Är Spotifys volym för låg för dig? Justera dessa inställningar för att göra det högre

Har du svårt att höra dina Spotify-spellistor eller poddar? Även om du redan har kontrollerat volymstapeln och ställt in den på max, kanske det inte räcker. Lyckligtvis finns det några uppspelningsinställningar i Spotify som du kan justera för att få Spotify att spela högre.

1. Ställ in Spotify Volymnivå på Högt

Spotify kommer med flera ljudinställningar som gör att Spotify låter bättre för att ge dig den bästa möjliga streamingupplevelsen. Förutom att välja den bästa tillgängliga streamingkvaliteten eller aktivera crossfade-effekten kan du också göra Spotify högre genom att ändra dess uppspelningsinställningar.

För att justera Spotifys volym på skrivbordsappen, klicka på din profilikon och gå till Inställningar. Bläddra sedan ned till avsnittet Ljudkvalitet och öppna rullgardinsmenyn bredvid Volymnivå. Välj alternativet Högt.

Samma alternativ finns för Spotify på mobilen. För att aktivera det, tryck på din profilikon och gå till Inställningar och sekretess. Tryck sedan på Normal bredvid Volymnivå och välj Högt. Om du prenumererar på Spotify Free-planen kommer du inte att kunna använda alternativet Loud på Spotify för mobilen.

Oavsett din Spotify-prenumeration kan du inte heller justera volymnivåinställningarna på Spotify för webben.

Du bör veta att om du ställer in Spotifys volymnivå till Högt ökar ljudnivån, men det kan påverka ljudkvaliteten negativt. Du kan använda den som en tillfällig lösning om du är på en bullrig plats. När du är hemma igen bör du återgå till Spotifys standardljudinställningar för att njuta av den renaste uppspelningen som finns.

2. Stäng av ljudnormalisering

Ett annat sätt att göra Spotify starkare är att stänga av ljudnormalisering. Men vad är den här funktionen, och hur påverkar den Spotifys ljudnivå?

På Spotify eller andra streamingplattformar är ljudnormaliseringsfunktionen utformad för att utjämna ljudnivån för olika spår i dina spellistor. På så sätt spelar Spotify upp varje spår med konstant volym, så att du inte blir överraskad av plötsliga förändringar i volymen.

Även om det håller lyssningsupplevelsen jämn, kan ljudnormalisering ta bort vissa låtars ljudstyrka och dynamiska omfång.

I det här fallet bör du inaktivera ljudnormalisering på skrivbordsappen. För att göra det, klicka på din profilikon och välj Inställningar och sekretess. Gå sedan till inställningarna för ljudkvalitet och stäng av reglaget bredvid Normalisera volym.

Du kan också stänga av ljudnormalisering på Spotify för mobilen. Tryck på profilikonen och välj Inställningar och sekretess. Gå till avsnittet Uppspelning och stäng av reglaget bredvid Aktivera ljudnormalisering.

3. Aktivera hårdvaruacceleration

Den sista metoden för att göra Spotify starkare är att dra nytta av din hårdvara. Om du har ett högkvalitativt ljudkort eller annan högklassig hårdvara bör du aktivera Hardware Acceleration i Spotify.

Som du kan förvänta dig kan du aktivera Spotifys hårdvaruaccelerationsfunktion endast på Spotify för skrivbordet. För att göra det, klicka på din profil och gå till Inställningar. Bläddra sedan ner till botten av fönstret och slå på reglaget bredvid Aktivera hårdvaruacceleration.

Om du har en äldre dator och bestämmer dig för att aktivera funktionen, håll ett öga på Spotifys prestanda. Om Spotify fortsätter att krascha slumpmässigt bör du inaktivera funktionen för hårdvaruacceleration.

Är Spotify tillräckligt högt?

Genom att justera dessa Spotify-inställningar bör du få en högre streamingupplevelse. Det finns dock bara så mycket du kan göra utan att fokusera på ljudhårdvara.

Om du vill göra Spotify ännu högre bör du fokusera på hårdvara av hög kvalitet. Att ansluta din telefon eller dator till Bluetooth-hörlurar eller högtalare kan vara det bästa sättet att lyssna på din musik med en högre volymnivå.