9 Premium Arkivfoto Platser för ditt nästa projekt [2023]

Stockfoton är för närvarande den mest använda typen av foton som används av företag och innehållsskapare. Låt oss skaffa dig några förstklassiga stockfotosajter för dina projekt.

Alla internetplattformar är starkt beroende av sina visuella komponenter. Att skaffa enastående fotografier av hög kvalitet för din webbplats kan vara en utmaning om du inte har tillgång till dyr utrustning, en mängd erfarenhet och gott om fritid. Det är här stockfoton eller bilder kommer till undsättning.

Även om de har haft ett dåligt rykte om att ha klibbiga bilder av låg kvalitet, är aktiebibliotek ett hållbart val nuförtiden. Kvaliteten är ofta utmärkt, oavsett om du pratar om små, medelstora eller kolossala fotowebbplatser. Det finns också mycket mer mångfald när det gäller de avbildade individerna.

Den här artikeln kommer att diskutera hur du kan skapa eller bryta din varumärkesimage genom att använda rätt stockfoton. Vi kommer också att diskutera varför premium-stockfoton är bättre än att använda gratis royaltyfria bilder. Slutligen kommer vi att ta en titt på de bästa fotosidorna av högsta kvalitet för ditt nästa projekt.

Vad är stockfoton?

En bild är en bild som är tillgänglig för köp med en licens för personlig eller professionell användning. Lockelsen med bildbanksfotografering är att du kan hitta den perfekta bilden omedelbart genom att söka på en bildbankswebbplats. Det andra alternativet, som kan vara dyrt, är att engagera en fotograf för att tillhandahålla unikt material.

Bildbanker erbjuder många fördelar för företag och kreativa, men tid och ekonomiska besparingar är de mest framträdande, märkbara och omedelbara fördelarna. Lagerbilder har redan gjorts och är tillgängliga för användning. Du kan ladda ner en licens och använda den i enlighet med de överenskomna villkoren så snart du betalar för en.

Hur skiljer sig stockfoton från vanliga foton?

Stockbilder är redan befintliga bilder som kan licensieras genom att betala en avgift till fotograferna som tog dem, samt till de aktiebyråer som ansvarar för att hålla dem i omlopp. Som ett resultat har kunden som köper bilderna friheten att använda dem lagligt i en mängd olika sammanhang samtidigt som upphovsmannen behåller ägandet av verkets upphovsrätt.

Ändå omfattar bilderna mycket mer än bara fotografi. Vektorfiler finns tillgängliga som illustrationer, redigerbara mallar för utskriftsmaterial, grafik på sociala medier, etc. De kan till och med erbjuda stockvideor, 3D-modeller och musik som lämpar sig för infografik som alla är tillgängliga för licensiering.

Med arkivfotografering skickar fotografen in ett foto och annat visuellt material som de redan har tagit, ändrat och polerat för användning i olika kreativa sammanhang. Vanligtvis skickar de det till ett bildbolag som delar licensvinster med fotografen.

Med enkla ord ger stockfotografier konsumenterna de bilder de ofta behöver utan att begära kredit och ger fotografer en enklare metod att tjäna pengar på sitt arbete.

Hur kan stockfoton påverka din varumärkesimage?

Det kostar pengar och tar tid att anlita en fotograf eller grafisk designer för att skapa ett företags unika image. Förutom kostsamma hedersbetygelser som betalas ut till proffsen kan det dröja veckor eller till och med längre mellan anställningstidpunkten och leverans av de färdiga bilderna.

Samma problem uppstår när du skaffar de verktyg och förmågor som behövs för att producera dina egna bilder. Som vi just har läst har stockbilder redan producerats och är tillgängliga för användning.

Ett av ett företags mest avgörande konverteringsverktyg är dess webbplats, och att använda klibbiga stockbilder kan bara förvärra saken. Dålig arkivfotografering är mer än bara klibbig och intetsägande. Det kan också få besökare att lämna din webbplats och följaktligen ditt företag.

Dåliga bildbilder känns som att de måste vara varmare och mer inbjudande. Konsumenter gillar att upptäcka varför och hur ditt företag kan tillgodose deras krav snarare än att bli föreläst på. Om stockfotografier verkar alltför försäljningsorienterade kan potentiella köpare bli avstängda.

Detta är anledningen till att det är en avgörande uppgift att välja rätt stockbild. Aktiefoton kan säkert bygga eller bryta din varumärkesimage, men med rätt kunskap och insikter kan du få ditt företag att blomstra genom att använda stockfoton.

Varför är premium-stockfoton bättre än att använda gratis royaltyfria bilder?

En royaltyfri licens tillåter en mängd olika användningsområden. Du får endast inkludera bilderna i större mönster av stockfotoföretag.

Bilden måste redigeras och anpassas för att passa ditt projekt istället för att visas exakt som du fick den. Även de mest mindre redigeringarna, som en liten mängd beskärning eller ett bildfilter, är acceptabla på de flesta webbplatser med stockbilder.

På grund av deras lägre initiala kostnader och obegränsade användningsmöjligheter är royaltyfria fotografier utan tvekan det mest kostnadseffektiva alternativet.

Eventuell efterföljande användning måste betalas separat, och stockfoton är dyrare i förväg. Du kan dock betala mer för exklusiv användning, och kvaliteten är vanligtvis bättre. Det är mindre sannolikt att en stockbild kommer att användas ofta även om du inte betalar för exklusiva rättigheter på grund av de ekonomiska begränsningarna för vissa kunder.

Adobe Stock

Adobe Stock är en division av mjukvaruföretaget Adobe. För att hjälpa dig att hitta den perfekta bilden för dina konstnärliga ansträngningar har denna databas noggrant valts ut med fotografier, filmer, teckningar, vektorgrafik, mallar och 3D-material.

Den är lättillgänglig via webbplatsen. Dessutom är den kopplad till Creative Cloud-plattformen, vilket gör den enkel att använda i alla Adobe-produkter, inklusive Photoshop och Illustrator.

Förutom en gratis 30-dagars provperiod tar Adobe även betalt för sina tjänster utöver det. Dess månatliga medlemskap inkluderar ”standardmaterial” som typiska bilder, mallar, 3D-modeller och musikspår. Dess 10 bastillgångar ingår i ett abonnemangs baspris på $29,99. Du måste betala 199,99 USD per månad för 750 bastillgångar.

Shutterstock

En stor bildwebbplats är Shutterstock. Det är den största bildwebbplatsen som finns tillgänglig, med mer än 1 miljard bilder tillgängliga för sökning. De var bland de ursprungliga fotowebbplatserna, vilket förklarar varför.

Omkring en miljon distinkta fotografer bidrar till deras lager. Shutterstock tillhandahåller onlineredigeringsmöjligheter förutom att vara länkad till Adobe Creative Cloud-program om du behöver modifiera dina fotografier.

Förutom att använda webbläsaren för att visa den kan du ladda ner bilder via iOS- och Android-applikationerna.

En Chrome-tillägg kommer att jämföra varje offentlig egendomsbild du väljer från internet med en motsvarande bild på Shutterstock.

Depositphotos

Depositphotos är en av de mest imponerande fotowebbplatserna. Du har ett brett utbud av valmöjligheter på grund av databasens djup, från stiliserade foton till mer lättsamma och enkla.

Dessutom erbjuder de specialeffekter, mallar, musik och filmer som alla är royaltyfria. Det sofistikerade sökfältet på Depositphotos låter dig till och med utforska med kameravinkeln.

Du kan välja önskad storlek och kvalitet efter att ha valt din bild. De ger dig jämförbara fotoval under ditt som kan vara mer lämpliga för dina syften. Det finns flera verktyg tillgängliga på Depositphotos som du också kan använda.

De inkluderar verktyg som kan uppgradera din bild eller eliminera en bakgrund. För dem som kan vara mer skickliga på att redigera är detta användbart.

Depositphotos har en mängd olika betalningsalternativ. De har månadsavgifter beroende på hur många bilder du laddar ner från webbplatsen. Detta varierar från $13 till $299, beroende på vilka bilder du laddar ner.

Freepik

Freepik är ett bildbibliotek som ger användare både gratis och betalda stockbilder. Fotografier, ritningar och vektorbilder är alla en del av det material som webbplattformen skapar och sprider. Premiumversionerna på ingångsnivå kostar nästan $14 i månaden.

Plattformen använder en freemium-metod för innehållsdistribution, vilket tillåter användare att få tillgång till mycket av det utan kostnad men erbjuder också möjligheten att prenumerera för extra förmåner, inklusive tillgång till ytterligare premiumresurser, valet att inte tillskriva innehåll som konsumeras, eller en mer betydande antal dagliga nedladdningar.

Stocksy

Stocksy arbetar på en kooperativ basis i motsats till många andra bildbanksföretag. Denna webbplats ger sina bidragande artister en andel i verksamheten och en mer betydande minskning av försäljningsintäkterna. För designers och fotografer är det utan tvekan fördelaktigt.

Den annonserar sig själv som en art-forward, royaltyfri bild- och videobyrå. På grund av denna princip blir det enkelt att hitta original, utsökt autentiskt material. Dess royaltyfria licens har ett startpris på $15.

Getty bilder

Du kan hitta ett stort urval av bilder, vektorer, grafik, videor och ljud på Getty Images, inklusive konstnärliga, journalistiska, moderna och historiska bilder från deras arkiverade material. Priset för varje bildstorlek (extra liten, liten, medium och enorm) du kan köpa kommer sedan att ändras baserat på storleken.

Dessutom finns en mängd olika resurser, material och tjänster tillgängliga för att hjälpa dig att avsluta ditt jobb perfekt. Med besparingar för att köpa bildpaket, enstaka fotografier börjar på $375 eller $499 för nedladdning. Det finns alternativ med obegränsade nedladdningar och samarbetsmöjligheter om du behöver bilder för ett team.

iStock

iStock tillhandahåller i stort sett allt du vill, inklusive bilder, grafik, annonskampanjmallar, samt en videoredigerare. Det är ett dotterbolag till den enorma Getty Images-databasen. iStock kommer att vara ett fantastiskt alternativ om du bara kan arbeta med en lagermediaplattform.

Det är ett fantastiskt alternativ för småföretagare som vill ha tillgång till en mängd färdigtillverkat material. Det finns annonser på sociala medier, affischer och videor. De tillhandahåller nödvändiga, premium och premium + videoprenumerationer. Beroende på typen och volymen av information du vill ladda ner varierar månadsavgiften från $29 till $333.

Storyblocks

Storyblocks ger obegränsad tillgång till fotografier, filmer och musik utvalda av ett team av internationella professionella fotografer. Att skapa mappar, ladda ner vattenstämplade förhandsvisningar för att testa den perfekta bilden för ditt personliga eller professionella projekt, organisera dina nedladdningar och dela mappar med ditt team eller dina kunder är allt möjligt efter att du har skapat ett konto.

Användargränssnittet för Storyblocks är ljust och enkelt. Allt är fritt från royalties. Därför, även efter att ditt abonnemang löper ut, kan du fortsätta att använda det.

Flera lösningar finns tillgängliga för varje tema för din personliga eller professionella strävan. Obegränsade bilder och videonedladdningar är tillgängliga för $29 per månad eller $349 per år.

Envato element

Miljontals resurser är tillgängliga på Envato Elements, inklusive stockbilder, typsnitt, musik och webbplatslayouter. Utöver alla dessa visuella tillgångar skulle du ha tillgång till deras företagsledningsverktyg och instruktionskurser med medlemskap. För utvecklare och webbdesigners är detta verkligen en fantastisk resurs.

Du kan bläddra i deras bildbibliotek för specifika, vackert tagna bilder med taggar, orientering, bakgrundsfärger och taggar. Envatos individuella plan är $16,50 per månad, och team med fem medlemmar börjar på $10,75 per månad per person, med priserna som minskar när du lägger till fler personer. Det finns ingen fast kostnad för Enterprise-planen.

Slutsats

Det skulle vara bäst att alltid använda äkta, relevanta och realistiska foton där det är möjligt för ditt visuella material. Att ta bilder för varje ämne eller välja från dina egna självbildade arkiv skulle vara en mödosam uppgift. Lagerfoton kan vara ett klokt alternativ att använda om de uppfyller företagens krav.

Vissa kritiker hävdar att du bör avstå från att använda stockfotografier eftersom de är av dålig kvalitet, generiska och ofta används, vilket sänker ditt företags värde och rykte.

De har dock fel. Idag tillhandahåller bildbyråer högkvalitativa bilder med betydande estetiskt och ekonomiskt värde. Du kan ändra bilderna så att de framstår som helt egna och distinkta.

Du kan också utforska perfekta lagervideoleverantörer för din produktkampanj.