Bästa RAM-minnet för Ryzen-processorer (köpguide) 2021

Spread the love

Att hitta det bästa RAM-minnet för Ryzen-processorer kanske inte är lätt om du inte vet vad du ska leta efter, men lyckligtvis har vi dig täckt. Medan Ryzen-processorer är notoriskt mer beroende av att ha bra RAM-minne än Intel-processorer, kommer att säkerställa att du har bra RAM-minne med din Ryzen-processor att möjliggöra den branschledande multi-core-prestanda som dessa chips är kända för i jämförelse med sina Intel-motsvarigheter.

Vet du inte så mycket om RAM och så vidare? Oroa dig inte – vi har begränsat det bästa RAM-minnet för Ryzen-processorer som du kan välja mellan och skrivit en detaljerad köpguide för att hjälpa dig göra ett välgrundat köp.

Bästa RAM-minnet för Ryzen-processorer

Vi har gjort research så att du inte behöver; det här är vår lista med den bästa RAMP för AMD Ryzen-processorer.

#1. ADATA XPG GAMMIX D30 (16GB Kit)

Kapacitet: 16 GB | Fart: 3000 MHz | CAS: 16 | Konfiguration: 2×8 GB (Dual Channel)

Vill du bara skaffa lite bra Ryzen RAM och är inte så bråkad över vad du får så länge det fungerar bra och inte bryter banken?

ADATA XPG GAMMIX D30 Kit är vårt perfekta val för dig. Det är ett av de billigaste tillgängliga RAM-paketen som uppfyller alla våra minimispecifikationer för bra Ryzen-RAM. Låg CAS-latens, en hastighet på 3000 MHz och en Dual-Channel-konfiguration, allt till ett ganska bra pris. Det finns inga riktiga nackdelar här, såvida du inte gillar utseendet på den vita kylflänsen på själva RAM-minnet.

Detta val är inte tillgängligt? Skaffa ADATA XPG Z1 istället, som har samma specifikationer men en röd kylfläns.

Omdöme: Bästa budget-RAM för Ryzen

#2. G.Skill Ripjaws V (16GB Kit)

Kapacitet: 16 GB | Fart: 3600 MHz | CAS: 18 | Konfiguration: 2×8 GB (Dual Channel)

  Hur man öppnar en Numbers-fil i Excel

Om du vill ha något lite bättre än ”bara bra nog”, så rekommenderar vi starkt detta G.Skill Ripjaws V Kit.

Medan CAS-latensen har ökat något till 18, kompenserar hastighetsökningen till 3600 MHz mer än det i faktiska prestanda. Den svarta kylflänsen bör också tillåta detta RAM-minne att passa bra med nästan vilken dator som helst som du slår in i – inga skakande primärfärger här!

Dessutom, även om priset är något högre än vårt andra alternativ, är det egentligen bara något högre (cirka tio dollar i skrivande stund, även om detta kommer att variera över tiden).

Det här är valet som vi skulle rekommendera till de flesta spelare som använder Ryzen-processorer – förbättringar kan säkert göras, men för praktiska speländamål borde detta vara allt du behöver.

Omdöme: Bästa RAM-minnet för Ryzen Gaming

#3. G.Skill Ripjaws V (CL16 16GB Kit)

Kapacitet: 16 GB | Fart: 3600 MHz | CAS: 16 | Konfiguration: 2×8 GB (Dual Channel)

Om du vill ha bra RAM för Ryzen med så få kompromisser som möjligt, då är detta Ripjaws V-kit det du letar efter. Det är mycket likt det som listas ovan, men med några viktiga skillnader: de flesta, nämligen, det åstadkommer hastighetsökningen till 3600 MHz utan att öka CAS-latensen från 16. De andra nyckelpunkterna står fortfarande kvar – svart kylfläns som fungerar med ungefär vilken konstruktion som helst, perfekt för spel och andra tunga applikationer, etc.

Men detta val utan kompromisser kommer med några egna nackdelar – nämligen ett högre pris och lägre tillgänglighet.

Omdöme: Bästa RAM-minnet för Ryzen (utan kompromissval)

#4. G.Skill Trident Z RGB

Kapacitet: 32 GB | Fart: 3600 MHz | CAS: 16 | Konfiguration: 2×16 GB (dubbelkanal)

Sist men absolut inte minst är vårt RGB/32GB val!

G.Skill Trident Z RGB-kit har alla specifikationer du har förväntat dig av bra Ryzen RAM-minne nu – 3600 MHz med en gnistrande 16 CAS-latens. Slå på lite RGB på den och dubbla kapaciteten upp till 32 GB och grattis: du har skaffat dig ett avancerat minne som borde fungera perfekt med din Ryzen 7 eller Ryzen 9 CPU!

Med dessa förbättringar (särskilt RGB) kommer dock en kostnad. En mycket bokstavlig kostnad – det här är det dyraste alternativet på den här listan med stor marginal. Om det dock inte är ett problem – speciellt om du handlar efter 32 GB RAM-kit – så rekommenderar vi detta helhjärtat.

  Hur man skriver ut en lista över e-postmeddelanden från en Outlook-mapp

Vill du ha ett 32 GB-kit för lite billigare och bryr dig inte om RGB? Skaffa detta 32 GB Ripjaws V Kit istället – det har samma specifikationer.

Omdöme: Bästa RAM-minnet för Ryzen med RGB

Allt du behöver veta om Ryzen RAM

Läs igenom våra recensioner och fortfarande inte säker på vad du ska välja, eller hoppade du ner här för att lära dig informationen du behöver veta för ett välgrundat köpbeslut? Hur som helst, vi har dig täckt!

Varför kräver AMD Ryzen annorlunda RAM jämfört med Intel Core-processorer?

Infinity tyg.

För att specificera, är Infinity Fabric en minneshanteringsteknik i AMD-processorer och GPU:er. Infinity Fabric i en AMD CPU är det som förbinder varje del av CPU:n med alla andra delar av CPU:n, och även vissa anslutningar till kortet och chipset. Denna Infinity Fabric är en viktig del av det som gör Ryzen-processorer så bra på att hantera flertrådiga arbetsbelastningar, och dess prestanda kan påverkas både positivt och negativt av RAM-minnet som du väljer att para ihop det med.

Vad gör RAM bra för Ryzen?

Infinity Fabric, men också tillverkningsprocessen.

Det finns några olika sätt att utvärdera vilken typ av RAM som är bra för Ryzen-processorer.

De vanliga punkterna med råd om RAM-köp förblir sanna:

Hastighet – Högre är bättre
CAS-latens – Lägre är bättre
Kapacitet – Mer är bättre

Det finns några andra faktorer att ta hänsyn till också. Om vi ​​hade skrivit den här guiden några år tidigare, skulle vi ha pratat länge om Samsung B-Dies här. Samsung B-Dies inkluderades i särskilda RAM-kit och möjliggjorde ännu bättre prestanda med Ryzen-processorer, men endast med små (5 procent eller mindre) marginaler. Eftersom dessa inte längre tillverkas från och med 2020 och den här artikeln skrivs under 2021, kommer vi inte att inkludera B-Die-val i den här artikeln – men med några av de avancerade alternativen kan du ha Happy Accident din långt in i en i alla fall.

  Hur man gör ett bryggställ i Minecraft

Varför spelar konfiguration (Dual-Channel, Quad-Channel, etc) roll, och vad är det?

När du installerar RAM på ditt moderkort har du några olika alternativ beroende på antalet tillgängliga RAM-platser och RAM-minnen. Storleken på ditt moderkort har stor inverkan på detta.

1 fack full / valfri storlek – en kanal
2 Slots Full / Mini ITX – Dual Channel
4/8 Slots Full / Micro ATX & ATX – Quad Channel

När ditt RAM-minne körs i Single Channel betyder det att du bara har ett enda RAM-minne aktivt i ditt system. Single Channel RAM är begränsad till hälften av dess nominella hastighet på grund av hur DDR (Double Data Rate) fungerar.

DDR RAM fungerar som avsett när du har två identiska RAM-minnen som körs i en Dual Channel-konfiguration. Detta gör att RAM-minnet kan nå sina fulla nominella hastigheter genom att synkronisera med ett annat, identiskt chip.

Quad Channel förbättrar detta ytterligare, men bara marginellt – till exempel fördubblas inte hastigheten igen. Det är DDR, inte QDR.

Generellt sett erbjuder Dual Channel den största prestandaförbättringen, där Quad Channel endast ger marginella vinster i specifika avancerade arbetsbelastningar. Vi rekommenderar alltid Dual Channel eller bättre när du köper RAM till ditt system.

Vilken kapacitet är rätt för mig?

RAM-kapaciteten är ganska okomplicerad, lyckligtvis. Vi delar bara upp det nedan åt dig.

Icke-tung webbsurfning och lätt produktivitet/spelande = 4 GB
Modernt spelande och regelbunden produktivitet/tung surfning (10+ flikar i 2+ fönster) = 8 GB
Tung produktivitet/spel eller extrem webbsurfning (10+ flikar i 3+ fönster) = 16 GB
Extremt tung produktivitet (dvs virtualisering, (spel)servrar, och etc) = 32+ GB
Företagsproduktivitet = 128+ GB, för att skala med behov

Vilken hastighet är rätt för mig?

RAM-hastigheten påverkar Ryzen-processorer lite mer än vad den påverkar Intel-processorer på grund av ovannämnda Infinity Fabric. I allmänhet rekommenderar vi dock att sikta på 3000 MHz som baslinje för bra prestanda med Ryzen-processorer. Högre är fortfarande bättre, men efter 3000 MHz-intervallet kommer förbättringarna att verka ganska marginella för de flesta användare, om de alls kan ses. Vi rekommenderar dock inte att gå under 3000 MHz, eftersom detta kommer att leda till att du förlorar åtminstone lite i prestanda.

Avskedsord

Och det är allt!

Vi hoppas att den här artikeln hjälpte dig att hitta rätt RAM för ditt Ryzen-system och lärde dig ett och annat om den underliggande tekniken. Om du har några andra frågor eller funderingar, lämna en kommentar i kommentarsfältet nedan så återkommer vi till dig så snart som möjligt!