Android bråkräknare med steg-för-steg-lösningar

Spread the love

Matematik kan innebära svårigheter för även de mest briljanta sinnen bland oss. Om du upptäcker att du (eller någon du känner) ofta kämpar med mattelektioner så är du inte ensam. På den ljusa sidan finns det en mängd olika mobilappar som kan hjälpa dig under dessa tuffa matematikföreläsningar. En sådan app som jag nyligen stött på är DLD Calc, en gratis bråkräknare för Android som tar bördan från dina axlar när det gäller att lösa även de mest skrämmande bråkproblemen. Appen visar varje steg i en beräkning som involverar bråktal för att hjälpa elever i grundläggande matematik att räkna ut misstag i sina egna lösningar. Detaljer efter pausen.

  Krypterad Android Media Vault förklädd som en klockapp

Vid första anblicken verkar DLD Cal vara en enkel kalkylatorapp utan mervärde, men gräv djupare så kommer du att upptäcka att det är ett extremt praktiskt verktyg som gör mer än att ge dig svaret på en svår beräkning. Det som skiljer den från en vanlig miniräknare är att den visar hela lösningen steg för steg. Layouten för DLD Calc ser ganska lik ut som en standard app för miniräknare.

När det gäller dess funktionalitet kan du använda den här appen för att utföra alla dina grundläggande aritmetiska beräkningar samt lösa komplexa bråk. Den registrerar automatiskt inmatningsvärdet och visar det ovanför knapplayouten.

  Google URL Shortener är en fantastisk inofficiell Goo.gl Android-klient

Kalkylatorn erbjuder alla funktioner som finns i alla vanliga, icke-vetenskapliga miniräknare. Layouten är också optimerad för liggande orientering; knappsatsen delas automatiskt upp i två grupper, en på varje sida av skärmen.

När du trycker på Equals-knappen visas steg-för-steg-lösningen på en separat skärm som visas i skärmdumpen nedan.

Redaktörens anmärkning: Lägg märke till hur appen inte missar ens de minsta och enklaste stegen i beräkningen. Det ger dem inte bara snabba svar för att hjälpa dem snabba igenom sina matteuppgifter; det lär dem faktiskt hur de själva kommer fram till svaren.

Appen är tillgänglig gratis i Play Store. Du kan ladda ner den till din Android-enhet från länken nedan.

  B1 gratis arkivering för Android erbjuder enkel mobilarkivhantering

Installera DLD Calc från Play Butik