Allt Apple tillkännagav vid sitt ”Scary Fast” Mac-evenemang

Apples ”Scary Fast”-evenemang i oktober 2023 handlade om företagets Mac-sortiment, och de nya modellerna lever verkligen upp till evenemangets namn. Även om keynoten bara varade i 30 minuter, visade Apple upp spännande ny hårdvara för både bärbara och stationära användare. Så här är allt Apple avslöjade vid sitt event.

1. M3, M3 Pro och M3 Max

Bildkredit: Apple/Youtube

Apples ”Scary Fast” Mac-evenemang beror på lanseringen av den tredje generationen av Apple-kiselchips. M3-familjen finns i tre smaker – standard M3, M3 Pro och M3 Max. Dessa chips bygger på den teknik som Apple utvecklat med M1-chippet, vilket gör att användarna kan få en kraftfull men mycket effektiv processor.

Apple hävdar att M3-familjen levererar upp till 1,8 gånger snabbare renderingsprestanda än M2-serien med chips. Dessa 3nm-chips introducerar också nya teknologier och funktioner, som Dynamic Caching, hårdvaruaccelererad strålspårning och AV1-avkodning, för att få processorerna att se ännu mer imponerande ut på papper.

Företaget fokuserar också på neural bearbetning på enheten med M3-familjen, vilket gör att Mac-datorer kan prestera bättre i artificiell intelligens och maskininlärningsuppgifter samtidigt som du skyddar din integritet. Efter att ha presenterat dessa marker visade Apple upp de nya Mac-datorerna som kommer att få dem – MacBook Pro-familjen och 24-tums iMac.

2. 14-tums och 16-tums MacBook Pro

Bildkredit: Äpple

Det här är de mest kraftfulla bärbara datorerna som Apple erbjuder, så det är logiskt att de är först med att få de nya M3-chippen. De nya MacBook Pro-modellerna är ett steg upp från 15-tums MacBook Air, eftersom Apple lade ner 13-tums MacBook Pro genom att erbjuda 14-tums MacBook Pro med basen M3-chip.

Som ett resultat har priset för den lägsta MacBook Pro också gått upp från $1 299 till $1 599, men du får nu 512 GB lagringsutrymme. Naturligtvis kan du få 14-tums och 16-tums MacBook Pro-modellerna med de avancerade M2 ​​Pro- och M2 Max-chippen (från 1 999 $) om du behöver mer prestanda.

Apple erbjuder också ett nytt Space Black-färgalternativ för de avancerade MacBook Pro-modellerna för att få dem att sticka ut, men förutom det kommer du inte se någon skillnad om du placerar dem bredvid sina föregångare.

Med dessa nya färgalternativ och mer kapabla processorer är 14-tums MacBook Pro mycket bra. Det är därför du bör överväga det om du letar efter en bärbar Apple-dator i mellanklassen.

3. 24-tums iMac med M3-chipet

Bildkredit: Äpple

Apple har också fräschat upp 24-tums iMac med basen M3-chip. Denna allt-i-ett-dator kom först ut 2021 med M1-chippet men fick ingen hårdvaruuppdatering när M2-chipsen kom 2022. Tack vare M3-uppdateringen är dock 24-tums iMac upp till 2x snabbare än sin föregångare.

Tyvärr förblir designen oförändrad, och resten av hårdvaran är nästan identisk. Förutom den nya processorn får 24-tums iMac uppdaterade trådlösa kommunikationsprotokoll i form av Wi-Fi 6E och Bluetooth 5.3. Så funktionerna som gör 2021 M1 iMac till ett fantastiskt skrivbord håller fortfarande i dag.

Priset förblir oförändrat för iMac och kostar $1 299 för basmodellen med 8 GB enhetligt minne och 256 GB lagringsutrymme.

Apple Silicon fortsätter att ta Mac-datorer till nya höjder

M1-chippet revolutionerade bärbara och stationära datorer och hjälpte Apple att ta marknadsandelar jämfört med Windows-datorer. Trots det vilar inte Cupertino-företaget på sina lagrar, utan utvecklar kontinuerligt sitt interna chip för att ge mer kraft och effektivitet.

Du kan beställa de nya Mac-datorerna just nu från Apple Store Online, men de kommer att börja levereras den 7 november 2023. Så om du funderar på att uppgradera din åldrande MacBook eller iMac skulle det vara rätt tillfälle att göra det nu.