Anpassa ikonlayout i iOS 7-mappar med FolderEnhancer

Strax efter lanseringen av iOS 7 täckte vi en metod som utnyttjade en bugg som hittades i den uppdaterade firmwaren för att låta användare skapa mappar i mappar på sin iPhone. Den här funktionen påminner ganska mycket om den berömda jailbreak-tweaken som heter FolderEnhancer, som väckte konceptet med kapslade mappar till liv på äldre versioner av iOS. Medan iOS 7 förbättrade många aspekter av mappar, gav det fortfarande inte kapslade mappar och möjligheten att anpassa ikonlayouten till mixen. Det är därför FolderEnhancer för iOS 7 fortfarande är en relevant version, eftersom den låter användare skapa mappar på flera nivåer på sina iOS-enheter, och kan även användas för att ändra antalet ikoner som visas i varje rad och kolumn av mappar. Olika aspekter av mapprelaterade animationer i iOS 7 kan också styras via tweaken, och du kan till och med ändra beteendet hos mappar när en app har lanserats.

För att skapa kapslade mappar, starta helt enkelt valfri mapp på din enhet och dra en appikon över en annan, precis som mappar skapas på hemskärmen. Undermapparna kan ges namn efter eget val, och startskärmen ger en miniatyrbild av alla kapslade mappar.

FolderEnhancer måste konfigureras via dess inställningsmeny. De erbjudna alternativen är inte alltför komplicerade och kan förstås ganska lätt. Avsnittet ’Effekt’ låter dig växla standardmappanimeringen. Det andra alternativet i det här avsnittet låter användare hålla bakgrunden statisk i bakgrunden av en mapp när den väl har öppnats.

Den andra delen av FolderEnhancer-inställningarna handlar om mappstängning. Eftersom den största funktionen som denna tweak erbjuder är kapslade mappar, kan det bli lite hektiskt om du snabbt vill gå tillbaka till Springboard och avsluta alla mappar. Detta potentiella problem hanteras av FolderEnhancer genom att automatiskt stänga mappar när en app startas eller när användaren trycker på hemknappen.

För att ändra ikonlayouten i mappar, välj antalet rader och kolumner som du vill ha plats i där. Efter att ha gjort detta val måste enheten gå igenom en återfjäder innan ändringarna blir synliga. FolderEnhancer visar alternativet att återfjädra automatiskt efter varje ändring.

FolderEnhancer för iOS 7 kostar $0,99 och är tillgänglig i BigBoss-repo i Cydia-butiken. Under en begränsad tid, om du köper den klassiska versionen av tweaken (för äldre iOS-versioner), blir iOS 7-varianten tillgänglig gratis. Så skynda dig och ta den senaste versionen av FolderEnhancer just nu, speciellt om du är en befintlig användare.