AI-statistik/trender som kommer att blåsa upp dig [2023]

Spread the love

Artificiell intelligens (AI) förändrar världen – revolutionerar nästan alla aspekter av våra liv och affärsverksamheter.

Kort sagt, AI gör livet enklare – från att automatisera redundanta uppgifter till att tillhandahålla relevanta rekommendationer och skräddarsydda förslag, vilket ger mer tid och sparar ansträngningar.

Med organisationer och företag som utnyttjar den enorma potentialen hos AI för att effektivisera processer, utnyttja utmärkta resultat med förbättrad produktivitet, tidshantering, utdatakvalitet, intäkter och låga totala investeringar – AI kommer att inleda en ökande tillväxtbana under de kommande åren .

Idag handlar AI inte bara om Alexa eller automatiserade chatbots utan sprids över ett brett spektrum av sektorer, inklusive hälsovård, livsstil, cybersäkerhet, teknik, utbildning, ekonomi, spel, jordbruk – you name it.

Allt från automatiserade medicinska procedurer och självkörande fordon till att bygga algoritmer för sociala medier och förebyggande av hot – AI lämnar ingen domän oberörd, gör upp till rubrikerna och kommer med nya trender varannan vecka.

Så fortsätt läsa om du är nyfiken på den här utvecklande tekniken och vill lära dig mer om de senaste AI-trenderna och statistiken!

AI konsumentinteraktion

Oavsett om du ber Siri att spela din favoritlåt på din iPhone eller chatta med en virtuell chatbot för att lösa ett vanligt problem som du stött på med en webbplats – vi har alla interagerat med AI på ett eller annat sätt.

Det har funnits en ökande trend av AI-konsumentinteraktion, som omformar hur vi lever, handlar, arbetar och engagerar oss online. Allt från att engagera sig med virtuella assistenter till att använda AI-genererat innehåll, använder användarna alltmer AI i sina dagliga liv.

Här är lite statistik som stöder detta påstående:

 • 27% av amerikanerna hävdar att de interagerar med artificiell intelligens minst 7 gånger om dagen.
 • 28% av amerikanerna tror att de interagerar med AI ungefär en gång om dagen eller flera gånger i veckan.

 • Kunder kommer att interagera med röstassistenter på mer än 8,4 miljarder år 2024omkörning av världens befolkning.
 • 68 % av konsumenterna är mer benägna att använda AI om det hjälper dem i deras dagliga liv, som att spara tid eller pengar.

AI marknadsandel

Uppbackad av digitala störningar, växande investeringar i AI-teknik och den konkurrensfördel som företag får med AI-anpassning, förväntas den globala AI-marknadsandelen växa i en överlägsen takt under de kommande åren.

Låt oss ta en titt på statistiken:

 • Medan den uppskattade AI-marknadsandelen 2023 är 207,9 miljarder dollar, förväntas den nå en jättestor 1,87 biljoner dollar till 2030ökande med 788,64 %.

Kundernas förtroende för AI

Trots den växande populariteten och AI-antagandet, vad tycker kunderna egentligen om AI? Litar de helt på eller litar de på det? Litar de fortfarande på AI-kapacitet trots att de känner till riskerna och hör om de negativa uppfattningarna? Låt oss ta reda på.

 • Med en poäng på 75 %Indien rankas först bland många länder med den högsta nivån av förtroende för AI.
 • Kina får en andra rang när det gäller AI kundförtroende med en poäng på 67 %, följt av Sydafrika med en poäng på 57 %. På samma sätt hamnar Brasilien på fjärde plats med 56 % poäng, följt av Singapore med 45 % poäng och USA med 40 % poäng, femma respektive sjätte.
  12 dolda Google Photos-hack för att göra ditt liv enklare

 • Handla om 82 % av människorna har tidigare hört talas om AI, men 49 % är inte säkra på när och hur den används. Men 82 % av människorna vill lära sig mer om AI.
 • Medan 68 % av människorna hävdar att de använder AI-applikationer, 41% av dem har ingen aning om att AI är nyckelkomponenten i dessa applikationer.
 • Handla om 85 % av människorna tror att AI ger en rad fördelar, men bara hälften av människorna tror att AI:s fördelar överväger riskerna.
 • 73 % av människorna, 3 av 4är oroade över AI-risker, med cybersäkerhet rankad bland de största globala riskerna.
 • Över 53 % av kunderna sa att det är möjligt för AI att visa partiskhet på ett eller annat sätt när man fattar beslut.
 • Endast 12 % av människorna gick med på det faktum att AI kan se skillnad på gott och ont. Och bara 56 % av människorna tror inte på verkligheten eller idén om att utveckla maskiner som beter sig moraliskt.
 • 68 % av konsumenterna lita på företag som använder AI-teknik trots de negativa uppfattningar som är förknippade med AI off-sent.

AI Business Adoption och Workforce Automation

Ledande organisationer och företag, inklusive Microsoft och IBM, investerar alltmer i AI-anpassning i sin verksamhet för att lösa komplexa problem, öka den övergripande effektiviteten och produktiviteten och förbättra kundupplevelsen.

AI hjälper företag att förutsäga konsumenttrender, automatisera rutinuppgifter och operationer och anpassa marknadsföringskampanjer baserat på insamlade trenddata – vilket gör det möjligt för dem att blomstra och förbättra försäljning och intäkter.

Här är statistiken som hjälper till att visa omfattningen av global affärs-AI-anpassning och automatisering av arbetskraft:

 • IBM:s Global AI Adoption Index 2022 tyder på att, över hela världen, 77 % av företagen interagerar med AI på ett eller annat sätt – antingen genom att använda eller utforska den. Av dessa 77 %, 35 % av företagen använder AI-teknik, medan de andra 42% fortfarande utforskar AI och dess kapacitet.
 • Dessa roller står för ungefär 26 000 arbetare. Och Krishna förutspår att AI-teknik och automation med största sannolikhet kommer att ersätta 30 % av dessa roller under de kommande fem åren.
 • År 2025 är AI-automatisering inställd på att störa och förskjuta 85 miljoner globala jobb i medelstora och stora företag inom 26 ekonomi och 15 branscher.
 • Med den föränderliga ekonomin och arbetsmarknaderna och robotrevolutionen, 97 miljoner nya jobbroller kommer att dyka upp i den fjärde industriella revolutionens teknikindustrier, som AI och innehållsskapande.
 • Enligt World Economic Forums jobbrapport 2023, 50 % av de undersökta företagen planerar att investera i de interna utbildningsavdelningarna och utbildningsavdelningarna i anslutning till AI-adoption – i ett försök att utöka sin personalstyrka.

AI-investeringar och -finansiering

AI är en av de snabbast växande teknologierna som lockar till sig massiv finansiering och investeringar från ledande företag och företag över hela världen.

  Hur man blockerar nummer från att ringa och skicka sms på T-Mobile

Denna investeringstrend av företag inom AI tillskrivs de potentiella AI-fördelarna, inklusive kostnadsminskning, skalbarhet, förbättrad kundupplevelse, datadrivet beslutsfattande, konkurrensfördelar och mer.

Låt oss titta på statistiken som avslöjar den växande trenden att företag finansierar och investerar i AI-teknik för att påskynda affärsverksamheten:

 • År 2022, ca 3 198 AI-starter fick finansiering på 52,1 miljarder dollar över hela 3 396 VC-affärer.
 • De totala intäkterna från marknaden för artificiell intelligens (AI) förväntas nå 126 miljarder dollar 2025 från det befintliga beloppet på 70,94 miljarder USD 2023.
 • I vissa sektorer i USA som är relaterade till data, förutom jordbruk, fiske, jakt och skogsbruk, har en ökning av AI-relaterade jobbannonser observerats i genomsnitt från 1,7 % 2021 till 1,9 % 2022. Detta visar den ökande efterfrågan på AI-proffs och skickliga individer inom kritiska amerikanska industrisektorer.
 • Kalifornien har den största andelen AI-jobbannonser av alla jobbannonser i USA 2022. 2022, 17,9 % av alla jobbannonser i USA var Kalifornien-baserade, följt av 8,4 % i Texas och 5,5 % i New York.
 • Enligt a lagstiftarens AI-indexanalys av 127 länder växte det totala antalet lagförslag som består av ”artificiell intelligens” som antogs i lagen från bara 1 år 2017 till 37 år 2022.

ChatGPT skapade en hel del buzz när den lanserades tidigare i år och används fortfarande av marknadsförare, företag, innehållsskapare, utvecklare, IT-proffs och mer för olika användningsfall.

ChatGPT tillåter dig att delta i mänskliga konversationer och svara på alla dina frågor snabbt baserat på de givna uppmaningarna, och ChatGPT är en av de mest använda chatbotarna som har stor inverkan på företagets produktivitet, arbetskvalitet och sysselsättning.

Här är de kritiska AI-verktygen och ChatGPT-ledd AI-utvecklingsstatistik du måste känna till:

 • En Forbes-undersökning avslöjar den växande benägenheten hos användare att använda Artificiell Intelligens-baserade verktyg, som ChatGPT, över sökmotorer, som Google. 76 % av de svarande röstade på att troligen använda ChatGPT eller liknande AI-verktyg istället för traditionella sökmotorer som Google – revolutionerande hur människor interagerar med data och samlar information online.

Trots denna potentiella förändring av användare som alltmer använder AI-verktyg, är många också oroade över dess noggrannhet och tillförlitlighet, vilket gör desinformation till en av de största problemen bland användare när det gäller att implementera AI i innehåll på företagswebbplatser.

Därför måste företag fokusera på tillförlitligheten och noggrannheten hos AI-genererat innehåll och lägga till unika infallsvinklar till innehållet.

Dessutom trodde konsumenter också på att AI skulle förbättra konsumentupplevelsen genom att integrera AI-verktyg och använda ChatGPT för att skapa innehåll för bloggar, e-postmeddelanden och mer. Här är statistiken bakom detta påstående:

 • 54 % av de tillfrågade tror på AI som förbättrar långformigt skrivet webbplatsinnehåll. 53 % av de tillfrågade ansåg att snabbmeddelanden, som chatbots, var ett potentiellt förbättringsområde. Samtidigt ansåg de andra 48 % e-postmeddelanden och 46 % ansåg att textmeddelanden kunde förbättra CX genom att integrera AI-verktyg.

Generativ AI

Generativ AI har nyligen blivit ganska populär. Det är en AI-teknik som är mycket mer robust och kreativ än en traditionell AI-modell. Generativ AI går längre än att bara utföra uppgifter baserat på de givna uppmaningarna genom att generera ny data och innehåll, inklusive bilder, text, videor, ljudfiler, etc. – som liknar mänskligt genererat innehåll.

  Hur man tar bort Prizegrab-konto

En Gartner-rapport tyder på att år 2025, 80 % av kundsupporttjänsterna och supportorganisationer kommer att tillämpa generativa AI-funktioner i någon form för att förbättra kundupplevelsen och agentens produktivitet.

Denna statistik i sig är tillräckligt för att visa den potentiella effekten av generativ AI på kundsupport i framtiden. Men låt oss titta på lite mer statistik och generativa AI-trender:

 • Enligt GoDaddys undersökning i slutet av april, 38 % av de tillfrågade visade att de provade de generativa AI-verktygen, 27 % för skojs skull och 11 % av de tillfrågade för deras affärsstöd.
 • 63 % av Gen Z-användarna (18 till 24 år) använde generativ AI tidigare, antingen för personligt bruk eller för affärsändamål. Och 83 % av de tillfrågade över 55 år (Baby Boomers) hade minst sannolikt provat generativ AI.
 • Endast av alla olika åldersgrupper 33 % av de tillfrågade är säkra på att förklara generativ AI för en vän.
 • 64 % av de tillfrågade med hjälp av generativa verktyg för artificiell intelligens experimenterar man med generering av innehåll – från att skriva bloggar till att förbättra marknadsföringskampanjer. Samtidigt använder 29 % av de tillfrågade AI för att förbättra kundservicen för att hjälpa till att formulera kundsvar.
 • Över 50 % av marknadsförings- och reklamproffs i Europa och Syd- och Nordamerika använder generativ AI för att skapa innehåll. På samma sätt använder 48,5 % det för brainstorming, 33,2 % för forskning och cirka 13,4 % för annonsanpassning.

Avslutar

Om man tittar på den här statistiken om artificiell intelligens och dess trender, är det säkert att säga att AI är på uppgång, och det finns ingen hejd på det.

AI är inte längre begränsad till tekniska industrier utan har blivit en integrerad del av vardagliga företag, spridda över flera sektorer. AI-verktyg och programvara hjälper företag att automatisera överflödiga operationer, förbättra bedrägeriupptäckten, anpassa kundupplevelsen genom att utnyttja kundtrenders data och beteendemönster och mer – hjälpa företag att fatta bättre beslut, öka sin effektivitet och ekonomi och få en konkurrensfördel.

Det går inte att förneka att AI kommer att påverka flera företag och organisationer i framtiden, och statistiken tyder bara på det ökande antagandet och investeringarna i lösningar för artificiell intelligens.

Även om viss statistik också gör oss oroliga över att AI ska ersätta jobb under de kommande åren, visar några av dem också att AI skapar nya jobb globalt.

För proffs antyder denna AI-statistik och -trender vikten av att hålla sig à jour och anpassa sig till de nya AI-teknikerna för att utvecklas och utvecklas i den växande konkurrensen. Samtidigt, för företag och organisationer, visar AI-statistiken behovet av att ta till sig AI-verktyg och -lösningar i den dagliga affärsverksamheten för att ligga före konkurrenterna.

Så, oavsett om du är en företagsägare, en IT-proffs, en webbutvecklare eller en innehållsmarknadsförare, håll dig informerad om de utvecklande AI-trenderna och teknikerna för att trivas i denna digitala och revolutionerande affärsmiljö.

Kolla sedan in vår detaljerade artikel om artificiell allmän intelligens.