Att förvandla dina idéer till mästerverk

Det digitala design- och diagramområdet utvecklas tillsammans med den senaste tidens framsteg inom artificiell intelligens.

Från ett brett utbud av tillgängliga diagramverktyg, Wondershare EdrawMax utmärker sig för sina unika egenskaper och mångsidighet. Det är inte vilket diagramverktyg som helst; det är en plattform som ger dig en chans att förvandla dina idéer till mästerverk.

EdrawMax är ett robust och allt-i-ett diagramverktyg som kontinuerligt uppdateras med avancerade funktioner. Det låter dig skapa en mängd diagram under olika diagramkategorier med hjälp av en enorm samling designelement. Verktyget är flerspråkigt och tillgängligt för Windows, Mac och Linux, och det finns en webbversion också.

Oavsett om du är designer, affärsexpert eller student, har EdwardMax en lösning för dig. Det förenklar alla komplicerade förfaranden och förklarar det på ett iögonfallande sätt som alla kan förstå. I den här artikeln kommer jag att utforska funktionerna i Wondershare EdrawMax i detalj för att förvandla dina ansträngningar för diagram och digital design till nästa nivå.

Wondershare EdrawMax: En översikt

EdrawMax är ett verktyg där kreativitet möter produktivitet med dess förmåga att förvandla idéer till visuella mästerverk. Den AI-drivna funktionen för att skapa diagram gör att det här verktyget sticker ut från alla andra alternativ där ute. Dessutom finns det massor av mallar tillgängliga för 200+ diagramtyper som kommer med ett användarvänligt gränssnitt.

Här är några vanliga diagram som du kan skapa med EdrawMax:

 • Flödesschema (AI-drivet)
 • Mind Map (AI-driven)
 • Nätverks diagram
 • Planlösning
 • Organisationsdiagram
 • UML-diagram
 • ER-diagram
 • Genogram

Funktioner hos EdrawMax

Jag rekommenderar personligen verktyget eftersom jag har testat några viktiga funktioner som är anmärkningsvärda. Så låt oss ta en titt på de funktioner som säkert kommer att imponera på dig.

#1. Skapa AI-diagram & olika diagrammöjligheter

Wondershare EdwardMax har omarbetat sättet att skapa diagram med dess AI-drivna diagramskapande funktioner. Med några få klick kan du konstruera en mängd olika diagram tack vare denna funktion.

Med EdraMax AI-funktionen kan du skapa AI-ritningar, flödesscheman, tankekartor, tidslinje, SWOT-analys och många fler diagram. Dessutom kommer du att få alla verktyg för att designa dessa diagram, vilket kommer att minimera din ansträngning avsevärt.

Förutom att hjälpa till med att skapa diagram, hittar EdrawMax AI också automatiskt fel i dina flödesscheman. Dessutom identifierar den projektrisker, prognostiserar datatrender och producerar ritningar i en mängd olika stilar. Sammantaget effektiviserar det interaktiva och intuitiva gränssnittet processen att skapa diagram.

Dessutom möjliggör OpenAI ChatGPT-tekniken mer insiktsfull diagram och mer intelligenta rekommendationer. Denna innovativa mjukvarufunktion är en spelväxlare för olika diagrammöjligheter.

Som ett resultat kan du snabbt generera innehållsidéer med AI Q&A och konvertera dem till tankekartor, listor, tabeller och texter. En annan rolig del är OCR-bildtextextraktionsfunktionen som låter dig extrahera text från bilder med ett enkelt klick.

Tja, jag har provat deras AI-funktion och skapat ett flödesschema på nolltid. Följ bara dessa instruktioner för att skapa ett diagram med hjälp av AI-funktionen:

 • Öppna EdrawMax-appen på ditt system
 • Gå till AI-fliken som finns i appen
 • Du kan beskriva ditt koncept med naturligt språk i Edraw AI-chattrutan som finns till höger.
 • Ritverktyget skapar ett diagram enligt den typ du har valt. Jag har valt flödesschemat i det här fallet.

 • Du kan anpassa ritningen efter dina önskemål med hjälp av vilket verktyg som helst. Till exempel, infoga och ändra text, ikon, bild osv.

Låt oss gå vidare till en annan avgörande egenskap hos detta anmärkningsvärda verktyg.

#2. Smarta behållare

Den smarta behållaren är en utmärkande egenskap hos Wondershare EdrawMax. Det förbättrar avsevärt arrangemanget och grupperingen av logiskt länkade former. Denna funktion gör det enklare att hantera och arbeta med relaterade formulär som en enhet genom att du kan ordna dem i en container.

Med hjälp av Smart-behållarna kan du minimera processen med att generera komplicerade diagram. Det gör det möjligt för dig att flexibelt flytta om grupper av former som en enda enhet. Detta är verkligen användbart när du arbetar med ett stort diagram som inkluderar relaterade former och komponenter.

Processen att inkludera en Smart Container i ett diagram är enkel. För att gruppera former, välj dem bara och lägg till dem i en ny behållare. När formerna väl finns i behållaren kan alla ändringar som görs på en form automatiskt appliceras på alla andra former i behållaren. Som ett resultat kan du säkerställa enhetlighet över hela diagrammet samtidigt som du sparar tid.

Dessutom har Smart Containers fler användningsområden än att bara organisera. De förser också dina diagram med en ren, organiserad layout, vilket förbättrar deras estetiska tilltal. Detta förbättrar kommunikation och lagarbete genom att göra dina diagram enklare att läsa och förstå.

Följ stegen nedan för att lägga till en smart behållare med EdrawMax

 • Öppna ett nytt diagram på EdrawMax
 • Flytta formerna från vänster sida av skärmen. Du kan välja formerna och flytta dem tillsammans på duken.
 • Gå till Infoga > Behållare för att infoga din föredragna behållare från listan.

 • Nu kommer gränsen att ändras grön för att indikera vad som händer när du lägger till former i behållaren.

EdrwaMax har även bildbehållare utöver grundläggande behållare, vilket gör det enkelt för dig att skapa släktträd och visa länkarna mellan olika individer.

Går vidare till nästa funktion.

#3. Presentationsläge

EdrawMax presentationsläge gör det möjligt för användare att konvertera sina statiska diagram och visuell information till dynamiska och engagerande presentationer. Den här funktionen ökar EdrawMax anpassningsförmåga genom att skapa diagram samt effektivt presentera dem för en publik.

Denna funktion ger dig en snabb övergång från designfasen till presentationsfasen. När du har skapat ett diagram, flödesschema, tankekarta eller något annat visuellt innehåll, presentera det utan att behöva komma åt någon programvara från tredje part.

Precis som alla andra presentationsappar kan du anpassa texter, element, animationer och övergångstid för att göra det mer engagerande. Du kan styra bildordningen och inkludera talaranteckningar medan du presenterar diagrammet.

Flera användare kan samarbeta i en presentation i realtid. Dessutom finns det alternativ att exportera och dela bilderna i olika format som PDF, PowerPoint och mer.

För att komma åt presentationsläget, gör följande:

 • Låt oss säga att du har skapat diagram som består av två sidor
 • Det finns alternativ tillgängliga i det nedre vänstra hörnet för att se sidorna.

 • För att starta presentationen kan du klicka på knappen Spela i det nedre högra hörnet.
 • Genvägen för att öppna presentationsalternativet är Ctrl + F5
 • Alternativt kan du gå till presentationsalternativet från Visa > Presentation.

Dessutom har presentationsläget alternativ för att automatiskt visa sidorna, navigera till föregående eller nästa sida, ändra storlek på sidan genom att zooma in eller ut, storlek på sidan så att den passar skärmen och avsluta helskärmsläget.

#4. Dataimport och export

Wondershare EdrawMax starka dataimport och exportmöjligheter är bland dess primära funktioner. Med denna funktion kan användare exportera sina diagram i flera format och mata in data från många källor. Denna funktion gör det möjligt för användare att enkelt ansluta olika datakällor, utbyta diagraminformation och samarbeta i avancerade projekt.

Följ dessa instruktioner för att utforska importalternativet för EdrawMax:

 • Öppna Wondershare EdrawMax-appen på din enhet.
 • Klicka på alternativet Importera på menyn.
 • Som du kan se finns det flera importalternativ, inklusive Visio (vsdx,vsd), SVG, CAD (dwg,dxf) och Batch Import Visio.

 • Du kan öppna vilket diagram som helst från det nämnda formatet om filen är tillgänglig på din enhet.

EdrawMax erbjuder en mängd valmöjligheter när det kommer till export. Filer kan exporteras som PDF, Word, Excel, PPT, SVG, Visio, HTML och PS/EPS.

För att exportera en fil, klicka på exportalternativet som finns på den övre sidan av användargränssnittet. Dessutom kan du komma åt den genom att klicka på Arkiv > Exportera och skicka.

Dessutom kan diagram exporteras från EdrawMax till en mängd ytterligare format, inklusive PNG, JPG, TIF, PDF, PS, EPS, HTML, SVG och mer. Detta garanterar att dina diagram kan öppnas, ses och anpassas på andra plattformar och appar.

#5. Samarbets- och delningsverktyg

EdrawMax erbjuder sofistikerade samarbets- och delningsverktyg som möjliggör samarbete, samarbete i realtid och enkel projektdelning. Det tillåter användare att samarbeta om design, flödesscheman och diagram. Dessa förmågor garanterar att projekt inte bara är skickligt skapade utan också välkoordinerade.

EdraMax ger dig en användarvänlig digital duk där tankekartor kan skapas och delas med ditt team. Den fungerar på samma sätt som en elektronisk skrivtavla, så att du snabbt kan skriva ner och ordna dina tankar visuellt. Oavsett om du är ny på mindmapping eller är expert, underlättar den här plattformen samarbete och hjälper dig att organisera dina idéer i kartor.

Dess koppling till välkända molntjänster som Google Drive, Dropbox, OneDrive och andra är en av dess mest anmärkningsvärda funktioner. Således kan användare se och bevara sitt arbete i molnet från vilken plats som helst. Dessutom gör det det lättare för användare eller teammedlemmar på olika platser att samarbeta felfritt.

När du använder det här verktyget kan användare omedelbart kommentera, kommentera och anteckna projektet. Det är så plattformen skapar ett forum för feedback och samtal. Som ett resultat säkerställs att kommunikationen förblir centraliserad och inte längre kräver externa verktyg.

Applikationen tillåter också användare att välja vem som kan se, ändra och kommentera ett projekt med hjälp av EdrawMax funktion för användaråtkomsthantering. Datasäkerhet och projektintegritet är starkt beroende av denna förmåga.

Med onlineutgåvan av EdrawMax kan användare arbeta och samarbeta flexibelt. Detta innebär att alla som använder en Windows-dator, en Mac, en Linux-dator, en surfplatta eller en smartphone kan se och samarbeta på tankekartor.

EdrawMax erbjuder också delningsfunktioner förutom samarbetsverktygen. Detta gör det möjligt för användare att dela sitt arbete med andra kreativa hjärnor. Den här funktionen är avgörande för företag och team som förlitar sig på samarbetande arbetsyta.

#6. Gratis mallar

Wondershare EdrawMax erbjuder många gratis mallar som kan hjälpa till i olika användningsfall och företag. Det är en berikad plattform som kommer med 260 bibliotek och 12500 former. Således kommer du att få alla former, stilar och inställningar som krävs för att kombinera en betydande design.

Detta omfattande bibliotek av gratis mallar täcker en mängd olika kategorier. Du får alla diagram, inklusive flödesscheman, tankekartor, organisationsdiagram, nätverksdiagram och golvlayouter.

Alla mallar är designade med perfektion och professionella användningsfall i åtanke. Dessutom kan användare anpassa dessa mallar och ändra färger, typsnitt, former och innehåll enligt deras preferenser. Så, från en läsgjord mall, sparar användare inte bara tid, utan de får också en inspirationskälla för att visualisera fler designkoncept.

Oavsett om du är nybörjare inom diagramdesign eller en professionell, kommer dessa diagram att få ditt arbetsprojekt gjort snabbt och effektivt. Du kan också skapa och dela mallen i biblioteket medan du använder den här programvaran.

Så här kan du komma åt mallarna på EdrawMax:

 • För att komma åt mallarna kan du antingen använda applikationen på skrivbordet eller använda den webbaserade versionen.
 • Efter att ha kommit in i applikationen, gå till malldelen.

 • Som du kan se kan du välja mallar från diagramkategorierna, Alla diagram, eller använda sökfältet för att söka efter en specifik mall.
 • Jag har valt ett ER-diagram för Hotel Management System. Klicka sedan på alternativet Använd omedelbart.

 • Som du kan se är mallen klar på din skärm inom några sekunder. Nu kan du redigera och återanvända diagrammet för ditt användningsfall.
 • Efter att ha skapat ett eget diagram eller använt en mall kan du även publicera det i mallbiblioteket.

Låt oss kolla in nästa anmärkningsvärda funktion.

#7. Cross-Platform-kompatibilitet

Förmågan att enkelt samarbeta över plattformar är avgörande i den pågående digitala eran. Eftersom Wondershare EdrawMax är plattformsoberoende, lyser det i detta avseende.

Många operativsystem, som Windows, Mac, Linux, Android och iOS1, är kompatibla med EdrawMax. Oavsett vilken enhet eller operativsystem du använder, gör det att du kan se och arbeta med alla diagram tack vare denna omfattande kompatibilitet.

Denna felfria integration mellan plattformar är särskilt användbar för organisationer och teammedlemmar som använder flera operativsystem. Dessutom är funktionerna och designen intuitiva och enhetliga, vilket gör inlärningskurvan enklare från enhet till enhet.

Molnlagringsanläggningen för denna plattform ger ännu mer interoperabilitet mellan plattformar. Som ett resultat kan användare ständigt arbeta med de senaste filerna eller projekten som gjorts på en enhet som är tillgänglig på en annan enhet med en internetanslutning. Förutom molnbaserade alternativ kan användare också komma åt den här appen offline.

#8. Kundsupport

EdrawMax inser att exceptionell kundservice är avgörande för att upprätthålla användartillfredsställelse och framgång. Därför lägger de hög prioritet på att erbjuda utmärkta kunder Stöd.

Företagets omfattande och snabba kundsupporterbjudanden visar dess engagemang för att hjälpa kunder i varje skede av deras mjukvaruresa. Låt oss undersöka de olika aspekterna som skiljer EdrawMax kundtjänst åt.

Omfattande kunskapsbas: EdrawMax erbjuder en robust kunskapsbas som inkluderar informativa resurser som handledningar, guider, vanliga frågor och artiklar för fellösning. Denna kunskapsbas med självhushåll låter användare få snabba lösningar på vanliga problem och lösa dem med stegvis vägledning.

Video Tutorials: Du kommer att få ett gediget bibliotek med video tutorials på Edrawmax om du behöver visuell hjälp. Dessa handledningar kan hjälpa dig med varje steg för att skapa alla diagram som du behöver. Dessutom finns det videor tillgängliga för att lära dig om den grundläggande till avancerade användningen av detta verktyg.

Livechattsupport: Förutom andra supportalternativ erbjuder EdrawMax livechatttjänster som ger hjälp i realtid. Därför kommer kunder som letar efter omedelbara svar på alla problem angående programvaran att få en korrekt lösning.

Senaste uppdateringar: EdrawMax uppdateras ständigt dess mjukvara och plattformen som svar på kundernas input och de senaste marknadstrenderna. Så du kommer alltid att ha tillgång till ett verktyg som utvecklas och växer tack vare detta återkommande tillvägagångssätt.

Det kundcentrerade tillvägagångssättet hos EdardMax skapar en tillfredsställande användarupplevelse för sina användare.

#9. Säkerhet och integritet

EdrawMax prioriterar säkerhet och integritet eftersom de förstår vikten av att möta användarnas förtroende genom att upprätthålla konfidentialitet. Så företaget vidtar omfattande försiktighetsåtgärder för att garantera att känslig information, projekt och användardata alltid skyddas.

Låt oss analysera huvudpunkterna som lyfter fram EdrawMax engagemang för integritet och säkerhet:

➡️ Dataskydd: EdrawMax implementerar en stark datakrypteringsmetod för att skydda användardata medan den är under överföring och vila. Detta sparar data från både oönskad åtkomst och all användardata hålls privat.

➡️ Säker lagring: Datasäkerhet togs i första hand vid utformningen av EdrawMax molnlagringskapacitet. Molnbaserade användarprojekt och data skyddas av åtkomstbegränsningar och kryptering för att förhindra oönskad åtkomst.

➡️ Åtkomstkontroll: EdrawMax ger användare makten att hantera vem som har tillgång till och kan göra ändringar i sina projekt samtidigt som de samarbetar. Denna funktion garanterar att endast auktoriserade personer eller team kan ha tillgång till diagram och känslig information.

➡️ Kontinuerliga revisioner: Företaget utför kontinuerliga säkerhetsrevisioner och inspektioner för att hitta sårbarheter och snabbt lösa eventuella risker.

➡️ Sekretesspolicy: EdrawMax upprätthåller en öppen och grundlig integritetspolicy som beskriver procedurerna för att samla in, använda och skydda användardata. För att lära sig mer om hur deras data hanteras kan användare läsa EdrawMax’s Integritetspolicy.

Prissättningsplaner

Wondershare EdrawMax erbjuder en mängd olika prisplaner för att passa ett brett spektrum av användare och företag. Prissättningsplaner är uppdelade i tre sektioner, inklusive individer, Team & business och Education. På grund av dessa planers flexibilitet kan kunder få den perfekta kombinationen av funktioner och hjälp för deras unika krav.

Så låt oss utvärdera detaljerna i EdrawMax prisstrukturer och fördelarna de ger:

🔷 Gratis provperiod: Innan du prenumererar på en premiumplan kan kunder testa plattformen och dess möjligheter med EdrawMax’s gratis provperiod alternativ. Därför kommer användare att få en stor chans att testa verktyget och bestämma dess tillämpbarhet.

🔷 Individuell plan: EdrawMax tillhandahåller en rad mönster som är skräddarsydda för de specifika behoven hos yrkesverksamma som arbetar självständigt. Tillgång till molnlagring, mallar och grundläggande funktioner erbjuds av dessa planer.

🔷 Team- och affärsplaner: EdrawMax erbjuder nu planer för team och företag som är designade för att maximera produktivitet och samarbete. Därför kommer användare att få alla trendiga och avancerade designfunktioner, förbättrade säkerhetsåtgärder och en chans att samarbeta kring design.

Teammedlemmar kan välja mellan års- och 3-års planer och välja sina användarnummer. Dessutom, för en affärsplan som omfattar mer än 20 användare, måste du fylla i ett formulär och kontakta EdrawMax säljteam.

🔷 Utbildningsplaner: EdrawMax tillhandahåller unika planer för lärare och elever eftersom det förstår värdet av utbildning och dess relation till diagram. Dessa prisplaner är användarcentrerade och ger allt du behöver för att lära ut och lära dig effektivt.

Det finns tre planer för studenter, inklusive en halvårsplan, en årsplan och 2-årsplan. Dessutom finns det rabatter tillgängliga på studenters planer för individuell användning. Men för pedagoger krävs att fylla i ett formulär och kontakta säljteamet om det finns fler än 20 användare.

Alternativ till Wondershare EdrawMax

Även om Wondershare EdrawMax är ett funktionsrikt och anpassningsbart diagramverktyg, är det alltid en bra idé att prova andra alternativ där ute. Du kan hitta några särskiljande egenskaper och förmågor som är mer anpassade till dina krav. Så låt oss analysera några fler alternativ för att se vilka fördelar de kan ge.

#1. Mircosoft Visio

Microsoft Office erbjuder ett fantastiskt program för diagram och vektorgrafik med namnet Microsoft Visio. Det erbjuder ett brett utbud av diagramalternativ som flödesscheman, organisationsdiagram, golvlayouter, nätverksdiagram, UML-diagram, tankekartor och så vidare.

Nyckelfunktioner:

 • Rika formateringsalternativ i olika diagram
 • Element kan enkelt flyttas, ändras i storlek och vändas
 • Diagram kan sparas i SharePoint eller OneDrive
 • En bunt förgjorda mallar tillgängliga för diagram
 • Offlinevisning är tillgängligt när du skapar och redigerar
 • Samarbete i realtid om diagram för att öka produktiviteten
 • Toppklassiga säkerhetsfunktioner är desamma som Microsoft 365-appar

Sammantaget förenklar Visio processkartläggningen och visuellt samarbete på olika kategorier av diagram.

#2. Lucidchart

Lucidchart är en allomfattande plattform för intelligent diagram, virtuell whiteboarding och molnvisualisering. När kommunikation ansikte mot ansikte inte är möjlig tillåter det användare att samarbeta sida vid sida. Så teammedlemmar kan dela med sig av sina ansträngningar för att visualisera komplicerade diagram för att skapa snabba lösningar.

Nyckelfunktioner:

 • Användare kan brainstorma diagramkoncept och samarbeta i realtid.
 • Visualiserar komplexa diagram och erbjuder en lösning
 • Med internet kan användare använda appen och samarbeta med molnvisualisering
 • Enormt bibliotek med industristandardformer för att skapa diagram
 • Import-exportalternativ finns tillgängliga för olika format
 • Din data kommer inte att låsas till ett specifikt format

Lucitchart har nyligen introducerat avancerade verktyg som ChatGPT-plugin och AI Prompt Flow.

#3. Smartdraw

Smartdraw är en onlinebaserad diagramapplikation som packar diagram, whiteboard och data i en centraliserad lösning. Du kommer att få förbyggda mallar för att skapa tankekartor, organisationsdiagram, nätverksdesigner, infografik, etc.

Nyckelfunktioner:

 • Erbjuder tusentals diagrammallar, symboler och former.
 • Underlättar lagarbete samtidigt som du skapar diagram.
 • Inbyggda AI-automatiseringsfunktioner för att skapa och redigera diagram
 • Enkelklicksredigering av diagramelement med färg, text och mer
 • Avancerat CAD-designverktyg med exakt mätning
 • Skapande av skiktad design med skaloberoende anteckning

Verktyget visar också data som ett verktygstips och låter dig skapa villkorlig formatering baserat på datapunkter. Som ett resultat visas data på ett mer organiserat sätt genom en instrumentpanel.

Slutgiltiga tankar

Vid det här laget är du helt medveten om kapaciteten hos Wondershare EdrawMax när det gäller att designa diagram av olika typer. Den erbjuder några fantastiska funktioner och överkomliga prisplaner som håller dig stressfri samtidigt som du förvandlar dina idéer till mästerverk.

Jag rekommenderar att du går igenom funktionerna och instruktionerna för att bekanta dig med dem och skapa ditt nästa projektdiagram. Men undersök gärna alternativen för att jämföra det bästa alternativet som passar ditt mål.

Kolla sedan in hur du skapar ett applikationsarkitekturdiagram online.