9 Short Code SMS-tjänster för att aktivera dina meddelanden

Spread the love

Företag kan hålla kontakten med sina konsumenter genom SMS-system. Ofta läser människor texter för att bekräfta beställningar, påminna dem om bokningar, tillhandahålla specialerbjudanden och ge uppdateringar.

Med textmarknadsföringstjänster kan du skicka meddelanden till kunder direkt eller automatisera det så att de får sms baserat på din bokningskalender, marknadsföringslista eller andra integrerade tjänster. Dessutom kan dina kunder svara direkt till dig, vilket gör det lättare att svara på dina kunders texter.

Så om du funderar på att gå längre än de vanliga textmeddelandetjänsterna på din telefon kommer vi att ge en översikt över de mest effektiva kortkodstjänsterna.

Vad är kortkodssms?

”Kortkodssms” innebär att skicka och ta emot meddelanden via ett 5- eller 6-siffrigt nummer. Många företag använder kortkoder för att meddela kunder om kampanjerbjudanden, varningar och annan viktig information. Kortkoder gör det också möjligt för företag och privatpersoner att kommunicera i tvåvägsläge via kundtjänst.

Varför är kortkodssms viktigt för företag?

 • Kostnadseffektivitet: SMS-metoden med kort kod är bekväm och kostnadseffektiv för att nå alla dina kunder samtidigt.
 • I rätt tid: SMS med kort kod låter företag skicka meddelanden direkt till sina kunder så att de kan svara snabbare på dem, och kunder kan veta statusen för sina beställningar när och när de behandlas, skickas, etc.
 • Ökat engagemang: Användningen av kortkodssms gör det möjligt för företag att skicka regelbundna meddelanden till sina kunder, som orderstatus, nya produkter, rabatterbjudanden etc., för att hålla dem engagerade i sitt varumärke.
 • Spårbar: Företag kan spåra kundsvar med korta kodsms för att förfina sina meddelanden och rikta in sig på rätt personer. Det gör det också möjligt att kontrollera öppningsfrekvensen, klickfrekvensen etc., för att se vem som engagerar sig mer i varumärket.
 • En personlig upplevelse: Du kan skapa personliga upplevelser för dina kunder genom att skicka meddelanden till dem skräddarsydda efter deras preferenser. Det är enkelt och snabbt för företag att kommunicera med kunder med hjälp av kortkoder.

Låt oss nu titta på de bästa SMS-tjänsterna för kortkod.

Enkel textning

Tjänsten SimpleTexting gör det enkelt för företag att skicka korta textmeddelanden.

Företag kan använda dedikerade korta koder för att skapa varumärken och minnesvärda nyckelord för automatisering, massmeddelanden och engångsval. Du kan skicka bilder, GIF:er och videor med SimpleTextings kortkod och spåra framgången för dina kampanjer.

Dessutom använder företag SimpleTextings kortkodmeddelandetjänst för att kommunicera med kunder och marknadsföra sina varumärken till specifika målgrupper. Denna plattform erbjuder även gratis anpassade integrationer för premiumkunder.

SimpleTexting-prissättning – En SimpleTexting-plan börjar på $29 per månad.

Nyckelfunktioner

 • Analytics – SimpleTexting låter dig spåra din klickfrekvens och det totala antalet klick på dina länkar.
 • Formulär och bilder för webbregistreringar – Det låter dig bädda in bilder på din webbplats och skapa registreringsformulär för textlista.
 • Integrerade lösningar – Om du har en plan som innehåller mer än 7 500 meddelanden kan SimpleTexting skapa en anpassad integration.

Sammantaget gör dessa funktioner, plus din dedikerade kontochefs förmåga att skapa anpassade meddelanden, SimpleTexting till det bästa.

  Hur man gör en skrivmaskin eller kommandoradsanimering i PowerPoint

SlickText

SlickText är en sms-tjänst för kort kod som gör det enkelt för företag att hålla kontakten med sina kunder. Det är en billig textmeddelandemarknadsföringstjänst med automatiserade verktyg, anpassningsbara sökord och ett lättanvänt gränssnitt.

Ett dedikerat telefonnummer eller nyckelord gör det möjligt för företag att enkelt kommunicera med sina kunder angående de senaste produkterna, specialerbjudanden och annan relevant information.

SlickText-prissättning – Betald plan börjar på $29 per månad (inklusive 500 sms per månad).

Nyckelfunktioner

 • Automatiserad meddelandehantering – SlickText erbjuder automatiska meddelandeverktyg så att företag kan skicka personliga meddelanden till kunder. Kunder kan meddelas baserat på deras beteende när de köper eller prenumererar på ett nyhetsbrev.
 • Registreringsformulär – SlickText låter kunder registrera sig för sms-kampanjer med opt-in-formulär. På så sätt kan företag snabbt bygga upp sin kundbas och informera kunderna om den senaste utvecklingen.
 • Anpassning – SlickText erbjuder anpassningsbara funktioner som gör att företag kan anpassa sina textmeddelanden utseende och känsla. Detta hjälper företag att skapa en unik varumärkesidentitet och se till att deras budskap sticker ut.

Med SlickText kortkods-sms-kampanjer kan du mäta kundernas engagemang och fatta mer välgrundade meddelandebeslut.

Twilio

Twilios SMS Short Code Service låter företag prata med kunder och skicka reklammeddelanden. Dessa kortkoder är lätta att komma ihåg, vilket gör att företag kan skicka textmeddelanden med upp till 1 000 tecken, inklusive dynamiska data som namn och adresser.

Dessutom har Twilio ett SMS API som låter dig integrera med vilken webbplats, applikation eller arbetsflöde som helst. Det låter dig också filtrera efter datumintervall, kanal, operatör, land och leveransstatus.

Twilio-prissättning – Du kan börja med en gratis provperiod. För att uppgradera sträcker sig planerna från betalning per användning till företag. Twilios tjänster kostar 0,0075 USD per SMS eller MMS eller 0,0025 USD per minut för röstsamtal.

Nyckelfunktioner

 • Röst – Twilios API låter dig bygga högkvalitativa röstkommunikationsapplikationer som IVR och samtalsdirigering.
 • Video – Twilio-API:erna gör det möjligt för utvecklare att skapa videokonferens-, streaming- och chattapplikationer.
 • Autentisering – Twilio-plattformen erbjuder tvåfaktorsautentisering för ökad säkerhet.

Twilio Studio låter marknadsförare och utvecklare göra personliga kundupplevelser. Det gör att du kan automatisera kampanjer, callcenterarbetsflöden, autosvar, SMS-undersökningar, droppkampanjer och mötespåminnelser.

Du kan också göra det omnikanal genom att integrera ytterligare kanaler (som e-post, röst och WhatsApp).

MessageMedia

MessageMedia låter företag skicka och ta emot textmeddelanden med kortnummer. Det är enkelt att skicka SMS via webben, e-post eller API. MessageMedia har kortkodstjänster för allt från marknadsföringskampanjer till kundtjänstförfrågningar till mötespåminnelser.

Det finns påminnelser, varningar, aviseringar, kampanjer, fakturering och betalningar i MessageMedia, plus personalverktyg. Du kan använda den för att skicka, titta på svar och vidarebefordra meddelanden. Det låter dig slå samman datafält till SMS-meddelanden för en anpassad kampanj.

MessageMedia-prissättning – Preliminär plan börjar på $49 per månad, inklusive kundsupport, MMS och ett dedikerat nummer.

Nyckelfunktioner

 • Kort SMS-länkspårning – Förkorta automatiskt ditt textmeddelandes webbadresser till bara 22 tecken och spara på SMS-krediter. Spåra vilka mottagare som klickade på en länk.
 • MMS och SMS – MessageMedia stöder SMS och MMS meddelanden så att företag kan kommunicera med kunder i bästa format.
 • Val för anpassning – MessageMedia låter företag anpassa sina budskap för att möta varje kunds behov.
  De 8 bästa SOAR-verktygen och lösningarna för små och stora företag

MessageMedias SMS API låter dig skicka meddelanden från CRM och affärsappar. Meddelandetaggar låter appar se vilka meddelanden som följer med vilka svar. Människor kan också skicka meddelanden via inkommande nummer till svarsapplikationen.

Clickatell

Clickatells kortkodstjänst gör det möjligt för företag att skicka och ta emot textmeddelanden med en unik 5-6-siffrig kod.

Det gör det möjligt för företag att enkelt kommunicera med sina kunder och potentiella kunder, eftersom det gör det möjligt för dem att skicka personliga meddelanden till dem. Clickatell-kortkoder gör att företag kan nå många människor samtidigt, till exempel med kampanjerbjudanden och kundservice.

Clickatell-prissättning – Clickatell-kortkoder kommer i paket som sträcker sig från $500 till $25 000, beroende på hur många meddelanden du vill skicka. Varje paket har en installationsavgift och en månadsavgift. Det erbjuder också en gratis provperiod för att förbättra upplevelsen.

Nyckelfunktioner

 • Lätt att använda – Clickatell-tjänsten erbjuder ett lättanvänt gränssnitt för att hantera SMS-kampanjer.
 • Djupgående analys – En omfattande uppsättning analyser är tillgänglig via Clickatell så att du kan mäta effektiviteten av dina kampanjer.
 • Upprätthålla säkerhet – Att skicka meddelanden på Clickatell-plattformen är säkert och skyddar dina data från obehörig åtkomst.

Dessutom underlättar den här tjänsten företag att mäta framgången för kampanjer och spåra svar.

CallHub

CallHub tillhandahåller molnbaserade kortkodstjänster för sms. Du kan skicka och ta emot SMS och MMS med kortkoder. Med kort kod kan organisationer nå en stor publik snabbt och effektivt, så att de kan nå kunder och supportrar.

CallHubs kortkodstjänst har sökordsigenkänning, vilket låter företag skapa automatiska svar baserat på nyckelordsanvändning. Dessutom kan organisationer använda analys- och rapportverktyg för att mäta prestandan för sina textkampanjer.

CallHubs kortkodstjänster för sms följer branschbestämmelser som Telephone Consumer Protection Act (TCPA) och Cellular Telecommunications Industry Association (CTIA), så organisationer kan skicka texter lagligt.

CallHub-priser – Du kan prova det gratis. För fler funktioner erbjuder CallHub betal-per-text och månatliga kortkodstexter från 0,005 USD.

Nyckelfunktioner

 • Uppringningsautomatisering – CallHubs automatiska uppringare kan ringa tusentals samtal samtidigt så att du kan nå ut till många människor.
 • Underhålla kontakter – CallHubs kontakthanteringssystem förenklar processen att organisera, hantera och spåra kontakter.
 • Spela in samtal – CallHub-samtalsinspelningsfunktionen låter användare spela in och lagra samtal för framtida referens.

Därför låter denna sms-tjänst med kortkod organisationer nå fler människor.

Clearstream

Clearstream låter företag kommunicera med sina kunder via SMS, vilket ger företag deras 5- eller 6-siffriga telefonnummer för att skicka och ta emot textmeddelanden.

Företag kan använda Clearstreams korta koder för att skicka sina kunder marknadsföringsmeddelanden, varningar och påminnelser. De är perfekta för kampanjer, tävlingar och andra marknadsföringskampanjer eftersom de är enkla.

Clearstream-prissättning – Clearstream kommer med en 14-dagars gratis provperiod, varefter du kan välja deras Basic-, Pro- och Enterprise-planer. Grundplaner börjar på $49 per månad. Pro-planer börjar på $49 per månad. Företagsplaner börjar på $99 per månad.

Nyckelfunktioner

 • Specialiserade kortkoder – Clearstream-plattformen tillåter kunder att skicka meddelanden till stora grupper via dedikerade kortkoder.
 • SMS-automatisering – Clearstream erbjuder automatiska SMS-tjänster som låter kunder skicka SMS med förinställda intervall.
 • Gruppmeddelanden – Clearstream-plattformen tillåter kunder att skapa grupper och skicka massmeddelanden.

Dessa koder är också dedikerade, så att företag har mer kontroll över sina meddelanden och vet att de kommer att skilja sig från sina konkurrenter. Clearstreams detaljerade analys- och rapportverktyg låter dig se hur det går för dina kampanjer.

  10 Employee Management Software för småskaliga företag

Nå Interactive

Reach Interactive förser företag med SMS-kortkoder som gör att deras kunder kan sms:a och ringa dem direkt. Dessa koder har många användningsområden, inklusive kundservice, marknadsföringskampanjer, undersökningar och till och med generering av potentiella kunder.

Reach Interactive tillhandahåller SMS-kortkodstjänster, inklusive installation, konfiguration, nyckelordshantering och analys. Teamet hjälper företag av alla storlekar att maximera potentialen för SMS-kortkoder.

Reach Interactive Prissättning – Kostnaden för Reach Interactives kortkoder beror på land och typ av kod.

Nyckelfunktioner

 • Designa användarupplevelsen – Reach Interactive gör varje projekt användarvänligt och intuitivt. Detta innebär att användarna kommer att få en trevlig upplevelse av att använda sina produkter.
 • Den lyhörda designen – Reach Interactive-teamet säkerställer att deras design är lyhörd och fungerar på många enheter, så att alla kan komma åt dem var de än är.
 • Dataanalys – Reach Interactive spårar användarinteraktioner och optimerar produkter med dataanalys. Detta kommer att hjälpa dem att identifiera var de kan förbättras.

Tjänsterna som erbjuds av dessa snabbkodsleverantörer är pålitliga, säkra och kostnadseffektiva för företagare.

Text var som helst

Text Anywhere erbjuder SMS-tjänster till företag och organisationer. Du kan använda 5-siffriga nummer för marknadsföringskampanjer med sms och kundfeedback.

Ett företag kan skapa en SMS-kortkod som kunder kan använda för att kontakta dem via SMS med hjälp av Text Anywheres SMS-kortkodstjänst. Text Anywheres SMS-kortkodstjänst ger realtidsrapportering, studshantering och automatiska svar på inkommande meddelanden.

Text Anywhere-prissättning – Text Anywhere-prisintervallet börjar på £25 per månad för 500 sms.

Nyckelfunktioner

 • Molnlagringstjänst – Du kan spara och komma åt dina meddelanden och kontakter var som helst med Text Anywheres säkra molnlagring.
 • Automationsverktyg – Automationsverktyg i Text Anywhere förenklar meddelandeprocesser, som automatiska svar och scheman.
 • Anpassningsalternativ – Du kan anpassa dina meddelanden med textformatering, emojis och länkar i Text Anywhere-appen.

Vidare följer tjänsten fullt ut alla relevanta förordningar och riktlinjer, inklusive den allmänna dataskyddsförordningen (GDPR) och lagen om telefonkonsumentskydd.

SMS-kortkodstjänsten från Text Anywhere tillåter företag att engagera sig med sina kunder och utveckla sitt varumärke genom textmeddelanden.

Skillnader mellan slumpmässiga kortkoder och fåfänga kortkoder

ParameterRandom Short CodesVanity Short CodesDefinitionVanligtvis dyrare än vanliga kortkoder. En kortkod är en sexsiffrig siffra eller bokstav som gör det lättare för människor att komma ihåg telefonnumret till ett företag eller en organisation. KostnadEn kostnadseffektiv säkerhetslösning. Den kan inte anpassas för en specifik organisation. TillgänglighetDe är vanligtvis tillgängliga på webbplatser som säljer dem.Tillgängligt enligt först till kvarn-principen och är föremål för restriktioner.LängdDen kan ha mellan 4 och 8 alfanumeriska tecken. De flesta fåfänga korta koder är sju siffror långa. AnpassningDet kan anpassas för en organisation. Används för specialerbjudanden, kampanjer, rabatter och förbättra varumärkesigenkänningen.AnvändningAnvänds i SMS-marknadsföringskampanjer.Används för specialerbjudanden, kampanjer, rabatter och förbättra varumärkesigenkänningen.

Slutord

Kortkodssms är ett mycket effektivt sätt för företag att kommunicera med kunder. Det enklaste sättet att kommunicera med stora eller små grupper är att skicka meddelanden snabbt och enkelt.

Fördelarna med sms med korta koder inkluderar ökat kundengagemang, nöjdhet och mer försäljning. Se därför till att din meddelandetjänst är rätt passform för ditt företag för att öka kundlojalitet och tillfredsställelse.

Kolla sedan in det bästa SMS API för att skicka meddelanden till dina användare.