Apple kan lansera iPhone 15; 3D-avatarer kommer att ingå i team

Hej! 🙋Vi ger dig dagens trendiga nyheter!

Apple kan lansera iPhone 15 med världens tunnaste skärm någonsin

Den mycket efterlängtade iPhone 15-serien kommer att släppas av Apple i slutet av 2023, enligt rapporten, och Internet har nynnat av rykten i upptakten till det. Den tekniska titanen från Kalifornien kommer att fånga uppmärksamhet genom att producera iPhone 15 Pro och iPhone 15 Pro Max med de tunnaste ramarna någonsin.

Apple kommer att släppa iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro och iPhone 15 Pro Max under de kommande sex månaderna, enligt de senaste rapporterna. Ny periskopkamerateknik, solid-state-volym, strömknappar, USB-C i stället för Lightning, A17-processorer och andra funktioner förväntas för iPhone 15 Pro-varianterna.

Dynamic Island och bytet från Lightning till USB-C kommer att finnas på alla iPhone 15-modeller, men iPhone 15 Pro-serien kommer också att ha en förbättrad USB-C-anslutning med USB 3.2 eller Thunderbolt 3 överföringshastigheter.

iPhone 15 Pro och Pro Max förväntas inkludera 6,1 och 6,7-tums OLED-skärmar med en Dynamic Island-utskärning för kameran respektive Face ID-teknik, identisk med iPhone 14 Pro och Pro Max.

iPhone 15 Pro och Pro Max kommer att vara de enda enheterna som använder nanometer A17-chipet; alla andra iPhone 15-modeller kommer att fortsätta använda A16-chippet som finns i iPhone 14 Pro och Pro Max. A17-processorn förväntas ha mer RAM, medan alla iPhone 15-modeller kommer att använda samma 5G Qualcomm-modemchip för anslutning.

Med undantag för en primär telefotokameralins – iPhone 15 Pro och Pro Max kommer för det mesta att behålla samma funktioner. iPhone 15 Pro Max kommer att innehålla ett periskopobjektiv som möjliggör 6x optisk zoom, ett avsevärt framsteg över 3x zoomen på iPhone 14 Pro-modellerna.

Github Copilot använder en öppen AI-driven motor för att föreslå kod

GitHub är enorm, med 100 miljoner utvecklare, 330 miljoner kodlager och 4 miljoner organisationer som använder det, inklusive 90 % av Fortune 100.

GitHub Copilot är en artificiellt intelligent (AI) parprogrammerare som arbetar direkt från din editor för att föreslå kod och hela funktioner. Den använder OpenAI Codex-paradigmet som utvecklats av OpenAI. Koden kan skrivas snabbare och med mindre ansträngning.

Den föreslår snabbt specifika kodrader och kompletta funktioner baserat på kommentarer och en annan kodkontext. Det tillhandahålls som ett tillägg för de integrerade utvecklingsmiljöerna (IDE) från JetBrains-familjen, inklusive Visual Studio Code, Visual Studio, Neovim och andra (IDE).

GitHub Copilot förvandlar naturliga språkuppmaningar till kodningsförslag över dussintals språk efter att ha tränats på miljarder rader kod.

Utvecklare använder GitHub Copilot för att skapa snabbare, koncentrera sig på affärslogik snarare än standardkod och vässa sina nyckelkompetenser för att skapa förstklassig programvara.

Det hjälper till att spara tid genom att undvika boilerplate och upprepade kodmönster. Beskriv helt enkelt den önskade logiken i en kommentar, så kommer GitHub Copilot snabbt att erbjuda kod för att implementera den.

GitHub Copilot kan vägleda dig oavsett om du lär dig koda, arbetar i ett nytt språk eller ramverk, eller både och. Eliminera behovet av att spendera större delen av din tid på att gräva igenom dokumentation eller göra onlinesökningar för att lösa ett problem eller lära dig hur man använder ett nytt ramverk.

Enligt statistiken arbetar 74 % av människorna med mer tillfredsställande uppgifter, 88 % känner sig mer produktiva och 96 % rör sig snabbare med Github Copilot.

3D-avatarer kommer att finnas tillgängliga i Microsoft Teams för de som inte vill använda sina webbkameror

När du deltar i ett Zoom- eller Teams-möte finns det många anledningar att stänga av kameran. Enligt Microsofts 365 färdplan kommer avatarer för Microsoft Teams äntligen att göras tillgängliga för alla användare i maj 2023, vilket först tillkännagavs 2021.

Microsoft Teams avatarer är gjorda för att tillåta användare att undvika att synas på kameran under möten. Om du inte känner för att använda video eller om du behöver en paus från ständiga samtal, kan du byta ut en 3D-avatar som kommer att röra sig enbart beroende på dina röstkommandon.

Microsoft förutspådde i slutet av 2021 att de första iterationerna av dessa avatarer bara skulle röra sig när användare talade, men snart förväntar sig företaget att de ska kunna replikera användarnas faktiska ansiktsuttryck och kroppsrörelser som de kan se på deras webbkameror.

Även om en fullständig lista med funktioner inte ingår i färdplansuppdateringen, hade Mesh for Teams tidigare gjort tillkännagivanden som inkluderade avatarer med justerbara kroppstyper, hudtoner, hårfärger, hårklippningar, outfits och ansiktsdrag.

Microsoft Mesh kommer också att erbjuda virtuella arbetsytor som kan nås via VR förutom 3D Teams-avatarer, vilket ger fjärrarbetare intrycket av att de befinner sig i ett mötesrum när någon pratar framför ett PowerPoint-kort.

För fler uppdateringar, kolla in vår senaste teknikkategori.