9 Planritare för att visualisera rum i 2D och 3D

Spread the love

Närhelst du vill bygga eller renovera en byggnad, gör planritningsverktygen planeringsprocessen till en lek.

Oavsett om du är en arkitekt, byggare, inredningsdesigner eller professionell ombyggnad, låter planlösningsskapare dig sömlöst kommunicera din vision till entreprenörer och bostadsköpare. Dessa verktyg hjälper kunderna att visualisera projektet och låter dig göra snabba revideringar när som helst i planeringsstadiet.

Så om du undrar vilka de bästa planlösningsskaparna är, läs vidare. Vi kommer också att berätta om typerna av planlösningar och de funktioner som ett robust planlösningsverktyg måste ha.

Vad är en planlösningsskapare?

En planlösning är ett sätt att representera hur en konstruktion kommer att se ut när den är färdig. Ofta är det det första steget av projektdesign som fungerar som basen för det projektet. Den låter dig illustrera grunden och layouten för utförandestegen.

Att utveckla dessa planlösningar är dock inte så lätt. Istället för att göra det manuellt kan du söka hjälp från verktyg för att skapa planlösningar. Människor väljer ofta programvara för golvplanering för att påskynda processen och minska den manuella ansträngningen. Dessa verktyg kan också skapa planer som är korrekta och exakta.

Typer av planlösningar

#1. 2D Planritningar

2D-planlösningen är en grundläggande hemlayout som endast representerar teknisk information och utrymmesmått. Denna vy presenteras vanligtvis med planritningar i 3D så att kunderna kan föreställa sig sina framtida byggnader med klarhet.

Denna typ av plan är lämplig för professionella husbyggare, inredningsarkitekter och remodelers. Med en snyggt presenterad planlösning i 2D kan du få kunderna att enkelt förstå projektet.

#2. 3D-planritningar

Denna vy kommer med ett 3D-perspektiv; Därför kan kunderna förstå denna fullt möblerade och dekorerade layout. Dessutom innehåller denna planlösning exteriördetaljer, vilket gör det till det mest attraktiva sättet att visa upp ett hemprojekt. Speciellt ovanifrån av denna planlösning låter kunderna se golvyta och rumsanslutningar.

#3. Live 3D-planritningar

Med denna plan kan du erbjuda dina kunder en virtuell rundtur i första person av projektet som om det redan var avslutat. Det låter dig visa specifika detaljer och växla synpunkter medan du pratar om projektet.

Vanliga egenskaper hos en idealisk planlösningsskapare

När de väljer verktyg för att skapa planlösningar, tenderar folk att välja en applikation med ett oöverkomligt pris och en platt inlärningskurva. Men om funktionalitet och prestanda är viktiga för dig bör du välja ett program som innehåller de flesta av följande funktioner:

Anpassningsbara ytor och mått

För ett hemdesign- eller ombyggnadsprojekt är det en obligatorisk uppgift att rita planlösningen. Men inte alla verktyg tillåter anpassning av olika delar av planlösningen som fönster och dörrar. Så leta efter en planlösningsskapare där du kan skapa ritningen enligt dina specifikationer.

Importera och exportera planritningar

Om det finns ett behov av att arbeta på en befintlig planlösning, bör verktyget stödja import av planer. Det sparar inte bara din tid utan ser också till att måtten är korrekta. Att exportera planlösningen är en annan användbar funktion som låter dig enkelt dela ritningen med intressenterna.

  De bästa ställena att köpa ett domännamn

Samtidiga 2D- och 3D-vyer

Det blir ganska frustrerande om du måste växla mellan 2D och 3D samtidigt som du skapar ett golv. Ett bra planlösningsverktyg låter dig se 2D- och 3D-layouter samtidigt på samma skärm. Förutom att du sparar tid gör det processen att skapa 3D-verktyg intuitiv och exakt.

Systemkrav

Entreprenörer och designers måste arbeta på språng. Det är därför det inte räcker att skaffa ett traditionellt verktyg som bara stöder Windows och Mac. Du behöver ett planlösningsverktyg som stöder iOS och Android. Innan du väljer ett verktyg, kontrollera också om dess specifikationskrav matchar din hårdvaruspecifikation.

Utbildnings- och demofaciliteter

Användarvänlighet är en faktor du måste tänka på när du väljer en planlösningsskapare. Förutom att välja en applikation som enkelt kan användas, kan du också kontrollera om företaget erbjuder en gratis demo. Det hjälper dig att förstå om du eller ditt team kan använda funktionerna i programvaran.

Återanvändbara mallar

Ibland behöver husbyggare återanvända planritningar från tidigare projekt. Om planritningsverktyget kommer med återanvändbara mallar behöver du inte börja om från början, eftersom att ändra layouterna enligt det nya förslaget kommer att fungera.

2D-planritningar till 3D-konvertering

3D-planlösningar spelar en stor roll för att sälja projekt genom att visualisera en planlösning och bedöma hur mycket öppet utrymme som kommer att finnas där när projektet är klart. Men att skapa 3D-planlösningar kan ibland vara svårt. Lyckligtvis kan vissa verktyg förenkla processen genom att automatiskt konvertera en 2D-layout till 3D.

Skriv ut planlösningar i skala

Funktionen för utskrift i skala låter dig skriva ut en 2D-planlösning på en enda sida som du kan använda för att kommunicera med entreprenörer och köpare. Det är viktigt för bostadsproffs som vill använda det för kommersiella ändamål. Professionella planlösningsskapare bör komma med detta attribut.

Ta en titt på vår lista över de bästa planlösningsskaparna för att skapa en fantastisk plan för deras byggprojekt:

Roomle

Roomle är en programvara för att skapa planlösningar som åtnjuter hög popularitet bland inredningsarkitekter och fastighetsmäklare på grund av sin högkvalitativa produktion. Det här verktyget hjälper kunder att visualisera sitt utrymme och låter dig designa och möblera deras golv efter deras smak.

Med hjälp av dess 3D-katalog kan du enkelt anpassa objekten för att göra en skräddarsydd design. Det skapar estetiskt tilltalande planlösningar med avancerade realistiska bilder. Den livliga presentationen av layouter ökar försäljningen och effektiviteten.

Roomle finns också som en smartphone-app som du enkelt kan komma åt. Dessutom stöder denna plattform enkelt samarbete och delning med andra. Om du vill skapa företagsmärkta onlineportaler för att låta dina kunder se värdplaneringar, är detta ett av de bästa alternativen.

RoomSketcher

RoomSketcher är en användbar planlösningsskapare för husägare, inredningsarkitekter och företag. Eftersom det är ett dedikerat verktyg för planlösningar och hemdesign kan du använda det utan svårighet. Den levereras med ett klick-och-dra redigeringsverktyg för att underlätta bekvämligheten.

  Pusselväckarklocka får dig att lösa pussel och kollar om du är vaken

Med den kan du göra justeringar av din plan på plats och dela den med köpare och entreprenörer. Dessutom låter detta verktyg dig ladda upp befintliga planritningar, ritningar eller skisser för den professionella som kan arbeta med planlösningen åt dig.

Planritningar skapade med RoomSketcher kan laddas ner i PDF-, JPG- och PNG-format för delning. Du kan också njuta av friheten att visa din design i interaktiva 3D-genomgångar eller 360-gradersvyer.

Golvplanerare

Människor som snabbt vill skapa 2D- och 3D-planlösningar bör satsa på Golvplanerare. Tusentals proffs tar hjälp av detta verktyg för att skapa förstklassiga planlösningar. Med dess hjälp kan användare rita 2D-planer exakt inom några minuter.

Den låter dig använda mer än 150 000 objekt för att designa och erbjuder 2D- och 3D-bildrenderingar. Eftersom det är ett molnbaserat verktyg kan du komma åt det var som helst, på valfri enhet.

Du kan börja arbeta med ditt projekt genom att ladda upp projektritningen. Dessutom stöder det att dela dina planer med andra med några få klick. Både personliga användare och företag kommer att tycka att detta verktyg passar.

Foy Neo

Om du gillar inredning och planering måste du redan vara bekant med Foy Neo. Det gör att du kan skapa oklanderliga planlösningar genom att automatiskt beräkna rumsinställningar och enkelt göra design. Även om du väljer att skapa en plan från början, kommer dess enkla funktioner att göra uppgiften enklare för dig.

Med hjälp av lättillgängliga 50 000+ 3D-modeller och texturer kan man skapa planritningar och design i snabb takt. Lägg bara till detaljerna och beskrivningarna av golvets huvudkomponenter, så kommer programvaran att erbjuda en digital rundtur av din plan till kunderna.

Dessutom tar det bara några minuter att få 4K fotorealistiska renderingar. Det här verktyget är också kompatibelt med andra skissappar och stöder import av lasermätare till andra enheter.

Planritningsskapare

Planritningsskapare är en snabb och exakt planlösningsskapare med stöd för ritningar. Du kan förverkliga din vision om en perfekt layout med hjälp av dess symbolbibliotek. Förutom 2D låter den dig se designen i 3D.

Floor Plan Creator låter dig också använda din handgjorda plan som mall för online planlösningsdesign. Denna onlineplattform synkroniserar automatiskt projekten i realtid, som du kan komma åt samtidigt från flera enheter.

Här kan du skapa design för rum av vilken form och storlek som helst och lägga till element som dörrar, fönster, möbler, brandutgång och EVAC-inställning. Dess stöd för metriska och imperialistiska enheter gör det bekvämt för alla användare.

Cedreo

Cedreo är ett molnbaserat 3D-arkitektoniskt verktyg som alla kan använda med lätthet. Denna mjukvara för hemdesign och golvplanering gör att du kan skapa och hantera olika projekt. Detta verktyg är idealiskt för husägare, arkitekter, landskapsdesigners och inredningsarkitekter. Även personer utan erfarenhet av 3D-design kan köra det här verktyget.

Förutom ett intuitivt gränssnitt erbjuder Cedreo sina användare en uppsättning guidade steg för att gå igenom processen. Även om du skapar planritningar för flera projekt på den samtidigt, kan du hålla reda på dem alla.

Det låter dig också organisera projekt per kund, spara flera versioner av samma projekt och söka efter dem. Dessutom är dess bibliotek med planritningssymboler användbart för att snabbt skapa korrekta designlayouter.

  16 Apple HomePod-tips och tricks du behöver veta

Homestyler

Homestyler är en unik planlösningsskapare som har coola funktioner för att göra din egen hemdesign. Med hjälp av dess 4K-grafikdesignverktyg kan du visualisera 3D- och 2D-planritningar.

Tack vare den virtuella genomgången av din design i fotorealistiska renderingar kan du få en uppslukande upplevelse.

Med hjälp av Homestylers enorma möbelbibliotek kan du designa alla hörn av ditt hem och se hur det ser ut. Det låter dig också anpassa dörrar, fönster och väggfärger efter dina önskemål.

Eftersom den är en av de mest användarvänliga inredningsapparna, erbjuder den olika användbara funktioner som både proffs och amatörer kan använda. Samarbetande team kommer att tycka att denna plattform är mycket effektiv.

Planerare 5D

Om du letar efter ett pålitligt verktyg för hemplaner och inredning för icke-professionella, Planerare 5D är programvaran för dig. Den har en rik samling av formbibliotek som du kan använda för att skapa ritningar av dina idéer. Dess avancerade planlösningsdesigner använder artificiell intelligens för att omvandla din ritning till en högkvalitativ digital och interaktiv plan.

Oavsett om det handlar om att skapa planlösningar för ditt hem, kontor eller kommersiella utrymmen, låter denna applikation dig skapa 2D- eller 3D-layouter snabbt och effektivt. Efter att ha skapat planen kan verktyget omvandla den till en HD-fotorealistisk 3D-representation.

Även om nya användare kan ha svårt att använda den här appen, kommer de att vänja sig vid den med tiden. Denna onlineplattform har även nedladdningsbara appar för Mac, iOS och Android.

HomeByMe

HomeByMe är en planlösningsskapare med alla smarta funktioner man behöver för att planera sina nästa projekt och hantera dem utan ansträngning. Med detta intuitiva verktyg kan du sömlöst skapa dina planer i 2D och inreda dem i en 3D-layout.

Om du behöver inspiration när du skapar din planlösning kan du alltid ta hjälp av HomeByMe-communityt. Den har en användbar gemenskap där du kan diskutera ditt projekt med andra och kolla in projektgalleriet som visar andra användares verk.

Några av dess andra funktioner inkluderar konvertering av en 2D-plan till 3D, realistisk bildskapande och en 360-graders översikt. Användare kan enkelt dela planerna online med andra och få deras feedback. Dess mobilapp låter dig använda denna planlösning när du är på språng.

Slutsats

Med golvplaneringsskapare kan du arbeta snabbare, samarbeta med ditt distribuerade team och göra fantastiska mönster som dina kunder kommer att älska. De kraftfulla funktionerna i dessa verktyg säkerställer att du kan visa planerna precis som du har visualiserat.

Välj något av dessa verktyg och börja designa bättre planlösningar. Om det behövs kan du använda programvara för byggnadsinformationsmodellering för dina projekt.