Bluesky lanserade Android-appen och Snapchats Partner Summit

Hallå! 🙋Vi har följande produktuppdateringar för dig idag! 📣

Jack Dorsey-stödda Twitter-alternativet Bluesky slår till på Android

Twitter-alternativet, Bluesky, som stöds av Twitter-medgrundaren Jack Dorsey är nu tillgängligt för Android-användare. Mjukvaran, som utlovar en framtid av decentraliserade sociala nätverk och välj-själv-algoritmer, släpptes i slutet av februari till iOS-användare och är fortfarande i stängd beta.

Bluesky är mycket efterfrågad, enligt appintelligensföretaget data.ai. Bluesky har 240 000 livstidsinstallationer av iOS.

Bluesky har byggt sitt protokoll som heter Authenticated Transfer (AT) Protocol, och det är tänkt att stödja ”storskaliga distribuerade sociala applikationer inklusive kontoportabilitet, algoritmiska val, interoperation och prestanda.

Det finns vissa skillnader mellan Twitter och Bluesky, som Blueskys fråga, ”Vad är det?” Medan Twitter frågar: ”Vad händer?” Appen har ett enkelt användargränssnitt och låter dig komponera ett inlägg på 256 tecken som kan innehålla fotografier.

Det finns ingen direktmeddelandefunktion i Bluesky när det här inlägget utarbetas, men användare kan söka och följa andra personer, precis som på Twitter.

En av dess flikar låter dig se dina aviseringar, som inkluderar likes, reposts, follows och svar, liknande Twitter.

Bluesky-användare kan dela, stänga av och blockera konton, men avancerade funktioner som att lägga till dem i listor är fortfarande inte tillgängliga.

Bluesky fick 13 miljoner dollar i finansiering förra året, med Dorsey i styrelsen. För att använda tjänsten måste du först gå med på väntelistan eller skaffa en inbjudningskod från en vän.

Snapchats annonserade AI-chatbot gratis för alla och lanserade AR-linser som drivs av generativ AI

Snapchat gjorde en rad tillkännagivanden vid det senaste Snap Partner Summit, inklusive en gratis AI-chatbot, AR-linser som drivs av generativ AI och nya funktioner som nya Stories-funktioner, uppdateringar av Snap Map, Bitmoji-förbättringar, nya sätt att virtuellt interagera med vänner och mer.

Snapchats AI-chatbot, som drivs av OpenAI:s GPT-teknik, var tidigare endast tillgänglig för betalda kunder, och nu är den gratis för alla användare globalt. När det gäller Snapchat har användare skickat ungefär 2 miljoner meddelanden per dag med chatbot.

Målet med AI-chatboten är att ge ChatGPT-liknande upplevelser, och funktionen kommer att hjälpa till att ge födelsedagspresentalternativ för en BFF, arrangera en vandringsresa, rekommendera middagsrecept, skriva en dikt till en vän, etc. AI-chatboten kommer att rekommendera även relevanta linser eller placera rekommendationer för försvagade aktiviteter.

I ett annat tillkännagivande avslöjade Snapchat AR-linser som drivs av generativ AI. Snapchat introducerar en ny ”Cosmic Lens” som förvandlar dig och din omgivning till en animerad sci-fi-miljö?

Snapchat sa att det gör det lättare för användare att hitta relevanta linser och att appen skulle börja rekommendera linser som passar in i sammanhanget för en användares foto eller video.

Primo är en fransk startup som bygger IT-hanteringsprogramvara för små och medelstora företag (små till medelstora företag); det samlade in 3,4 miljoner dollar i finansiering från Headline, GFC och ledande SaaS-änglar.

Primo håller reda på och hanterar hela din IT-infrastruktur, som att distribuera och konfigurera en flotta av enheter, enhetsköp, MDM (Mobile Device Management), säkerhetslösningar, försäkringar och support.

Dessutom är alla dessa detaljer synkroniserade med ditt HR-system, och all fakturering är transparent och centraliserad.

Dess centraliserade konsol hjälper till att jämna in- och avstigning utan administratör och integreras med Google eller Microsoft 365 för att få 360 graders synlighet. Alla dessa aktiviteter hanteras av ensam IT-personal från en centraliserad instrumentpanel.

De flesta små och medelstora företag, antingen från IT-sektorn eller andra industrier, förlitar sig på tredje part för IT-stöd, eller så skulle det bli dyrt för små organisationer att rekrytera IT-teamet eller IT-chefen för sådana företag; Primo kan vara fördelaktigt.

Primo vill vara följeslagaren SaaS för små företag som paketerar många produkter i samma plattform, så de vill inte köra med olika leverantörer för att täcka deras IT-supportaktiviteter.