Bra lösenordshanterare som gör grunderna bra

Viktiga takeaways

 • ExpressVPN Keys är en säker lösenordshanterare tillgänglig som en Chrome-tillägg och i ExpressVPN-appen för Android och iOS.
 • Det kräver en ExpressVPN-prenumeration, men du kan fortsätta använda den även efter att din prenumeration går ut.
 • ExpressVPN Keys klarade en oberoende säkerhetsgranskning och använder noll-kunskapskryptering för att skydda dina lösenord.

ExpressVPN är ett av de mest respekterade namnen i VPN-programvara, men inte många vet att det också tillhandahåller en säker lösenordshanterare.

Som en av de mest populära VPN:erna kanske ExpressVPN inte är din första anropshamn när du överväger en lösenordshanterare – men det kanske är dags att du ändrar det. ExpressVPN-nycklarna är gratis med varje ExpressVPN-prenumeration, fungerar i din webbläsare eller med din smartphone och, bäst av allt, är otroligt enkel att använda.

Jag har testat ExpressVPN-nycklar för att se hur det kan jämföras med andra lösenordshanterare, och om du fortfarande använder Google Password Manager kan det vara dags att byta.

ExpressVPN-nycklar

ExpressVPN Keys är ett relativt nytt tillägg till världen av lösenordshanterare, men det gör det viktigaste bra: att skydda dina användarnamn och lösenord från nyfikna ögon. Dess användargränssnitt är lätt att navigera och det fungerar bra för det mesta, men det har vissa problem med att fylla i information automatiskt på sin mobilapp med mobila webbläsare, och det finns en eller två funktioner som skulle vara bra att se i framtida uppdateringar.

Fördelar

 • Enkelt gränssnitt
 • Enkelt att importera lösenord
 • Utmärkt skydd
 • Kan mata in debet-, kreditkortsinformation
 • Ingår med ExpressVPN-prenumeration

Nackdelar

 • Autofyll fungerade ibland inte korrekt
 • Mobilappen kräver lite arbete med att integrera med mobila webbläsare
 • Skulle vilja ha användarprofiler

ExpressVPN Keys är en lösenordshanterare för Chrome, Android och iOS

ExpressVPN Keys är en säker lösenordshanterare utvecklad av ExpressVPN. Den är tillgänglig som en Google Chrome-tillägg och som en del av ExpressVPN-appen för Android och iOS.

Ladda ner: ExpressVPN-nycklar för Krom ǀ Android ǀ iOS (Prenumeration krävs)

Du behöver ett ExpressVPN-abonnemang för att börja använda ExpressVPN-nycklar. Du kan dock fortsätta använda ExpressVPN-nycklar på dina enheter även efter att ditt ExpressVPN-abonnemang löper ut, vilket är bra om du inte vill flytta alla dina lösenord till en annan leverantör.

ExpressVPN-nycklar kan användas för att lagra kontolösenord, användarnamn och andra referenser, tillsammans med kredit- och betalkortsinformation och andra säkra anteckningar.

Hur mycket kostar ExpressVPN-nycklar, och hur jämförs det?

På det kostar ett ExpressVPN-abonnemang:

 • En månad: $12,95
 • Sex månader: 9,99 USD per månad (59,94 USD)
 • 12 månader: 8,32 USD per månad (99,84 USD)

Nu, innan du säger att det är lite dyrt för en lösenordshanterare, kom ihåg att du får alla ExpressVPNs funktioner för det priset, inte bara nycklar. Så även om 1Password är billigare för 2,99 USD per månad, är det bara en lösenordshanterare (bra, tänk.) Mer jämförbar är Dashlane, som inkluderar både en VPN och en lösenordshanterare i ett enda paket.

Dashlane kostar $3,33 per månad, men dess VPN (som faktiskt är Hotspot Shield) känns mer som en eftertanke snarare än en seriös funktion. Det kan avblockera en del geo-begränsat innehåll, men med tanke på att Dashlane är baserat i USA är det inte en tjänst som vi skulle rekommendera på grund av landets starka lagar om datalagring och potential för statlig inblandning. Dessutom är det oklart om Dashlane VPN/Hotspot Shield loggar din data under användning, och med det i åtanke är det svårt att rekommendera det över ExpressVPN, även till ett billigare pris.

NordVPN är realistiskt sett den bästa jämförelsen, eftersom dess VPN-tjänst är konsekvent väl granskad, och dess VPN-lösenordshanterarkombination kommer in på $5,99 per månad i 12 månader, vilket är $71,88 på erbjudandet (observera att det går till $126,96 per år utan, vilket är cirka 10,58 USD per månad).

Det är enkelt att importera lösenord

Hur du använder ExpressVPN Keys skiljer sig något mellan webbläsartillägget och mobilversionen, men båda är enkla att använda.

Att ladda ner och installera Keys-tillägget är enkelt; när du har laddat ner ExpressVPN Keys Chrome-tillägguppmanas du att verifiera din ExpressVPN-prenumeration med en verifieringskod.

När de har kopierats över, kommer Keys att aktiveras och starta ett webbläsarfönster så att du kan skapa ditt starka och unika primära lösenord, som skyddar Keys från nyfikna ögon. Du kommer att vilja använda ett starkt men minnesvärt lösenord här, eftersom att behöva skriva ner ditt huvudlösenord något motverkar syftet med att använda en lösenordshanterare till att börja med. När det primära lösenordet är inställt kan du börja importera lösenord från någon annanstans, med standardalternativ inklusive Chrome, 1Password, Dashlane, LastPass och Bitwarden, plus alternativet att importera från andra tjänster.

I alla fall behöver du en CSV-filexport av dina befintliga lösenord. Att ladda ner och exportera en CSV med din huvudlista med lösenord känns alltid som ett riskabelt sätt att överföra så viktig data. Men utan direkta överföringstjänster mellan de stora lösenordshanterarna är detta ofta det enklaste sättet – kom bara ihåg att radera CSV-filen helt när du är klar.

När du har din exporterade lösenordsfil, tryck på Välj fil i ExpressVPN Keys och låt importen börja. Det bör bara ta några sekunder att läsa din CSV-fil, varefter alla dina lösenord är klara.

Manuell import av lösenord till ExpressVPN-nycklar

Du kan också manuellt importera lösenord till ExpressVPN-nycklar en efter en. Observera att detta inte är samma sak som att lägga till en ny webbplats och ett nytt lösenord, vilket jag ska förklara processen för om ett ögonblick.

För att manuellt lägga till ett befintligt användarnamn och lösenord till ExpressVPN Keys:

 • Gå till platsen eller tjänsten i fråga och tryck sedan på den röda knappen i användarnamnet/e-postadressfältet.
 • Dialogrutan ExpressVPN Keys kommer att visas och frågar om du vill lägga till inloggning till ExpressVPN Keys.
 • Välj detta och ExpressVPN Keys Save Login-panelen visas i det övre högra hörnet av din skärm, inklusive ditt användarnamn/e-postadress och det befintliga lösenordet (skylt men kan ses genom att klicka på ögonikonen).
 • Tryck på Spara för att slutföra processen. Nu, nästa gång du öppnar den tjänsten, kan du trycka på den röda nyckellogotypen igen, och det kommer att uppmana ExpressVPN Keys att ange lösenordet.

  Flera sätt att lägga till ett nytt användarnamn och lösenord

  Första gången jag försökte lägga till ny inloggningsdata till ExpressVPN Keys, fann jag inte processen helt intuitiv. Jag ville att ExpressVPN-nycklar skulle generera ett säkert lösenord som liknar hur de flesta webbläsare nu fungerar, och erbjuder en lösning i lösenordsfältet som passar kraven. Det är dock inte så ExpressVPN Keys fungerar.

  Jag bör tillägga att det inte är så att ExpressVPN inte fungerar bra; det var bara annorlunda än vad jag är van vid.

 • Gå till webbplatsen eller tjänsten där du skapar ett nytt konto.
 • Tryck på ikonen Nycklar i din webbläsarförlängningsfack och lås sedan upp ExpressVPN-nycklar genom att ange ditt primära lösenord.
 • När du är upplåst trycker du på den gröna plusikonen och sedan på Lägg till ny inloggning.
 • Lägg nu till webbplatsens namn, ditt användarnamn och lösenord.
 • Tryck sedan på Behöver ett nytt lösenord för att öppna skärmen för att skapa säkra lösenord. Öka lösenordslängden till önskad mängd och tryck sedan på Använd lösenord.
 • Ange webbadressen under Webbadress.
 • Tryck på Spara.
 • Ange nu samma information på webbplatsen du registrerar dig på och slutför registreringsprocessen.
 • Nästa gång du loggar in på webbplatsen kommer ExpressVPN-nycklar att finnas till hands för att ge ditt användarnamn och lösenord. ExpressVPN Keys lanserades dock inte på vissa webbplatser. Till exempel kunde jag inte få den röda nyckelikonen att visas när jag försökte skapa ett exempel på ett Reddit-konto för denna recension, även efter att jag skapat ett konto med metoden ovan.

  Ändå fungerar det bra på andra webbplatser där jag skapade ett exempelkonto, som Netflix. När den röda nyckelikonen visas är processen att skapa konto mycket enklare än metoden ovan. Ta Netflix, till exempel.

 • Jag matade in min e-postadress och höll sedan muspekaren över ExpressVPN Keys-ikonen, vilket fick mig att lägga till kontot.
 • Jag lägger till kontot i ExpressVPN Keys utan lösenord, sparar sedan och går vidare till nästa del av kontoskapandet.
 • På nästa skärm ger ExpressVPN Keys ett mycket starkt lösenord och sparar sedan informationen till min befintliga inloggning.
 • Nu är det enkelt, och hur det ska fungera varje gång. Den första metoden, som också är listad på ExpressVPN-webbplatsen som ”Hur du sparar dina inloggningsuppgifter för ett nytt konto”, nämner inte ens den andra metoden. Inte för att ExpressVPN Keys är ensamma i denna något frustrerande process; 1Password har också samma problem.

  Autofyll-problem på mobil

  ExpressVPN-smarttelefonappen behöver lite arbete, särskilt kring processen att skapa och spara e-postadresser och användarnamn och starta själva appen. Jag provade ExpressVPN-appen på en rad Android-enheter (OnePlus Nord, Nothing Phone 2 och Tecno Phantom V Flip) och hittade samma problem med autofyll och skapande av konton.

  Många gånger fungerar inte autofyllprocessen när jag använder Chrome, min standardwebbläsare. Men om du går till ExpressVPN Autofill-felsökningssidan för att få råd, upprepar den bara den vanliga sidan för kontoskapande, vilket inte hjälper. Att byta till Firefox gjorde att autofyllningen började fungera, men jag hittade ExpressVPN Keys-ikonen flytande ovanför URL-fältet istället för att ha ett praktiskt alternativ i textinmatningsfälten.

  Vilket leder mig till min nästa punkt: hur många människor använder webbplatser på sina smartphones? Om jag använder Reddit använder jag Reddit-appen och det finns inget autofyllalternativ på någon enhet. Det var en liknande historia med andra appar jag provade.

  Den mobila processen är också bakåtvänd. De flesta vill gå till en webbplats eller app, skapa sitt konto och låta lösenordshanteraren spara den informationen, inte gå till lösenordshanteraren, skapa din kontoinformation och sedan hoppas att den automatiskt hoppar in på webbplatsen eller kontot. .

  Är ExpressVPN-nycklar säkra?

  För alla ExpressVPN Keys brister kring inmatning av nya autentiseringsuppgifter är det en säker lösenordshanterare med bra säkerhetsuppgifter.

  Först upp, ExpressVPN Keys har varit oberoende granskas av Cure53, ett säkerhetsföretag som testar penetration som specialiserat sig på VPN- och lösenordshanterare. Cure53 har tidigare granskat bland annat NordVPN och Surfshark, och ExpressVPN-nycklar passerade med glans.

  För det andra använder ExpressVPN Keys vad som kallas noll-kunskapskryptering, vilket i princip betyder att ingen annan än du kan komma åt och dekryptera dina lösenord; ExpressVPN har aldrig tillgång till dina användarnamn, lösenord eller något annat du lagrar i Keys. Om ExpressVPN bröts upp skulle hackarna inte få tillgång till din lösenordsdatabas.

  Dessutom använder den AES-256-kryptering för att säkra dina data, vilket innebär att dina data är extremt säkra.

  ExpressVPN Keys-funktioner jag skulle vilja se

  Jag är imponerad av ExpressVPN-nycklar. Dess lätta och avskalade tillvägagångssätt för lösenordshantering är användbar, och överlag är ExpressVPN Keys lätt att använda.

  Men med tanke på konkurrensen bland lösenordshanterare finns det några funktioner som jag hoppas få se när ExpressVPN Keys mognar som en produkt.

 • Stöd för autentisering av lösenord/maskinvara: Alternativet att använda en lösenordsnyckel eller en maskinvaruautentiseringsnyckel skulle vara ett användbart tillägg och skulle stärka säkerheten.
 • Användarprofiler: Dela dator med din partner, syskon eller liknande? Att ha möjlighet att växla mellan säkra ExpressVPN Keys-profiler skulle vara användbart.
 • Webbläsarstöd: Chromium-webbläsare stöds väl, men ExpressVPN-nycklar på Firefox, Safari, etc, krävs.
 • Dessa är små käbblar, men det skulle vara bra att se dem behandlas i framtida ExpressVPN Keys-uppdateringar.

  Är ExpressVPN-nycklar värda pengarna?

  ExpressVPN Keys är inte den mest funktionsfyllda lösenordshanteraren du någonsin kommer att använda. Den har dock inte funnits länge och gör de viktigaste sakerna bra.

  Jag skulle vilja se lite mer konsekvens mellan webbplatser och tjänster, och en mycket liten förbättring skulle vara korrekta favoriter i appen snarare än de två första bokstäverna i webbadressen. Det finns många konton märkta AC eller WW när en riktig ikon skulle vara trevligare för användarupplevelsen. De finns i mobilappen, så varför inte desktopversionen?

  Kostnadsmässigt är det en bra affär om du redan är en ExpressVPN-användare. Jag menar, varför skulle du inte använda ett verktyg som du redan har tillgång till? Speciellt som du kan fortsätta använda nycklar efter att ditt ExpressVPN-abonnemang upphör.

  Så totalt sett, ja, ExpressVPN Keys är en bra lösenordshanterare, om det är lite lätt på funktioner och behöver lite arbete, men jag förväntar mig att det kommer med tiden.

  ExpressVPN-nycklar

  ExpressVPN Keys är ett relativt nytt tillägg till världen av lösenordshanterare, men det gör det viktigaste bra: att skydda dina användarnamn och lösenord från nyfikna ögon. Dess användargränssnitt är lätt att navigera och det fungerar bra för det mesta, men det har vissa problem med att fylla i information automatiskt på sin mobilapp med mobila webbläsare, och det finns en eller två funktioner som skulle vara bra att se i framtida uppdateringar.