9 översättnings-API:er för att göra din applikation flerspråkig

Spread the love

I dagens moderna värld, där allt hänger ihop, är det ingen mening att bygga en webbplats eller en applikation som kan nås på bara ett språk.

För att nå en global målgrupp måste företag göra sina produkter och tjänster tillgängliga på flera språk. Men hur kan de göra det? Är det inte ansträngande att skapa flera sidor för varje språk manuellt?

Det är där översättnings-API:er träder i kraft.

Översättnings-API: En översikt

Ett översättnings-API låter dig översätta ditt program eller webbplatsinnehåll programmatiskt. Den kopplar din applikation till en översättningsplattform eller en tjänst sömlöst genom att abstrahera processen för att hantera översättningstjänsten manuellt.

För att sammanfatta, här är fördelarna med att göra din applikation flerspråkig genom att använda ett översättnings-API:

  • Global målgrupp: Genom att göra din applikation flerspråkig tar du bort språkbarriären. Det är särskilt viktigt för globala företag som riktar sig till en mycket bredare publik.
  • Lokalisering: Begreppet lokalisering handlar om att tillgodose din målgrupp på deras lokala språk. Med hjälp av det kan företag göra sina produkter mer personliga.
  • Analys: Du kan analysera din applikations prestanda efter att ha gjort den flerspråkig och förbättra dina tjänster baserat på lokala preferenser.

Beroende på en viss leverantör kan översättnings-API:er erbjuda olika tjänster och anpassningsalternativ. Du kan till exempel använda olika API:er för att utföra språkidentifiering, få alternativa översättningar, ställa in översättningskvalitetsnivåer, etc.

Vill du veta mer om olika översättnings-API:er? Här är en lista över några av översättnings-API-plattformarna.

Google Cloud Translation API

Källa: github.com

Google Cloud erbjuder en översättnings-API som använder en förutbildad modell för neural maskinöversättning för att översätta text. Den uppdaterar denna NMT-modell regelbundet för att införliva bättre tekniker och träningsdata.

  24 bästa videochatt-appen med Strangers Online

API:et kan översätta ditt innehåll till och från cirka 100 språkpar med obegränsade teckenöversättningar per dag. Inte bara det, den kan upptäcka det aktuella språket automatiskt och översätta det därefter. För närvarande stöder den cirka 135 språk.

Den tillhandahåller två utgåvor: Cloud Translation Basic och Cloud Translation Advanced. Den avancerade utgåvan har övertaget över grundutgåvan när det gäller funktioner som att lägga till ordlistor och anpassade ML-modeller.

Azure Translator

Azure Translator är en AI-tjänst för textöversättning i realtid. API:et för textöversättning är känt som Azure Text Translation API, och den stöder över 100 språk. Det kan översätta, translitterera och upptäcka källspråk.

För att få åtkomst till API:t måste du skapa ett Microsoft- och Azure-konto, generera en översättare REST API-resurs på Azure portal, hämta dina API-åtkomstnycklar och välj ett valfritt programmeringsspråk från en lista över språk som stöds. Programmeringsspråk som stöds inkluderar C#, Go, Java, Javascript och Python.

Det finns också en funktion för att inte översätta, vilket låter dig förhindra att ett stycke text inte översätts. Du kan bara lägga till en notranslate-klass i din HTML eller ställa in translate-attributet till “no” precis så här – translate=”no”.

Översättartjänsten erbjuder en gratis plan och ett pay-as-you-go-alternativ för att tillgodose dina specifika affärsbehov.

DeepL API

DeepL är en maskinöversättningsteknik som tillhandahåller ett API för att integrera det med webbplatser och applikationer. Användningsfall av DeepL inkluderar översättning av webbplatsinnehåll, intern företagskommunikation för multinationella företag och skapande av flerspråkiga produkter.

Det ger ett säkert sätt att översätta ditt innehåll utan att bevara någon information och använda det för att träna AI-modeller. Den följer också EU:s dataskyddslagar.

DeepL erbjuder två planer, en gratis och en pro-plan. Med gratisplanen kan du bara översätta upp till 500 000 tecken per månad. Det som är bra med pro-planen är att den är baserad på användningsbaserad prissättning. En nackdel med DeepL är att den bara är tillgänglig i utvalda länder.

  Lägg till aktivatorgester för musikapp med en Cydia Tweak [Jailbreak]

Läs också: DeepL: A Better Alternative to Google Translate?

Yandex Translate API

Yandex Translate API ger alla grundläggande funktioner du kan förvänta dig av en översättningstjänst. Den har också en lekplats där du kan testa API:et.

Den använder en översättningstjänst som utvecklats av Yandex själv och stöder mer än 90 språk. Yandex API-svar är tillgängligt i tre format – XML, JSON och JSONP.

Den största nackdelen med att använda detta API är att det är väldigt grundläggande och inte innehåller tillräckligt med funktioner.

LibreTranslate

LibreTranslate är ett maskinöversättnings-API med öppen källkod. Den är gratis för testning, personlig eller sällsynt användning och kommer under en AGPLv3-licens.

För produktionsanvändningsfall kan du vara värd för din egen instans av LibreTranslate på en server och komma åt den med en API-nyckel.

När det gäller funktioner tillhandahåller den bara text- och filbaserad översättning med hjälp av ett REST API dokumenterat på Swagger. Det är ett väldigt enkelt API med en massa enkla slutpunkter så att du kan få ditt jobb gjort.

Den erbjuder dock inte mer avancerade funktioner och stöder bara cirka 30 språk. Du kan hämta listan över språk som stöds genom att trycka denna slutpunkt.

Översatt

Översatt API är ett enkelt och kraftfullt sätt att programmatiskt översätta innehåll med hjälp av översatta tjänster på över 200 språk. Den erbjuder också en instrumentpanel för att övervaka alla API-förfrågningar som skickas till TranslationOS-slutpunkter.

Några av dess funktioner inkluderar avancerad upprepningshantering, inklusive ICE- och SPICE-matchning mot prioriterade privata översättningsminnen och maskinöversättning, strängsegmentering, extrahering och återinsättning i 71 filformat, översättningsövervakning, inklusive framsteg i realtid, kvalitetssäkring och en gratis migrationsplan.

  Hur man skapar ett dynamiskt definierat intervall i Excel

Systran Översätt

Som en maskinöversättningstjänst, Systran tillhandahåller ett API för att göra din webbplats flerspråkig med realtidsöversättning på över 50 språk. Du kan använda den för att översätta dina interna och externa applikationer, kundtjänstplattformar, produktgränssnitt, webbsidor, etc.

Systran erbjuder en gratis testversion av dess API i 14 dagar och upp till 500 000 tecken. Det är ett GDPR-kompatibelt API som är fördelaktigt för stora företagskunder och regeringar som har de högsta förväntningarna när det gäller datasäkerhet.

Amazon Översätt

Amazon Översätt är en neural maskinöversättningstjänst som levererar snabb, prisvärd och anpassningsbar språköversättning för cirka 75 språk.

Den använder Active Custom Translation (ACT)-teknik för att anpassa din Amazon Translate-utdata utan att bygga eller underhålla en anpassad översättningsmodell. Det kan också identifiera språk automatiskt om det inte anges.

Den största fördelen med att använda Amazon Translate är det ekosystem som det ger för sömlös integration med andra AWS-verktyg såsom Transcribe, S3, Lambda, Redshift, DynamoDB, etc. Det erbjuder också både gratis och pay-as-you-go prisplaner. till dina specifika behov.

De översättnings-API tillhandahållet av Translate.com är användbart för att effektivisera lokaliseringen av din webbplats, app och kundsupport.

Det är intressant att notera att det stöder både maskin- och mänskliga översättningsformat. Maskinöversättnings-API:et stöder cirka 90 språk, medan API:et för mänsklig översättning endast stöder cirka 60 språk. Funktioner som översättningsordlistor och lagring ingår dock endast i mänskliga översättnings-API.

Det erbjuder gratis, pay-as-you-go och anpassade planer för dina affärsbehov.

Slutord

Utan att behöva skapa sina egna översättningssystem från grunden kan utvecklare använda kraften hos maskinöversättningstjänster i sina applikationer tack vare olika översättnings-API:er. Dessa API:er gör det enklare att underlätta införlivandet av flerspråkig funktionalitet i applikationer över flera domäner.

Kolla sedan in de bästa ljudöversättningsplattformarna.