9 sätt att använda Headspace-appen Beyond Meditation

Viktiga takeaways

  • Headspace erbjuder mer än bara meditationer, med innehåll om träning, arbete, studier och mer. Håll dig aktiv med yoga, dansklasser eller mindful runs.
  • Hitta arbetsrelaterat innehåll på Headspace, inklusive vägledning om känslor på jobbet och att vara uppmärksam under din pendling.
  • Använd Headspace för att studera med meditationer för tentor och kurser om att lämna hemmet och hantera distraktioner. Utforska dessutom innehåll om mindful eating och poddsändningar.

Headspace märks ofta som en av de bästa meditationsapparna som finns tillgängliga. Detta för att den har ett stort utbud av meditationer och är användarvänlig och rolig att titta på.

Medan Headspace är känt för att ha ett imponerande utbud av meditationsalternativ, är det inte allt som appen har att erbjuda. Faktum är att Headspace erbjuder en generös mängd innehåll om ämnen som träning, arbete, studier och mycket mer. Så om du precis upptäcker att Headspace ger mer än meditationer, eller om du precis har börjat använda appen, läs vidare för att ta reda på exakt vad Headspace-appen har att erbjuda.

1. Använd Headspace för att vara aktiv

Ta reda på vad mer Headspace erbjudanden är ganska enkelt. Allt du behöver göra är att navigera till sidan Utforska, där du hittar ett avsnitt som heter Flytta.

Move är där du hittar allt du behöver för att hålla dig mentalt och fysiskt aktiv oavsett om du vill utöva yoga, ta en dansklass eller åka på en rolig löprunda med Kevin Hart.

Om du inte har tid att träna länge kan du prova Move Minis, som är snabba och effektiva träningspass. Dessutom har Headspace också samarbetat med Nike för att tillhandahålla en handfull medvetna guidade löpningar.

2. Använd Headspace för att arbeta

Headspace tillhandahåller en Mindfulness at Work-sektion på sidan Utforska och en liten For Work-sektion som du hittar när du trycker på Fokus. Men för att hitta allt arbetsrelaterat innehåll som Headspace har att erbjuda förutom meditationer är det bäst att helt enkelt skriva ”arbete” i sökfältet.

Genom att göra det kommer du att hitta en rad olika innehåll, till exempel expertvägledning om känslor på jobbet, en video som hjälper dig att komma igång på jobbet och en konversation om att undvika arbetsutbrändhet. Det finns till och med en hel sektion dedikerad till att vara medveten medan du pendlar till och från din arbetsplats.

3. Använd Headspace för att studera

Att studera kan vara stressigt och fullt av distraktioner och det vet Headspace. Det är därför det finns ett avsnitt märkt För studier. Här finns en mängd olika meditationer som hjälper dig att förbereda dig för tentor och organisera dina tankar.

Men utöver meditationerna finns det ett par måste-prova-kurser som heter Att lämna hemmet och hantera distraktioner. Den senare är en 10-sessionskurs som undervisas av Headspaces medgrundare, Andy Puddicombe. Leaving Home är också en kurs på 10 tillfällen, men den är för dig som försöker klara av att lämna hemmet och kanske åka iväg för att studera.

4. Använd Headspace för Mindful Eating

En artikel från Diabetes Spectrum anger att mindful eating är en teknik som enbart fokuserar på din sensuella medvetenhet om maten och upplevelsen av maten. Även om Headspaces innehåll om mindful eating inte är i centrum av appen, kan du enkelt hitta det genom att scrolla ner på Explore-sidan eller genom att söka efter ”mindful eating”.

Sökningen ger upp ett bra utbud av valmöjligheter, från expertvägledning i ämnet till en fullängdskurs i mindful eating. Kursen består av 10-, 20- och 30-minuterspass där nivåerna fortskrider tills du kan bemästra tekniken med mindful eating. Dessutom finns det andra intressanta medvetna aktiviteter, som Mindful Cooking och Eating With Your Senses.

5. Använd Headspace för att lyssna på podcaster

Ja, du kan lyssna på ett urval av olika poddar i Headspace-appen. Dessa podcaster är alla tillgängliga från Headspace Studios och täcker ämnen som relationer, sömn, livet och arbete. Dessutom finns det till och med en podcast som heter Goodnight, World! som erbjuds speciellt för barn att lyssna på om de har svårt att sova.

För att börja lyssna, tryck helt enkelt på den podcast du väljer – The Yes Theory Podcast, till exempel – och du kan bläddra igenom de olika avsnitten och trycka på var och en för att ta reda på vad det handlar om. Dessutom kan du hitta Headspaces podcaster på dina favoritpodcast-värdplattformar som Spotify och Apple Podcasts.

6. Använd Headspace för Breathwork

Utforska Headspace-appen för att hitta andningsövningar för avkoppling och mindfulness. Det finns faktiskt en dedikerad sektion som heter Guidad andning som du hittar under Meditera på sidan Utforska.

Om du är nybörjare kan du lära dig alla grundläggande tekniker som magandning och näsborrsandning av Headspace-meditationsläraren Dora Kamau.

Alternativt finns det flera roliga andningsövningar, som Star Breathing, där du måste andas synkat med stjärnans form. Alla dessa guidade andningssessioner är korta och goda, vilket gör dem idealiska om du behöver en snabb stressavlastare.

7. Använd Headspace för sömn

Headspace är också en populär app på grund av dess imponerande utbud av sömncentrerat innehåll. Detta inkluderar sömnmusik, ljudlandskap, sömnradio, sömnhistorier för barn och sömnhistorier för vuxna.

Så oavsett om du vill lyssna på över åtta timmars vitt brus eller ta en 14-sessionskurs i sömnhälsa – det finns något som hjälper alla att få lite vila. Dessutom finns det en 45-minuters sleepcast om musik där du kan glida iväg till John Legends lugnande röst!

Vaknar du någonsin plötsligt mitt i natten, vare sig det är från något som ett racing sinne eller en mardröm? Använd Headspaces Nighttime SOS-övningar för att lugna ditt sinne och få en god natts sömn.

8. Använd Headspace för att hantera stress

Att meditera regelbundet kan hjälpa dig att stressa mindre från vardagliga utmaningar, men Headspace erbjuder så mycket mer. När det kommer till stress, scrolla ner på sidan Utforska tills du kommer till Reframe Stress and Relax. Den här kollektionen innehåller SOS-meditationer, helgstressbusters och fem dagars stressreducerande dagliga aktiviteter.

Annars kan du söka efter ”stress” för att hitta flera stressrelaterade kurser som att släppa stressen och hantera ekonomisk stress. Det finns också ett fyra veckors guidat program som heter Managing Stress där du lär dig hur du skapar vanor för att hantera stress av mindfulness-meditationsläraren Kessonga Giscombe.

9. Barn kan också använda headspace

Headspace tillhandahåller flera sektioner som är idealiska för barn, oavsett om de behöver lite hjälp med att fokusera eller hantera separation. Dessutom finns det en hel sömnavdelning som kan hjälpa dina barn att somna.

Det här avsnittet – Barn och föräldrar – erbjuder sömncasts som visar dina barns favoritkaraktärer från Sesame Street och mysiga vardagspass för både barn och föräldrar.

Dessutom finns det en bedårande, animerad show som heter Find Your Force. Det här är en serie från Headspace och Star Wars och syftar till att främja välbefinnande och motståndskraft hos barn.

Headspace är så mycket mer än en vanlig meditationsapp

Medan Headspace-appen tillhandahåller guidade meditationssessioner om varje ämne från A till Ö, är det inte allt som appen är bra för.

Headspace kan hjälpa dig på olika sätt, oavsett om du vill ta en 30-sessionskurs för att hjälpa dig att sova bättre eller släppa ut lite kraft genom att lära dig att dansa samba.

Allt som krävs är att leta och scrolla lite i Headspace-appen, så hittar du massor av övningar, medvetna aktiviteter, kurser, varv ner, musik och till och med träningspass.