Är Samsung Galaxy Z Fold 5 vattentät?

Spread the love

Viktiga takeaways

  • Samsung Galaxy Z Fold 5 har en IPX8 vattentäthetsklassificering, vilket innebär att den tål vattennedsänkning upp till cirka 4,9 fot i upp till 30 minuter utan att skadas.
  • Det är dock viktigt att förstå att vattentäthet inte betyder att enheten är vattentät. Det kan motstå vatten till viss del, men det är inte ogenomträngligt för vatten.
  • Samsung avråder från att använda Galaxy Z Fold 5 i strand- eller poolmiljöer, eftersom dess vattenbeständighet kan minska med tiden på grund av slitage.

Samsungs Galaxy Z Fold 5 har olika förbättringar till sin föregångare. Specifikationsmässigt är Z Fold 5 utan tvekan en solid hopfällbar smartphone. Icke desto mindre, med sin prislapp på 1 800 $, bör du vara orolig över enhetens hållbarhet.

  Hur man skriver ett affärsförslag [W/ Tips & Templates]

Det första övervägandet är gångjärnet, som företaget har förnyat och gjort mer robust. Men hur är det med vattentålighet? Är Galaxy Z Fold 5 vattentät?

Samsung Galaxy Z Fold 5 har en IPX8-klassificering

Galaxy Z Fold 5 har en IPX8-klassificering för vattenbeständighet, som först introducerades i Z Fold 3 och behölls i Z Fold 4. Men vad betyder detta på vanligt språk? För det första har Z Fold 5 testats för vattenbeständighet med hjälp av branschens standardmetod som ger smartphones en klassificering baserat på Ingress Protection (IP)-koder.

Du hittar två siffror efter IP, vilket antyder vilken typ av damm- och vattenbeständighetsnivåer enheten har. För Z Fold 5 betyder X att Samsung inte testade skydd mot fasta ämnen som damm. Däremot 8 visar att företaget testade den för vattenbeständighet.

  Hur du gör din Spotify Top Ten n-gen Art

Skyddsnivå 8 betyder att Galaxy Z Fold 5 tål vattennedsänkning upp till cirka 4,9 fot i upp till 30 minuter utan inträde. Med andra ord är Z Fold 5 endast resistent mot vatteninträngning under specifika förhållanden, vilket inte ska förväxlas med att vara vattentät.

Även Samsung avråder från strand- eller poolanvändning och varnar enhetens nivå av vattentäthet kommer att minska med tiden på grund av slitage. Det underliggande faktum kvarstår att Galaxy Z Fold 5 inte är vattentät.

Vattentät kontra vattentäthet

Bildkredit: Samsung

Det är skillnad på vattentät och vattentät. Vattentät betyder att enheten är ogenomtränglig för vatten. Å andra sidan innebär vattenbeständighet att en anordning endast kan motstå inträngning av vatten i viss utsträckning.

  Vad är "Screen Door Effect" i VR?

För Galaxy Z Fold 5:s skal är det bara upp till cirka 4,9 fot djupt sötvatten i 30 minuter. Precis som Z Fold 5 är Z Fold 3 och Z Fold 4 inte heller vattentäta. Även borta från hopfällbara enheter är inga Android-telefoner eller iPhones vattentäta.

Galaxy Z Fold 5 är inte vattentät

Precis som andra smartphones är Samsungs Galaxy Z Fold 5 inte vattentät. Betyget för vattenbeständighet bör ge dig en viss garanti för att enheten inte omedelbart kommer att skadas om du tappar den i en pöl eller spiller din drink på den, men det betyder inte att du ska slarva med den. Hantera alltid din enhet varsamt, oavsett vad specifikationerna säger.