Anthropic samlar in 450 miljoner dollar och Microsoft Fabric för dataanalys

Hallå! 🙋Vi har följande uppdateringar för dig idag! 📣

Anthropic samlar in 450 miljoner dollar för att bygga nästa generations AI-assistenter

Anthropic är en snabbt växande generativ AI-start-up grundad av erfarna OpenAI-proffs. Spark Capital ledde företagets nuvarande finansieringsrunda i serie C, som samlade in 450 miljoner dollar.

Google, Salesforce Ventures, Sound Ventures och Zoom Ventures var bland de andra investerarna. Anthropics värdering har stigit till 1,45 miljarder dollar efter en tranch på 450 miljoner dollar.

Claude, en av dess flaggskeppsprodukter, är en AI-assistent som kan utföra ett brett utbud av samtals- och textbearbetningsaktiviteter.

Enligt företagets blogg kommer finansieringen att användas för att bygga AI-system som är dedikerade till att erbjuda användbara, etiska och pålitliga tjänster.

Anthropic har över ett dussin kunder inom hälsovård, mänskliga resurser och utbildningssektorer, och Zoom tillkännagav just ett samarbete med Anthropic för att utveckla AI-produkter.

Efter OpenAI, som har samlat in mer än 11,3 miljarder dollar, är Anthropic den bäst finansierade AI-verksamheten. Adept och Inflection, Anthropics konkurrenter, har samlat in cirka $415 miljoner respektive $225 miljoner.

Humanlinker samlar in 2,5 miljoner euro för att hjälpa säljteam

Humanlinker samlade in 2,5 miljoner euro i en nyligen genomförd finansieringsrunda för att hjälpa säljteam med personlig prospektering. Dess trestegsprocess inkluderar AI-genererade isbrytare, personlighetsanalys och kontointelligens för att förbättra kommunikation och förhandling.

Anpassade AI Icebreakers förbättrar kommunikationen och ökar mötesfrekvensen för intäktsdrivna säljteam under uppsökande verksamhet (Sales Execution Platform).

Produkten hjälper till att öka effektiviteten i försäljningscykeln genom att använda personaliseringsnycklar, insikter från sociala medier, poddsändningar, artiklar och andra relevanta källor, och hjälpa till med mötesförberedelser.

Dess främsta funktioner inkluderar:

  • AI Generative Icebreakers: Ger den högsta nivån av personalisering på kortast tid.
  • DISC-personlighetsanalys: Hjälper till att förstå personlighetsdrag för att skräddarsy ditt erbjudande.
  • Account and People Intelligence: Hjälper till att få omfattande insikter i viktiga konton och relationer.
  • Köpsignaler: Skickar relevanta varningar för att uppdatera dig om den senaste utvecklingen.
  • CRM-berikning: Detta hjälper till att automatisera ditt CRM för att optimera ditt arbetsflöde och förbättra produktiviteten genom att eliminera tidskrävande procedurer.

Microsoft lanserar Fabric, en ny end-to-end data- och analysplattform

Microsoft lanserade en ny end-to-end data- och analysplattform kallad Microsoft Fabric and Copilot i Microsoft Power BI. Microsoft Fabric integrerar all data och analys på en plattform.

Fabric innehåller Microsoft Power BI, Azure Synapse och Azure Data Factory, vilket ger en människocentrerad analysplattform för samarbete mellan dataproffs, analytiker, forskare och affärsanvändare.

Företag samlar in enorma mängder data från olika källor, men det är svårt att låsa upp dess värde på grund av silade och inkonsekventa data, dålig datakvalitet och föråldrade rapporter. Dessa problem hindrar innovation och AI-upplevelser.

Microsoft Fabric är en analyslösning som tillhandahåller end-to-end-analysstöd för företag. Dess tjänster inkluderar datarörelse, datasjöar, datateknik, dataintegration, datavetenskap, realtidsanalys och affärsintelligens.

Power BI:s Copilot, i privat förhandsvisning, använder generativ AI för att analysera data och snabbt producera visuella rapporter baserat på de insikter eller frågor som användaren beskriver. Copilot förvandlar data omedelbart till praktiska insikter genom att analysera och presentera relevant information i en fantastisk rapport.

För fler uppdateringar, kolla in kategorin Senaste teknik.