Audials Play Review – Få radio, podcaster och TV i samma app

Idag granskar vi Audials Play, ett otroligt stycke gratisprogram för Windows som låter dig återta kontrollen över hur du konsumerar ljud-/videomedia. Aggregera dina favoritströmmar tillsammans med ditt lokala filbibliotek i ett attraktivt gränssnitt; mixa och matcha låtar till mångsidiga spellistor och gör högkvalitativa (lagliga!) kopior för offlinespel. Vi har knappt skrapat på ytan, så kolla in hela Audials Play-recensionen nedan.

Mediaströmning – vad vi har vunnit och vad vi har förlorat

Kommer du ihåg förr när vi faktiskt skötte vår egen media? Vi skulle centralisera våra ljud- och videofiler till hårddiskar och bränna hela bibliotek med CD-skivor. Det var en digital vilda västern av ny musikupptäckt och delning, och det var fantastiskt.

Men sakta men säkert har vi gått in i en ny tid där megastreamingsidor och appar kurerar vårt innehåll åt oss. Och många har utan tvekan välkomnat denna oöverträffade bekvämlighet som en välsignelse.

Vissa av oss kommer dock ihåg vad det en gång innebar att bygga ett eget mediebibliotek. Det handlar om mer än bekvämlighet; våra podcast- och musiksamlingar är symboliska för vår unika smak och personligheter. Och att ha agentur över ett egenbyggt arkiv av digitala medier ger oss friheten att njuta av dess innehåll hur och när vi vill – Internetanslutning och prenumerationsavgifter är förbannat.

Det är inte bara nostalgi som pratar. Bekvämligheten slutar där en fullsatt marknadsplats börjar. Netflix, till exempel, har inte längre ett virtuellt monopol på filmströmning. Nu verkar varje större nätverk ha sin egen proprietära app. Det moderna medielandskapet är därför mycket segmenterat och, oftare än inte, instängt bakom månatliga premier – som går snabbt ju fler tjänster du använder.

Och vad händer när en streamingtjänst beslutar att den inte längre erbjuder en viss serie, podcast eller diskografi? Du förlorar åtkomst, precis som det – även om det fanns på din dagliga spellista.

Inte så bekvämt, trots allt. Det är uppenbart att vi har tappat något i processen att effektivisera vår mediekonsumtion.

Gå in i Audials Play

Audials Play för Windows avvisar uppfattningen att du måste ge upp byrån för att kunna njuta av TV, musik och poddsändningar på begäran. Och lika viktigt, det lindrar smärtan med att hantera separata innehållsbibliotek över olika streamingappar.

Föreställ dig att ha tillgång till SoundCloud, YouTube, Amazon och många andra streamingtjänster inom ett enda strömlinjeformat gränssnitt. Det skulle vara coolt, men Audials Play ökar det flera storleksordningar och lovar tillgång till praktiskt taget alla spår, tv-program eller podcaster i världen.

Det är ett spännande påstående, men inte särskilt ambitiöst i Big Datas tidsålder. Det som gör Audials Play över kanten är dess förmåga att spara allt detta media på lokal eller molnbaserad lagring. Därifrån är du fri att hantera ditt bibliotek som du vill, och skicka spellistor och album direkt till din smartphone från din dator via Audials Play Android-appen.

Dessutom finns det smarta funktioner inbyggda som gör att Audials Play kan ge riktigt skräddarsydda rekommendationer för att underblåsa din medieupptäckt. Och nej, det är inte bara en annan prediktiv algoritm som gör breda antaganden om din smak – men vi kommer till det senare.

Audials Play Nyckelfunktioner

Vi har gett dig en översikt över Audials Play för Windows, men låt oss titta närmare på vad som gör appen värd din tid.

Spellistor

Nej, spellistor är inget nytt. Men hur många appar kan du komma ihåg som låter dig kompilera media från olika plattformar?

Audials Play erbjuder ett snyggt gränssnitt där du kan importera dina favoritljud/visuella spår från YouTube, Spotify, Vimeo, Amazon, plus alla världens stora TV- och radionätverk och så många fler källor. Har du redan en betydande mediasamling på lokal lagring eller DropBox? Förläng enkelt din musiksamling ytterligare med ett snabbt tillägg till dina Audials Play-spellistor.

När du har lagt till spår i dina spellistor kan du manipulera dem som om de var inbyggda tillgängliga i appen. Spela, spola framåt, bakåt, pausa, öka/minska hastigheten, utjämning; det är allt möjligt med Audials Play – även om vissa av dessa funktioner inte är tillgängliga på banans ursprungliga app.

Kort sagt, Audials Play-spellistor erbjuder ett sömlöst sätt att konsumera media från alla olika appar, stationer och tjänster som du använder. Nämnde vi att du lika enkelt kan lägga till filer från lokal lagring och fysisk media?

Gränslöst innehåll

Vi har redan hänvisat till det faktum att du kan använda Audials Play att utnyttja befintliga innehållsbibliotek, men det är värt att betona hur mycket tillgång du har.

Miljontals podcasts

Antalet poddar som erbjuds mäts i miljoner, med alla tänkbara genrer väl tillgodosedda. Sport, historia, vetenskap, teknik, religion, kultur, komedi, kriminalitet, nyheter… allt är här.

Varje radiostation i världen

Dessutom kan du ställa in över 100 000 radiostationer från hela världen. För att sätta den siffran i ett sammanhang säger uppskattningar att det totala antalet radiostationer globalt inte är mycket mer än 100 000. Det är perfekt för att upptäcka innehåll på andra språk, eller hålla dig uppdaterad med nyheterna hemma när du är utomlands.

Fler TV-kanaler än du vet vad du ska göra med

Audials Play kan lika gärna vara den sista spiken i kistan för kabel-TV, med tillgång till alla större tv-nätverk i USA. Tänk ABC, Fox, CNN, Comedy Central och mycket mer.

Det finns också otaliga nischkanaler att välja på, plus engelskspråkig och utländsk programmering från hela världen också.

Och här är något som får dig att känna dig varm på insidan: Audials Play märker alla stationer som har annonser. Således kan du navigera på stationer utan rädsla för att bli bombarderad med vidriga radioannonser.

Diskografi för varje musikartist

När det gäller musik är du bortskämd med valmöjligheter. Eftersom Audials Play är i grunden en aggregator (även om en med exceptionell livskvalitetsuppgraderingar), har du tillgång till ett svindlande utbud av album, singlar och samlingar från praktiskt taget alla artister. All diskografi som du kan hitta online har du också tillgång till via Audials Play.

Och för allt annat kan du enkelt importera spår från dina fysiska medier och blanda in det med resten av grejer du fick från online. Det är helt sömlöst.

Metadatahantering

En sak som många förmodligen inte kommer att sakna från gamla dagar med att bygga ett mediebibliotek för hand är att uppdatera metadatan för hand. Antingen hatade du att göra det, undvek det helt eller så behandlade du det som en zenövning.

Sajter som Spotify brukar ta hand om detta åt dig. Och Audials Play utformades för att dra fördel av detta faktum; När du lägger till ett spår eller ett album till ditt bibliotek kommer det därför automatiskt att importera ID3-taggar, albumomslag och sångtexter.

Naturligtvis kan du också manuellt ändra denna metadata för att passa dina organisatoriska preferenser också. Dessutom tillhandahåller Audials Play en robust taggredigerare som gör att du enkelt kan kategorisera och sortera ditt bibliotek.

Upptäckt via stilar och musikzoom

Att ha tillgång till i princip allt kan vara överväldigande utan något sätt att analysera den enorma datamängden. Som tur är, Audials Play har fått dig mer än täckt med Styles och Music Zoom.

Stilar fungerar på samma sätt som ”algoritmen” genom att den ger rekommendationer baserat på vad du tittar på eller lyssnar på.

Den stora skillnaden här är dock byrån. Istället för att ha en bot som övervakar alla dina rörelser, anger du vilka artister, spår, podcaster och stationer som representerar din smak. Från denna pool gör Audials Play skräddarsydda rekommendationer mer benägna att flyta din båt.

Dessutom finns det Music Zoom. Datavisualiseringsnördar kommer att känna igen detta som en massiv korrelationsmatris, men alla andra kommer att uppskatta de praktiska aspekterna av musikupptäckt den erbjuder. Föreställ dig att ha en stor, digital webb som länkar samman alla artister i världen baserat på association. Det är vad Audials Plays Music Zoom är – insvept i ett snyggt, attraktivt, intuitivt visuellt gränssnitt som gör datadjupdykning inte bara enkla, utan också roliga.

Spara och spela in media

Låg nyckel, detta är anledningen till att använda Audials Play. Istället för att förlita dig på en internetanslutning för att tillåta åtkomst till ett strömmande bibliotek kan du skapa kopior av ljudspår och spara dem lokalt på fysiska medier – eller så spara dem till ditt val av molnlagring.

Det finns begränsningar, naturligtvis, eftersom Audials Play är gratisprogram. Du kan dock betala för modulära uppgraderingar som låter dig spela in video från Netflix, såväl som avancerade inspelningsalternativ för Spotify, Deezer, Audible och mer.

Men på egen hand är Audials Play ganska kapabel. Alla spår i ditt bibliotek kan klicka-och-dras för att kopiera till hårddisk, flashminne eller molnet. Du kan också skicka den direkt till telefonens lokala lagringsutrymme för att njuta av dina spellistor och poddsändningar när du är på språng.

Och här är en tillbakablick för dig: Audials Play låter dig bränna dina mixar till CD-skivor med en inbyggd skivavbildningsskrivare.

Naturligtvis laddar du faktiskt inte ner originalspåren – det skulle vara olagligt (och tekniskt svårt att implementera i alla fall). Audials Play gör istället en kopia av hög kvalitet för ditt personliga bruk, inklusive metadata.

Kopieringsläget är särskilt användbart när det är ihopparat med radio. Här är varför:

Har du någonsin hoppat in i bilen, bara för att fånga slutet av en intervju eller en fantastisk ny låt som du aldrig hört förut? Mer än troligt var du för alltid och undrade hur du kunde hitta dessa spår igen.

Med Audials Play har du en tidslinje med saker du har lyssnat på – även delvis. Audials Play hämtar all data som är associerad med den lyssningen, vilket ger dig en chans att spela upp den från början och till och med spela in den för senare konsumtion. Det är kraftfulla grejer!

Vänta… Är inte det olagligt?

Inte alls. Kopieringsskyddsåtgärder som DRM skyddar endast mot direkta nedladdningar av media i dess högsta upplösningsform. Audials Play tillverkar faksimiler av lägre kvalitet endast för personligt bruk, som inte omfattas av upphovsrättslagar och DRM.

Som sagt, för alla utom de mest kräsna ljudfantasterna kommer du att upptäcka att kvaliteten på kopiorna är ganska bra – det är bara inte den maximala upplösningen eller bithastigheten som är kommersiellt tillgänglig. Ja, det är lite av en kompromiss, men en som är väl värd den tid du investerar i att lära dig och använda Audials Plays fantastiska funktioner.

Looking Beyond Audials Play för Windows

Vi har nämnt det flera gånger Audials Play är gratisprogram. Den är otroligt robust och försöker inte sälja dig mer med gated-funktioner. Direkt från kartongen kommer det snabbt att bli en av dina mest använda Windows-appar.

Det finns versioner av Audials Play för MacOS, Android, iOS och till och med en webbapp som du kan komma åt i din webbläsare. Men de är inte riktigt lika fulländade än. För nu är Windows-versionen definitiv.

Audials har dock andra produkter i sitt stall utöver Audials Play:

Generellt sett erbjuder var och en av dessa moduler avancerade alternativ för kopiering av media. Det mest grundläggande (men onekligen användbara) är möjligheten att kopiera snabbare än 1x uppspelningshastighet. Beroende på vad du kopierar och var du köper det kan du få mellan 5x och 30x. Du kan också ställa in schemalagda och flera parallella inspelningar.

Dessutom låter dessa moduler dig utnyttja ett ännu bredare utbud av onlinekällor, inklusive Netflix, Hulu, Audible, Tidal, Amazon och många fler.

Audials One är den stora Kahuna, som samlar all funktionalitet av Play, Radio, Music och Movie i ett enda integrerat gränssnitt. Naturligtvis fungerar Play vackert med vilken enskild expansionsprogramvara som helst, så känn dig inte tvungen att gå all-in på grund av FOMO.

Radio, musik och film kostar alla mindre än $30, även om specialerbjudanden kommer att köra priserna ännu lägre. En representerar ett otroligt värde på under $60. Men den bästa valutan för pengarna är Play, som inte kostar dig något annat än att ge dig så mycket i gengäld.

Audials spelar diverse tankar

Vid det här laget borde det vara ganska uppenbart att vi betygsätter Audials Play ganska högt. Men vi vill alltid ta hänsyn till den bredare upplevelsen utöver bara appen i våra recensioner.

Enligt vår mening lever och dör appar av deras stöd. Lyckligtvis har Audials en kavernös felsöknings-, FAQ- och handledningssektion som hjälper dig att svara på nästan alla frågor du kan ha. Och utöver det är e-postsupport tillgänglig och ganska snabb att svara på frågor även från gratisprogramanvändare.

Ett tips: Audials Play har ett vackert användargränssnitt, men deras webbplats är lite mer utilitaristisk. Även om designen är funktionell, återspeglar den inte helt den ansträngning de lägger på sina appar. Det är lite synd eftersom de undersäljer sig själva. Gör inga misstag, Audials Play i sig är snygg och intuitiv när de kommer.

Audials Play gör kopior lokalt, så du klarar dig förmodligen bra utan ett VPN för att kryptera din trafik. Som sagt, det finns ungefär en miljon andra anledningar till att du borde använda ett VPN, så du kan lika gärna slå på det medan du använder Audials-produkter för full sinnesfrid.

Audials Play recension: Bedömning

Det här var en lätt recension att skriva, för vadå Audials Play erbjuder träffar hem. Vi minns de dagar då iTunes och WinAmp var de centraliserade mediehanteringslösningarna. Det var mycket manuellt arbete inblandat, men du var fri att kurera ett lokalt bibliotek och verkligen göra det till ditt.

Nuförtiden är digitalt ägande ett flummigt förslag. Ja, det är bekvämt att betala en månadsavgift till en streamingtjänst och låta dem ta hand om resten. Men du får inte fördelen av att ha allt på ett ställe, och att betala för flera abonnemang blir snabbt dyrt.

Dessutom har du noll kontroll över metadata; du kan inte blanda och matcha media från olika källor; och det finns inget du kan göra när streamingjättar bestämmer sig för att det är dags att sluta sända din favoritpodcast, radiostation eller artistdiskografi.

Audials undanröjer det verkliga besväret som modern ”bekvämlighet” medför och hjälper dig att återfå byråkrati över ditt personliga mediebibliotek. Den använder sig också av Big Data-visualiseringstekniker för att hjälpa dig att upptäcka nya artister och stationer och kurera ditt rekommendationsflöde.

Kort sagt, Audials Play utnyttjar modern teknik för att ta tillbaka ett äldre, bättre sätt att konsumera media. Ja, det är en åsikt – men en som många audiofiler och tv-fantaster säkert kommer att dela med sig av. För bokstavligen inga pengar eller förpliktelser ger Audials Play dig massor av byrå över hur du bygger ditt bibliotek. Det är ovärderligt, och vi är glada att det fortfarande är en grej i en tid där upphovsrättstroll och giriga tycoons annars dikterar hur du gränsar till det bredare medielandskapet.

Har du någonsin använt en Audials-produkt? Vad lyssnar du på nuförtiden? Har du en het spellista? Se till att dela dina tankar nedan!