Är DealDash en bluff eller kan du få legitima fynd?

Om du vill köpa en ny dator eller telefon finns det ingen brist på webbplatser att välja mellan. Om du vill ha ett fynd framför allt, men ett alternativ som du kan överväga är DealDash.

De erbjuder ett brett utbud av produkter och om man ska tro deras reklam är det möjligt att betala en bråkdel av försäljningspriset.

Så vad är DealDash, är det legitimt och hur uppnår det så låga priser?

Vad är DealDash?

DealDash är en penny auktionswebbplats. Detta är en typ av webbplats där vem som helst kan bjuda på en produkt och varje bud ökar priset med en cent. Penny-auktioner är populära eftersom det slutliga priset som betalas för produkter tenderar att vara mycket lågt. Det krävs trots allt 100 bud för att priset ens ska bryta en dollar.

Tyvärr gör detta dem inte nödvändigtvis till ett bra alternativ för dem som faktiskt vill spendera mindre pengar.

Hur fungerar DealDash?

DealDash har några ganska förvirrande annonser men själva webbplatsen gör ett bra jobb med att förklara tjänsten som tillhandahålls. Alla produkter listas till ett utgångspris på noll cent och det finns inget lägsta reservpris. Vem som helst kan lägga ett bud och du kan lägga så många bud du vill.

För att ta del av DealDashs auktioner behöver du köpa bud. Du kan köpa ett engångsbelopp av bud (så kallade budpaket) på webbplatsen med antingen ett betalkort eller PayPal.

Varje bud ökar priset med en cent och lägger till 10 sekunder till slutet av auktionen. Vinnaren är den som har det högsta budet i slutet av auktionen. Om du inte vinner auktionen kan du få tillbaka dina bud.

Är DealDash lagligt eller en bluff?

Kort sagt, DealDash är inte en bluff. Det har funnits sedan 2009 och är registrerat hos Better Business Bureau. Webbplatsen är mycket tydlig med den tjänst de tillhandahåller, och de verkar tillhandahålla precis det. Om du lägger ett bud på en produkt har du chans att bli högstbjudande. Och är du högstbjudande köper du produkten till det överenskomna priset. Det är så enkelt!

Detta är i jämförelse med bluffwebbplatser som lovar en sak och sedan levererar något helt annat.

DealDash är ovanligt och de flesta kommer inte att spara pengar på plattformen, men det tyder inte på att det är en bluff.

Hur tjänar DealDash pengar?

DealDash tjänar inte pengar på att sälja saker. Det genomsnittliga priset som varor säljs för är helt enkelt inte tillräckligt högt för att de ska göra en vinst. Istället tjänar DealDash pengar på att sälja bud.

I skrivande stund kostar ett enstaka bud $0,14 och driver upp auktionsobjektets pris med $0,01. Det betyder att när priset på en vara når $10, kommer människor att ha lagt 1000 bud, och dessa bud kommer att ha sålts för upp till $140.

Det exakta priset på buden varierar eftersom vinnaren får alla sina bud gratis. Detta gör att DealDash kan vara mycket lönsam oavsett hur många produkter som slutligen säljs eller hur mycket för.

Kan du spara pengar genom att använda DealDash?

Om du funderar på att använda DealDash är det viktigt att förstå hur det fungerar. Det är ingen bluffwebbplats, men det är inte heller ett smart sätt att hitta rabatter, eftersom den fungerar annorlunda än de traditionella auktionssajterna. Här behöver du köpa bud för att delta i auktionerna.

DealDash beskrivs bäst som underhållning, även om vissa kritiker också har beskrivit det som en form av spel.

Om du lägger ett bud på DealDash är det möjligt att du kommer att kunna köpa något för en bråkdel av vad det borde kosta. Men samtidigt kan varje auktion bara ha en vinnare.

Ska DealDash endast användas för skojs skull?

Om du försöker använda DealDash uteslutande för att spara pengar är det lätt att hamna i en negativ situation.

Låt oss anta att du har spenderat hundra dollar på bud utan att vinna något. Om du använder DealDash som en form av underhållning, så har du fått pengarna värda. Men om du använder plattformen för att spara pengar på ett köp har du uppenbarligen misslyckats.

Vid det här laget kan du bli frestad att undvika misslyckanden genom att lägga fler bud. Om produkten är tillräckligt värd kan du fortsätta att göra detta och sedan eventuellt komma vidare förutsatt att du vinner.

Men du kan fortsätta bjuda på obestämd tid, spendera mer på bud än vad produkten ens kostar, och ändå inte få chansen att köpa den. DealDash ger en detaljerad förklaring av hur dess auktioner fungerar, men det är osannolikt att det hindrar vissa användare från att göra exakt det. Likheten mellan detta scenario och det för en spelare på en förlustrad är också svår att ignorera.

Om du försöker spara pengar på DealDash, men någon annan vinner auktionen för produkten du ville ha, överväg alternativa alternativ. Du kan utforska secondhand-butiker eller använda någon av de olika Chrome-tilläggen för att hitta besparingar på produkten någon annanstans.

Är DealDash-annonsering vilseledande?

Om du tittar på en annons för DealDash är det lätt att tro att plattformen kan användas för att betala mindre för populära produkter. Skådespelarna pratar om de låga priserna som de har haft, men ingen talar om att betala för bud.

DealDash får göra sådana annonser eftersom de innehåller finstilta och för att många användare faktiskt sparar pengar.

Haken är att med vissa auktioner som har hundratals deltagare, är användarna som får sådana erbjudanden mycket i minoritet. Resten har också betalat för att spela men får inget.

Om du vill få en mer exakt förståelse för hur plattformen fungerar, tillhandahåller annonsen det, men du måste läsa det finstilta. Detta är inte olagligt och DealDash är verkligen inte det enda företaget som använder finstilt för att förklara viktig information.

Ska du prova DealDash?

DealDash är en legitim webbplats. Och det är möjligt att registrera sig och köpa produkter till betydande rabatter. Men kom ihåg: du måste betala pengar för att lägga in varje bud. På grund av antalet deltagare i varje auktion är oddsen för att ett enda bud vinner ett rabatterat köp mycket låga.

För att vissa människor ska spara pengar på plattformen måste de allra flesta förlora sina. Detta gör DealDash till en potentiellt underhållande webbplats men inte ett smart alternativ om du bara vill ha rabatt.