Åtgärda fel i Google Play Butik vid sökning efter uppdateringar

Spread the love

Google Play Butik är den officiella appen som är tillgänglig på din enhet för att ladda ner eller uppdatera appar och spel. Men precis som alla spel och appar på din Android innehåller Play Butik inte heller fel och buggar. Det vanligaste problemet som användare möter nuförtiden är Google Play Butiks felsökning efter uppdateringsfel. Om du också stöter på samma problem på din Android kan du följa stegen nedan i den här guiden för att åtgärda felsökning efter uppdateringar Android-problem. Så fortsätt läsa!

Så här åtgärdar du felsökning i Google Play Butik efter uppdateringar

I den här guiden har vi sammanställt en lista över orsaker som gör att Google Play Butik söker efter uppdateringar på din Android-enhet. Analysera dem djupt så att du kan följa lämpliga steg därefter.

 • Några tillfälliga filer på din Android-enhet gör att åtgärderna för alla dess appar fungerar onormalt.
 • Din enhet saknar platsåtkomst. Få appar måste som standard behöva platsåtkomst för att kunna installeras på din enhet.
 • Nätverksanslutningen på din Android är instabil. Därför fortsätter servern att söka efter lämplig app i Google Play Butik.
 • Bakgrundsdatabehörigheterna beviljas inte för Play Butik på din enhet. När du aktiverar batterisparalternativet på din enhet kopplas därför din internetanslutning från automatiskt.
 • Cacheminnet och tillfälliga data för din Play Butik-app är korrupta eftersom de inte rensas på ett antal dagar.
 • Få Google Play Store-tjänster är inkompatibla; därför kan du inte installera fler appar på din enhet. Att stänga alla bakgrundsprocesser i Play Butik hjälper dig att lösa detsamma.
 • Du använder en föråldrad version av Google Play Butik på din enhet.
 • Om ditt Android-operativsystem inte uppdateras till den senaste versionen, kommer några av de senaste funktionerna i Play Butik inte att stödjas av enheten.
 • Din enhet har inte tillräckligt med utrymme för att installera fler appar. Därför har det fastnat i att installera nya appar.
 • Om din enhet är utsatt för en skadlig programvara eller virusattack kan du inte styra din Android för några operationer. Kör en skanning av skadlig programvara för att åtgärda problemet.
 • Det finns några problem med ditt Google-konto. Försök att lägga till dina Google-konton igen för att åtgärda problemet.

Dessa är de vanligaste orsakerna som orsakar felsökningen efter Android-uppdateringar på din enhet. Följ nedanstående felsökningsmetoder för att åtgärda problemet.

I det här avsnittet kommer du att lära dig några effektiva felsökningssteg som hjälper dig att lösa felsökning efter uppdaterad Android med enkla klick på din Android. Följ enligt instruktionerna på din enhet för att uppnå perfekta resultat.

Obs: Eftersom smartphones inte har samma inställningsalternativ och de varierar från tillverkare till tillverkare, kontrollera därför att de är korrekta inställningar innan du ändrar några. De nämnda stegen utfördes på Redmi-telefonen.

Metod 1: Starta om Android-enheten

Det enklaste svaret på hur man fixar Google Play Butik som söker efter uppdateringar är bara att starta om din Android. Om du startar om Android rensas allt temporärt minne tillsammans med eventuella tekniska problem. Följ enligt instruktionerna.

1. Håll ned strömknappen på din Android.

2. På nästa skärm trycker du på Starta om.

Obs: Du kan också trycka på alternativet Stäng av. När du gör det måste du hålla ned strömknappen igen för att slå på enheten.

3. När din Android har startat om, kontrollera om du kunde ladda ner appar från Play Butik.

Metod 2: Aktivera platsåtkomst

Om du inte har aktiverat platsåtkomst på din Android kan Play Butik inte förses med relevant information från appservrarna. När du installerar/laddar ner en app måste du ha platsåtkomst måste vara aktiverad enligt instruktionerna nedan.

1. Dra ned meddelandepanelen på din Android.

2. Se nu till att platsen är aktiverad enligt bilden.

3. Tryck och håll nere platsikonen för att öppna dess inställningar.

  Audials Play Review – Få radio, podcaster och TV i samma app

4. Tryck sedan på alternativet Google Platsnoggrannhet som visas.

5. Slå nu på alternativet Förbättra platsnoggrannhet enligt bilden.

När du har aktiverat platsnoggrannhet i din Android-mobil kontrollerar du om du har åtgärdat sökningen efter uppdateringsproblem eller inte.

Metod 3: Kontrollera om dataanslutning är PÅ

Om din nätverksanslutning inte är stabil eller om dataanslutningen stängs av av misstag kan du inte installera de senaste uppdateringarna/apparna från Play Butik. Kontrollera om du kan installera några appar eller surfa på något på internet. Om du inte fick några resultat är din nätverksanslutning inte stabil. I det här fallet, se till att du har aktiverat data med hjälp av följande instruktioner för att åtgärda felsökning i Google Play Butik efter uppdateringar.

1. Tryck på ikonen Inställningar på din hemskärm.

2. Tryck sedan på alternativet SIM-kort och mobilnät som visas.

3. Slå nu på alternativet Mobildata som visas.

4. Om du är utanför din geografiska region men fortfarande vill använda ditt nätverk, tryck på Avancerade inställningar enligt bilden.

Obs! Operatören kommer att debitera dig en extra avgift när du har aktiverat internationell dataroaming.

5. Välj sedan Internationell roaming och ändra inställningen till Alltid enligt bilden.

6. Tryck nu på Dataroaming.

7. Tryck nu på Slå på om du uppmanas.

Kontrollera nu om du kunde åtgärda problemet på din Android. Om inte, följ nedanstående metoder.

Metod 4: Aktivera bakgrundsdata

Trots att du har aktiverat mobildata måste du aktivera bakgrundsdataanvändning för att säkerställa att din telefon använder internetanslutning även i datasparläge. Följ som visat för att fixa efter uppdateringar i Google Play Butik.

1. Gå till appen Inställningar.

2. Tryck sedan på Appar.

3. Tryck sedan på Hantera appar följt av Google Play Butik som visas.

4. Tryck sedan på Begränsa dataanvändning.

5. Tryck nu på både Wi-Fi och Mobildata (SIM 1) och Mobildata (SIM 2) om du använder ett dubbelt SIM-kort.

6. Tryck slutligen på OK.

Metod 5: Rensa Play Butiks cache

Att rensa korrupt cache från Play Butik är en fantastisk snabbstart för att fixa felsökning i Google Play Butik efter uppdateringar. Även om cache lagrar tillfälliga filer på din Android, kan de över dagar skadas och orsaka flera problem som det diskuterade. För att lösa problemet kan du rensa alla cachefiler i appen på din Android-mobil. Följ stegen nedan för att rensa cacheminnet från Play Butik.

1. Navigera till startskärmen och tryck på ikonen Inställningar.

2. Tryck sedan på Appar.

3. Tryck nu på Hantera appar följt av Google Play Butik.

4. Klicka sedan på Lagring.

5. Tryck sedan på Rensa data och sedan på Rensa cache som visas.

6. Du kan också trycka på Rensa all data när du vill rensa all data från Google Play Butik.

Slutligen, kontrollera om du kan fixa felsökning efter uppdateringar i Google Play Butik.

Metod 6: Starta om Google Play Butik

Att stänga Google Play Butik och tvinga den är helt annorlunda. När du tvingar stänga appen stängs alla bakgrundsapplikationer i appen. Så nästa gång du öppnar Play Butik måste du starta alla program från början. Följ stegen nedan för att lösa problemet.

1. Gå till appen Inställningar som du gjorde tidigare.

2. Tryck nu på Appar.

3. Tryck sedan på Hantera appar och sedan på Google Play Butik som visas.

4. Tryck sedan på alternativet Force stop som finns i det nedre vänstra hörnet av skärmen som avbildas.

5. Slutligen, om du uppmanas att trycka på OK (om någon).

Starta nu om Google Play Butik och kontrollera om du kan lösa felsökning efter uppdateringar Android-problem eller inte.

Metod 7: Uppdatera Google Play Butik

Play Store är mediet där du måste installera uppdateringarna för alla appar. Men kan du uppdatera själva Play Butik? Ja säkert. Du måste se till att din Play Butik är uppdaterad till den senaste versionen för att åtgärda felsökning i Google Play Butik efter uppdateringar. Att uppdatera Play Butik skiljer sig ganska mycket från det vanliga sättet att uppdatera alla andra appar. Här är några instruktioner för att installera Play Store-uppdateringar.

1. Tryck på Play Butik från din startskärm som du gjorde tidigare.

2. Tryck nu på profilikonen i det övre högra hörnet av skärmen.

3. Tryck sedan på Inställningar.

4. Scrolla nu nedåt och tryck på Om.

5. Tryck sedan på Uppdatera Play Butik enligt bilden.

5A. Om det finns några uppdateringar, vänta tills appen är uppdaterad.

5B. Annars kommer du att bli tillfrågad om Google Play Butik är uppdaterad. Tryck nu på Understanded och fortsätt med nästa metod.

  Hur får man en Scrum Master-certifiering 2022?

Metod 8: Uppdatera Android

Du kan lösa hur du åtgärdar felsökning efter uppdateringar för Android genom att uppdatera ditt Android-operativsystem. Du kan uppdatera din Android antingen genom att använda mobildata eller genom att använda Wi-Fi. Uppdatering av Android-operativsystemet hjälper dig att fixa alla buggar och fel som är associerade med appar. Om du inte vet hur du uppdaterar din Android, kolla vår guide 3 sätt att söka efter uppdateringar på din Android-telefon.

När du har uppdaterat ditt Android OS, kontrollera om du kan fixa problemet med att söka efter uppdateringar.

Metod 9: Rensa lagringsutrymme

För att installera de senaste apparna/uppdateringarna på din Android måste din telefon ha tillräckligt med utrymme. Om det inte finns något utrymme kvar för nya uppdateringar kommer du att möta problem med appar som väntar på att ladda ner, kontrollera de sällan eller oanvända apparna på Android och radera apparna via Google Play Store eller telefonlagring. Du kan också hantera lagring i din Android genom att följa instruktionerna nedan.

1. Starta filhanteraren på din Android-enhet.

2. Tryck nu på ikonen med tre rader längst upp till vänster på skärmen.

3. Tryck nu på Deep clean som visas.

4. Tryck nu på Rensa nu motsvarande kategorin genom vilken du vill frigöra lite utrymme.

5. Välj nu alla onödiga filer och tryck på Ta bort valda filer enligt bilden.

6. Bekräfta nu uppmaningen genom att trycka på OK och starta om telefonen. Kontrollera sedan om du kunde fixa problemet med att söka efter uppdateringar i Google Play Butik.

Ytterligare korrigering: Om du har en massa filer och mappar under en enda mapp kan du antingen ändra filplatserna. Genom att göra detta kan du minska utrymmet som konsumeras under den enskilda mappen, vilket hjälper till att förbättra telefonens prestanda. Du kan också frigöra telefonutrymme genom att följa vår guide om hur du frigör och hanterar din telefonlagring.

Metod 10: Kör skanning av skadlig programvara

Skadliga filer och buggar i din Android kan besvära dig med att leta efter uppdateringsfel i Google Play Butik. Se till om du nyligen har laddat ner några APK-filer eller installerat nya applikationer. Om ja, avinstallera apparna och kontrollera om du har åtgärdat problemet. Du kan också prova att installera en antivirusapp och köra en skanning av skadlig programvara för att säkerställa att din enhet är säker eller inte.

Läs vår guide 10 bästa gratis antivirusprogram för Android för att få en uppfattning om vilken app du ska välja och hur du använder den. Här är några instruktioner för att köra skadlig programvara på Android med hjälp av ett tredjepartsprogram.

1. Starta Play Butik på din Android-mobil.

2. Sök nu efter valfritt antivirusprogram enligt bilden.

3. Tryck sedan på knappen Installera.

4. Vänta tills installationen är klar och tryck på Öppna för att starta appen.

Obs! Stegen för att skanna din Android-enhet kan variera beroende på vilken programvara du använder. Här, Avast Antivirus – Skanna och ta bort virus, renare tas som exempel. Följ stegen enligt din programvara.

5. Följ instruktionerna på skärmen i appen och välj antingen Avancerat skydd (behöver prenumeration) eller Grundläggande skydd (gratis).

6. Tryck sedan på STARTA SCANNING.

7. I nästa prompt, tillåt eller avvisa tillåtelseprompten att skanna dina filer på enheten.

Obs: I den här appen, om du har nekat denna åtkomst, kommer endast dina appar och inställningar att skannas och inte dina korrupta filer.

8. Vänta tills appen skannar din enhet fullständigt och när du är klar löser du riskerna genom att följa instruktionerna på skärmen.

9. Detta tar bort korrupta filer eller hot från din Android-enhet så att du kan installera uppdateringar från Play Butik utan problem.

Metod 11: Välj IPv4/IPv6 APN Roaming Protocol

Om alla ovan angivna metoder inte hjälper dig att lösa problemet med att söka efter uppdateringar i problemet med Google Play Butik, kan du ändra åtkomstpunktsnamn för att justera internetinställningar. Här är några instruktioner för att ändra dina APN-inställningar till IPv4/IPv6 APN Roaming Protocol.

1. Stäng alla bakgrundsapplikationer på Android.

2. Gå nu till Inställningar.

3. Tryck sedan på alternativet SIM-kort och mobilnätverk.

4. Välj här SIM som du använder mobildata från.

5. Tryck sedan på Access point names.

6. Tryck nu på pilsymbolen bredvid Internet.

7. På skärmen Redigera åtkomstpunkt bläddrar du ned och trycker på APN-roamingprotokoll.

  Så här inaktiverar du "Hämta där du slutade" i Microsoft Office

8. Välj sedan IPv4/IPv6 enligt bilden och spara ändringarna.

Din nätverksanslutning kan vara tillfälligt inaktiverad. Vänta tills dataanslutningen är tillbaka och försök ladda ner apparna eller uppdateringarna i Play Butik.

Metod 12: Använd VPN

En fri Android VPN är ett verktyg som gör att du kan ansluta till ett virtuellt servernätverk utan att behöva betala någonting. Den låter dig skicka och ta emot data över ett offentligt eller delat nätverk. Du kan besöka webbplatser som är begränsade i ditt nätverk eller på grund av din plats. VPN-program låter dig komma åt internet anonymt samtidigt som du skyddar din personliga information. Detta hjälper dig att fixa Google Play Butik som söker efter uppdateringar och du rekommenderas att följa instruktionerna nedan för att installera en VPN-app på Android.

1. Installera valfri VPN-app som Hideman VPN från Google Play Butik.

2. Starta appen och välj USA som ditt hemland och anslut till det.

3. Starta sedan Google Play Butik och kontrollera om du kunde installera appar utan några fel.

Metod 13: Ta bort och lägg till konton igen

Om ingen av metoderna i den här artikeln hjälper dig att lösa problemet kan du försöka lägga till ditt Google-konto igen. Detta hjälper dig att lösa alla problem som är kopplade till ditt konto och här är några instruktioner för att lägga till ditt Google-konto igen.

1. Starta Inställningar på din enhet.

2. Rulla nedåt på skärmen Inställningar och tryck på Konton och synkronisering som visas.

3. Tryck nu på Google följt av alternativet Mer enligt bilden.

4. Tryck nu på Ta bort konto längst ned på skärmen och bekräfta en uppmaning.

5. Slutligen lägger du till ditt Google-konto på din enhet igen och kontrollerar om du har löst problemet med att söka efter uppdateringar i Google Play Butik.

Metod 14: Installera om Google Play Butik

Med största sannolikhet kommer du att få en fix för felsökning efter uppdateringar för Android genom att lägga till ditt Google-konto igen. Om inte måste du avinstallera Google Play Butik och installera om densamma efter att du har startat om enheten. Här är några instruktioner för att installera om Google Play Butik.

Obs: Även om ominstallation av Google Play Butik inte tar bort standardappen från roten, kommer appen att ersättas med fabriksversionen. Detta kommer inte att radera dina befintliga appar.

1. Gå till appen Inställningar.

2. Tryck sedan på Appar.

3. Tryck sedan på Hantera appar följt av Google Play Butik som visas.

4. Tryck nu på Avinstallera uppdateringar som visas.

Obs: När du gör detta kommer alla uppdateringar av din Android-systemapp att avinstalleras.

5. Bekräfta nu uppmaningen genom att trycka på OK.

6. Vänta tills alla uppdateringar har avinstallerats. Nu kommer Play Store att återställas till fabriksversionen.

7. Följ metod 7 för att uppdatera din Play Butik.

När appen har uppdaterats, kontrollera om du kan installera uppdateringar för appar på din Android. Fortfarande, om du inte kan lösa problemet, kontakta Google Workspace Admin Hjälp.

Metod 15: Utför fabriksåterställning

Om ingen av metoderna har hjälpt dig att lösa Google Play Butiks felsökning efter uppdateringar, måste du prova en fabriksåterställning av Android. Men notera alltid att du måste återställa din mobil tills det är extremt nödvändigt eftersom den raderar all din data.

Obs: Innan du återställer din Android till fabriksinställningarna måste du säkerhetskopiera alla dina data. Om du inte vet hur du säkerhetskopierar din Android, följ vår guide för att säkerhetskopiera din Android-telefondata.

För att fabriksåterställa din mobil, läs och implementera stegen i vår guide Hur man hårdåterställer vilken Android-enhet som helst.

***

Vi hoppas att den här guiden var till hjälp och att du har lärt dig hur du åtgärdar felsökning i Google Play Butik efter uppdateringar på Android. Kontakta oss gärna med dina frågor och förslag via kommentarsfältet nedan. Låt oss veta vilket ämne du vill att vi ska utforska härnäst.