod för databashantering.

Rowy är exklusivt för Google Firestore och tillåter användning av alla NPM-paket eller API för extra funktionalitet.

Den stöder import/export av massdata med möjlighet att skapa anpassade dataåtgärder. Dessutom har Rowy rollbaserad behörighet för säkert lagarbete.

Du kan antingen vara värd för dig själv eller använda en gratis molnversion med begränsade funktioner. Men du kan också välja pro-versionen för alla avancerade attribut.

Motoradmin

Motoradmin är en öppen källkod utan kod för datahanteringsplattform som fokuserar på adminpanelen för dina applikationer.

Det hjälper dig att utföra CRUD-åtgärder inom ett användarvänligt GUI. Dessutom underlättar Motor Admin dataanalys med anpassade SQL-rapporter och diagram. Dessutom kan du integrera specifika rapporter i en enda panel och dela dem med ditt team.

Man kan också integrera produktionsapplikationer via API:er för att bygga personliga formulär.

Motor Admin pro-versionen har några ytterligare funktioner som den låter dig skapa försäljnings-CRM, kundsupport och projektledning i själva administratörsområdet. Dessutom kan du samarbeta direkt i administratörsinstrumentpanelen, övervaka små ändringar och återställa poster.

Och precis som andra är den självvärdade versionen gratis, medan andra betalas beroende på prenumerationen.

NocoBase

NocoBase är en kodfri utvecklingsplattform som tillåter fullständiga anpassningar utan kodningsförmåga.

Liksom många andra på den här listan har NocoBase också granulär åtkomstkontroll. Applikationen integrerar enkelt formulär, statistiska diagram, tabeller, kalendrar, etc., i block.

Du kan visa informationen på olika sätt och upprätthålla en diskret datastruktur för att stödja den. Och du kan använda plugins om du behöver extra bearbetningsförmåga.

NocoBase ger dig fullt ägande och obegränsad kommersiell användning under MIT-licensen. Medan applikationen är i tidig utveckling kan du prova livedemon på dess webbplats.

Slutsats

Du kanske hittar den här artikeln mer om applikationsutveckling med låg kod, och det är faktiskt sant eftersom bra plattformar utan kod fortfarande är mycket begränsade i antal. Och om du tar hänsyn till öppen källkod blir de snabbt få.

Men öppen källkod är viktigt eftersom det ger säkerhet och flexibilitet och kringgår alla möjligheter till leverantörslås.

PS: Du kan också kontrollera några av de bästa onlinedatabaserna. eller lär dig mer om MVP-appar.