Budget ANC-hörlurar för alla

Viktiga takeaways

  • 1More PistonBuds Pro Q30 erbjuder bra valuta för pengarna med utmärkt ljudkvalitet och aktiv brusreducering (ANC).
  • Dessa prisvärda öronsnäckor har en rad funktioner, inklusive Spatial Audio, Low Latency-lägen och en anpassad equalizer, så att du kan anpassa din lyssningsupplevelse.
  • Q30-öronsnäckorna har en kompakt design som är lätt att sätta i fickan, anständig batteritid och bekväma tryckkontroller, även om kontrollerna kan vara benägna att trycka fel när de används i sängen.

Aktiv brusreducering brukade vara domänen för avancerade hörlurar från Sony och Bose. Men tekniska framsteg har gjort det möjligt att få det i prisvärda öronsnäckor, som 1More PistonBuds Pro Q30.

Men att lyssna på musik handlar inte bara om ANC – det är en blandning av ljudkvalitet, bekvämlighet, funktioner och mer. PistonBuds Pro Q30 gör ett rimligt jobb med att leverera dessa, även till ett överkomligt pris.

1Fler PistonBuds Pro Q30

1More PistonBuds Pro Q30 ger utmärkt valuta för pengarna. Deras fantastiska ljudkvalitet och ANC-funktion säkerställer att du kommer att njuta av din musik som den är tänkt att höras.

Märke 1More

Batteritid 30 timmar

Brusreducering Ja

Monolyssning Ja

Mikrofoner Ja

IP-klassning IPX5

Codecs som stöds AAC / SBC

Vikt (öronsnäckor) 4,5g

Mått (öronsnäckor) 2,1 x 2,6 x 2,9 cm

Laddar USB-C

Drivrutin storlek 10mm

Mått 6,4 x 4,5 x 2,6 cm

Vikt 43g

Färg Vit / Svart

Spatial Audio Ja

Specialfunktioner ANC

Öronsnäckornas batteritid 7,5 timmar

Laddningsfodral batteritid 22,5 timmar

Fördelar

  • Bra aktiv brusreducering
  • Anständig batteritid
  • Kompakt och lätt att ha i fickan

Nackdelar

  • Tryckkontroller som är benägna att trycka fel när de ligger i sängen

Design och passform: ett kompakt fodral i fickan, men stort i öronen

Jowi Morales / MakeUseOf

1More PistonBuds Pro Q30 kommer i en relativt kompakt låda, som motsäger storleken på innehållet. Hörsnäckorna och fodralet är små och lätta – väger bara 43 g eller 1,5 oz och mäter 6,4 x 4,5 x 2,6 cm (2,6 x 1,8 x 1,1 tum) – vilket gör dem lätta att få i fickan.

Fodralet har även en bottenmonterad USB-C-laddningsport och en återställningsknapp. Vår recensionsenhet kom i en matt vit finish med vita och silver öronsnäckor, även om de också kan fås i svart/svart och guld på Amazon och 1More-butiken.

Jowi Morales / MakeUseOf

Även om varje öronsnäcka bara väger 5 g eller 0,1 oz, har den en lång skaft som gör dig mycket medveten om att du bär PistonBuds Pro. Du kommer så småningom att vänja dig vid det.

Men att ta ut öronsnäckorna ur fodralet med ena handen är ett problem, eftersom du måste göra detta när du håller telefonen i den andra handen. Det är bäst att bära hörsnäckorna innan du tar ut telefonen och ansluter dem.

Förutom öronsnäckorna och fodralet får du också en USB-C-laddningskabel och två extra silikonspetsar – små och stora. Den medelstora silikonspetsen är redan fastsatt på öronsnäckorna.

Kontroller: Bekväma tryckåtgärder, men använd inte Q30 i sängen

Jowi Morales / MakeUseOf

Det är lätt att styra ditt ljud när du väl har på dig hörsnäckorna – tryck på en öronsnäcka två gånger för att spela upp eller pausa din musik och tryck på den tre gånger för att aktivera röststyrning. Du kan också trycka och hålla ned för att ändra brusreduceringslägen mellan Aktiv, Transparens och Av.

De har även Smart Playback-funktion, som automatiskt pausar och spelar upp dina media, beroende på om du bär öronsnäckorna eller tar av dem.

Om du är van vid andra tryckkontroller kan du ändra deras funktionalitet i 1More-appen. Men standardinställningarna är redan ett lämpligt schema eftersom du kan använda röststyrning för att justera volymen och byta spår.

Även om beröringskänslig kontroll fungerar bra i de flesta fall, är de inte lika bra när du använder PistonBuds Pro Q30 i sängen. Det beror på att din kudde eller öra kan aktivera tryck-och-håll-funktionen, vilket oavsiktligt ändrar öronsnäckans ANC-inställningar. Detta är irriterande, särskilt när du försöker koncentrera dig på det som finns på din skärm.

Batteritid: Anständigt för sitt pris

Jowi Morales / MakeUseOf

1More hävdar en 30-timmars batteritid på PistonBuds Pro Q30. Detta är dock om du inte använder ANC. När du slår på den här funktionen sjunker batteritiden till 20 timmar – men det är fortfarande en anständig summa med tanke på dess pris.

På papper kan varje öronsnäcka hålla i upp till 5 timmar (7,5 med ANC avstängt) på en enda laddning. Detta stämmer till stor del med min erfarenhet, där jag skulle ha cirka 50 % batteri kvar efter att ha använt öronsnäckorna i lite över två timmar.

Den laddas också snabbt och får cirka 30 % batteri från tom efter att jag tappade hörsnäckorna tillbaka i fodralet i cirka fem minuter. Så oavsett om du är en passagerare på en lång bilresa, tar en lång flygresa eller lyssnar på musik hela dagen medan du är på kontoret, bör Q30:s batteritid vara tillräckligt för dina behov.

Trådlös anslutning: Perfekt för samtal, musik, filmer och spel

1More PistonBuds Pro Q30 använder Bluetooth 5.3, vilket säkerställer bästa trådlösa prestanda. De kan dock bara ansluta till en enhet åt gången. Så om du vill para ihop öronsnäckorna med din smartphone, surfplatta och dator måste du återställa dem varje gång du byter enhet.

De har försumbar latens när du tittar på filmer och spelar spel. Men om du spelar konkurrenskraftiga FPS-spel och hittar minutskillnaden mellan vad du ser och hör, kan du aktivera låg latensläge i 1More-appen.

Ljud och mikrofonkvalitet: Bra för sitt pris

Även om Q30 är prisvärd, snålar de inte med ljudkvaliteten. På lägsta möjliga volymnivå kan du fortfarande höra de fina detaljerna i musiken du lyssnar på. Dessutom förblir ljudkvaliteten skarp och detaljerad, även när du ställer in telefonen på maximal volym.

Alternativ för aktiv brusreducering

Q30 har utmärkt ANC-kapacitet och stänger av cirka 95 % av lågfrekvent drönare i en flygplansmotor när ANC-styrkan är inställd på Stark. Du kan också välja Mild om du inte vill att öronsnäckorna ska ta bort omgivningsljud helt, och WNR är bäst för att använda ANC utomhus.

Och om du inte kan bestämma vilken ANC-styrka du vill ha eller om omgivningsljudet runt dig ändras ofta, kan du bara välja Adaptive och låta öronsnäckorna välja det bästa läget. Du kan dock bara justera dessa inställningar i 1More-appen, så du måste installera den på din telefon för att uppdatera hörsnäckorna till dina preferenser.

Om du behöver prata med någon när du har på dig Q30s kan du helt enkelt trycka och hålla på någon av hörsnäckorna för att byta ANC-läge till Transparency. Detta låter dig höra alla och allt omkring dig tydligt, så du behöver inte ta av hörsnäckorna när du interagerar med människor eller miljön.

Naturligtvis kan du alltid stänga av ANC för att spara batteritid, speciellt i ett tyst rum. Men hörsnäckorna har ingen röstmeddelande när du byter ANC-läge. Istället hör du bara några pipkombinationer för att berätta vilket läge du är i.

Det finns en liten inlärningskurva för att memorera vilka pipkombinationer som motsvarar vilket läge, men de är ganska intuitiva. Ändå hade det varit bättre om en röst berättade för dig vilket läge du är i, eftersom pipljuden kan vara svåra att höra, särskilt om du är fokuserad på något annat. Observera också att ANC bara fungerar om du har båda hörsnäckorna på dig.

Konstigt rumsligt ljud

Spatial Audio är en annan funktion som du kan aktivera i 1More-appen. Den här vippbrytaren ger dig en fylligare ljudprofil och gör ditt ljud mer uppslukande. Men det fanns en gång när en öronsnäcka var starkare än den andra när jag slog på den här funktionen – det var som om den vänstra hörsnäckan hade funktionen påslagen och den högra hörsnäckan inte följde efter.

Jag var tvungen att starta om hörsnäckorna genom att sätta tillbaka dem i fodralet och vänta några minuter innan jag använde dem igen. Det löste problemet och gjorde att jag kunde njuta av utmärkt ljudkvalitet igen.

Miljöbrusreducering under ett samtal

Naturligtvis har hörlurar även mikrofoner så att du kan använda dem i ett samtal. Vi testade PistonBuds Pro Q30 med ett högt gatukafébakgrundsljud, som presterade tillräckligt bra.

För att ge dig en bättre uppfattning om hur det fungerade, här är en separat inspelning med miljöbruset inkluderat:

Allt omgivningsljud togs bort från samtalet, och jag lät fortfarande läsbar, även om ett eller två ord var marginellt. Du ska kunna ringa ett samtal med Q30 även om du befinner dig i ett offentligt utrymme och ändå bli hörd.

1Mer app: Använd dina hörsnäckor som du vill

Du kan anpassa dina öronsnäckor så att de passar din livsstil som du vill med appen 1More. Förutom att ändra ANC-lägen och tryckfunktioner på öronsnäckorna, justera Smart Playback, aktivera läget för låg latens och slå på Spatial Audio, kan du också använda det för OTA Firmware Upgrade.

Men den mest avgörande egenskapen som audiofiler skulle älska med 1More-appen är Sound Options. Du får 12 förinställda EQ-alternativ för att matcha ljudprofilen efter din smak. Men om du inte hittar en förinställning du gillar kan du gå vidare till Custom EQs och skapa flera profiler som ger dina öron vad de vill ha.

ANC-hörlurar behöver inte vara dyra

De dyraste ANC-öronsnäckorna kan ge dig tillbaka runt $300, men 1More bevisade att du kan få en fantastisk upplevelse till bara en bråkdel av priset. Q30 säljs runt $55 på Amazon men mindre än $50 på 1More-webbplatsen. Faktum är att den är till försäljning i skrivande stund för bara $39,99.

Så om du vill lyssna på musik och ljud utan att störas av omgivande ljud, kommer 1More PistonBuds Pro Q30 att låta dig göra det utan att tömma plånboken. Det är ett utmärkt sätt att isolera dig från omgivningsljud och stress, vilket gör att du kan fokusera inåt eller på din film.

1Fler PistonBuds Pro Q30

1More PistonBuds Pro Q30 ger utmärkt valuta för pengarna. Deras fantastiska ljudkvalitet och ANC-funktion säkerställer att du kommer att njuta av din musik som den är tänkt att höras.

Märke 1More

Batteritid 30 timmar

Brusreducering Ja

Monolyssning Ja

Mikrofoner Ja

IP-klassning IPX5

Codecs som stöds AAC / SBC

Vikt (öronsnäckor) 4,5g

Mått (öronsnäckor) 2,1 x 2,6 x 2,9 cm

Laddar USB-C

Drivrutin storlek 10mm

Mått 6,4 x 4,5 x 2,6 cm

Vikt 43g

Färg Vit / Svart

Spatial Audio Ja

Specialfunktioner ANC

Öronsnäckornas batteritid 7,5 timmar

Laddningsfodral batteritid 22,5 timmar