9 webbplatsblockerare för individuell produktivitet och teamproduktivitet

Saknar du produktivitetsnivån du sökte när du började arbeta på din dator? Du behöver en webbplatsblockerare! Hitta några riktigt populära för dig och ditt team i den här artikeln.

Digital transformation bör ha ökad produktivitet på arbetsplatsen. Istället har det minskat mängden arbete som görs på grund av omedelbar tillgång till överväldigande innehåll.

Du kanske har märkt att du åker iväg på en tur med doomscrolling eller doomsurfing när du börjar arbeta på din dator. Det händer mest när du är ansluten till internet.

Men du kan inte också slutföra ditt arbete utan internet heller. Därför använder smart arbetskraft eller deras arbetsgivare någon av följande webbplatsblockerare för att sluta slösa bort arbetsdagstid på internetsurfning.

Dagens arbetskraft är utsatt för distraktioner

Distraktion på arbetsplatsen är det mest kritiska läckaget för alla företag. Du eller ditt projektteam kan slösa bort mycket arbetstimmar på meningslös internetforskning. Det finns massor av arbetsplatsundersökningar som tyder på att den digitala arbetskraften levererar väldigt lite under en 8-timmars arbetsdag.

Titta på följande statistik om distraktioner på arbetsplatsen från framstående globala tankesmedjor:

 • Enligt en Voucher Cloud-rapport om produktivitet på arbetsplatsen arbetar brittiska kontorsarbetare i bara 2 timmar och 23 minuter produktivt. Resten av tiden surfar de på internet eller rullar inlägg på sociala medier.
 • En rapport från Statista 2020 tyder på att sociala medier (61,6 %), smartphones (53,7 %), binge-watching (42,1 %), spel (30,4 %), nyhetsmedier (24,3 %) och onlineshopping (16 %) är de viktigaste distraktionerna under arbete hemifrån för en amerikansk högutbildad arbetare.
 • University of California, Irvine har rapporterat att du behöver 23 minuter och 15 sekunder för att komma tillbaka till ditt arbete med fullt fokus efter en distraktion. Det betyder att om du tittar på en 10-minuters kattvideo under ditt arbete, förlorar du 33 minuter och 15 sekunder.

Det finns massor av andra forskningsrapporter och företagsundersökningar som tyder på att den tusenåriga arbetsstyrkan lider mycket av distraktioner på arbetsplatsen. Vissa distraktioner som improduktiva affärsmöten, brådskande förfrågningar från en kollega, gruppkurar, raster etc. kan vara ur dina händer.

Men du kan stoppa den stora biten av arbetstimmarsläckage genom att kontrollera internetsurfvanan under arbetet. Allt du behöver göra är att använda en webbplatsblockerare på datorn du arbetar.

Om du är en företagsägare kan du också dra stor nytta av sådana appar som blockerar webbsidor. Du kan installera det på dina anställdas datorer för att hindra dem från att besöka icke-arbetsrelaterade webbsidor.

Här är några av de populära apparna för webbplatsblockerare som du kan använda för att hålla dig produktiv under arbetstid:

Freedom Website Blockers

Avancerad publikintelligens och marknadsundersökningar gjorde det möjligt för webbutvecklare och innehållsskapare att ansluta dig till deras onlineportaler. Facebook, LinkedIn, Twitter, etc., är till för att pressa dig att bläddra igenom deras webbplatser på obestämd tid.

Men det skadar din dagliga produktivitet. Ingen anledning att få panik! Du kan undvika alla dessa distraktioner om du börjar använda Freedom-appen, en av de ledande webbplatsblockerarna.

Det låter dig schemalägga din och ditt teams fokuserade arbetstid före veckan. Använd funktionen Välj webbplatser och appar för att lägga till onlineinnehåll och portaler som orsakar distraktioner på arbetsplatsen eller hemmakontoret. När du har ställt in ditt schema kan du njuta av frihet från distraktion hela veckan.

Ansedda institutioner och företag som MIT, Harvard University, Apple, Microsoft och Google använder Freedom för att öka studenters och anställdas produktivitet.

BlockSite

Doomscrolling är verkligen dåligt för ditt personliga och professionella liv. Du förlorar tid genom att gå igenom artiklar och videor men vinner inget påtagligt i slutet. Du kan stoppa sådana aktiviteter för att bli mer produktiv på jobbet eller spendera kvalitetstid med familjen genom att använda BlockSite-webbplatsblockeringsappen.

Det är inte bara en svart-vit app som blockerar webbplatser. Den erbjuder en rad professionella och produktivitetsverktyg som verkligen hjälper dig att bli en högpresterande anställd i din organisation. Dess nyckelfunktioner är:

 • Blockera webbplatser och appar under en obegränsad period
 • Du kan begränsa ett obegränsat antal webbadresser och appar
 • Fokusläge under en måttlig period för att göra mycket produktivt arbete
 • Schemalägg blockeringen av webbplatser och appar i förväg
 • Dataanalys om dina surfvanor för att förbättra ditt digitala välbefinnande
 • Förhindra avinstallation av anställda eller underordnade
 • Blockera efter nyckelord, kategorier, etc.

Appen är gratis för alla. Du behöver bara installera ett webbläsartillägg för Chrome, Safari eller Mozilla.

Kall kalkon

Cold Turkey tillämpar den strängaste nivån av webbplatsblockering som du kan tänka dig. Det kommer att visa dig en svart-vit sida som säger att webbplatsen har blockerats under arbetstid. Det är inte allt! Skärmen kommer också att visa dig ett motiverande citat för att tvinga dig att gå tillbaka till jobbet. Anmärkningsvärda appfunktioner är:

 • Domänspecifik blockering av webbsidor
 • Blockera en specifik URL
 • Begränsa innehåll och sökresultat baserat på vissa sökord
 • Blockera hela www-åtkomsten från ditt internet
 • Blockera Windows 10-appar, datorfiler och mappar

Den kommer i två versioner. Den ena är gratisversionen med begränsade funktioner som grundläggande webbplatsblockering, lägga till några undantag, tidsbaserad blockering av webbadresser och dataanalys.

Men om du planerar för en allvarlig produktivitetsförbättring genom att hålla de digitala distraktionerna borta, måste du satsa på ett livstidsköp. Du kan köpa så många betalda exemplar du vill för ditt team om du är företagare.

FocusMe

FocusMe hjälper dig att öka din vilja till fokuserat arbete genom att blockera alla typer av digitala distraktioner. Det blockerar inte bara alla webbplatser och appar i bulk. Det låter dig skapa specifika tidsluckor för att ta en paus från arbetet, kontrollera din e-postinkorg i några minuter och mer.

Dess framträdande egenskaper som webbplatsblockerare är:

 • Blockera sociala medier, webbappar för meddelanden, e-postsajter, etc.
 • Begränsa webbläsare på en arbetsstation om det behövs
 • Blockera hela internet
 • Begränsa användningen av Windows 10-appen
 • Uppmuntrar dig att ta regelbundna pauser för att fräscha upp ditt sinne

För närvarande erbjuder appen bara en 14-dagars gratis provperiod. Om du vill förbättra produktiviteten med FocusMe måste du köpa en månads- eller årslicens.

RescueTime

RescueTime är en tidshanteringsapplikation som ger dig kontroll över din tid. Den låter dig ställa in ett personligt dagligt mål för fokusarbete och övervakar hur du lyckas nå det genom att spåra din dator.

När du startar en fokussession blockerar den alla stora distraktioner och ger en rapport om din prestation. På så sätt kan du förstå hur du spenderar din tid för att förbättra din produktivitet och balans mellan arbete och privatliv. Med hjälp av det här verktyget kan användare också ta reda på elementen i distraktioner och hur de påverkar deras fokus.

Fokus för macOS

Focus är en dedikerad webbplatsblockerare för Mac-användare. Även om du har ett ohälsosamt beroende av distraherande webbplatser som Facebook, Snapchat eller Instagram, låter den här appen dig blockera dem för att återta din produktivitet.

Det fungerar på alla större Mac-webbläsare som Chrome, Safari och Firefox eftersom du enkelt kan ställa in fokustiden för en distraktionsfri arbetsmiljö.

Oavsett om du vill blockera en hel webbplats eller bara startsidan, välj den här appen. Dessutom låter funktionen Tillåtna webbplatser dig blockera hela internet förutom några användbara webbplatser. Du kan också använda den för att blockera appar och spel som Fortnite medan dess låsläge säkerställer att scheman och timers upprätthålls.

AppBlock

Nuförtiden har mobiltelefoner i sig blivit den största orsaken till distraktion. AppBlock är en effektiv app för Android- och iOS-användare. Det blockerar inte bara distraherande och tidskrävande appar och webbplatser utan hjälper dig också att bli mer uppmärksam genom att minska din skärmtid.

Användare kan välja flera appar på sina telefoner och blockera dem samtidigt med ett klick. Om aviseringarna är orsaken till din distraktion kan du blockera dem också. Andra användbara funktioner inkluderar:

 • Skapa blockeringsregler baserat på tid och plats
 • Android-telefonanvändningsstatistik
 • Föräldrakontroll
 • Strikt läge för att förhindra dig från att ändra regler

Enkel blockerare

Har du problem med att fokusera på ditt arbete men vill inte gå igenom besväret med att installera rejäl programvara? Simple Blocker är ett lätt webbläsartillägg som du kan installera på Google Chrome för att blockera distraherande eller irriterande webbplatser.

Även om det här tillägget utvecklades med fokus på eleverna, kan alla som bekämpar distraktion dra nytta av det. Du kan antingen blockera en webbplats eller dess underdomän under en viss tid med funktionen Sleep Timer.

Den kommer med ett minimalt gränssnitt som alla kan använda för att blockera ett obegränsat antal webbplatser. Dessutom är det också möjligt att låsa gränssnittet med ett slumpmässigt lösenord som hindrar dig från att ta bort blockering på webbplatser innan arbetstiden är slut.

BrowseControl

Företag som letar efter en pålitlig app för programvara för webbplatsblockering bör gå till BrowseControl. Det ger företag och företag fullständig kontroll över appanvändning och webbsurfning i din organisation.

Du kan använda det här verktyget för att blockera distraherande webbplatser för att förbättra teamets produktivitet. Det är också möjligt att blockera högriskwebbplatser för att säkerställa säkerheten. Med sin klientagent är det möjligt att spåra listan över blockerade webbplatser och appar och blockera dem på alla enheter.

Dessutom kan företag blockera hundratals webbplatser med några få klick genom att kategoriskt förhindra åtkomst till webbplatserna. Om ditt företag hanterar känslig data kan du förhindra dataläckor och stöld genom att blockera osanktionerade appar och molnlagring.

Nu när du har upptäckt några pålitliga verktyg för webbplatsblockerare, läs vidare för att lära dig mer om programvara för webbplatsblockering och dess funktion.

Vad är webbplatsblockerare?

Webbplatsblockerare är dator- och mobilapplikationer som hindrar dig från att besöka webbplatser, komma åt specifikt innehåll och se stötande material.

De flesta företag använder dessa appar för att skapa en muromgärdad trädgårdsmiljö för kontorets internet. Därför kan anställda bara komma åt företagsportaler, tillåtna affärsappar och webb-CRM online.

Vissa arbetsgivare har också gjort användningen av webbplatsblockerare obligatoriskt för anställda som arbetar hemifrån.

Dagens webbplatsblockerande appar är mest robusta än de äldre. Nuförtiden kan dessa appar hindra dig från att använda appar för snabbmeddelanden, använda valfri skrivbordsapp för underhållning, filtrera innehåll baserat på nyckelord, blockera videor baserat på typ och nyckelord och mer.

Föräldrar använder också sådana webbplatsblockerare för att hindra sina barn från att komma åt skadligt innehåll på webben. Barn kan inte använda något kredit- eller betalkort för shopping när du skyddar hemmets internet med ett verktyg för att blockera webbplatser.

Hur fungerar webbplatsblockerare?

Webbplatsblockerare placerar webbadresser, nyckelord och innehållsgenrer på blocklistan för din dators brandvägg. Ibland kan dessa appar placera ovanstående element i blockeringslistan för din webbläsare. När du försöker komma åt någon blockerad webbadress, innehåll eller sökord får du därför ett felmeddelande.

Tekniskt sett finns det fem huvudtekniker för webbblockering på internet eller intranät. Hitta dem i listan nedan:

 • URL-baserad webbportalblockering
 • IP- och webbprotokollbaserad blockering
 • Plattformsbaserad blockering främst för sökmotorer
 • Deep packet Inspection-baserad blockering
 • Domain Name System (DNS)-baserad blockering

Tekniker för åtkomst till webbplatser kan använda ovanstående tekniker för blockering av webbsidor på följande nivåer:

 • På nationell nivå när en regering eller lokal domstol blockerar åtkomst till visst onlineinnehåll
 • På ISP-nivå när de väljer att blockera piratkopierat innehåll
 • På lokal nätverksnivå främst i kontorsbyggnaden, caféer, hotell, bostäder m.m.
 • På slutpunktsnivå när någon installerar en webbplatsblockerande app på sin dator eller smartphone.

Robusta och premium webbplatsblockerare kommer också med ett administratörskonto för kontroll av appen på arbetsgivarnivå. Ibland kan det finnas fjärråtkomstdrift av appen för att aktivera och inaktivera tjänsterna av IT-administratören.

Dessutom kommer vissa appar med en automatisk timer med ett kalenderschema. Anställda och arbetsgivare använder oftast sådana webbplatsblockerare med schemaläggning i WFH-scenarier.

Slutsats

Hittills har du hittat den ultimata listan över webbplatsblockerare som du kan använda på ditt hemmakontor eller på din arbetsplats för att förhindra distraktioner. Du kan använda något av ovanstående genom att matcha verktygsfunktionerna med de funktioner som ditt företag kräver.

Oavsett vilket verktyg du använder beror effektiviteten på din vilja att följa begränsningarna. Om du släpper på blockeringen av någon annan anledning än affärer, kan ditt mål och mål förbli ouppnådda.

Så närhelst din arbetstid börjar, tryck på blockeringsknappen och håll den på tills din arbetsdag är över.

Du kan också utforska vissa Chrome-tillägg för att fokusera på arbetet och ta bort distraktioner.