9 mest populära verktyg som används i agil mjukvaruutveckling [2023]

Spread the love

Agil mjukvaruutveckling har helt förändrat landskapet för mjukvaruutveckling. Det uppmuntrade lagarbete, anpassningsförmåga och konstant förfining.

Agila team använder en mängd olika tekniker och verktyg för att lyfta utvecklingsprocessen. Så att välja rätt verktyg kan göra eller bryta ett projekts framgång.

I dagens snabba mjukvaruutvecklingsvärld kan effektiva verktyg erbjuda banbrytande feldetektering, problemspårningsfunktioner, sömlös fjäderhantering, automatisering och enkelt samarbete.

Nuförtiden är marknaden redan fylld med en uppsjö av smidiga mjukvaruutvecklingsverktyg. Ändå kan det vara svårt att ta reda på vilket verktyg som kan vara det perfekta tillägget till ditt agila teams framgång.

Den här artikeln försöker minska din ansträngning genom vår lista över de bästa verktygen för smidig mjukvaruutveckling. I slutändan kommer det att hjälpa alla agila team att förbättra produktiviteten, kommunikationen, samarbetet och mjukvarusläppen.

Varför den agila metoden bör föredras

Mjukvarukraven för ett företag utvecklas hela tiden, och det är här den agila metodiken kan anpassas. Den erbjuder ett flexibelt och anpassningsbart tillvägagångssätt som möter kraven från ständigt föränderliga trender inom mjukvaruutveckling. Dessutom visar företag som använder agila mjukvaruverktyg att de är öppna för nya idéer och metoder.

Kanske står ditt företag inför ineffektiva processer, dålig kommunikation eller brist på teamkoordination. Å andra sidan kan ditt företag tvingas göra förändringar av en ny men smidig konkurrent. Eller så kanske du bara letar efter kreativa sätt att öka produktionen och skapa en trevligare arbetsatmosfär.

Teammedlemmar kan dock släppa fungerande programvara i små steg med den agila metoden. Därmed garanterar det att slutprodukten i slutändan kommer att tillfredsställa kundens behov. Dessutom erbjuder den en iterativ metod som säkerställer att team snabbt kan anpassa sig till förändringar i projektmål, scheman och budgetar.

Hur agila verktyg kan förbättra produktiviteten

För att dra full nytta av den agila metoden är det avgörande att använda rätt agila verktyg. Det finns flera sätt på vilka användningen av agil teknik kan öka effektiviteten:

Förbättra kommunikation och samarbete

Tillsammans kan teamet arbeta mer effektivt tack vare de agila verktygen som förbättrar kommunikation och samarbete. Det minskar missförstånd och fel genom att fylla upp kommunikationsluckan.

Dessutom säkerställer det att alla medlemmar är på samma sida genom att arbeta som ett enda nav för all projektdata. Som ett resultat kan teammedlemmar få tillgång till alla projektkrav, mål och uppgifter i en centraliserad instrumentpanel.

Spåra framsteg och identifiera flaskhalsar

Den smidiga mekanismen tillåter teammedlemmar att övervaka sina egna framsteg och upptäcka möjliga flaskhalsar. På så sätt kan de lösa problem mer exakt och snabbare. Den erbjuder också automatiserade procedurer som hjälper till att förenkla driften och minimera manuellt arbete. Därför kan arbetarna koncentrera sig på viktigare uppgifter, vilket ökar projektets framsteg.

Öka synlighet och transparens

Agila verktyg ökar synligheten och transparensen i ett projekt, vilket ökar ansvarsskyldigheten genom att minska projektmisslyckanden. Intressenter kan kontrollera uppdateringar och ge sina input för att verifiera att projektet fortskrider och uppfyller förväntningarna.

Sammantaget är den agila metoden och verktygen kraftfulla tillgångar som organisationer kan använda för att öka effektiviteten i sitt arbetssamarbete. Så att omfamna agila verktyg och metoder kan producera robust programvara som tillfredsställer kundernas behov samtidigt som den anpassar sig till affärstrender.

Här är några otroliga agila verktyg för att öka teameffektiviteten och samarbetet:

Jira

Jira är ett projektledningsverktyg som följer den agila metoden för att hjälpa team att hantera projekt mer effektivt. Detta webbaserade verktyg används för att spåra projektrelaterade problem och framsteg. Den erbjuder några kraftfulla funktioner som gör den populär bland de flesta organisationer inom teknikindustrin.

  Designa anpassade fotoböcker med dessa 9 verktyg

Nyckelfunktioner:

 • Erbjuder en centraliserad instrumentpanel för att spåra problem, fel och funktionsförfrågningar.
 • Användare kan skapa, tilldela och spåra problem tills problemen är åtgärdade och produkten är klar.
 • Användare kan definiera ett anpassat arbetsflöde som matchar deras krav och projektbehov.
 • Team kan visualisera och hantera hela arbetsflödet genom Jiras Agile styrelse.
 • Anpassningsbara brädor för att passa olika agila koncept som Scrum, Kanban och mer.
 • Ett omfattande rapporteringsverktyg ger detaljerad insyn i projektets framsteg och prestanda.
 • Användare kan skapa personliga rapporter och representera data med hjälp av diagram och grafer.
 • Integreras med ett brett utbud av populära verktyg och appar som Slack, Microsoft Teams, Git, Jenkins och mer.
 • Användare kan upprätthålla kommunikation och samarbete genom att kommentera problem, tagga kollegor och få uppdateringar och aviseringar.
 • Användare kan också använda Jira mobilapp medan de är på resande fot och missar aldrig några uppdateringar.

Klicka Upp

ClickUp är ett mångsidigt verktyg för projektledning och produktivitet som hjälper team att upprätthålla sitt arbetsflöde. Verktyget låter dig organisera, övervaka och kontrollera din projektledning som anpassar sig till ditt teams krav. Dessutom gör ett brett utbud av funktioner och anpassningsalternativ den idealisk för olika arbetsflöden inom olika branscher.

Dessutom kan du kommunicera med hela ditt team på ett ställe för att upprätthålla bättre teamsamarbete. Det är lättare att hålla sig på rätt spår eftersom du kan övervaka dina framsteg i realtidsvisualisering.

Nyckelfunktioner:

 • Erbjuder en mängd olika verktyg för att kontrollera uppgifter, såsom anpassningsbara uppgiftslistor, dra-och-släpp uppgiftsprioritering och uppgiftsdelning.
 • Teammedlemmar kan flexibelt tilldela uppgifter till andra medlemmar, ställa in förfallodatum och övervaka övergripande framsteg.
 • Samarbetsfunktioner tillåter användare att kommentera, nämna och skicka meddelanden.
 • Håller kommunikationen intakt inom teamet via delad inkorg och chattfunktioner.
 • Produktivitetshöjande och visualiseringsverktyg är tillgängliga såsom Gantt-diagram, tidslinjer och projektportföljer. Det hjälper team att hantera stora projekt och spåra framsteg.
 • Inbyggt tidsspårningsverktyg tillgängligt för team att spåra deras framsteg i ett projekt.
 • Mycket konfigurerbar, vilket gör det möjligt för team att skapa anpassade processer, fält och statusar för att möta deras specifika krav.
 • Integreras flexibelt med olika verktyg och plattformar som Slack, Google Drive, Trello, etc.

Väggmålning

Med Mural kan du förbättra ditt teamsamarbete med en enkel digital whiteboard som hjälper team att prestera bättre. Det ger både ett samarbetsutrymme och utbildning för att förbättra ditt teams samarbetsförmåga. Användare kan brainstorma, ansluta som ett team, göra planer och samordna i ett enda utrymme.

Dessutom är det den enda plattformen som erbjuder delad arbetsyta i LUMA-systemet. Så med Mural kan team förnya, anpassa och anpassa sig till det agila ekosystemet för att effektivisera sitt arbetsflöde.

Nyckelfunktioner:

 • Erbjuder virtuell whiteboard som fungerar som en duk för teamsamarbete med visuella element.
 • Teammedlemmar kan anpassa arbetsytan för att synkronisera med teamsamarbetet.
 • Levereras med samarbetsverktyg som gör att teammedlemmar kan arbeta tillsammans i realtid. Medlemmar kan hålla videokonferenser, chatta och kommentera för effektiv kommunikation och för att dela feedback.
 • Tillhandahåller exklusiva mallar och ramverk tillgängliga, inklusive agilt, lean och designtänkande.
 • Säkerställer säkerhets- och sekretessfunktioner i företagsklass som datakryptering och säker åtkomstkontroll.

Kanbanisera

Kanbanize erbjuder ett holistiskt agilt tillvägagångssätt som ökar produktiviteten och accelererar teamoutput. Detta kraftfulla webbaserade verktyg gör det möjligt för team att hantera arbetsflödet med en Kanban-metod.

Det anpassningsbara digitala Kanban-kortet kan synkroniseras med alla lagkrav, oavsett storlek eller bransch. Så, Kanbanize är ditt verktyg om du vill nå mål snabbare via effektiv kommunikation och lagarbete.

  Jira vs. Azure DevOps: The Ultimate Comparison

Nyckelfunktioner:

 • Erbjuder anpassningsbara och flexibla Kanban-brädor som team kan anpassa för att passa deras behov.
 • En mängd olika automatiseringsalternativ finns tillgängliga för att hjälpa team att spara tid och åtgärda problem. Med utlösare, åtgärder och villkor kan användare automatisera redundanta uppgifter.
 • Användare kommer att få realtidsdata och insikter om prestanda, tidscykler och mer viktiga mätvärden. Dessa data kommer att hjälpa team att hitta flaskhalsar och förbättra processerna.
 • Gör det möjligt för användare att spåra tid som spenderas på varje uppgift och projektet. Detta hjälper till att optimera resurserna genom att minimera tidsslösande aktiviteter och förbättra uppskattningarna.
 • Ett inbyggt chattsystem är tillgängligt för bättre teamkommunikation och effektivitet.
 • Integreras med Jira, Slack, GitHub och många fler verktyg och plattformar för att lyfta arbetsflöden.
 • Team kan anpassa arbetsflöden för olika projekt, avdelningar och team.
 • Erbjuder en mobilapp som är kompatibel med Android- och iOS-enheter.

GitHub

GitHub är en kraftfull webbaserad plattform idealisk för agila mjukvaruutvecklingsteam. Utvecklare älskar den här plattformen eftersom den är designad för produktivitet och samarbete. Det accelererar högkvalitativ mjukvaruutveckling med verktyg som ökar utvecklingshastigheten.

Utvecklare kan överta sina samarbeten med obegränsade arkiv och elegant versionskontroll. Dessutom innehåller GitHub en stor community där du kan hitta en lösning på praktiskt taget alla problem. Utvecklare och organisationer kan säkra sina koder och data med de inbäddade säkerhetsfunktionerna på denna plattform.

Nyckelfunktioner:

 • Erbjuder ett distribuerat versionskontrollsystem där användare kan spåra ändringar på koder när som helst. Dessutom är samarbete och problemlösning möjlig genom denna funktion.
 • Tillhandahåller gratis och obegränsad värd för offentliga förvar som tillåter delning av öppen källkod. Utvecklare kan också skaffa privata arkiv och behålla sin kod utan att avslöja den.
 • Erbjuder en mängd olika samarbetsverktyg, såsom pull-förfrågningar, kodgranskning, problemspårning och wikis.
 • De kontinuerliga integrations- och distributionsverktygen automatiserar processen att utveckla, testa och distribuera kodändringar.
 • Stor och aktiv utvecklargemenskap som bidrar till projekt med öppen källkod. Gemenskapen delar information via forum, bloggar och andra verktyg.

Monday.com

Monday.com ger er ett nytt sätt att arbeta tillsammans i ett agilt mjukvaruutvecklingsprojekt. Det är ett Work OS som låter dig anpassa processer för att matcha dina krav. Du kan hantera allt ditt arbete, processer och verktyg i denna centraliserade plattform.

Monday låter dig samarbeta med hela ditt team eller organisation med en tydlig visualisering av arbetsflödet. Den anpassningsbara instrumentpanelen ger också en detaljerad översikt över ditt arbetsflöde. Således blir det enkelt att synkronisera arbetsflödet med de föränderliga projektkraven.

Nyckelfunktioner:

 • Erbjuder konfigurerbara arbetsytor som synkroniseras med de exakta kraven från vilket team eller projekt som helst.
 • Visuella verktyg är tillgängliga, inklusive tavlor, kalendrar och tidtabeller.
 • Mängd samarbets- och kommunikationsfunktioner, inklusive kommentarer, @omnämnanden och fildelning. Således kan team enkelt dela idéer, ge kommentarer och samarbeta i realtid.
 • Erbjuder en mängd olika automatiseringsalternativ för att hjälpa till att förenkla repetitiva processer och spara tid. Användare kan automatisera operationer som att skicka varningar, ändra status och skapa uppgifter.
 • Robust analys- och rapporteringskapacitet som gör det möjligt för team att mäta framgång och tillväxtområden.

Jenkins

Jenkins är en gratis automationsserver med öppen källkod som är idealisk för att utveckla, testa och distribuera alla programvaror. Det är en populär automationsserver som är omtyckt i DevOps-communityt.

Jenkins är tänkt att vara extremt utbyggbart, med hundratals plugins tillgängliga för olika funktioner. Du kan till exempel generera koder, automatisera tester och distribuera appar. Därför är den mycket anpassningsbar till olika miljöer och användningsfall.

  20 bästa ER-diagramverktyg

Nyckelfunktioner:

 • Den bygger, testar och distribuerar appar automatiskt när kodbasen ändras.
 • Lätt att installera och använda med ett webbaserat gränssnitt för att definiera uppgifter och skapa triggers och varningar.
 • Enormt plugin-ekosystem med 1500+ plugins som utökar dess kapacitet för olika användning.
 • Tillåter distribuerade builds till många datorer för ökad prestanda.
 • Stöder komplexa projekt som består av tusentals byggen per dag
 • En centraliserad instrumentpanel som kan anpassas för att spåra statusen för ett bygge
 • En robust säkerhetsmodell som innehåller autentisering, auktorisering och kryptering.
 • Gör att du kan definiera och bygga pipelines genom att skriva ett skript på ett programmeringsspråk som Groovy.
 • Integreras med olika verktyg som används under hela mjukvaruutvecklingens livscykel.
 • En enorm aktiv gemenskap av utvecklare och användare som hjälper till att växa.

Genväg

Genväg kombinerar planering och utveckling av ett projekt till en enhetlig upplevelse. Det här verktyget låter dig utveckla idéer genom genvägsdokument och samarbeta kring dina PRD:er, designspecifikationer och MVP:er. Sedan kan du planera ditt arbete genom färdplaner, milstolpar, berättelser och eftersläpningar.

Dessutom kan du bygga vad som helst och hantera ditt projekt genom kanban-tavlor och vårplanering. I slutändan kan du visualisera hela ditt arbetsflöde med verktyget och spåra varje framsteg.

Nyckelfunktioner:

 • Se och övervaka dina arbetsframsteg genom kanban-tavlor.
 • Anslut dina idéer genom dokument direkt till ditt arbete
 • Tvärfunktion med team för att uppfylla dina arbetsmål
 • En bredare bild av arbetsflödet genom färdplansfunktionen
 • Spring-funktionen låter dig hantera uppgifter inom en viss period
 • Ställ in kontrollpunkter på ditt projekt med hjälp av milstolpefunktionen
 • Fullständig översikt över arbetets framsteg genom rapportering och analys
 • Flexibel integration med GitHub, GitLab, Slack, Sentry och fler verktyg.

Asana

Asana är ett kraftfullt verktyg som maximerar din agila projektledningskapacitet. Det ger ditt team möjlighet att påskynda resultat med hjälp av dess fantastiska funktioner. Så ditt team kan planera, organisera och hantera agila projekt och Scrum-sprintar flexibelt och i samarbete. Dessutom kommer ditt team att få tavlor, tidslinjer, anpassade fält och fler alternativ för att snabbt bygga och lansera produkter.

Nyckelfunktioner:

 • Skapa och tilldela projekt till teammedlemmar, fastställa deadlines och mäta framsteg.
 • Dela in uppgifter i underuppgifter och visa dem i olika format, som listor, tavlor och mer.
 • Buggspårningsfunktionen låter dig spåra och åtgärda problem snabbare
 • Teammedlemmar kan kommentera, tagga, dela uppgifter och ansluta via chattalternativet
 • Verktyg för projektledning, inklusive deadlines, milstolpar och projektinstrumentpaneler.
 • Portföljvyn ger en snabb överblick över många projekt
 • Ansluter till flera andra appar, inklusive Google Drive, Dropbox, Slack och mer.
 • Skräddarsy ditt arbetsflöde och dina rutiner för att möta kraven från ditt team
 • Få detaljerade analys- och rapporteringsverktyg för att utvärdera produktivitet och projektframgång.

Slutsats

Agil mjukvaruutveckling är en mycket samarbetsvillig och iterativ strategi som kräver användning av lämpliga verktyg. De nio verktygen som behandlas i det här inlägget har dykt upp som de mest populära och framgångsrika lösningarna för agila mjukvaruutvecklingsteam.

Dessa verktyg är verkligen värda det för projektledning och uppgiftsspårning till felfri integration och testning. Som ett resultat kan agila team vara på topp i sitt spel och hänga med i de ständigt föränderliga trenderna med dessa verktyg.