Alla appikoner försvann på din iPhone? Prova dessa korrigeringar

Försöker du hitta en app på din iPhones startskärm, men alla dina appikoner verkar plötsligt ha försvunnit? Oavsett om det är en fråga om otillräcklig lagring eller mjukvarufel, kan detta vara ganska irriterande, särskilt när du har bråttom. Lyckligtvis har du dina alternativ att lösa problemet snabbt.

1. Frigör din iPhones lagringsutrymme

I de flesta fall tenderar appikoner att försvinna på grund av otillräcklig lagring. Om du har fått meddelandet ”iPhone Storage Full” rekommenderar vi att du går till Inställningar > Allmänt > iPhone Storage och kontrollerar hur mycket ledigt lagringsutrymme din enhet har för närvarande. Som en tumregel är det en bra idé att ha minst 5 GB gratis lagringsutrymme för att säkerställa att det inte häcklar.

När du öppnar iPhone Storage-sidan kan du se hur mycket lagringsutrymme varje app förbrukar. Här kan du antingen ta bort en app helt eller ladda ner den, vilket tar bort den från din enhet utan att radera dess data.

På samma sätt rekommenderar vi också att du går till appen Foton och tar bort alla onödiga bilder eller videor du kan ha. Alternativt är det en bra idé att överväga att använda molnlagringstjänster som iCloud, Google Drive eller Dropbox för att lagra dina foton, videor och dokument för att frigöra fysiskt lagringsutrymme och få tillbaka dina appikoner.

2. Markera valda startskärmssidor för fokus

Om du använder Focus-profiler ofta för att maximera din produktivitet kan du ha konfigurerat den för att tillåta vissa hemskärmssidor. Även om att anpassa dina hemskärmar och filtrera bort appar som hindrar din produktivitet kan vara ett bra sätt att fokusera på dina uppgifter, kan det också vara grundorsaken till att dina appar försvinner.

Om du för närvarande använder ett fokusläge och inte kan hitta en app, följ stegen nedan:

 • Gå till Inställningar och tryck på Fokus.
 • Välj nu den fokusprofil du använder för närvarande.
 • Du kommer att se två förhandsvisningar under Anpassa skärmar. Eftersom problemet ligger på din iPhones hemskärm, tryck på Välj under alternativet Hemskärm.
 • Kontrollera nu om du av misstag har avmarkerat startskärmssidan som innehåller de saknade apparna. Om så är fallet, välj helt enkelt sidan.
 • 3. Återställ din startskärmslayout

  Även om detta inte alltid är perfekt, är det ibland den bästa idén att återgå till din iPhones standardinställningar. Att återställa din iPhones startskärmslayout tar bort alla anpassade mappar och widgets som du kan ha lagt till. Om du gör detta kommer du också att ordna om alla appar du har installerat i alfabetisk ordning, samt installera om alla standardappar från Apple som du kan ha tagit bort.

  Så här återställer du startskärmens layout i iOS:

 • Starta appen Inställningar och tryck på Allmänt.
 • Scrolla nu ner till botten och tryck på Överför eller Återställ iPhone.
 • Tryck på Återställ och välj Återställ startskärmslayout från popupmenyn som visas.
 • För att bekräfta trycker du på Återställ startskärmen.
 • 4. Starta om din iPhone

  En omstart av systemet avslutar alla bakgrundsprocesser och rensar enhetens cache. Att starta om din smartphone kan fixa de flesta problem, särskilt OS-relaterade problem som den här.

  Oavsett om du använder en modell med Face ID eller en fysisk hemknapp kan du enkelt starta om din iPhone även om dess knappar är trasiga. Men till skillnad från Android erbjuder iOS inget omstartsalternativ. Så du måste stänga av den och slå på den igen manuellt.

  Få tillbaka dina iPhone-appikoner

  Förhoppningsvis hjälpte felsökningskorrigeringarna ovan till att få tillbaka dina appikoner. Om allt misslyckas kan din bästa insats vara att återställa din iPhone till fabriksinställningarna. Även om det inte är idealiskt att radera din enhet, återställer det din iPhone till dess standardtillstånd och är ett tydligt sätt att lösa de flesta programvarufel.