Är det den bästa skölden mot digitala hot?

I denna digitala era, där vi i allt högre grad förlitar oss på teknik och internet för våra dagliga aktiviteter, blir Aviras antivirusprogram avgörande för att säkerställa online- och enhetssäkerhet.

Oavsett hur säkert vi surfar på internet eller undviker att interagera med skissartade eller falska webbplatser, kan virus eller skadlig programvara fortfarande glida igenom våra enheter genom den utvecklande sofistikerade cyberkriminella taktiken – vilket äventyrar enhetens säkerhet. Avira kan ge ett viktigt försvarsskikt mot dessa digitala hot.

Statistik tyder på att nästan 560 000 nya skadliga program upptäcks dagligen och över 1 miljard skadliga program finns där ute.

Därför, eftersom skadlig programvara håller på att bli ett av de största säkerhetshoten i denna digitala tidsålder, är det mer än nödvändigt att installera antivirusprogram för att säkerställa högsta enhetssäkerhet, i första hand om din enhet består av konfidentiella filer och känslig information. Det hjälper till att upptäcka och förhindra skadlig programvara, möjliggör webbskydd, övervakar enheter för sårbarheter och optimerar systemets prestanda.

Förutom att veta vikten av antivirusprogram, är det också viktigt att välja en som erbjuder en omfattande säkerhetstjänst. Ett sådant robust antivirusprogram är Avira.

I den här artikeln kommer vi att dyka djupt in i Aviras antivirusprogram och dess funktioner för att se vad som gör det till en idealisk lösning för att bekämpa de senaste digitala hoten i denna värld av cyberbrottslighet.

Vad är Avira?

Avira är en omfattande, pålitlig, prisbelönt och en av de äldsta antivirusprogramvaran som skyddar dig från skadlig programvara, spionprogram, trojaner, identitetsstölder, bedrägerier, ransomware och ekonomiska förluster.

Utvecklat av ett tyskt företag, Avira Operations, är Avira känt för sin enkelhet, intuitiva användargränssnitt och ett brett utbud av säkerhetsfunktioner till en budgetvänlig takt. Med en historia av höga oberoende testfrekvenser anses Avira vara en av de säkraste och mest robusta antivirusprogramvaran mot skadlig programvara.

Det erbjuder ett gäng verktyg och funktioner, inklusive en skanning av skadlig kod, prestandaoptimering, lösenordshanterare, Virtual Private Network ((VPN) och mer, som vi kommer att diskutera mer i detalj.

Norton LifeLockföretaget som också äger Norton360, förvärvade Avira 2020 samtidigt som varumärket Avira behölls.

Aviras antivirusprogram är tillgängligt för Android, Windows, macOS och iOS för gratis- och premiumversioner.

Låt oss titta på Aviras funktioner mer i detalj, inklusive dess planer, sekretess online, enhetssäkerhet, användarvänlighet med kundsupport och mer.

Funktioner hos Avira

#1. Avira-paket

Avira erbjuder i första hand sina kunder tre paket baserat på de varierande pris- och säkerhetsfunktionerna. Dessa paket är Avira gratis säkerhetAvira Prime och Avira Internet Security.

Alla Avira-paket, inklusive gratispaketet, Avira Free Security, består av grundläggande säkerhetsfunktioner, som skadlig programvara och virusskydd. De betalda Avira-paketen erbjuder dock ytterligare och förbättrade säkerhetsfunktioner, beroende på dina specifika säkerhetsbehov.

Här är en mer detaljerad och tydlig uppdelning av de tre Avira-paketen för en bättre förståelse.

FunktionerAvira Free SecurityAvira Internet SecurityAvira PrimeAntal enheter11, 3 eller 55 eller 25OperativsystemWindows, Mac, iOS och AndroidWindows, Mac, iOS och AndroidAntivirusskydd i realtid✅✅✅Realtidsskanning✅✅✅Ransomware-skydd❌ ✅Anti-phishing✅✅✅Scanning i realtid✅✅✅E-postskydd❌✅✅Webbskydd✅✅✅Brandvägg❌✅✅Smart och snabb VPN✅✅✅Lösenshanterare✅✅✅Password Manager✅✅B✅Privatskydd✅ ✅✅ Kundsupport❌✅✅ (VIP)Filskydd❌✅✅Annonsblockerare✅✅✅Programuppdatering❌✅✅Mobilsäkerhet❌❌✅ (endast för Android-enheter)

De betalda Avira-paketen kommer med personliga val och flexibilitet, så att du kan välja antalet enheter och prenumerationens varaktighet, till exempel 1 månad, 1 år eller 2 år, beroende på dina säkerhetsbehov och budgetbegränsningar.

Förutom detta kommer båda Aviras betalplaner med en 60-dagars pengarna-tillbaka-garanti och garanterar 100 % säker utcheckning.

Medan det kostnadsfria Avira-paketet erbjuder alla nödvändiga säkerhets- och integritetsfunktioner, som en brandvägg, virusskanner, programuppdatering, VPN och filförstörare, saknar det några viktiga premiumfunktioner, inklusive en kraftfull anti-ransomware och automatisk skanner för e-postbilagor.

#2. Enhetssäkerhet

Avira är en av de bästa antivirusprogramvaran, som erbjuder en mängd säkerhetsfunktioner, inklusive antivirusskannern. Det erbjuder hotdetektion och säkerhetsmekanismer i realtid och dataintrångsvarningar i realtid med Avira Prime-paketet.

När det gäller enhetssäkerhet är de primära funktionerna som Avira erbjuder:

 • Antivirusscanner: Aviras kraftfulla molnbaserade antivirusscanner skannar hela tiden din enhet efter skadlig programvara, virus, maskar, trojaner, spionprogram och mer, och säkerställer högsta enhetssäkerhet. Avira kan enkelt upptäcka nolldagshot genom att jämföra filer mot en stor skadlig programvara katalog och använda heuristik. Du kan välja manuella skanningar eller schemalägga automatiska skanningar med bestämda intervall. De olika skanningsalternativen inkluderar snabba, smarta och fullständiga skanningar. Utöver detta låter Avira dig skanna din lokala enhet, extern enhet, Mina dokument, hårddisk och rootkit.
 • Programuppdatering: Den här betalda Avira-funktionen skannar din enhet eller system efter föråldrade applikationer och föreslår nödvändiga uppdateringar, vilket automatiskt uppgraderar dina gamla applikationer. Genom att hålla dina program och applikationer uppdaterade hjälper Avira till att förhindra säkerhetsbrister – minimera säkerhetsintrång och infektionsrisker.
 • Realtidsskydd: Alla Avira-paket erbjuder realtidsskydd mot skadlig programvara genom att skanna och övervaka alla filer du kopierar, kommer åt, laddar ner eller interagerar med – och informerar dig om dess säkerhet. Om den upptäcker någon fara kommer Avira inte att tillåta att den misstänkta filen gör några ändringar på din enhet – skickar ett meddelande om detsamma.
 • Brandvägg: Aviras brandväggsfunktion, tillgänglig med alla gratis- och premiumversioner, blockerar öppna portar som gör att skadlig programvara och hackare kan kika igenom och utnyttja ditt system.
 • Säker shopping: Avira Safe Shopping är ett webbläsartillägg som Avira erbjuder med sitt gratispaket som förhindrar bluffsajter och spårare från att förstöra din shoppingupplevelse online. Safe shopping är kompatibelt med Google Chrome, Opera och Edge och gör det lättare att jämföra priser och välja bland de bästa aktuella erbjudandena.
 • Avira webbläsarsäkerhet: Detta kostnadsfria tillägg säkerställer webbläsarsäkerhet genom att blockera infekterade och irriterande annonser, förhindra webbläsarkapning, stoppa skadliga och nätfiskewebbplatser, förhindra företag från att spåra dina aktiviteter och upptäcka oönskade applikationer i dina nedladdningar.
 • Karantän: Avira upptäcker och skickar en misstänkt fil med hot till en karantänmapp, vilket gör det svårt för filen att störa eller ändra din enhet. Om du tycker att det är misstänkt måste du manuellt ta bort den här filen från karantänmappen; annars kommer Avira att lagra den där på obestämd tid.

#3. Sekretess online

Avira säkerställer största möjliga integritet genom att skydda dina personuppgifter och känslig information mot tredje part, som reklambyråer eller statliga företag.

Den förklarar att den följer den tyska dataskyddslagstiftningen, inklusive den europeiska allmänna dataskyddslagstiftningen (GDPR) och den tyska telemedialagen (TMG).

Aviras mest kritiska sekretessfunktioner online är en inbyggd Phantom VPN, lösenordshanterare, filförstörare och Avira Secure Browser.

 • Phantom VPN: Aviras Phantom VPN är gratis, snabb och enkel att använda, så att du kan ansluta till närmaste plats med ett enda klick. Men tyvärr låter den kostnadsfria VPN-versionen dig inte välja en önskad plats när du ansluter till en annan server – ansluter dig till närmaste plats. Dessutom är VPN begränsad till bara 500 MB/månad för gratisversionen.
 • Lösenordshanteraren: Avira erbjuder ett gratis tillägg, lösenordshanteraren, som lagrar alla dina lösenord, vilket eliminerar behovet av att komma ihåg dem. Du behöver bara komma ihåg ett huvudlösenord, så hjälper Avira dig att automatiskt logga in på alla dina konton samtidigt som du skapar starka och unika lösenord. Pro-versionen söker också efter svaga lösenord och meddelar dig när ditt konto har blivit hackat.
 • Filförstörare: Den här inbyggda Avira-funktionen tar permanent bort vissa filer från din enhet – vilket säkerställer att hackare inte kommer att kunna komma åt eller återställa dem i skadliga syften.
 • Avira Secure Browser: Den här funktionen garanterar webbläsarens säkerhet, blockerar skadliga webbadresser och webbplatser, så att du kan kontrollera din integritet online med ett klick, blockera annonser och spårare, hålla dina lösenord säkra och mer – vilket möjliggör sökning och surfskydd.

#4. Optimeringsverktyg

Även om säkerheten är viktig är enhetens hastighet avgörande för att antivirus skannern ska köras snabbare och mer effektivt.

Avira erbjuder utmärkta integrerade prestandaoptimeringsverktyg, inklusive hastighetsförstärkare, PC-rengörare, lagringsoptimerare, batteribesparing, startoptimerare och mjukvara och drivrutinsuppdatering för att förbättra din dators prestanda.

Aviras System Speedup-optimeringsfunktion består av kraftfulla verktyg, som startoptimerare, strömrensare, skräprensare, mjukvaru- och drivrutinsuppdateringar och mer.

 • Startoptimerare: Startoptimeraren visar programmen som saktar ner datorns starttid, vilket gör att du kan ta bort programmen eller stoppa dem från att starta upp vid start – vilket påskyndar datorns starttid.
 • Uppdatering av drivrutiner och programvara: Den här funktionen skannar din enhets programvara och program och meddelar vilka som är föråldrade och kräver uppdateringar – vilket gör att du kan uppdatera all programvara och drivrutiner med de senaste säkerhetskorrigeringarna som förhindrar säkerhetsbrister.
 • PC-skräprensning: Aviras PC-skräprensare upptäcker skräp, oönskade och oanvända filer och mappar – tar bort skräpfiler och flaggar vissa filer, så att du kan välja om du vill behålla eller ta bort dem.
 • Batterianvändningshanterare: Den här funktionen sätter din enhet i ett lågströmsläge, förhindrar automatiska uppdateringar och dämpar datorns belysning – vilket sparar på strömförbrukning och minnesanvändning.
 • Dubblettsökare: Denna avgörande funktion upptäcker och tar bort dubbletter av filer på din dator – vilket ökar enhetens lagringsutrymme.

#5. Mobil app

Förutom att säkra din dator kan du även skydda din mobila enhet med Aviras mobilapplikation, som är kompatibel med iOS- och Android-enheter. Den erbjuder en rad funktioner med ett intuitivt användargränssnitt.

De olika funktionerna som ingår i Aviras mobilapplikation är:

 • Lösenordshanteraren (separat nedladdning)
 • Kamera och mikrofonskydd
 • Siri-skydd (endast iOS)

Aviras mobilapp är alltså extremt funktionsrik och tillhandahåller avancerad skanning av skadlig programvara, prestandaoptimeringsfunktioner, övervakning av integritetskränkningar och stöldskyddsverktyg för din mobila säkerhet.

#6. Kundsupport

Avira erbjuder pålitlig kundsupport med en utmärkt kunskapsbas. Supporttjänsterna som erbjuds inkluderar:

 • Telefonsupport (endast med betalprenumerationer)
 • E-postsupport (endast med betalprenumerationer)
 • Kunskapsbas online (artiklar och guider)

Således, för gratis Avira-användare, är kunskapsbasen den enda källan för kundsupport som ger omfattande svar och lösningar på flera problem du kan stöta på, till exempel problem med att ställa in antivirusprogrammet på din enhet.

Dessutom får Avira Prime-användare den extra förmånen att ringa ett avgiftsfritt nummer för att lösa specifika problem.

Prissättning och prenumerationsplaner

Förutom gratispaketet erbjuder Avira tre prisplaner – nämligen Avira Anti-virus Pro, Avira Internet Security och Avira Prime.

Här är en snabb översikt över Aviras planer med prisinformation:

FaktorerAvira Anti-Virus ProAvira Internet SecurityAvira PrimePrice$26,99/första året$34,99/första året$59,99/första året FörnyelseprisAutomatisk förnyelse av $44,99/år om inte prenumerationen avbryts. Automatisk förnyelse av $57,99/år om inte prenumerationen avbryts. Automatisk förnyelse av $104,99/år om inte prenumerationen avbryts. Antal enheter1 PC/1 år1 PC/1 år5 Enheter/1 årBrandvägg✅✅✅Avira Anti-Virus Pro✅✅✅Lösenshanterare❌✅✅Programuppdatering❌✅✅VPN utan databegränsningar❌❌✅hastighetsuppgradering och enhetshastighet -up-verktyg❌❌✅

Avira konkurrenter

Här är några anmärkningsvärda konkurrenter till Avira, som du kan försöka skydda dig själv och din enhet mot den ökande skadliga programvaran och andra cyberattacker.

#1. Norton

Norton tillhandahåller en lättinstallerad och lättanvänd antivirus- och cybersäkerhetslösning som skyddar din enhet mot skadlig programvara, virus, ransomware och hackningsförsök.

En av dess mest anmärkningsvärda funktioner är Norton Secure VPN-tjänsten som hjälper till att blockera hackare och tusentals hot varje minut, vilket förhindrar dem från att spåra och övervaka din onlineaktivitet över hemmet och offentligt Wi-Fi.

Norton 360 för spelare är en annan utmärkt funktion som ger flera skyddslager för spel på dina enheter, spelkonton och andra digitala tillgångar – vilket gör det till en av de mest pålitliga säkerhetslösningarna för onlinespelare.

Dess mobilapplikation erbjuder även mobil säkerhet för iOS och Android mobila enheter.

#2. Microsoft

Om du använder Windows eller Microsoft, Microsofts Windows-säkerhet skyddar din enhet genom skydd mot skadlig programvara, skydd mot nätfiske och appsäkerhet med sina banbrytande säkerhetsfunktioner.

Verktygen för skydd mot skadlig programvara inkluderar Microsoft Defender Anti-virus, Microsoft Defender SmartScreen, Bluetooth-skydd, Windows-brandvägg, VPN och säker Wi-Fi.

Dessa verktyg säkerställer upptäckt och borttagning av skadlig programvara i realtid med varningar och meddelanden om deras närvaro och robust onlineintegritet genom standardiserade autentiserings- och krypteringsmekanismer.

Det möjliggör också identitetsskydd genom Microsoft Authenticator-appen, sekretesspanelen, Windows Hello, Hitta min enhet och andra verktyg för att undvika nätfiskeförsök.

Dessutom behöver du inte oroa dig för datasäkerhet, oavsett vilken Microsoft-applikation du använder. Det säkrar en uppsättning Microsoft-applikationer, inklusive Microsoft Edge, Microsoft Family Safety, One Drive, Microsoft 365 Defender App och Smart App Control – som skyddar dig och dina data online och offline.

#3. Kaspersky

Kaspersky är en känd leverantör av cybersäkerhetslösningar som tillhandahåller klassens bästa sekretessverktyg som möjliggör fullständigt skydd, optimal prestanda och användarvänlighet för alla sina användare.

Kaspersky är ett idealiskt val för att blockera obehöriga försök, aktivera webb- och e-postskräpskydd eller säkra dina onlinebetalningar när du handlar eller bankar online.

Det optimerar också enhetens prestanda med minimala resurser när du kör säkerhetstjänster i bakgrunden. Dessutom kan du också schemalägga antivirussökningar på din enhet – så att de kan köras när du inte använder din dator.

#4. AVG

AVG erbjuder ett gratis, kraftfullt och effektivt antivirus som hjälper dig att skydda dig mot skadlig programvara och virus. Den är lätt, enkel att använda och kan laddas ner med ett enda klick.

Nyligen inkorporerade den ransomware och webbkameraskyddsfunktioner – vilket säkerställer att ingen kan ändra din fil eller använda din inbyggda kamera utan din tillåtelse.

Dess mobilapplikation, AVG Anti-virus för Android, skyddar din mobil mot onlinehot, skadliga attacker, osäkra applikationer och mer genom robusta säkerhets- och prestandafunktioner.

AVG erbjuder också en okrossbar, okrossbar och ospårbar säker VPN för att skydda din integritet online mot hackare, nyfikna grannar och tredjepartsbyråer.

#5. Avast

Avast erbjuder gratis prisbelönt antivirusprogram designad för att fånga upp nya och nya hot med sina avancerade säkerhets- och integritetsverktyg.

Det möjliggör 6 lager av säkerhet genom att utan ansträngning köra smarta skanningar på filer, programvara och applikationer – för att enkelt hitta sårbarheter. Det möjliggör integritet online genom dess Wi-Fi-nätverkssäkerhetsfunktion som blockerar inkräktare och hackare över osäkra offentliga nätverk.

Dessutom blockerar dess Avast SecureLine VPN dina Internetleverantörer (IP:er) från att spåra din onlineaktivitet, säkerställer säker offentlig Wi-Fi och stoppar geografiska begränsningar från innehållsleverantörer.

Denna lättinstallerade antivirusprogramvara ger fullständigt skydd mot ransomware, skadlig programvara, nolldagarshot, virus, Wi-Fi-sårbarheter och mer.

Slutsats

Med tanke på Aviras omfattande enhet och onlinesäkerhet är det säkert att säga att det är en av de bästa, mest pålitliga och säkra antiviruslösningarna på marknaden idag.

Förutom dess säkerhetsfunktioner är Aviras användbarhet, enkla installation och intuitiva karaktär det som lockar den till användare, särskilt icke-tekniska användare. Trots att den är en avancerad skanner för antivirus och skadlig programvara, är den lätt och förbrukar mindre processorkraft.

Förutom att skydda din enhet optimerar den också dess prestanda – och säkerställer att din datorhastighet inte påverkas.

Således, om du letar efter en billig och utmärkt antivirusprogramsvit, är Avira den bästa skölden mot växande online- och digitala hot.

Kolla sedan in premium-antiviruset för att säkra din dator.