Att välja den bästa formbyggaren 2023

Jotform och Typeform är två imponerande formbyggare som företag av alla former och storlekar kan använda för att samla in åsikter, genomföra onlineundersökningar, skapa frågesporter och generera potentiella kunder.

Data du får från formulär kan vara värdefull för att forma dina affärsstrategier och tillväxt, förstå marknadstrender och kunder och göra mer.

Även om du kan skapa formulär manuellt kan det vara tidskrävande eller tråkigt. Moderna läsare är mer benägna att engagera sig i interaktiva former.

Det är här det kan hjälpa att använda en mjukvarulösning för formbyggande!

Men det finns gott om alternativ på marknaden, så det är lätt att bli förvirrad över vad man ska välja bland dem. De enhälliga Titans💪 är Jotform och Typeform.

Låt oss jämföra Jotform och Typeform för att hitta den bättre formbyggaren!

Jotform vs. Typeform: Vad är de?

Vad är Jotform?

Jotform är ett applikations- eller webbaserat onlineformulärbyggarverktyg som låter användare skapa användarvänliga och intuitiva onlineformulär. Dess lättanvända dra-och-släpp-gränssnitt låter dig bygga anpassade formulär från lead capture till händelseregistrering.

2006 grundade Aytekin Tank Jotform. 2011 släppte den ett nytt verktyg, Wishbox – ett feedbackverktyg. År 2012 publicerade den mer än två miljoner formulär. I juni 2015 släppte Jotform Adobe Document Cloud eSign Widget för inbäddning av e-signering i dina onlineformulär.

Med Jotform kan du skapa onlineformulär för eventregistrering, undersökningar, frågesporter, kontaktformulär, beställningsformulär, lead capture och mer utan kodningskunskap. Du kan anpassa formulärfälten från ett brett utbud av mallar. Du kan också enkelt lägga till funktioner som filuppladdningar, integrationer med andra appar, villkorlig logik och mer.

Alla med grundläggande internetkunskaper kan använda Jotform och bygga unika formulär. Det spelar ingen roll om du är chef för företaget, lärare eller någon annan användare; Jotform låter dig skapa formulär online med hjälp av dess unika funktioner. Du kan också samla in betalningar via Square, Stripe, PayPal och andra verktyg.

Även om Jotform är en formulärbyggande plattform, kan du också använda den för att generera PDF-filer och tabeller. Du kan styla dina formulär med dina egna typsnitt, färger och företagslogotyper via Jotforms online Form Builder. Oavsett om du säljer din produkt, samlar in en donation eller accepterar en avgift, gör Jotform det möjligt för dig att få de saker du vill ha sömlöst.

Vad är Typeform?

Typeform är en kraftfull onlineformulärbyggare som låter användare bygga visuellt fängslande formulär. Oftast använder användarna det här verktyget för undersökningar för att göra dem interaktiva med olika frågor formulerade på ett sådant sätt att respondenterna enkelt tar sig igenom frågorna och besvarar dem snabbt.

2012 grundade David Okuniev och Robert Muñoz först Typeform och släppte verktyget i Alpha-fasen. Nästa år lanserade de den i betafasen. De lanserade officiellt Typeform 2014.

Typeform används för att designa ett brett utbud av formulär för kundvagnar, kontaktlistor, frågesporter och mer. Du kan samla in data som ett kalkylblad. Genom att använda logiska hopp kan du skapa flera formulär och låta en respondent gå till nästa frågor baserat på deras svar.

Till exempel, om en svarsperson markerar ”Klänning” under urvalskategorin, kommer den omedelbart att hänvisa dem till klänningsspecifika frågor som färg, design, ärmlängd, storlek etc. på klänningen. Genom automatisering förbättrar det de mottagna svaren.

Typeform är ett enkelt verktyg som låter dig skapa onlineformulär enkelt och samla in data sömlöst. Det är en molnbaserad applikation som innehåller olika funktioner och mallar för din användning. Du hittar designspecifika mallar efter dina affärsbehov, som att samla in feedback, generera leads och mer.

Dessutom ser Typeforms gränssnitt ut som en anteckningsbok. Du kan skriva frågor och flera svar för den frågan så att respondenten inte lägger ner mycket tid på att tänka på svaren. Frågorna visas som bilder, så att respondenterna enkelt kan svara på varje bild. Du kan också använda din varumärkeslogotyp och färger för att ändra utseendet på dessa bilder.

Jotform vs. Typform: Funktioner

Funktioner i Jotform

Förbättra funktionaliteten hos onlineformulär och automatisera processerna med Jotforms olika funktioner som inkluderar:

#1. Villkorlig logik

Få dina formulär att se smartare ut med Jotforms villkorade logik. Du kan enkelt ställa in dina formulär för att skicka e-post till användare, visa olika tackmeddelanden eller dölja eller visa formulärfält – allt beroende på hur du vill att dina användare ska fylla i dina formulär.

 • Visa/dölj fält: Dessa fält i formulären låter användare endast se relevanta fält baserat på de tidigare svaren.
 • Ytterligare fält: När du fyller i formuläret kan användare kräva ytterligare fält baserat på deras tidigare svar.
 • Beräkningar: Du kan använda villkorlig logik för att tilldela värden till formulärfälten så att användare enkelt kan göra komplexa beräkningar.
 • Hoppa över sidor: Du kan låta användare hoppa över sidor som inte är relevanta för kundnöjdhetsfeedbacken eller enkätformuläret.
 • Tackmeddelanden: Du kan bygga en bättre relation med dina kunder genom att skicka en personlig ”Tack”-sida efter att de har avslutat sina formulär.
 • Skicka e-postbekräftelser: Ställ in autosvaret och skicka e-postbekräftelsebrev, evenemangsbiljetter, PDF-fakturor och mer direkt baserat på plats, e-post-ID, språk och annan information.

#2. Spara och fortsätt senare

Förvandla ofullständiga inlämningar till den information du behöver. Du kan tillåta dina användare att spara sina svar och återvända för att fylla i formuläret.

 • Samla in fler bidrag: Låt dina användare spara sina framsteg och uppmuntra dem att slutföra sina inlämningar. Till detta kan du samla in fler bidrag genom att automatiskt fylla i fälten när användare återvänder för att fylla i formuläret.

Således hjälper Jotform dig inte bara att skapa rätt formulär utan också att samla in nödvändig information.

#3. Formuläröversättning

Du kan nå din bredare publik online genom att ställa in formulären med hjälp av översättningar så att användare enkelt kan fylla i formulären på sitt modersmål. Användare kan välja sitt språk från en rullgardinsmeny och göra det mer tillgängligt.

När användare har skickat in sin feedback och kontaktinformation kommer de att se en ”Tack”-text som bekräftar framgångsrik inlämning på det språk de valt. Dessutom kan du skapa en unik e-postmall som visar kundernas föredragna språk (över 130 språk stöds).

#4. ACH-betalningar

Du kan enkelt samla in ACH-betalningar med Jotform utan extra avgifter. Ta emot direktbetalningar från kundernas bankkonton genom att lägga till Jotforms Stripe ACH-betalning.

#5. Dra och släpp

Du kan använda Jotforms dra-och-släpp Form Builder och skapa formulär snabbt. Du kan lägga till nya formulärbilder eller fält, använda widgets och integrationer, ändra färger och mer med en enda knapptryckning. Få fullständig kreativ kontroll över din formulärlayout.

Andra viktiga funktioner är:

 • Konversationsformulär: Öka ditt formengagemang med hjälp av konversationsformulär som fungerar genom att ställa en fråga per sida.
 • Offlineformulär: Med Jotform Mobile Forms kan du samla in data offline. Svar samlas in offline, sparas omedelbart och synkroniseras automatiskt till ditt konto.
 • Google Analytics: Med Google Analytics och Google Tag Manager kan du analysera data. Visa statistik för tacksidor, formulärfält, inlämningar och mer.
 • Anpassad CSS: Du kan lägga till CSS-kod i onlineformulären för hela anpassningen.
 • Bädda in formulär: Bädda in dina onlineformulär på valfri sida på din webbplats.
 • Svarsrörledning: Du kan skapa en personlig upplevelse för dina användare genom att använda villkorlig logik för att ”pipa” eller infoga svar från tidigare frågor på samma formulär.
 • CRM-integrationer: Du kan lägga mindre tid på att ange kontakter manuellt och mer tid på att konvertera potentiella kunder genom att integrera ditt CRM med Jotform.
 • Google reCAPTCHA: Stoppa spammare, bots och hackare i deras spår genom att aktivera Google reCAPTCHA för onlineformulären.
 • E-postvalidering: Se till att du får rätt information genom formuläret genom e-postvalidering. Du kan skicka automatiska e-postmeddelanden till användarna som bekräftar sina inlämningar.

Funktioner av typform

Funktionerna i Typeform inkluderar:

#1. Kraften i AI

Med AI-drivna funktioner i Typeform kan du arbeta smartare istället för hårdare. Dessa funktioner inkluderar:

 • Föreslå frågor: Typeforms AI kan föreslå ett bättre sätt att ställa en fråga. Sedan genererar Typeform frågor till dig när du frågar så att du kan få bättre svar.
 • Autogenerera: Typeforms AI kommer att extrahera din webbplats designelement och föreslå lämpliga integrationer baserat på dina unika behov. På så sätt genererar den automatiskt frågor och varumärken åt dig, så du behöver bara publicera det samtidigt som du slipper tunga lyft.
 • Personalisering: Typeform hjälper dig att omvandla data till verkliga handlingar och låter dig anpassa formulär för att lägga till din personliga touch. Detta kommer att humanisera dina formulär mer och ha en bestående inverkan på respondenterna.
 • E-postfunktioner: Du kan enkelt automatisera, anpassa och segmentera dina uppföljande e-postmeddelanden på en enda plattform och förbli mer produktiv och organiserad.

#2. No-Code Form Creator

Om du inte är bekant med kodning eller om du inte har ett specialiserat kodningsteam, är det fördelaktigt att använda ett kodfritt verktyg som Typeform. Det hjälper dig att enkelt skapa fantastiska, anpassade formulär utan att behöva skriva en enda rad kod.

Du kan använda dess enkla dra-och-släpp-funktion för att lägga till en ny fråga. Därefter kan du enkelt anpassa formuläret och göra det lämpligt för dina behov. Du kan inkludera bilder, ikoner, videor, etc., för att göra formulären interaktiva också, och det också utan att skriva någon kod.

#3. Logisk förgrening

En av de mest intressanta egenskaperna hos Typeform är dess förmåga att hantera logikförgreningen i en undersökning. Typeform underlättar också logiska hopp, vilket gör det möjligt för undersökningsrespondenterna att enkelt hoppa över en given fråga om de inte vill svara på den.

Dessutom möjliggör Typeform logiska hopp av flera grenar. Med den här funktionen kan du omdirigera respondenter så att de kan navigera från ett formulär till en annan uppföljningssida enligt de valda alternativen.

#4. Visningar

Typform låter dig visualisera data i olika vyer – tabellvy och inkorgsvy. På så sätt kan du välja vilken som helst av dem baserat på ditt val.

I inkorgsvyn låter plattformen dig filtrera användarsvar enligt inlämningstiden för svar och den valda frågan.

I tabellvyn underlättar Typeform visualisering i ett tabellformat, och visar svaren baserat på svarstidslinjen.

#5. Anpassningsbara mallar

Typeform erbjuder ett omfattande galleri av vackra mallar som du kan använda och snabbt komma igång med lämpliga formulär utan att behöva skapa var och en från grunden. Den erbjuder mallar för undersökningar, frågesporter, forskning, interaktiva berättelser, jobbansökningar, kundnöjdhet, webbenkäter, produktfeedback, distansarbete, generering av leads, kundframgång och utbildningsändamål.

Dessutom kan du enkelt anpassa dessa mallar enligt dina unika krav och varumärkesstil. För anpassning får du alternativ som färger, knappar, typsnitt etc. Om du inte vill använda dessa mallar har du dessutom möjlighet att skapa egna formulär från grunden.

#6. Märkeskit

Du kommer att få varumärkespaket för att skapa en konsekvent varumärkesupplevelse för dina tittare som hjälper dig att öka medvetenhet, kundlojalitet och engagemang; Därför behöver du inte oroa dig för att skapa ett varumärkespaket.

#7. Tillgänglighetskontroll

Tillgänglighet är en avgörande aspekt idag eftersom människor från hela världen kommer att få tillgång till din webbplats och dina formulär, inklusive de med funktionshinder.

Med Typeform kan du se till att alla formulär du skapar är tillgängliga med hjälp av ett verktyg för tillgänglighetskontroll. Det kommer att belysa tillgänglighetsfaktorer som färg, Alt-text, etc., och de problem som är relaterade till dem. På så sätt kan du fixa dem tidigare och göra dina formulär tillgängliga för alla att fylla i dem.

#8. Adress- och kontaktblock

Typform gör att du kan be om de nödvändiga uppgifterna på en gång och välja de fält som behövs samtidigt som du döljer oönskade från resultatområdet.

Dessutom kan du få fler svar och minska friktionen genom att fråga respondenterna om deras kontaktdata med hjälp av en fråga.

#9. Samarbete

Samarbetsfunktioner är ett måste nu för tiden, så du kan bjuda in ditt team att använda ett enda verktyg. Detta kommer att göra det lättare för varje medlem att vara i linje med projektmålen och arbeta tillsammans.

Typeform låter dig lägga till gruppmedlemmar till arbetsytan så att de kan komma åt samma formulär och enkelt redigera dem. Du kan också upptäcka arbetsytor som skapats inom ditt organisationsutrymme och begära att få gå med i någon av dem.

Om du behöver mer samarbetsfunktionalitet kan du integrera den med en mjukvarulösning för projekthantering.

#10. säkerhet

Typeform låter dig leverera dina arbetsflöden och formulär snabbare utan att påverka säkerheten. Den erbjuder avancerade säkerhetsfunktioner som Single Sign-On (SSO). Du kan lägga till alla dina anställda som tittare. Du kan också hantera åtkomst genom att lägga till personer som redaktör eller administratör. Detta kommer att säkerställa att endast rätt personer får tillgång till rätt information och gör ändringar i den.

#11. OS-kompatibilitet

Formulärbyggaren du använder måste vara kompatibel med olika operativsystem eller webbläsare. Anledningen är att respondenterna som du skapar formulären för kan använda olika system.

Typeform är kompatibel med Mac och Windows operativsystem tillsammans med webbläsare som Google Chrome, Microsoft Edge, Opera, Mozilla Firefox och Safari. Således kan användare komma åt ditt formulär från sina bärbara datorer, mobiler och med olika webbläsare.

#12. Integration

Integration är också en viktig aspekt så att du kan ha allt du behöver i ett enda verktyg utan att byta flik och slösa tid i processen.

För detta erbjuder Typeform integration med olika verktyg för projektledning, leadgenerering, samarbete, kommunikation, rapportering, formulär och många fler. Några av dem är Microsoft Forms, Zoho Forms, Airtable, Webflow, Coda, Zoho Forms, Mailchimp, Salesforce, Slack, Google Drive, Streak, Eureka Surveys och mer.

Till exempel, genom att integrera Typeform med Mailchimp, kan du få dina formulär segmenterade automatiskt när någon fyller i dem och få dem inkluderade i Mailchimp. Detta kommer att hjälpa dig att vårda dina leads.

Jotform vs. Typform: Prissättning

Jotforms prissättning

Jotform erbjuder en gratis plan med viktiga funktioner för att skapa ett onlineformulär. Det erbjuder också fyra betalplaner:

 • Brons: Kostar $34/månad, faktureras årligen, du får erbjudanden om 25 formulär, 1 000 månatliga inlämningar, 1 GB utrymme och 10 000 formulärvisningar.
 • Silver: Kostar $39/månad, faktureras årligen, du får 50 formulär, 2500 månatliga inlämningar, 10 GB utrymme och 100 000 formulärvisningar.
 • Guld: Kostar $99/månad, faktureras årligen, du får 100 formulär, 10 000 månatliga inlämningar, 100 GB utrymme och 1 000 000 formulärvisningar.
 • Enterprise: Kontakta försäljningen och få det bästa priset efter dina behov. Du får obegränsade formulärgränser, utrymme, formulärvisningar, månatliga inlämningar och mer.

Om du är osäker på vilken plan du ska välja kan du alltid välja startplanen så att du får en uppfattning om vilket värdeökning Jotform ger.

Typforms prissättning

Typeform erbjuder en gratis plan så att du kan förstå hur det fungerar, tillsammans med fyra betalplaner:

 • Grundläggande: Kostar 25 USD/månad, faktureras årligen, du får 100 svar, 1 användare och obegränsade typer av formulär och frågor.
 • Plus: När du kostar 50 USD/månad, faktureras årligen, får du erbjudanden om 1 000 svar, 3 användare, alla grundläggande funktioner, en anpassad underdomän och möjligheten att ta bort Typeform-varumärket.
 • Verksamhet: Med en kostnad på 83 USD/månad, faktureras årligen, får du 10 000 svar, 5 användare, alla Plus-funktioner, avhoppsfrekvens och konverteringsspårning.
 • Företag: Kontakta deras säljteam för en offert. Du får avancerad support och funktioner, inklusive alla andra funktioner, plus skräddarsydda svarsgränser, obegränsade platser och VIP-support.

Att välja rätt plan beror på vad du letar efter och vad din användningsuppskattning är.

Vilken är det att vara?

Jotform och Typeform är båda fantastiska formbyggare, var och en med sin egen uppsättning för- och nackdelar. De är båda lämpliga för små, medelstora och storskaliga företag och har en stor uppsättning funktioner och konkurrenskraftiga priser.

Om du vill ha mer anpassning, en omfattande funktionslista, samarbetsverktyg, kompatibilitet med olika system och bra support kan du välja Jotform.

Men om du fokuserar på mallar, integrationer, AI-automatisering och säkerhet kan du välja Typeform.

Att välja en bland dem beror alltså på dina preferenser och krav eftersom de båda är ganska perfekta👌.

Härnäst, de bästa strategiska planeringsmallarna för ditt nästa affärsdrag.