Bright Data Proxy Manager omdefinierar onlinesekretess

Om du spenderar mycket tid online för att du är en webbskrapa – och det gör de flesta företag nuförtiden – förstår du vikten av sekretess online. Med alla appar eller webbplatser du använder för att övervaka din aktivitet behöver du en bra proxyhanterare för att förhindra att det sker.

Beroende på din nivå av webbskrapning kan du använda flera proxyservrar för olika ändamål. Ändå kommer att ha andra proxyservrar vanligtvis signalerar början på att förlora inställningar, särskilt när du måste växla mellan dem för att säkerställa att allt går som förväntat. Tack och lov kan du lösa det här problemet med en Bright Data Proxy Manager.

Proxyhantering kan bli en riktig nagel för de flesta onlineanställda som webbskrapor. Frånvaron av tillförlitlig proxyinfrastruktur kommer att avslöja sig själv på för många timmar som spenderas på att släcka proxybränder eller hantera många tillförlitlighetsproblem – något som ingen webbskrapa vill ta itu med.

Om du, enligt din erfarenhet, har stött på blockerade webbplatser, är hjälpen bara några få klick bort, och du kan ha en gateway för att komma åt all information du kan behöva från blockerade webbplatser förutom att kunna surfa på webben säkert och anonymt. Bright Data är en av branschens mest pålitliga och säkra proxytjänsteleverantörer, med en mängd webblåsare som enkelt kan kringgå alla blockeringar och hjälpa dig att hämta offentlig webbdata.

Den här artikeln diskuterar proxyhanteraren för Bright Data, dess funktioner, fördelar och om det är en bra investering.

Vad är en proxyhanterare?

Källa: fortinet.com

En proxyhanterare är ett program utformat för att hjälpa dig att hantera och organisera ett datornätverks proxyservrar genom att skriva och implementera policyer och filtrera alla resursbegäranden.

Proxyhanterare tillhandahåller användarvänliga gränssnitt till dina proxyservrar – gatekeepers för företagets internet- eller datorterminaler – som gör att du kan redigera, lägga till eller ta bort proxyservrar förutom att testa anslutningshastigheter och tillgänglighet.

När de är korrekt konfigurerade med korrekta policyer, begränsar proxyservrar åtkomsten till markerat material eller webbplatser för att hantera din nätverkstrafik effektivt.

Ett bra exempel skulle vara att ge tillsynskontroll över vilken typ av resurser dina användare tillåts komma åt, och det kan innebära att du placerar filter som blockerar vissa webbplatser, som de som innehåller stötande material som pornografi, som administratörer tror orsakar distraktioner.

Eftersom proxyservrar är utformade för att förbättra ditt nätverks säkerhet, kan blockering av vissa webbplatser och resurser också hjälpa ditt företag att minska risken för virusinfektion eller att ta upp skadlig programvara.

Du kan också använda en proxyhanterare på dina inkommande e-postmeddelanden för att begränsa användarnas möjlighet att öppna specifika bilagor och minska risken för e-postbaserad infektion, sabotage och spionage eller blockering av misstänkt aktivitet.

Vad är Bright Data Proxy Manager?

Ljusa data är en toppmodern webbdataplattform och proxytjänstleverantör som hjälper B2B-företag att samla in data säkert och effektivt. Företaget används av organisationer globalt, oavsett om det är småföretag, Fortune 500-företag eller akademiska institutioner.

Bright Data är känt för pålitliga och säkra proxyerbjudanden, förutom att vara en go-to och kostnadseffektiv plattform med lättillgänglig offentlig webbdata.

Bright Data erbjuder en uppsättning funktioner och funktioner samt datainsamling och webblåsning till proxytjänster för att ge dem fullständig kontroll över sin data- och nätverksintegritet. Denna rika portfölj av egenskaper gör Bright Data idealisk för företag som måste vara extra noggranna med att hantera sina kunders data.

Bright Data erbjuder för närvarande minst fyra typer av proxytjänster: bostäder, datacenter, ISP och mobila proxyservrar. Tjänsten utnyttjar ett inbyggt smart IP-rotationshanteringslager för att garantera säkerheten och säkerheten för användarnas onlineidentiteter.

De roterande proxyservrarna underlättar ändring av IP-adresser efter varje efterföljande anslutning. Möjligheten att använda mer än bara en IP-adress gör det mindre möjligt för en användare att bli svartlistad på en viss webbplats.

Bright Datas proxynätverk för bostäder är byggt på miljontals IP-adresser från olika platser över hela världen, vilket innebär att den data som användarna samlar in är tillförlitlig och överensstämmer med de flesta lagkrav för dataskydd.

Bright Data följer bland annat det senaste EU-datalagstiftningen, California Consumer Privacy Act från 2018 och GDPR.

Fördelar med att använda Bright Data Proxy Manager

Bright Data erbjuder ett heltäckande utbud av proxyservrar i 195 länder – spridda över många städer och länder, och har över 72 miljoner exklusiva och delade IP-adresser. Företagets IP-adresser kommer från många användarenheter och erbjuder snabbhet och tillförlitlighet från minst 600 000 proxyservrar som de hämtar direkt från internetleverantörer.

Du kan dra nytta av Bright Data Proxys 7-dagars gratis provperiod om du är intresserad. Potentiella användare kan testa Bright Datas bostadsproxyer designade för registrerade företag eller datacenterproxy avsedda för registrerade och enskilda B2B-företag.

Tack vare dess omfattande Geo Distribution kan du använda Bright Data Proxy i nästan vilken stad eller land som helst globalt. Dessutom fungerar tjänsten i höga hastigheter, vilket gör den snabbare än de flesta konkurrenter eftersom den kommer med lastbalanserande servrar närhelst en användare begär.

Det viktigaste är att Bright Data Manager kringgår kodning men introducerar avancerade funktioner, inklusive intelligent routing, SSL-dekryptering och anpassade regler som minskar bandbredden.

Ljusa Data Proxy Manager-funktioner

❇️ Web Unlocker: Web Unlocker gör det möjligt att hantera alla webbplatsupplåsningsproblem från början till slut, förutom att leverera analyserad och strukturerad data i ditt valfria format med en enda URL.

❇️ Proxy Manager: Det här avancerade verktyget med öppen källkod förbättrar datainsamlingen genom att dirigera förfrågningar med de mest prisvärda alternativen. Som ett resultat blir det minskad bandbreddsanvändning och förändringar mellan proxynätverk för att säkra alla förfrågningar.

❇️ Datainsamlare: Bright Data Proxy har olika automatiska samlare där du bara behöver ange en bestämd URL, nyckelord eller dataobjekt för att ge dig all data som är relaterad till din sökning, oavsett vilken storlek på samlingen du har att göra med.

❇️ Datauppsättningar: Bright Data består av oöverträffade förinsamlade datauppsättningar som hänför sig till över tio miljoner poäng på deras webbplatser. Datauppsättningarna är idealiska för att identifiera och analysera trender och influenser på sociala medier, hitta människor och erhålla data för maskininlärningsalgoritmer.

❇️ Enastående framgångsfrekvens: Bright Data Proxy är tillgänglig från över 72 miljoner IP:er i över 195 länder med en framgångsfrekvens på cirka 99,99 %. Dessutom kan du surfa på internet säkert och anonymt utan att riskera att bli avstängd eller blockerad, förutom friheten att välja mellan de fyra olika proxytyperna.

❇️ Brett utbud av data: Användare kan samla in strukturerad data eller skrapa vad som helst från inlägg på sociala medier, produktpriser, recensioner, betyg eller nyhetsartiklar från olika webbplatser. Du kan anpassa verktygets skrapningsinställningar på format, frekvens eller proxyplats.

❇️ Tillförlitlighet och säkerhet: Bright Data är bland ett fåtal tjänsteleverantörer som hävdar 99,9 % tillgänglighet och drifttid för sina tjänster och funktioner. Dessutom garanterar de användarnas webbdatasäkerhet genom deras kryptering och efterlevnadsstandarder.

❇️ Spara tid och pengar: Bright Datas överkomliga och kostnadseffektiva prisplaner är utformade för att passa varje användares behov och budget. Användare kan välja mellan månatliga eller årliga prenumerationer.

Bright Data Major proxy-platser

Med Bright Data som har 72 miljoner IP-adresser att starta upp och webbplatser som har platsbaserade block designade för att fungera i specifika länder, kan du undvika blockeringar genom att utge dig för att vara en användare från just det landet.

Till exempel kan du komma åt Tyskland-baserade webbplatser med någon av deras över 1 003 263 tyska IP-adresser för att enkelt komma åt lokala webbplatser. Bright Datas proxyplatser är spridda globalt, med de mest populära platserna i USA – 4 922 973 IP-adresser, Storbritannien – 1 865 443 IP-adresser, Tyskland – 1 297 414 IP-adresser, Brasilien – 2 100 710 IP-adresser, Frankrike – 547 326 IP-adresser, 847 3265 IP-adresser, 8410265 IP-adresser, Kina.

Andra populära platser är Kanada – 436 319 IPs, Spanien – 585 284 IPs, Ryssland – 3 196 555 IPs, Japan – 334 170 IPs, Sydkorea – 202 229 IPs och Indien – 5 425 168 IPs. Med tanke på att Bright Data rapporterar en framgångsfrekvens på 99,9 %, finns det alla chanser att du kan undvika blockeringar och få tillgång till den data du behöver.

Bright Data Proxy Manager-priser

Bright Data erbjuder olika prissättningsalternativ för sina fyra distinkta IP-adresstyper och har en enkel pay-as-you-go-plan tillgänglig. IP-planen för bostäder kostar $15 per GB, medan mobila IP-adresser kostar $40. Andra IP-proxyer är tillgängliga för 0,15 USD per IP eller 15 USD per GB data, medan datacenterproxyerna kostar 0,80 USD per IP och 0,110 USD per GB data.

Du kan teckna ett årsabonnemang för att få några besparingar. Med start på $1 000 per månad för den avancerade planen, realiserar den $0,56 och $0,077 per datacenter-IP, medan priset för bostads-IP kommer ner till $10,13. Ett avancerad + projekt som kostar $2 000 per månad kräver $0,50 per IP eller $9,75 per GB data för ISP-proxyer och $9,45 per GB för bostadsproxy.

Slutligen kan du välja den anpassade planen, som skalas på obegränsad basis och kräver att användarna utvecklar baserat på deras behov och specifikationer. Du kanske också vill överväga den 7-dagars gratis provperioden, men om du försöker som ett företag måste du verifiera registreringen och förbinda dig att spendera minst 500 USD i månaden.

Hur får man åtkomst till Bright Data Proxy?

Proceduren för att få tillgång till Bright Data är så enkel som ABC:

 • Fyll i dina uppgifter för att öppna ett konto – detta tar några sekunder och webbplatsen omdirigerar dig till Bright Datas instrumentpanel.
 • Välj vilken typ av produkt du behöver.
 • Du kommer att bli ombedd att verifiera din identitet.
 • 4. Fyll i din föredragna betalningsmetod – du kan välja mellan ett kreditkort, Payoneer, Alipay eller PayPal. Det skulle vara bäst att ha ett positivt kontosaldo för att komma åt Bright Datas instrumentpanel.

  5. Skapa en zon: Detta hänvisar till en grupp inställningar som definierar ditt projekt och inkluderar den föredragna IP-typen (exklusiv eller delad), IP-land, stat, stad eller operatör, etc.

  6. Anpassa din zon för att begränsa zoner till specifika domäner eller lägg till de du inte vill rikta in dig på.

  Data Bright Proxy Användningsfall

  Bright Data Proxy är ett välrespekterat verktyg på grund av dess imponerande lista med funktioner och enheten är idealisk för allmänna och specifika användningsfall. Bland de framträdande användningsfallen är insamling av prisövervakningsdata, leadgenerering, varumärkesskydd, SEO-forskning och sentimentanalys.

  Med den medfödda förmågan att etiskt samla in värdefull data från webben för dessa många syften för att hjälpa till med konkurrenskraftig forskning och marknadsanalys, har Bright Data blivit ett superhjälpsamt verktyg som står huvud över axlar i branschen för webbskrapning.

  Bright Data Proxy-konkurrenter

  #1. Oxylabs

  Oxylabs är ett heltäckande verktyg för insamling av webbintelligens och proxyleverantör på hög nivå som gör det möjligt för olika företag att utnyttja kraften i big data fullt ut. Oxy Proxy Manager har en gratis app som låter användare hantera sina proxyservrar via mobila enheter.

  Verktyget presenterar också ett Chrome-webbläsartillägg för alla som föredrar att undvika mobilappen för sin proxyhantering. Oxy Proxy-användare kan enkelt konfigurera systemet och växla mellan flera servrar.

  Huvuddrag

  • En mångsidig app som är kompatibel med olika proxyleverantörer.
  • Inga extra kostnader eller dolda avgifter är förknippade med att använda Oxy Proxy-appen.
  • Användare kan lägga till så många proxyservrar som de vill.

  På baksidan tillämpar dock inte den mobila proxyhanteraren alla proxyinställningar på systemnivå eller kan ha andra proxykonfigurationer.

  #2. Nginx

  Nginx Proxy Manager är ett proxyhanteringsverktyg som underlättar anslutningar mellan backend-servrar och klienter. Observera att för praktiska ändamål är Nginx Proxy Manager utformad för att hantera relationer mellan användare och backend-servrar istället för alla dina proxyservrar, som Bright Data Proxy Manager gör.

  Huvuddrag

  • Du kan konfigurera Nginx Proxy Manager för att hantera SSL/TLS-kryptering och dekryptering.
  • Verktyget stöder HTTP/2 och underlättar snabb kommunikation mellan användare och servrar.
  • Proxyhanteraren erbjuder ett stödsystem för omvänd proxy som vidarebefordrar användaranslutningsförfrågningar genom att maskera användarens riktiga IP-adresser.
  • Nginx Proxy Manager tillhandahåller robusta säkerhetsfunktioner som garanterar klientens servers skydd mot traditionella webbaserade attacker. Säkerhetsfunktionerna inkluderar åtkomstkontroll som hjälper till att skydda dina känsliga data från obehörig åtkomst.
  • Nginx har ett intuitivt och lättanvänt gränssnitt som tydligt visar åtkomstkontrollfunktioner som att lägga till, ta bort och ändra IP-adressbaserade begränsningar.

  På nackdelen är dock Nginx funktioner begränsade till endast omvänd proxy och SSL/TLS-hantering, vilket inte gör det till ett effektivt proxyhanteringsverktyg jämfört med Bright Data proxyhanterare.

  Slutlig dom

  Från det föregående verkar det tydligt att Bright Data är en av de mest omfattande och pålitliga webbdataplattformarna du kan använda för att extrahera värde från offentlig webbdata om du vill behålla en konkurrensfördel inom din nisch. Plattformens effektivitet har vunnit hjärtan hos många individer och institutioner från alla delar av världen.

  Bright Data-användare kan utnyttja sina premium proxytjänster tack vare dess allomfattande funktioner och kraftfulla möjligheter. Genom att använda offentliga webbdata kan de utnyttja olika datapunkter för att hjälpa till med forskning, övervakning och analys.

  Även om det kan vara dyrare än de flesta konkurrenter och har en begränsad gratis provperiod, är användarna säkra på en proxyhanteringstjänst som säkerställer en säker överföring av data, filer och information till och från anställda som arbetar på avlägsna platser.

  Som ett resultat kan användare få tillgång till webbdata för att hjälpa dem att fatta bättre och mer välgrundade beslut för personlig eller affärsmässig användning. Flexibel fakturering, kraftfull konfiguration och 24/7 support gör Bright Data till ett måste för alla som har att göra med seriösa projekt.

  Kolla sedan in orsakerna till att använda Bright Data för proxy- och webbskrapning.