Är det värt att uppgradera till Pro?

Canva har tagit designvärlden med storm de senaste åren och av goda skäl. Det är en intuitiv plattform som gör design tillgänglig för alla, även de av oss som kanske inte anser oss själva vara så kreativa.

Även om det finns mycket att göra med ett gratis Canva-konto, uppmuntras du att uppgradera till Canva Pro för att låsa upp Canvas fulla potential. Men är det verkligen värt det? Låt oss ta en titt.

Vad får du med ett gratis Canva-konto?

Till skillnad från andra designplattformar som påstår sig ha ett gratis kontoalternativ men är så restriktiva, erbjuder Canva faktiskt ett anständigt gratiserbjudande och tvingar dig inte att uppgradera.

Med ett gratis Canva-konto har du fortfarande tillgång till mer än 250 000 mallar, 200 000 foton och 57 000 grafiska element. Detta är mer än tillräckligt för att komma igång med och gör att du kan skapa en mängd olika professionella designs.

Utöver tillgången till tusentals gratiselement får du också 5 GB lagringsutrymme för dina egna tillgångar och har möjlighet att skapa ett par mappar för att organisera dina mönster.

Vad ingår i Canva Pro?

Om du tycker att ett gratis Canva-konto låter bra, vänta tills du hör om vad som erbjuds med Canva Pro. Förutom tillgång till allt ovan, kommer du också att kunna använda Canvas Pro-element, vilket ger dig valet av mer än 450 000 mallar, 75 miljoner bilder, ljud och videor och 3 000 olika typsnitt.

Om det inte räcker kan du med ett Canva Pro-konto också använda ytterligare bildredigeringsalternativ, inklusive Canvas verktyg för borttagning av bakgrunder. Dessutom kan du skapa upp till 100 varumärkessatser, vilket innebär att vad du än designar alltid kommer att vara på varumärket.

Ditt lagringsutrymme kommer också att uppgraderas till 1 TB, vilket ger dig gott om utrymme för att ladda upp dina egna media, och du kan skapa så många mappar du behöver för att organisera alla dina nya mönster.

Canva Free vs. Canva Pro: En jämförelse sida vid sida

Vi har skapat den här tabellen för att göra det enkelt för dig att se hur Canva Pro skiljer sig från ett gratis Canva-konto.

Canva Free Canva Pro Pris per månad $0 $14,99/månad, $119,99/år Mallar 250 000+ 420 000+ grafiska element 1+ miljon 100+ miljoner teckensnitt 1700 3000, plus möjligheten att ladda upp din egen animation Tillgång till sex animationseffekter. animationer i både GIF- och MP4-format AI-verktyg Begränsad användning av AI-drivna designverktyg (Magic Write, Magic Design, Magic Edit, Etc.) Full tillgång till Magic Studio med 20+ AI-drivna verktyg One-click design magic size Nej Ja Bakgrundsborttagningsverktyg Nej Ja Varumärkessatser Nej Skapa upp till 100 varumärkessatser med typsnitt, logotyper och färgpaletter Mappar Två mappar Obegränsade mappar Schemaläggare Nej Ja Canva Teams Ja Ja Lagring 5GB 1TB Anpassa nedladdningskvalitet Nej Ja SVG-nedladdningar Nej Ja Support Självbetjäning med hjälp av guider och FAQ:s 24/7 direkt support

Vilken Canva-plan ska du välja?

Att bestämma vilken Canva-plan som är rätt för dig beror på hur mycket du använder plattformen och vad du använder den till. Om du är ett företag som vill skapa affärsdokument med Canva eller en individ som vill skapa ett par coola affischer, så är Canva Free förmodligen mer än kapabel att förverkliga dina idéer.

Om du däremot arbetar med marknadsföring eller planerar att använda Canva som den primära designmjukvaran för ditt företag, så är det nästan säkert värt att uppgradera för att få tillgång till extrafunktionerna.

Är du fortfarande osäker på att betala för tjänsten?

Det fina med Canva är att du kan fortsätta använda det gratis och uppgradera till Canva Pro senare när du bestämmer dig för det. Och du kan till och med köpa premiumelement individuellt om du bara vill använda en eller två i din design. Du kan lägga till Pro-element till dina mönster för bara $1.

Nya Canva-funktioner värda att kolla in

Om du är sugen på att uppgradera, så kanske Canvas senaste funktioner kan vara grejen att övertala dig.

Med den senaste tidens utbrott av AI har Canva inte dragit sig undan från att hänga med i de senaste tekniktrenderna genom att komma ut med Magic Studio. Och att använda Canva för att skapa bilder från text och förvandla din design på några sekunder kan hjälpa dig att arbeta mer effektivt och komma på idéer som du kanske inte har tänkt på själv.

Den enda nackdelen är att flera av de nya AI-funktionerna endast är tillgängliga med Canva Pro. Men för att testa dem kan du alltid registrera dig för en 30-dagars gratis provperiod av Canva Pro.

En annan fantastisk Canva-funktion som hjälper dig att brainstorma med ett team eller organisera dina idéer är Canva Whiteboard– som är gratis för alla kreatörer att använda.

Till skillnad från att öppna en tom duk med specifika mått, när dina idéer växer och fler anteckningar läggs till, växer whiteboardtavlan. Du har verkligen obegränsat utrymme till ditt förfogande, samtidigt som du fortfarande kan använda alla Canva-redigeringsfunktioner du känner och älskar. Du kan hitta Whiteboard-funktionen i Canvas Visual Suites.

Viktiga takeaways

  • Canvas gratiskonto ger tillgång till ett stort utbud av mallar, foton och grafiska element, samt 5 GB lagringsutrymme och möjligheten att skapa mappar.
  • Canva Pro erbjuder ännu mer, inklusive ett stort urval av mallar, bilder, typsnitt och ytterligare redigeringsalternativ. Det ger också 1 TB lagringsutrymme, varumärkessatser och avancerade funktioner som AI-verktyg och verktyg för borttagning av bakgrund.
  • Att välja mellan Canva Free och Canva Pro beror på din användning och dina behov. Om du är en tillfällig användare eller småskalig designer kan det fria kontot vara tillräckligt, men om design är en betydande del av ditt arbete eller företag, är det troligen värt att uppgradera till Canva Pro för de extra funktionerna och fördelarna.

Är Canva Pro värt det?

När allt kommer omkring är Canva Pro ett extremt prisvärt alternativ för dem som vill ta sin kreativa design till nästa nivå. Även om vi älskar en freebie, kan du inte argumentera med alla de extra funktioner som finns tillgängliga med ett Canva Pro-konto, för att inte tala om att om Canva fortsätter att förnya i den takt det redan är, kan du förvänta dig många fler coola funktioner.

I slutet av dagen, om Canva Pro är värt pengarna eller inte kommer att bero på vad du använder plattformen till och hur ofta du tänker använda den.