Bästa ELD-överensstämmelselösningar för vagnparksägare och operatörer

2019 antog FMCSA (Federal Motor Carrier Safety Administration) en lag som kräver att alla amerikanska kommersiella fordon ska ha ELD:er (elektroniska loggningsenheter) installerade i sina fordon. ELD-efterlevnaden gjordes obligatorisk för att förbättra bokföringsregistret, registrera HOS (timmar) och register över tjänstestatus (RODS) för lastbilsförarna och förbättra flotthanteringssystemet över hela landet.

Med detta steg krävdes över 3,5 miljoner kommersiella fordon över hela USA att ha en ELD-kompatibel lösning även om det finns några undantag.

ELD-enheter, när de är anslutna till fordonsmotorn, säkerställer att förarna och vagnparkens ägare följer Transportdepartementets regler för öppettider.

Läs vidare 👀 för att veta mer om ELD-kompatibel programvara och varför ELD:er är ett måste för transportörer och flottsystem!

Produktens anmärkningsvärda egenskaperMotiveEnkel installation och AI🤖trip matchVerizon Connect Integreras med vilken FMS-leverantör som helst!ELD OneInga månadsavgifter, en 30-dagars backupHOS 247Transparent prissättning, AI-drivenEZLOGZeLog-bok för föraranslutningarELD MANDATEIntegrerad ELD mjukvara och hårdvaraUTRUSTNING Underhåll av flottan och pay-as-you-körSamsara Avancerade funktioner, kylövervakningLytxDashcam-fångst och drivrutinsloggarGeotabStöder 11 länder, 100+ HOS-regeluppsättningarGPS Trackit Interstate HOS regler stödRingCMSRealtidsövervakning och unika funktioner

ELD Compliance Software: Håller dig på rätt sida av lagen

ELD-mandatet har gjort vagnparkshanteringen säkrare och garanterar även skyddet av förare genom att hålla reda på deras arbetstimmar.

De senaste ändringarna i HOS lagar tvingar 10 timmars ledig tid med minst sju timmar i sovplats. Lagen har också gjort en obligatorisk paus på 30 minuter efter åtta timmars körning i följd.

ELD-kompatibilitetsprogramvaran har ansvaret att dela data och hålla reda på HOS.

Men fördelarna med ELD-kompatibilitetslösningar är inte bara begränsade till detta utan inkluderar även följande:

 • Eliminerar användningen av manuella och pappersloggböcker.
 • Ger stöd för rapportering av körsträcka för bränsleskatt (IFTA) och International Registration Plan (IRP).
 • Spårar fordonets rörelser och den exakta platsen för flottan.
 • Integrationen med motorn övervakar också den felaktiga motorn.
 • Det ger också tillgång till realtidsdata för att öka flottans produktivitet.
 • Förbättrar efterlevnaden av timmars service genom att automatisera registreringen av tjänstestatus för förare.

Dessutom kommer de nyligen introducerade ELD-enheterna nu med GPS-spårning som förbättrar säkerheten för bilparksförare och andra fördelar som att kontrollera bränsleförbrukning, försäkringskostnader, fordonsunderhåll, rutt och tilldela jobb.

Typer av ELD Compliance Software

Det finns två typer av ELD-kompatibilitetsprogramvarulösningar:

Fristående ELD-lösningar:

Fristående ELD-lösningar (Electronic Logging Device) är enheter eller system som används oberoende, utan att integreras i andra fleet management- eller telematikplattformar.

De fristående ELD-lösningarna kommer inte med någon utökad funktionalitet som GPS-spårning. Denna typ av programvara integreras dock med vissa tredjepartsapplikationer eller via API:er.

Integrerade vagnparkshanteringssystem med ELD-funktionalitet:

De mer avancerade ELD-kompatibilitetslösningarna kommer integrerade med fleet management-systemen eller telematikplattformen. Vanligtvis har fleet management-systemet en GPS-spårningsfunktion, förarbeteendesystem, bränslespårare och annat.

ELD-funktionen förbättrar dess funktionalitet genom att spåra förarens servicetid och beräkna servicetiden på månads- och daglig basis.

De flesta ELD-kompatibilitetslösningar har ett business intelligence-verktyg som ger realtidsdata om förarbeteende, felaktiga motorer, fordonsstatus, GPS och uppdaterar förarloggar.

I det här inlägget har vi vidare delat listan över bästa ELD Compliance Solutions som följer lagarna och säkerställer säkerheten för förarna.

Motiv

Motive, tidigare KeepTruckin, är en av de bästa ELD-efterlevnadslösningarna för vagnparksförvaltare och ägare-operatörer.

En av de största USP:erna för denna programvara är dess enkla installationsprocess och ganska intuitiva gränssnitt.

Installationen tar mindre än 10 minuter, och om du har problem med det är teknisk kundsupport tillgänglig dygnet runt.

Allt du behöver är helt enkelt att ansluta enheten till drivrutinsporten och använda mobilappen för att ge uppdateringar i realtid.

Motive är designad för fordon av alla storlekar med vana funktioner och fördelar. Dessutom får du välja olika planer för olika fordonsstorlekar och funktioner. Motive använder ett avancerat AI smart trip🚚match-verktyg som identifierar alla förarparametrar för att meddela ägarna i realtid om oidentifierade resor.

Funktioner:

 • Geofencing och bränsleövervakning
 • FMCSA och DoT-efterlevnad
 • Tvåvägsmeddelandefunktion
 • 24/7 teknisk support.
 • WiFi-stöd i hytten
 • Förarrapportkort

Motivets instrumentpanel ger en detaljerad logg över resorna de senaste 7 dagarna i DOT-format. Ägarna kan också spåra HOS och ge en CSA-poäng för att kartlägga trafiksäkerhetsnormerna.

Verizon Connect

Verizon Connect lanserade sin unika ELD-enhet som smälter ihop med sitt fleet management-system. Denna ELD-kompatibla lösning är en enkel men kraftfull enhet som förare kan använda i sina fordon.

Den bästa delen? Den här ELD-kompatibla programvaran kan klubba med vilken FMS-tjänsteleverantör som helst och ger sina ägare en fågelperspektiv över deras transporter. Vidare kan föraren hålla ett öga på sin HOS för att följa riktlinjerna för trafiköverträdelser.

Funktioner:

 • Säker förare schemaläggning
 • DVIR rapporterar
 • 24/7 support för drivrutiner
 • Elektronisk förarloggbok
 • Admin instrumentpanel
 • Gratis demo

Det jag älskar mest med Verizon Connect är dess mobilapp📱gränssnitt. Appen är superlätt att använda och ger detaljerad information om förare och fordon.

ELD ONE

ELD ONE är en av de högst rankade ELD-överensstämmelselösningarna som underlättar sömlös efterlevnad av ELD-mandatet.

Det finns inga månadsavgifter för att använda ELD-programvaran, men enhetspriset är ganska högt. Enheten fungerar genom att helt enkelt ansluta den till bilens port. Gränssnittet för mobilappen är enkelt och navigerbart för förarna.

Funktioner:

 • Följer anslutning till flottor av alla slag.
 • 30 dagars daglig säkerhetskopieringshistorik.
 • Geofencing och realtidsuppdateringar om lastbilar.
 • Lämplig för alla storlekar av flottor.

De inbyggda appfunktionerna i ELD ONE inkluderar DVIR-rapporter, dokumentskanning, IFTA Fuel Tax Reporting, tvåvägsmeddelanden för förare och förarnas varaktighet i tjänst och ledig tjänst.

HOS 247

HOS 247 är en holistisk fleet management-plattform med en ELD-enhet som erbjuder en robust mobilapp för FMCSA-efterlevnad.

Företaget har en transparent prismodell och är överkomligt även för små företag. Det finns ingen engångsavgift för ELD-enheten.

Istället inkluderar grundplanen på $19/månad enheten tillsammans med programvaran. Efter överkomliga priser är installationen en annan faktor att hålla utkik efter. Och HOS 247 utmärker sig verkligen i det.

När du sätter in ELD-enheten i fordonets port är enheten konfigurerad och redo att användas. Installera mobilappen på Android eller iOS och ställ in ett administratörsanvändarnamn och lösenord.

På smartphoneappen kan ägarna hantera förar- och flottloggar, spåra fordonen i realtid och granska DOT-efterlevnaden.

Funktioner:

 • Gratis demo
 • Granskar IFTA körsträcka
 • Fordonsdiagnostik för att upptäcka fel
 • Avancerad spårningstelematik
 • IFTA-rapportering

Körsbär🍒på tårtan🍰! HOS 247 är AI-driven och erbjuder olika automationsfunktioner för flotthantering.

Läs också👓: Elbilladdare för snabb laddning för att få fart på din enhet.

EZLOGZ

EZLOGZ är en ledande programvara för lastbils- och flotthantering som har designat den superpålitliga EzSmart ELD-enheten för lastbilsägare. Plattformen har alla tillräckliga funktioner som erbjuder ELD-efterlevnad.

För att komma igång måste du placera ELD-enheten i ditt fordon, och den ansluts direkt via OBD2-porten. En av de stora USP:erna är dess eLog-bok som fungerar som ett socialt verktyg för att koppla samman förare, vagnparksägare och säkerhetsdirektörer.

Funktioner:

 • Förbättrad GPS
 • Flerspråkig kundsupport dygnet runt
 • Funktioner för intressepunkter
 • Uppdaterar tillgänglig parkering i realtid
 • Automatisk säkerhetskopiering och återställning av data

EZLOGZ-administratören kan signera dokumenten virtuellt och bearbeta dokumenten för att eliminera väntetiden. Vad som är mer spännande är dess dokumentcenterverktyg som håller alla dokument organiserade i molnlagring.

ELD MANDATE

ELD MANDATE är en #1 ELD-leverantör som har fått 4,9 stjärnor av 5 på Trustpilot och en 5-stjärnig ⭐⭐⭐⭐⭐betyg på Facebook!

Detta är en integrerad fleet management som består av både ELD mjukvara och hårdvara. Mjukvaran utökar sina funktioner genom att spåra flottans exakta position tillsammans med att hålla ett öga på hastigheten.

Funktioner:

 • Användarvänlig mobilapp
 • Tvåvägsmeddelandefunktion
 • GPS-spårning i realtid
 • Smart Dash Cam med 150-graders vidvinkellins vid vägkanten🛣️

Även om det är viktigt att nå fram i tid, är det ganska viktigt att säkerställa säkerheten för flottan. ELD MANDATE-enheten ansluts till fordonsmotorn för att diagnostisera fordonssäkerhet, IFTA-skatterapportering och fordonsdiagnostik.

UTRUSTNING

UTRUSTNING är en IoT-baserad fleet management-lösning som har en FMCSA-kompatibel ELD-enhet. Hårdvaran kan installeras med kabelkabel eller OBD-II-plugin, och programvaran tar mindre än 5 minuter att installera.

En annan takeaway-funktion hos ERoad är underhåll av flottan som förbättrar flottans verksamhet med hjälp av sensorerna. ERoad erbjuder alla funktioner för HOS-efterlevnad, tillsammans med GPS-spårning.

Funktioner:

 • Geolokalisering och Geofencing kapacitet
 • Bränslepåfyllningsindikatorn reflekteras på skärmen
 • Realtal-feedback för förare
 • Högupplöst fordonsspårning i realtid

En trevlig egenskap hos EROAD är Smart Short Haul som undantar fordon från ELD-mandatet för korta distanser. Dessutom finns det en fast prisplan men en pay-as-you-drive-modell.

Samsara

Samsara är en förstklassig ELD-kompatibilitetslösning som har samlat massor av positiva svar på kort tid.

Samsaras FMS erbjuder avancerade funktioner som spårning av trailers, dash-kameror, routing och utskick, och även kylövervakning.

Samsara har en ELD-enhet som kan kopplas in i fordonets port och kan paras ihop med mobilappen. När du startar mobilappen kommer du att ha en sömlös instrumentpanel som ger insikter i HOS, spårning av fordonsparker och förararbetsflöden.

Funktioner:

 • Bränslekostnadshantering
 • Fordonets DVIR-mallar
 • AI-kontrollerade dashcams
 • Digitala HOS-loggar

Kostnaderna för Samsara ELD-hårdvaruenhet har en fast garanti på fem år. Därefter börjar prenumerationsplanen på $30 per månad, beroende på funktionerna och flotttypen.

Lytx

En veteran i branschen, Lytx är en omfattande fleet management-lösning som kombineras med ELD-kompatibilitetshårdvaran för att driva upp spårning av flottan.

ELD-kompatibilitetslösningen ansluter sömlöst till motorn för att registrera och granska timmar med data. Instrumentkameran fångar data för att analysera förarens beteende och föra register över tjänstestatus (RODS).

Funktioner:

 • 24/7 säkerhetskopiering av data
 • Digitala HOS-loggar
 • Demo tillgänglig
 • Varningar om efterlevnadsbrott

Genom att logga in på förarens app kan förarna föra en logg över HOS, rapportera tjänstgöringstiden och bekräfta att de följer ELD-mandatet. Instrumentpanelen visar hastighet, tomgångstid, stopp, sträcka och resans längd.

Läs också👓: De bästa Dashcams för din bil

Geotab

Geotab kommer med olika ELD-modeller, nämligen GO7, GO8, GO9 och GO9+, som inkluderar telematikhårdvara. Och deras robusta mobilapp är tillgänglig på Android såväl som iPhone.

Den bästa delen? Den stöder över 11 länder, inklusive USA, Kanada, Storbritannien och Brasilien, och stöder över 100+ HOS-regeluppsättningar.

Funktioner:

 • Gratis demo
 • Flerspråkig support, inklusive engelska, franska och spanska
 • DVIR-rapporter kan innehålla bilder och kommentarer.
 • PIN-skydd för att hålla data säker

Geotab-appen har olika funktioner för förare och ägare. Förare får inloggnings- och utloggningspåminnelser och de kan föra korrekta loggar över sin HOS. Detta ställer in en varning om de är låga eller utanför öppettider.

GPS Trackit

Nästa på listan är GPS Trackit enhet som är helt ELD-kompatibel och stöder de viktigaste mellanstatliga HOS-mandatreglerna i Kanada och Mexiko.

Den integreras med fordonet och skickar ut viktiga meddelanden oavsett om användaren inte är ansluten till ELD eller om föraren inte uppfyller kraven.

Funktioner:

 • Lätt att navigera på instrumentpanelen
 • Appen finns på kanadensiska och franska
 • Stöder IFTA skatteregler
 • Självbetjäningssupport dygnet runt

GPS Trackit är en komplett svit av lösningar för vagnparkshantering som inkluderar funktioner som vagnparksspårning, trailer- och temperaturövervakningssystem och videotelematik för effektiv övervakning.

Läs också👓: Bästa biluthyrningsapparna för affärsbruk

RingCMS

RingCMS’ ELD-kompatibilitetslösning är känd under namnet Field Warrior. Appen fångar förarens plats i realtid för att övervaka hastigheten och varaktigheten.

Ägare kan analysera förarnas beteende i kombination med händelser som fortkörning, överdriven tomgång och kraftig inbromsning/acceleration.

Funktioner:

 • E-loggbok för drivrutinen HOS
 • Enkel kommunikation genom 2-vägsmeddelanden
 • GPS-spårning i realtid
 • Vägassistans för att skydda mot haverier.

CallCMS är en plug-and-play-enhet och behöver inte kopplas in i fordonet. Det finns ett antal unika funktioner som du kan se saknas i olika ELD-enheter som Timecard Verification, Digital signatur, och aviseringar före och efter inspektion, tillsammans med olika andra.

Vad ska man titta efter när man väljer ELD-kompatibel programvara?

Med de många tillgängliga alternativen måste du överväga olika faktorer för din flotta🚚 och se till att den överensstämmer med FMCSA-reglerna.

Här är några faktorer som vi anser vara avgörande när vi väljer ELD-enheten avsevärt:

#1. Prissättning

Prissättning är en av de viktigaste parametrarna att ta hänsyn till. De flesta ELD-kompatibilitetslösningar erbjuder engångsförskott för enheten och en prenumerationsplan för appen.

Titta om funktionerna är i samklang med den erbjudna prissättningen. Det är också absolut nödvändigt att jämföra om ELD-enhetsleverantören erbjuder någon garanti inklusive prissättning.

ELD-hårdvara kan börja på så lågt som $99 och kan gå högt upp till $450.

#2. Skalbarhet

Olika vagnparksägare har olika krav. Medan flottans ägare med få lastbilar har olika budgetar och krav jämfört med de med många lastbilar av olika storlekar.

En ELD-efterlevnadsleverantör bör ha förmågan att skala upp och ner, anpassa sig efter kundens krav. Till exempel har Motive prissättning i tre nivåer som är vana vid flottans storlek.

#3. Kompatibilitet

Innan du investerar i en ELD-enhet, se till att den är kompatibel med andra programvaror och vagnparkshanteringssystem du använder. Till exempel bör ELD-enheten effektivt paras ihop med GPS-spåraren, din dashcam och faktureringsprogramvara.

Det är dock tillrådligt att investera i en ELD-enhet som antingen fungerar med alla eller tillhör samma fleet management-lösning som du använder. I händelse av problem kommer du att ha lätt att sortera problemen från samma leverantör.

#4. Datasäkerhet

Det har förekommit flera fall av intrång i ELD-enheter och säkerhetshack, vilket resulterat i stora förluster för flottans ägare. Faktum är att 4 % av cyberattackerna är riktade mot transportföretag.

Det är avgörande att investera i en ELD-enhet som garanterar förstklassig säkerhet för förare och vagnparksägare. Till exempel kräver vissa ELD-appar tvåfaktorsautentisering för att få tillgång till viktiga rapporter.

Dessutom bör ELD-leverantören ha krypterad data och molnlagring för att förhindra eventuella dataläckor.

#5. Användarrecensioner

Mun-till-mun är en viktig faktor att tänka på när du investerar ett belopp i någon produkt eller tjänst. Innan du ringer ett sista samtal, gå till de populära recensionssajterna och branschexperternas bloggar för att kolla vad de säger om leverantören.

Några av de bästa webbplatserna att läsa offentliga recensioner är G2, Trustpilot och Capterra.

Slutgiltiga tankar

Det är dags att ta samtalet.

Det är alltid bäst att investera i en ELD-enhet som har ett marknadsrykte och som passar ditt företag. När allt kommer omkring kommer det att vägleda ditt företag och se till att ELD-mandaten följs.

Nästa upp, de bästa SIM-baserade lösningarna för spårning av flottan för mer effektiv spårning.