Är det det bästa verktyget för virtuellt samarbete?

Adobe Connect ger dig en mångsidig plattform där du enkelt kan skapa och leverera virtuella webbseminarier, möten och utbildningar.

Efter den senaste pandemin hade nästan alla branscher svårt att hantera och samarbeta med sina anställda, partners, leverantörer och andra.

Det är därför många organisationer har börjat erbjuda distansarbete för sina anställda medan utbildningsinstitutioner erbjuder distansstudier för sina studenter.

Efterfrågan på distansarbete eller studier har fått organisationer att ta till sig avancerade distanslösningar.

Adobe Connect är ett fjärrverktyg som erbjuder en sömlös virtuell styrelse för möten, utbildning och mer. Det förändrar hur du brukade engagera dig med din publik och ger fantastiska möjligheter att göra virtuellt samarbete njutbart.

Jag kommer att diskutera Adobe Connect, dess funktioner och några av alternativen till Adobe Connect i det här inlägget.

Adobe Connect: En översikt

Adobe Connect är en programvara för digitalt samarbete och lärande för webbkonferenser, skrivbordsdelning och presentationsdelning. Med verktyget kan du enkelt ställa in, hantera och genomföra webbseminarier, presentationer, utbildningsprogram och mer.

Du kommer att få fullständig kontroll över de virtuella sessionerna tillsammans med de anpassade och fantastiska upplevelserna. Med Adobe Connect kan du leverera engagerande inlärnings- och utbildningssessioner tillsammans med varumärken, engagemangsledda och anpassade webbseminarier. Det låter dig också schemalägga personliga, pålitliga och högkvalitativa möten med lätthet.

En startup vid namn Presedia utvecklade först produkten och inkluderade en första generationens PowerPoint-to-Flash-plugin tillsammans med en utbildningsmodul. Produkten förvärvades sedan av Macromedia, som lade till en webbkonferenskomponent känd som Breeze Live.

I senare versioner lade Macromedia Breeze till fyra appar, dvs Breeze Training, Breeze Events, Breeze Meeting och Breeze Presenter test. Slutligen omdöptes Macromedia till Adobe Connect, inklusive Adobe Connect Webinars, Connect Meetings och Connect Learning.

Adobe Connect lämpar sig för olika branscher, från utbildningsinstitutioner och företag till myndigheter och icke-statliga organisationer. Utbildningsinstitutioner använder den här plattformen för att leverera virtuella klassrumsupplevelser med hjälp av interaktiva livesessioner genom att integrera med lärandehanteringssystem.

Statliga myndigheter använder det som en virtuell miljö för snabb respons på nödsituationer, vilket ger datautbyte i realtid på ett säkert sätt för samarbete mellan myndigheter. Dessutom använder statliga myndigheter även mjukvarusviten för att utföra program för medborgarmedvetenhet och stödja viktiga operationer, inklusive brottsbekämpning, folkhälsa och säkerhet, lokal styrning och mer.

Företag använder den här plattformen för att organisera utbildningsprogram, teamgenomgångar, teammöten och marknadsföringsevenemang.

Funktioner i Adobe Connect

Med hjälp av Adobe Connects funktioner kunde jag enkelt skapa webbseminarier, möten och evenemang. Du kan också göra dem mer engagerande som verkliga interaktioner genom att skapa återanvändbara, säkra och anpassningsbara upplevelser. Låt oss kolla in dess funktioner:

 • Pods: En av de mest intressanta funktionerna jag hittade i Adobe Connect är dess Pods. Dessa är funktionella fönster som utför specifika roller och öppnar upp för nya designmöjligheter för att leverera virtuella upplevelser. Du behöver bara lägga till poddarnas position, namn och storlek för att få virtuella storyboards, som kallas layouter.

Pods hjälper dig att utöka möjligheterna inuti de virtuella rummen. Du kan välja från Adobe Connects anpassade applikationsbibliotek, eller så kan du skapa egna applikationer med hjälp av dess HTML SDK.

 • Layouter: Adobe Connect låter dig skapa storyboards för att vägleda deltagarnas uppmärksamhet till ett specifikt område. När din virtuella scen är klar kan du förbättra den med multimedia, omröstningar, chattar, anteckningar, bilder, interaktiva kurser och frågesporter.
 • Varumärkesanpassningar: En annan fantastisk funktion är möjligheten att anpassa estetiken i ditt virtuella rum med ditt företags logotyper, färger och bilder eller temat och stämningen i din berättelse.
 • Mallar: Du kan låta ditt team komma åt mallar för att enkelt konvertera din virtuella scen till en riktig. Med hjälp av mallar kunde jag skapa mönster enkelt och snabbt. Med Adobe Connect kan du skapa ett obegränsat antal beständiga rum för varje licensierad användare, möjliggöra konsekventa upplevelser och skapa nya rum.
 • Uthållighet: Deltagare, presentatörer och värdar kan ”gå in” direkt till de beständiga återanvändbara rummen som är inställda i förväg. Du kan skapa och återanvända frågesporter, innehåll och omröstningar för olika målgrupper vid olika tidpunkter.
 • Ritning och anteckningar: Adobe Connect låter dig börja med en tom virtuell whiteboard eller lägga till färg, anteckningar, former och text för att få alla deltagares uppmärksamhet där du vill. Du kan låta dina deltagare göra detsamma och rita tillsammans på det virtuella blädderblocket.

 • Sidofält: Sidofältet möjliggör en effektiv presentatörsfunktion inuti delningspodden som tillhandahåller presentatörsanteckningar, en sökbar disposition för talaranteckningar och olinjär navigering bredvid PowerPoint så att du inte behöver en andra bildskärm.
 • Breakouts: Du kan dela upp det primära klassrummet i flera mindre rum. Här kan du tilldela dina deltagare att dela eller använda automatisk split. Sedan kan du fylla upp varje mindre rum och ta med innehåll tillbaka till det primära rummet för att lära dig och diskutera med den större gruppen.
 • Ämnechattar: Du kan köra olika chattinstanser på den virtuella scenen så att dina deltagare kan delta i relevanta kamratinteraktioner. Dessutom kan du använda uttryckssymboler och färgad text för bättre interaktioner.
 • Åtgärder och förfrågningar: Adobe Connect gör det möjligt för dig att bjuda in dina deltagare att söka deras uppmärksamhet eller låta dem söka din uppmärksamhet. Jag hittade interaktionerna som att jag är i en livekonversation, men i verkligheten är det ett virtuellt rum.
 • Web Link Pods: Adobe Connect erbjuder Web Link Pods, så att du kan använda dem för att skicka en live-URL till deltagarnas webbläsare. Detta kan vara en liveundersökning i slutet av ett möte eller session eller skicka elever till en inspelning eller bedömning.
 • Flerdimensionella omröstningar: Du kan köra en omröstning på den virtuella tavlan för att förstå hur stor andel av deltagarna som föredrar a, b eller c. Det kan dock finnas flera korrekta svar. Adobe Connect tillåter värden att ställa olika frågor och söka olika svar, till exempel flera svar eller öppna korta svar. Du kan också se den övergripande rösten i ditt livemöte och ansluta till andra för att dela.

 • Moderatorchatt: Du kan använda en fråge- och svarpod för att ha fullständig kontroll över dina frågor, svar och deltagarnas identitet. Dessutom kan du hantera flera frågor i webbseminarier effektivt genom att ge dem till experten i rummet.
 • Webbkamera ”paus”: Videor är avgörande för engagerande interaktioner. Adobe Connect erbjuder en medelväg tillsammans med möjligheten att använda en ”frysram” när du inte aktivt interagerar i en gruppinteraktion.
 • Asynkron surfning: Adobe Connect låter dina deltagare bläddra i innehåll i en viss takt medan lärare kan fortsätta med mötet eller klassen.
 • Värd- och presentatörsområde: Adobe Connect erbjuder virtuell backstage för flera presentatörer och värdar för att effektivt och diskret samarbeta samt redigera eller lägga till scenens upplevelse när du är på språng. Du kan ha agendan, anteckningar, deltagarlistan, presentatörsvisningar, engagemangspanelen och presentatörens chatt i kulisserna.
 • Förberedelseläge: Adobe Connect gör det möjligt för producenter att förbereda sceninställningar medan de levererar men i smygläge. Detta kommer inte att påverka den pågående sessionen för deltagare eller föredragshållare.
 • Engagemangsinstrumentpanel: Du kan använda engagemangsinstrumentpanelsfunktionen för att justera leveransformat eller din takt. På så sätt kan du läsa publiken precis som du är på en riktig scen. Poängen aggregerar kroppsspråket digitalt baserat på olika deltagandeparametrar.

 • Tillgängliga videor: Adobe Connect stöder MP4-undertexter, andraspråksljudspår och beskrivande ljudspår för att öka deltagarnas förståelse, behålla och engagemang.
 • Tillgänglighet: Nu kan du göra PDF-filer tillgängliga direkt för skärmläsare så att synskadade deltagare enkelt kan höra texten.
 • Innehållsbibliotek: Du kan komma åt det centrala innehållsbiblioteket i molnet och dela det inbyggt från olika enheter. Native sharing är en alternativ delningsprocess till skärmdelning men behöver bara lite bandbredd. Detta gör att dina deltagare kan gå med även om de använder lågpresterande enheter eller enheter med låg anslutning.
 • Evenemangskatalog och mikrosajter: Med den inbäddade kraften i Adobe Experience Manager (AEM) kan du ställa in och marknadsföra virtuella evenemang och webbseminarier med anpassningsbara och varumärkesbara registreringsformulär och målsidor. Dessutom kan du utveckla en långsiktig koppling med dina potentiella kunder via ett användarkonto, som kan aktiveras med sociala eller anpassade inloggningar.
 • E-postkampanj, bekräftelser och påminnelser: Adobe Connect låter dig använda automatiserade HTML-utskick med anpassade varumärken tillsammans med inbäddade kalenderhändelser. Detta hjälper dig att bjuda in, bekräfta och påminna målgruppen. Du kan välja bland mallar eller skapa en ny med några få klick.

 • Spårning av kampanj- och potentiella kunder: Du kan mäta omvandlingar och rapportera dem för varje kampanjkanal med webbadresser. Spårbarhetswebbadresserna bibehålls i CRM för att underlätta spårning och dirigera leder tillbaka till reklamkanalen.
 • Händelseanalys: Händelserapporter drivs av Adobe Analytics som kan visa omvandlingskanaler för potentiella kunder genom kampanjer eller händelser. Du kan använda engagemangs- och närvarorapporten för frågor och svar, statusanvändning, omröstningar, filnedladdningar och chatt.
 • Minsta behörighetsprincip: Adobe Connects konfigurations- och användargränssnittsinställningar låter dig ha fullständig kontroll medan andra deltagare går med med minsta rättigheter. Mötesvärdar kan tilldela rollbaserade rättigheter till deltagare och medpresentatörer.
 • Interaktivt innehåll: Du kan skapa och distribuera innehåll snabbt med hjälp av verktyg som Adobe Presenter och Adobe Captivate. Dessutom kan du lägga till interaktioner, simuleringar och frågesporter i de virtuella klassrummen.
 • Anpassade appar: Du kan använda anpassade applikationer eller skapa din egen applikation med Adobe Connects HTML SDK. Till detta kan du lägga till roliga spel, timers, undersökningar, klockor, en slumpmässig deltagareväljare och mer till dina klassrum.

 • LMS-integreringar: Du kan spåra och hantera elevregistrering och läroplan genom att integrera Adobe Learning Manager eller något annat Learning Management System.
 • Plattformsstöd: Du behöver inga tillägg eller applikationer för att ladda ner. Med HTML-webbläsarklienter kan du få nästan alla funktioner med bara ett klick från webbläsaren. Dessutom kan du dela, vara värd för, träna och samarbeta var som helst och när som helst med hjälp av mobilapplikationen Adobe Connect för iOS och Android.
 • Tillgänglighetsfunktioner: Adobe Connect ger designtillgänglighet för att nå många individer med rörelse-, hörsel- eller synnedsättningar. Den erbjuder nya funktioner som flera ljudspår, stöd för MP4-undertexter, etc., för hörselskadade deltagare.
 • Åtkomst till fjärrskrivbord: Med deltagarnas tillåtelse kan du komma åt deras slutpunkter för att aktivera kundsupport eller interaktiva produktdemonstrationer.
 • Mötesanalys och systemanvändning: Närvarorapporter sammanställs för varje session under en period. Den här funktionen hjälper dig att få en fullständig rapport genom frågesporter eller omröstningar. Dessutom kan du spåra användning efter grupp, individ, toppanvändare, mobilanvändare och kostnadsställe.

säkerhet

När du samarbetar spenderar du så mycket tid online och delar konfidentiell och personlig företagsinformation via virtuella sessioner. Därför är det nödvändigt att använda ett säkert verktyg.

Jag tyckte att Adobe Connect var bra när det gäller säkerhet, och du kommer att få följande säkerhetsfunktioner:

 • Säkerhet inbyggd: Den kraftfulla Adobe Secure Product Lifecycle-processen gör att du kan säkerställa att Adobe Connects utvecklare bygger robust säkerhet som enkelt kan utvecklas för att skydda mot kommande hot.
 • Säkrare interaktioner: Klient-serveranslutningen körs på en säker HTTPS-ström med industristandard AES-256-kryptering för att skydda känslig information.
 • Minsta privilegieprincip: Mötesvärdar möjliggör starka, rollbaserade kontroller för att skapa en säkrare och säkrare upplevelse för alla deltagare och medpresentatörer.
 • Flexibla distributioner med hanterade tjänster: Du får flexibiliteten att välja mellan privat molndistribution och en värdbaserad implementering som en hanterad tjänst bakom din brandvägg.

Prissättning

Adobe Connect erbjuder olika prisnivåer för att möta olika behov och hjälpa till att leverera transformativa utbildningar och webbseminarier som överträffar dina anställda och mål för ökad försäljning. Du kan välja från vilken plan som helst och ställa in den med tillägg och uppgraderingar.

 • Standard: Det kostar $190/värd/år. Den har en rumskapacitet på 100 och du kan köpa upp till 5 värdlicenser.
 • Premium: Du kan låsa upp avancerade funktioner för $290/värd/år. Den har en rumskapacitet på 100 och du kan köpa upp till 6-49 värdlicenser.
 • Enterprise: Det kostar $390/värd/år. Den har en rumskapacitet på 300 och du kan köpa mer än 25 värdlicenser.

Mötesvärdar kan uppgradera sina virtuella rum till en större kapacitet under samma licensperiod mot en extra kostnad. Dessutom kan du ta valfria tillägg för att förbättra kapaciteten och låsa upp plattformsfördelar.

Användningsfall

 • Företagsmöten och samarbete: Om du letar efter en effektiv mötes- och samarbetslösning är Adobe Connect ett utmärkt alternativ. Det erbjuder friktionsfri åtkomst, information i realtid, engagemang och personalisering.
 • Utbildning och e-lärande: Adobe Connect tillhandahåller virtuella klassrum och instruktörsledda utbildningsprogram för verkligt engagemang. Det underlättar och möjliggör den verkliga kraften i lärande bortom grundläggande fysiska lektioner eller videokonferenser. Detta hjälper dig att leverera inlärningsmål utan att kompromissa. Du kommer att få engagerande virtuell träning, moderna metoder, instruktionskontroller, lika möjligheter och mer.
 • Marknadsföring och webbseminarier: Med Adobe Connect kan du få perfekta webbinariumlösningar som gör att du kan samarbeta med deltagare. Det hjälper dig vidare att skapa och maximera ditt företag. Du kommer att uppnå bestående intryck bortom hinder, tillsammans med bättre varumärke.

Adobe Connect-alternativ

Om du letar efter fler alternativ, kolla in dessa Adobe Connect-alternativ.

#1. Gå till möte

Skaffa en förenklad programvara för virtuella möten perfekt för distansarbete. Gå till möte levereras med företagssäkerhet som säkerställer att du enkelt kan engagera och samarbeta med dina deltagare utan att hindra personuppgifter.

Jag tyckte att verktyget var flexibelt istället för komplext. Du får förenklad admin, säker och snabb åtkomst, kristallklart ljud och mer. Det erbjuder videomöten, förbättrat ljud, senaste säkerhet, kontohantering och mer.

Ge GoTo Meeting ett försök i 14 dagar och se vad det kan göra för dig. Du kan gå med vilken betalplan som helst från $12/månad.

#2. RingCentral

Upplev onlinevideomöten som kan hjälpa dig att bygga, ansluta och växa dina team från var som helst i världen med RingCentral. Den erbjuder HD-röst, AI-funktioner, mötesanalys, byte från telefon till videosamtal, säkerhet, integrationer och mer.

Du kan vara värd för, engagera dig och gå med i virtuella mötestavlor med Wi-Fi.

RingCentral erbjuder en gratis provversion av alla planer. Priset börjar på 20 USD/användare/månad för obegränsade inrikessamtal, SMS, enkel inloggning, analyser för IT-administratörer och mer.

#3. Knappsats

Få kontakt med dina team över hela världen med Knappsats genom ett enda klick med sina videokonferenser och AI-transkriptioner.

Denna virtuella mötesplattform har inbyggd AI som erbjuder möten med ett klick, AI-driven produktivitet, obegränsat samarbete och mer. Du får HD-video, klart ljud och en personlig upplevelse.

Dialpads prissättning börjar på $15/användare/månad. Du kan också ta en gratis provperiod för att få reda på varje plans erbjudanden och hur du kommer att dra nytta av det.

Slutsats

Adobe Connect är ett fantastiskt funktionsrikt verktyg som kan skapa återanvändbara, säkra och anpassningsbara virtuella upplevelser för dina deltagare, som liknar verkliga interaktioner. Jag rekommenderar att du använder det här verktyget eftersom det har avancerade funktioner, ett lättanvänt gränssnitt och säkerhetsfunktioner.

Artikeln ger några bra idéer om Adobe Connect. Men om du fortfarande vill leta efter fler alternativ, prova alternativen till Adobe Connect.

Kolla sedan in de bästa programvaruplattformarna för webbseminarier för interaktiva presentationer och workshops.