AVG Wifi Assistant växlar automatiskt Wi-Fi på Android för att spara batteri

Att glömma att stänga av WiFi på din Android-telefon när du är ute och går kan vara ganska irriterande, speciellt när du upptäcker att WiFi-skannern har tömt det lilla batteriet du hade kvar. Tyvärr tar Wi-Fi-växeln begravd djupt i appen Inställningar ett extra steg för att nå när du behöver aktivera eller inaktivera den. Även om Android-versionen i din telefon har snabbstartsknappar i meddelandefältet för ändamålet, måste du fortfarande komma ihåg att stänga av WiFi. Skulle det inte vara bra om du kunde automatisera processen på något sätt? Det är precis vad AVG Wifi Assistant gör. Med namnet ”WiFi Hotspot On/Off Manager” i Play Butik, kommer denna gratis Android-app från det populära säkerhetsföretaget ihåg de mobila nätverkstornen nära de platser du befinner dig på, och växlar sedan automatiskt WiFi baserat på deras signalstyrka.

Det är första gången vi ser WiFi-automatisering implementeras på detta sätt. Vi har sett flera appar med liknande syfte tidigare, men de flesta använde enhetens GPS-radio istället för att växla WiFi baserat på enbart plats. Även om GPS är bra för exakt detektering av en användares plats, kommer batteriet bara att tömmas snabbare om den är påslagen konstant.

Däremot lär AVG Wifi Assistant var dina föredragna mobiltorn är, och när den känner att du är inom deras räckvidd slår den automatiskt på WiFi. På samma sätt, när du lämnar dessa lokaler och signalstyrkan sjunker, inaktiverar appen WiFi på egen hand.

AVG citerar att denna praxis också kommer att säkerställa att du bara ansluter till dina betrodda WiFi-nätverk, vilket i sin tur skyddar din enhet från potentiell WiFi-spårning av återförsäljare.

När du startar appen för första gången listar den automatiskt alla WiFi-nätverk nära dig, så att du kan växla WiFi-automatisering för varje nätverk separat. Knappen ”Assistent på” längst ner på huvudskärmen anger om den är aktiverad för ett visst nätverk eller inte.

Appen låter dig också lägga till nya trådlösa nätverk utan att lämna dess gränssnitt. Genom att trycka på en befintlig trådlös anslutning kan du välja om du vill automatisera ”Auto WiFi On”, ”Auto WiFi Off” eller båda, eller ta bort den anslutningen från listan. Fliken Plats på samma skärm låter dig se det cell-ID som för närvarande är registrerat på din enhet och rensa denna information om det behövs.

Appen har också ett register över alla sina automatiska åtgärder under loggskärmen, komplett med cell-ID:n.

AVG Wifi Assistant är en ny och förbättrad WiFi-automatiseringslösning, en som faktiskt kan spara dig mer än bara några få punkters batteritid per dag. Definitivt värt ett försök.

Installera AVG Wifi Assistant från Play Butik