Beyond Virtual Assistants – Varför är AI så mycket mer än chatbots?

Spread the love

Automation hör inte längre till framtiden utan ett val vi kan göra för att förbättra våra liv som individer och företag.

I alla fall, enligt Adobe2018 använde endast 15 % av företagen aktivt AI-baserade system. Naturligtvis är siffrorna annorlunda nu eftersom samma rapport förutspådde att cirka 31 % av företagen skulle göra bytet under följande år.

Vi kan se förändringen när fler och fler företag använder intelligenta chatbots för att förbättra kundtjänstupplevelsen och öka sin effektivitet när det gäller att hantera problem på låg nivå. Det finns också en ökning av personer som använder röstassistenter (som Siri, Google Assistant eller Alexa). Enligt en färsk Rapport från Pew Research Centerinteragerar nästan 50 % av amerikanska medborgare med sina smartphones med hjälp av röstkommandon.

Men Artificiell Intelligens-system handlar inte bara om röstassistenter och chatbots (så unika som de är)! Dessa system lovar att täcka vardagliga uppgifter som anställda för närvarande hanterar, så att vi kan använda våra hjärnor för mer kreativt och utmanande arbete. AI omformar världen som vi känner den, och påverkar hela industrier från kundrelationer till produktion och tillverkning.

Med tanke på detta borde det inte vara någon överraskning att digital marknadsföring är ett av de mest påverkade segmenten. Marknadsförare är redan bekanta med system utformade för att tillhandahålla prediktiv analys baserad på data som samlats in från olika källor. Ändå tog AI fram ett nytt sätt att fatta beslut och identifiera publik (bland andra).

AI:s inflytande på digital marknadsföring

Den huvudsakliga förändringen som drivs av artificiell intelligens i digitala marknadsföringsstrategier är hur varumärken ansluter till sin publik. Många varumärken använder chatbots, men marknadsförare använder också intelligenta system för att anpassa innehållet, skapa bättre riktade kampanjer och minska kostnaderna. Som en sidoanteckning visar detta också att digitala marknadsförare också kan behöva lär dig artificiell intelligens (åtminstone på grundläggande nivå) inom den närmaste framtiden.

Chatbots för en bättre klient-varumärkesanslutning

Enkelt uttryckt är chatbots mjukvaruverktyg utformade för att interagera med kunder och ge användbar information. Chatbotbranschen ökar, och fler utvecklare fokuserar på att skapa intelligenta system som kan upprätthålla ett naturligt mänskligt samtal.

Detta är möjligt tack vare utvecklingen av AI-semantisk igenkänning, teknik för röstkonvertering och språkbehandling. Medan vi fortfarande arbetar med att fullända dessa verktyg kan grundläggande chatbot-system utföra enkla uppgifter som att svara på grundläggande frågor, ta emot beställningar, guida användare genom olika processer och mer.

De främsta fördelarna med varumärken som använder chatbots är:

  • 24h, oavbruten tillgång till kundtjänster – chatbots behöver inte sova eller paus, så de kan ge support dygnet runt;
  • En-till-många-metoden – ett system kan arbeta med flera kunder samtidigt, vilket eliminerar begränsningarna för ett system som drivs av människor där endast en-till-en-interaktioner är möjliga vid en given tidpunkt.
  • Bättre kundupplevelse – chatbots blir inte frustrerade på otåliga kunder och tappar inte lugnet.
  • Lokaliserad kundtjänst – många chatbot-system kan användas på flera språk, så att klienter kan välja sitt modersmål.
  • Snabb leverans – chatbots har tillgång till en omfattande databas (inklusive användares tidigare interaktioner med plattformen) och kan ge den efterfrågade informationen mycket snabbare än en mänsklig operatör.
  15 bästa Galaxy Note 3 Custom ROMs

Chatbots är ännu mer kritiska eftersom många varumärken har gått över till att kommunicera med kunder via textappar som Facebook Messenger, Slack eller WhatsApp. Och, som det visar sig, älskar över 50 % av konsumenterna tanken på enklare, snabbare kommunikation med sina favoritmärken!

Innehållsanpassning

Det här handlar om att anpassa varje användares upplevelse med en webbplats eller en plattform genom att föreslå innehåll som bättre passar deras behov.

Ett bra exempel här är algoritmen som används av YouTube för att rekommendera innehåll för varje användare baserat på deras tidigare val. Men detta händer bara om du har ett konto. Annars kommer du att se rekommendationer för din nuvarande plats.

I ett liknande försök kan (och gör) marknadsförare använda AI-system för att förse sina tittare med produkter, erbjudanden, innehåll och andra föremål som passar deras tidigare interaktioner med plattformen. Om du går ett steg längre kan samma system användas för att öka försäljningen genom att göra mer exakta rekommendationer för användarna.

Slutligen kan AI-system också bestämma vilken typ av innehåll som mest sannolikt kommer att tilltala din publik. På så sätt eliminerar du många gissningar och trial and error-system som fortfarande är vanliga i dagens digitala marknadsföringsstrategier.

Den främsta fördelen med nuvarande intelligenta system är att de kan bearbeta stora mängder data i höga hastigheter och på så sätt leverera resultat som kan påverka i realtid.

Förfina e-postmarknadsföring

E-postmarknadsföring är ett av de verktyg som definierar tid och teknik, håller sig i form och levererar otrolig ROI även i AI-tiden. Trots det kan det kräva lite förfining, och vi har nu det perfekta sättet att göra det rätt.

Vi har nu intelligenta system som sätter upp triggers för olika åtgärder (baserat på tidigare beteende). Detta gör att marknadsförare kan rikta in sig på precis rätt personer med rätt innehåll, vilket gör upplevelsen mer relevant för kunden och lönsam för verksamheten.

Till exempel använder många varumärken en segmenterad e-poststrategi baserad på en användares status. Som sådan skickar de ut en typ av e-post till någon som precis har registrerat sig för ett konto, ett annat e-postmeddelande till någon som är medlem och har en önskelista och ett annat e-postmeddelande till någon som är en lojal kund.

Snygga annonskoncept

Annonser (särskilt digital annonsering) blir smartare, och allt beror på AI-tillhandahållen insikt. Vi kan se detta över hela sociala medieplattformar och Google, där intelligenta system används för att rikta in sig på rätt målgrupp.

  Vilka kamerainställningar ska jag använda för gatu- och resefotografering

Tack vare AI-teknik kan marknadsförare exakt förutsäga trender och tjäna pengar på mikrotrender, vilket möjliggör bättre inriktning, vilket minskar slöseri med digitala reklamutgifter. Enligt Statista, uppskattningen av globala reklamutgifter för 2019 var över 560 miljarder dollar, och en del av dem var bortkastade på grund av det trial and error-system som de flesta företag använder. Men när AI tar över kommer mindre och mindre av ett företags reklambudget att gå förlorad.

Nu handlar artificiell intelligens inte bara om att se till att din budget används väl. Det handlar också om innovation och kreativitet. De flesta sociala medieplattformar som visar annonser kan skapa kopior som passar dina behov baserat på tidigare användares beteende och de länkar du vill marknadsföra. Som sådan process för att skapa innehåll av en digital marknadsföringsbyrå kan förstärkas och förfinas av AI-drivna plattformar.

Vissa varumärken kombinerar också modern teknik som förstärkt verklighet eller virtuell verklighet för att skapa häpnadsväckande annonser som håller människorna engagerade och behåller deras uppmärksamhet.

Sänka kostnader

Medan innovation och bättre inriktning är fördelaktigt för marknadsförare, är företagare entusiastiska över AI eftersom det är en fantastisk möjlighet att minska kostnaderna.

Tänk på det.

Bara genom att använda chatbots sparar företag pengar och ökar vinsten genom att erbjuda en bättre kundupplevelse. Samma sak händer när man planerar marknadsföringsstrategier eller personaliserar innehåll.

AI-drivna system har intelligensen att ta över några av de snälla uppgifter som brukade täckas av mänskliga operatörer. Det innebär färre anställda och mer effektivitet.

Huvuduppgiften för en digital marknadsförare är att komma in i kundens huvud och förstå vad de kan komma att söka efter online, om produkten eller tjänsten de marknadsför. Tidigare var denna uppgift ganska enkel eftersom sökmotorer använde nyckelord för att hitta relevanta sidor.

Men dessa dagar är sedan länge borta, och detta beror delvis på utvecklingen av intelligenta system. Numera förstår en sökalgoritm nyanser och kontextuell betydelse (semantisk sökning). Vissa algoritmer ger också resultat genom att ta hänsyn till en användares sökhistorik.

Med lanseringen av virtuella assistenter (Siri, Alexa, Google Assistant med flera) kan AI-system också använda röstsökning och taligenkänning för att identifiera nya nischer och utnyttja tidigare okända resurser.

Så, vad betyder detta för SEO-specialister?

I ett nötskal måste digitala marknadsförare vara öppna för nya möjligheter och ha en kraftfull allierad inom AI-drivna plattformar.

Nu när vi vet varför och hur intelligenta konstgjorda system är en del av den digitala marknadsföringsindustrin, låt oss ta en titt på några av de verktyg vi kan använda.

Google Cloud AI

Det här är ett verktyg för att lära dig hur du använder och implementerar AI i ditt företag, och vi rekommenderar starkt att du bläddrar i några av deras moduler. Google Cloud AI erbjuder fantastiska exempel på verktyg och design som kan bli extremt populära i framtiden.

  7 Bästa Quiz Builder-verktyg för att engagera mer med din publik

Det ger också insikt i vad dina konkurrenter kan göra för att få en fördel och skära en större del av marknaden för sig själva.

Zoomph

En fantastisk plattform för varumärken som strävar efter kampanjer i sociala medier!

Zoomph ger insikt och hjälper marknadsförare att förstå sin publik och de sociala plattformarna. Den analyserar också känslorna och känslorna som får en kampanj att flyga och levererar mer exakt data än traditionella CPM-modeller.

MarketMuse

MarketMuse är en AI-driven plattform för SEO, innehållsforskning och konkurrensanalys och hjälper marknadsförare att skapa innehåll som verkligen är relevant för deras publik. Dessutom ger den användbar information om olika nyckelord och identifierar potentiellt oexploaterade områden.

Så om du känner att ditt innehåll saknar det där ”je ne sais quoi”, kan du dra nytta av lite hjälp från en sådan plattform.

Yext

Detta är den idealiska plattformen att använda när din närvaro på sociala medier får mycket engagemang via kommentarer och recensioner.

Yext är rätt verktyg att använda när du vill veta hur ditt företag eller varumärke representeras online. Den bearbetar data från sociala medieplattformar, recensioner och mer och förstår den allmänna atmosfären. Den prioriterar också de recensioner och kommentarer som behöver din uppmärksamhet för att öka ditt rykte online.

Kör

Som vi redan nämnt måste en marknadsförare känna till och förstå publikens behov (vad de kan leta efter online) för att skapa en effektiv kampanj. Som sådan, Kör är en plattform som använder kraften i AI för att analysera mönster som leder till en framgångsrik försäljning i samtal.

Det kan också ge insikt i varför ett säljsamtal inte var framgångsrikt och låta säljare fokusera på sin primära uppgift – att avsluta affärer. Det gör den genom att automatiskt skapa rapporter för varje användarinteraktion, vilket tar denna uppgift ur händerna på mänskliga operatörer.

Avslutande tankar

Efter att ha läst allt detta är slutsatsen ganska uppenbar – AI-system är djupt integrerade i våra professionella och personliga liv. Som digitala marknadsförarevi ser det agera från båda perspektiven, och det är dags att förstå och acceptera att det sätt vi brukade göra saker på inte är användbart utan hjälp från intelligenta algoritmer och dataanalysatorer.