Battle of the Best Customer Service Software [2023]

Välkommen till vår jämförelseartikel om den bästa kundservicemjukvaran: Freshdesk vs. Zendesk.

Företag förbiser ofta den avgörande aspekten av kundnöjdhet, och uppfattar den av misstag som bara sekundär till deras övergripande framgång. Men i det konkurrensutsatta affärslandskapet bör kundupplevelsen fungera som en oumbärlig katalysator genom hela försäljningscykeln.

Föreställ dig det här scenariot: Du investerar ditt surt förvärvade kapital i en ny bil, ett viktigt förvärv för ditt företag/hushåll. När du stolt kör bilen 🚗 ut ur showroomet fyller en känsla av prestation och förväntan luften.

Du navigerar i utställningslokalen och värnar om ögonblicket; Men vad du kanske inte inser är att värdet på ditt köp började minska så fort du lämnade lokalen. Det är ett välkänt ordspråk att avskrivningen av en bil börjar så fort den lämnar utställningslokalen ☹️.

Därefter utvecklas livet och oförutsedda omständigheter kan få dig att söka hjälp från kundtjänstavdelningen när ditt älskade fordon stöter på problem. Det är under dessa ögonblick som den skarpa verkligheten inträder.

Från försenade eller obesvarade kundtjänstsamtal till otillräckliga lösningar på dina frågor och oväntade utgifter som inte täcks av servicegarantin, dessa faktorer kombineras för att bilda en fördömande dom: ”dålig kundservice.” 🥹Ja, vi har alla varit där.

Kundtjänst webbsida gränssnitt word

I den hårt konkurrensutsatta affärsmiljön kan denna slutfas antingen skapa eller bryta ett företag, vilket avgör dess långsiktiga utsikter och dess förmåga att fånga alla målmarknadssegment.

Varför prioritera kundnöjdhet?

Eftersom företag strävar efter att möta kundernas förväntningar erbjuder både Freshdesk och Zendesk ett brett utbud av funktioner för att effektivisera och förbättra kundsupportprocesser. Att välja rätt programvara för kundtjänst kan avsevärt påverka din förmåga att tillhandahålla effektiv och tillfredsställande service.

Genom den här omfattande guiden kommer vi att utforska rollerna för Freshdesk och Zendesk som mjukvaruplattformar för kundtjänst, fördjupa oss i deras funktioner och tillhandahålla verkliga användningsfall för att illustrera deras praktiska tillämpningar.

Dessutom kommer vi att lyfta fram fördelarna med varje verktyg, vilket gör att du kan få en jämn fot på båda som hjälper dig att bestämma vilken lösning som är bäst lämpad för att lyfta din kundsupportverksamhet.

Vi presenterar Freshdesk och Zendesk

Freshdesk

Att hålla fast vid sitt mål att ”göra det lätt för varumärken att prata med sina kunder och göra det enkelt för användare att komma i kontakt med företag”; Freshdesk är en molnbaserad kundsupportmjukvara som har fått draghjälp bland företag.

I sin egen marknadsföringskampanj har den högljutt hävdat att den är en direkt konkurrent till Zendesk med sin betoning på enkelhet, intuitivitet och användarvänlighet👍 .

Freshdesk har en rad smarta automationssviter och intuitiva funktioner som gör det möjligt för företag att effektivisera sin helpdesk-support genom att leverera snabbare och mer effektiva avhjälpningar.

Funktionen med omnikanalfunktioner stärker företag att interagera med kunder över flera kommunikationskanaler, och de senaste AI-drivna chatbotfunktionerna och teamsamarbetsverktygen förbättrar produktiviteten och främjar lagarbete.

Vill du veta mer om Freshdesk? Kontrollera detta för att veta om Freshdesk är svaret på dina kundtjänstproblem.

Zendesk

Zendesk, å andra sidan, utses som en segmentsledare inom molnbaserade helpdesk-hanteringslösningar. Zendesk erbjuder en rad applikationsverktyg som är skräddarsydda för att möta behoven i olika branscher, inklusive teknik, myndigheter, media och detaljhandel.

Plattformen har en anpassningsbar front-end-portal, sömlös integration med populära applikationer som Salesforce och Google Analytics, och livechattfunktioner.

En av de utmärkande egenskaperna hos Zendesk är att göra det möjligt för företag att etablera en kunskapsbas för att hantera vanliga frågor som främjar kundernas engagemang via communityforum online.

Zendesk Suite omfattar en rad produkter; inklusive Zendesk Talk, Zendesk Explore och Zendesk Sunshine Conversations, alla utformade för att förbättra kundsupport och engagemang.

Freshdesk vs. Zendesk – snabb jämförelse

FeatureComparisonFreshdeskZendeskStreamline Communication✔️❌Inbyggt biljettsystem✔️❌Konsolidera förfrågningar✔️❌Spåra sociala omnämnanden✔️❌Prioritera och kategorisera✔️❌Slå samman relaterade biljetter✔️❌Själv relaterade biljetter✔️❌Självservicekampanj✔️❌Promote ️Exceptionell självbetjäning✔️✔️Minska supportarbetet✔️✔️Bygg kundgemenskap✔️✔️

För att sammanfatta:

Freshdesk: Freshdesk är en robust mjukvaruplattform för kundtjänst som erbjuder en rad funktioner och funktioner utformade för att effektivisera kommunikation, automatisera rutinuppgifter, övervaka prestandamått, tillhandahålla självbetjäningsalternativ till kunder, svara på förfrågningar över flera kanaler och leverera assistans i realtid.

För att effektivisera kommunikationen tillhandahåller Freshdesks kostnadsfria plan 🥳 ett inbyggt biljettsystem som konsoliderar frågor från olika kanaler, inklusive e-post och sociala medier, till en enda enhetlig instrumentpanel.

Agenter kan ta emot omedelbara meddelanden, spåra sociala omnämnanden, prioritera och kategorisera biljetter och slå samman relaterade biljetter för att säkerställa effektiv problemlösning med Freshdesk.

Zendesk: Zendesk, som en kraftfull mjukvaruplattform för kundtjänst, erbjuder funktioner och funktioner som är utformade för att främja självbetjäningsmöjligheter och därigenom främja kundernas engagemang genom att använda portalen.

Med dessa omfattande funktioner och målstyrda funktioner kan företag leverera exceptionella självbetjäningsupplevelser, minska supportarbetet och bygga upp en blomstrande kundgemenskap med Zendesk.

Freshdesk vs. Zendesk – Detaljerad jämförelse

Medan Zendesk länge har hyllats som symbolen för kundtjänsterbjudanden, växte Freshdesk fram som en stark konkurrent 2010, som snabbt vann mark med sitt fräscha tillvägagångssätt och banbrytande funktioner.

Precis som Carlos Alcaraz uppgång till toppen av tennisvärlden störde dominansen av De tre stora – Djokovic, Nadal och Federer – innan han gjorde anspråk på det prestigefyllda Wimbledon-mästerskapet 2023, har Freshdesk anammat förvandling och utmanar Zendesks regeringstid med sina förnyade erbjudanden.

Hur som helst, det finns vissa områden där båda kundtjänstplattformarna konvergerar och har några gemensamma funktioner.

Både Zendesk och Freshdesk erbjuder anpassningsbara kunskapsbaser som ger snabb tillgång till viktig information. Dessutom erbjuder båda dessa plattformar ett stort utbud av appintegrationer. När du gör ditt val, överväg dessa delade styrkor tillsammans med de unika funktionerna för att hitta den perfekta passformen för dina kundsupportbehov.

I det här avsnittet tar vi en jämförelse sida vid sida av Freshdesk och Zendesk, och belyser vilken plattform som bäst passar dina kundservicebehov.

Funktioner Freshdesk ZendeskTicket Management👉3 dedikerad automation (Dispatch’r, Supervisor, Observer) för effektiv biljetthantering.
👉Flexibelt uppdrag baserat på agentens arbetsbelastning och kompetens. 👉Endast en funktion (makron) för biljettorganisation.
👉Begränsad konfigurerbarhet och anpassningsbarhet.Ticket Assignment👉3 unika Ticket Assignment-system med automatisering för smidig biljettdistribution.
👉 Tilldela biljetter baserat på skicklighet och tillgänglighet, vilket minskar agentbördan.👉Begränsade biljetttilldelningsalternativ kan leda till ojämna biljetter. distribution och agentöverbelastning.
👉Att tilldela om biljetter kan vara utmanande. Support👉Enklare installation och intuitiv design för enkel användning.
👉Ingen speciell certifiering krävs; agenter kan börja svara på biljetter direkt.
👉Möjliggör teamsamarbete för att lösa supportproblem.
👉Vidarebefordra biljetter till affärspartners för direkt bidrag.
👉Förbättrad kundupplevelse genom samarbete med tjänsteleverantörspartners.👉Det kan kräva mer installation och utbildning.
👉Ingen omnämnande av intuitiv design.
👉 Samarbetsfunktioner är inte explicit markerade.
👉Inget omnämnande av vidarebefordran av biljetter till affärspartners. Anpassning👉Anpassa Freshdesk enkelt för att passa dina affärsbehov.
👉Anpassa biljettstatus för klarhet och insikter.
👉 Automatiseringar stöder på ett intelligent sätt anpassade statusar.👉Kan sakna flexibilitet när det gäller att anpassa sig till specifika affärsflöden.
👉Begränsade biljettstatusalternativ kan leda till förvirring.
👉Automation stöder kanske inte helt anpassade statusar.Samarbete👉Spårar enkelt relaterade kundproblem genom att länka flera biljetter.
👉Strömlinjeformar svar från en centraliserad plats.👉Funktionen är inte tillgänglig i Zendesk men erbjuds direkt i Freshdesk. Jämförelse av funktioner – Freshdesk vs Zendesk

Från tabellillustrationen ovan ser vi hur Freshdesk och Zendesk erbjuder olika men ändå användbara kundservicelösningar som passar företagens olika behov och krav. För en mer detaljerad studie kan du klicka här länk och få en tydligare förståelse.

När vi analyserar noggrant kan vi också urskilja hur Freshdesk har en fördel att vara den enklaste av de två att konfigurera, intuitiv i användningen och den som erbjuder fler funktioner även under gratisversionen.

Granska Utvärdering Tillfredsställelse Kundtjänst Feedback Sign Ikon

Fördelar med programvara för kundsupport

Exceptionell kundservice är av största vikt för att uppnå kundnöjdhet och främja långsiktig lojalitet. Freshdesk och Zendesk, två ledande mjukvarulösningar för kundtjänst, lyser igenom och ger övertygande skäl till det.

Kunder förväntar sig snabba men korrekta svar på sina frågor, medan ditt supportteam behöver verktyg som effektivt kan hantera så stora mängder kundförfrågningar i snabb följd.

Genom att investera i kundtjänstprogram som Freshdesk eller Zendesk får företag en konkurrensfördel gentemot sina konkurrenter. Dessa plattformar fungerar som en andra hjärna för ditt kundsupportteam, vilket gör att de kan hantera inkommande förfrågningar sömlöst, tilldela uppgifter effektivt och övervaka prestanda effektivt.

Kundtjänst Helpdesk Information Discover Concept

Att utnyttja fördelarna med Freshdesk och Zendesk är ett säkert sätt att förbättra din kundsupportkapacitet och bygga varumärkeslojalitet. Här listar vi några av fördelarna med ett sådant programvaruverktyg:

#1. Strömlinjeformad kommunikation: Programvara för kundtjänst effektiviserar kommunikationen med hjälp av automatiska svar och tillgång till vanliga frågor.

#2. Support 24/7: Automation hjälper företag att svara på kunders frågor dygnet runt.

#3. Spåra och visa supportbiljetter: Tillåter enkel spårning av kundinteraktioner, registrerar tidigare interaktioner och kategoriserar biljetter baserat på olika parametrar.

#4. Stöd över kanaler: Hjälper till att följa upp frågor från flera kanaler, vilket säkerställer snabbare upplösning.

#5. Stick ut från konkurrenterna: Effektivt drivande kundsupportteam med hjälp av programvara ger en konkurrensfördel. Större kundnöjdhet ökar sannolikheten för fler rekommendationer och positiva betyg från kunder.

Fräscha upp 💐Framtiden för kundsupport

I slutändan visar Freshdesks unika blandning av anpassning, effektivitet och samarbetsförmåga att det är det mer förnuftiga valet för företag som vill leverera exceptionell kundsupport. Freshdesk lämnar en outplånlig positiv inverkan på varumärkets rykte, vilket ökar kundlojaliteten.

Således framstår Freshdesk som den överlägsna kundservicemjukvaran och sätter en ny standard för företag som strävar efter att ge enastående support och sticka ut bland sina konkurrenter. Så för organisationer som vill höja sitt kundservicespel visar sig Freshdesk vara den ultimata allierade 🙂.

Nästa upp, lär dig hur du får det 5-stjärniga ⭐⭐⭐⭐⭐ kundbetyget när du vet hur du vinner på kundnöje med Freshworks😀.