9 mest exakta EMF-mätare och detektorer för ditt hem och kontor

Spread the love

Har du de mest exakta EMF-mätarna för ditt hem och kontor? Om inte, måste du läsa detta till slutet.

Vi är glada över att världen blir medveten och nyfiken på olika typer av EMF-strålning. Därför letar de flesta av oss efter användarvänliga EMF-mätare och detektorer för vår omgivning. Men hur kan du välja en lämplig EMF-detektor när du inte är bekant med vad EMF är?

Inga problem; vi lämnar dig inte bara med en lista över EMF-mätare och detektorer. Idag i den här bloggen ska vi titta närmare på, bekanta oss med vad EMF är och hjälpa dig att hitta den bästa EMF-mätaren och detektorn för ditt hem och kontor.

Vad är elektromagnetiska fält?

Innan vi förstår vad EMF-mätare är måste vi veta varför de behövs och vad det elektromagnetiska fältet är. Den osynliga kombinationen av elektriska och magnetiska fält kallas elektromagnetiska fält eller allra helst EMF.

Det elektromagnetiska fältet har alltid varit en del av miljön. Men nu har strålningen från dessa fält ökat på grund av den tekniska utvecklingen över hela världen. De flesta konstgjorda tekniska innovationer, som mobiltelefoner, kraftledningar, datorskärmar, etc., genererar elektromagnetiska fält.

Varför är det viktigt att upptäcka ett EMF-fält?

Som ni vet finns EMF runt omkring oss i miljön. Varför ska vi därför upptäcka det om det är vanligt förekommande i atmosfären? Nivån eller frekvensen av EMF ökar dagligen i miljön eftersom 90 procent av världens befolkning använder el och elektriska apparater som genererar EMF.

Frekvensen av EMF varierar på samma sätt som radiofrekvens. Ju högre EMF-strålning, desto mer skadlig blir den. EMF är joniserande strålning. Med andra ord påverkar strålning celler på atomnivå eftersom den tar bort en elektron från en atom.

Därför kan denna jonisering skada kroppens DNA och celler, vilket kan resultera i genetiska mutationer och cancer. Därför blir det viktigt att kontrollera eller upptäcka EMF-frekvensen omkring dig för att skapa en säkrare miljö.

Vad är EMF-detektorer?

EMF står för Electromagnetic field, och enheten som låter dig mäta denna osynliga, luktfria och smaklösa strålning i ett visst område kallas en EMF-detektor. En EMF-detektor är med andra ord en enhet som ger dig en mätning av de elektromagnetiska vågorna i din omgivning.

Även om elektromagnetiska fält i allmänhet anses vara säkra i små doser, finns det viss oro för att långvarig exponering för höga halter av elektromagnetiska fält kan ha negativa hälsoeffekter. EMF-detektorer fungerar genom att detektera magnetiska och elektriska fält som genereras av EMF.

De består vanligtvis av en handhållen enhet med en sensor som kan hållas upp till en elektrisk eller elektronisk enhet för att mäta dess EMF-utgång. Detektorn visar sedan EMF-nivån i milligauss- eller mikrotesla-enheter, så att användarna kan bedöma om EMF-nivåerna i deras miljö ligger inom säkra gränser.

  TagSpaces kombinerar text och färger till ett smart filmärkningssystem

Hur fungerar EMF-detektorer?

EMF-detektor består av känsliga komponenter, som hjälper den att hitta mängden elektriska och magnetiska energifluktuationer i användarens område. Dessa fluktuationer är mätbara och hjälper dig att förstå EMF-frekvensen i din omgivning.

Genom dessa fluktuationer kan EMF-mätarna och detektorerna hjälpa dig att hitta problem i arbetet med de elektriska ledningarna och kraftledningarna. Därför kan användning av EMF-detektorer förhindra mer betydande problem och ge korrekt arbetsflöde.

EMF-detektorapplikationer du måste känna till

När vi pratar om EMF-detektorer antar du förmodligen att de bara kan användas hemma och på kontoret. Däremot är verkligheten en helt annan. Dessa elektromagnetiska fältdetektorer används i många situationer. Här är några EMF-detektorapplikationer du måste känna till.

  • Elektrisk säkerhet – Som nämnts tidigare kan EMF-detektorer hjälpa en att hitta problem med elektriska ledningar. Elektriker använder dessa detektorer för att upptäcka de elektriska fälten runt olika elektriska apparater.
  • Spökjakt – Du skulle ha märkt i olika TV-program och videor att paranormala experter eller spökjägare har en mekanism för att upptäcka paranormala enheter – dessa enheter eller ingen annan än EMF-detektorer.
  • Övervakningsmiljö – Användningen av elektronik ökar dagligen. Så är det elektromagnetiska fältets frekvens. Därför använder experter EMF-detektorer för att mäta fluktuationerna av elektromagnetiska fält i miljön.
  • Hälsa och säkerhet – Människor blir oroliga för hälsoproblem som orsakas av EMF. EMF-detektorer används på olika platser, som hem, kontor, offentliga platser, etc., för att upptäcka EMF-nivåer och säkerställa att de ligger inom säkra gränser.

Förutom dessa applikationer, väljs EMF-detektorer i flera andra situationer som forskning, utbildning, detektering av föroreningar och mer.

Du kanske är sugen på att skaffa en om du redan är bekant med vad EMF-detektorer är, hur de fungerar och mer. Men som alltid är valet av en en viktig fråga vid köp av alla program. Således kan du köpa en från nedan nämnda EMF-detektorer och mätare för att veta den exakta EMF-frekvensen i ditt hem eller kontor.

TriField EMF-mätare

Som ni vet genererar den vanligaste och dagligen använda elektroniken EMF i vår omgivning, och AC är ett betydande exempel. Oavsett om det är ditt kontor eller hem, om du använder AC mycket, blir det ett ämne för oro i EMF. Det är där TriField EMF-mätare hjälper.

TriField EMF Meter är en tre-i-ett-enhet. Det är en AC-gaussmeter, AC-elektrisk fältmätare och radioeffektdensitetsmätare. Denna enhet kommer med alla viktiga funktioner och ger snabba och exakta mätningar av EMF i din omgivning till en minimal kostnad.

TriField EMF Meter är en lättanvänd enhet. Du behöver bara vrida på vredet för att mäta ett specifikt fält. När det gäller avläsningar erbjuder den en stor LCD-skärm med kristallklara och exakta avläsningar och ytterligare bakgrundsbelysningsfunktioner.

  Är Smartsheet ett gångbart Monday.com-alternativ?

ErickHill EMF-mätare

ErickHill EMF Meter är en perfekt EMF-mätare som inte bara passar in i din budget utan inte heller kompromissar med funktionerna. Du kan lita på den här enheten för spökjakt, EMF-inspektion, kontor eller utomhus.

ErickHill EMF Meter är en lättviktig EMF-detektor med avancerade funktioner. Den låter dig testa elektromagnetiska fält och erbjuder ett billarm när frekvensen av fluktuationer går över det säkra värdet. ErickHill EMF Meter används ofta för att testa EMF i apparater som mikrovågsugnar, hårtorkar, datorer, etc.

Om vi ​​pratar om avläsningar och noggrannhet är ErickHill EMF Meter utan tvekan en fantastisk investering per pris. Denna mätare låter dig byta enhet, ger exakta avläsningar på en LCD-skärm och är en enhandsanvändarvänlig enhet.

JahyShow EMF-mätare

Om du är trött på avancerade detektorer och letar efter en enkel EMF-mätare, titta då på JahyShow EMF-mätare. Denna primära EMF-detektor kan användas för att inspektera EMF i olika aspekter.

Till skillnad från andra liknande enheter kommer JahyShow inte med många knappar. Istället kommer den med en enda tryckknapp för att slå på den. JahyShow kanske inte ger korrekta EMF-avläsningar i din omgivning, men den har fem färgade led-lampor för att indikera nivån.

Den här enheten är perfekt för spökjakt, för att identifiera enheter som genererar hög strålning och mer. JahyShow EMF Meter fungerar på ett 9V batteri och är praktisk att använda. Sammantaget är den här enheten ett utmärkt alternativ om du är ny på EMF-mätare.

LATNEX EMF-mätare

LATNEX är en berömd elektromagnetisk fältmätare. Den ger dig en avläsning av en ytlig frekvens på 30Hz till det intensiva elektromagnetiska fältet på 300Hz som produceras från elektrisk överföringsutrustning, kraftledning, luftkonditionering eller andra enheter.

Enheten är designad för att vara säker och pålitlig, med funktioner som överspänningsskydd, överströmsskydd och kortslutningsskydd.

Detta hjälper till att förhindra skador på apparater och enheter, samt garantera användarnas säkerhet. LATNEX EMF Meter kommer med ett 9V batteri som räcker upp till 100 timmar. Denna EMF-mätare är lätt att använda och ger dig exakta mätningar. LATNEX EMF Meter är lätt och praktisk eftersom den har perfekta dimensioner.

NOPWOK EMF-mätare

NOPWOK EMF Meter används ofta för att mäta elektromagnetiska fält i dagliga elektroniska apparater. Denna detektor hjälper dig att identifiera högstrålningsgenererande utrustning och fatta beslut därefter. NOPWOK EMF Meter används även för spökjakt med mera.

Denna EMF-mätare utför flera funktioner: växla enheten med en kort knapptryckning, oavsett om det handlar om medel- och toppvärde eller temperatur. Enheten levereras med en LCD-skärm som hjälper dig att få exakta avläsningar, och stängs av automatiskt efter 5 minuter om den inte används.

Denna avancerade EMF-mätare inkluderar ett ljudlarm, som senare kan justeras med knappar som finns på enheten. Sammantaget är NOPWOK EMF Meter en enhet som kan hjälpa till att minimera din strålningsexponering och skydda dig mot liknande utmaningar.

  Är det säkert att förhandsgranska din e-post?

AMTAST EMF-mätare

AMTAST EMF Meter ger samtidigt elektriska och magnetiska fältstrålningsmätningar. Denna budgetvänliga EMF innehåller i stort sett alla viktiga funktioner som andra liknande enheter.

AMTAST EMF Meter har ett datalåsningssystem som håller register över dina tidigare avläsningar. Som ett resultat kan du enkelt jämföra data. Den bästa egenskapen hos denna EMF-mätare är strålningsbedömning. Enheten varnar dig om strålningsvärdet är säkert eller inte för dig.

Denna EMF-mätare kommer med en behändig och moderiktig design, vilket gör det enkelt för handmanövrering och fältmätning. Vi kan dra slutsatsen att AMTAST EMF Meter är en utmärkt utrustning med grundläggande funktioner till ett överkomligt pris.

DAB-TEK EMF-mätare

DAB-TEK EMF Meter är en av de billigaste EMF-mätarna på den här listan. Även om det inte är lika dyrt som andra liknande enheter, kompromissar det fortfarande inte med några betydande funktioner.

Att välja en EMF-mätare blir svårt om du är ny på utrustningen. Den här enheten erbjuder dock en komplett EMF-videoguide som låter dig förstå enheten bättre och minimera din exponering för EMF.

Liksom andra EMF-mätare kan DAB-TEK EMF-mätare användas för olika funktioner. Detta verktyg ger dig avläsningar av både elektriska fält och magnetfält samtidigt. Dessutom kan den här enheten också användas som spökmätare för spökjakt.

ENGiNDOT EMF-mätare

ENGiNDOT EMF Meter är en modern EMF-detektor med avancerade funktioner och en ny design. Denna EMF-mätare kan endast anses nödvändig eftersom den består av alla väsentliga egenskaper och funktioner.

Den primära utmaningen varje användare av EMF-mätare står inför är dataanalys. Flera EMF-mätare ger dig exakta avläsningar men sparar dem inte för framtida behov. Det är där ENGiNDOT bryter mot normerna bland andra liknande enheter.

Som nämnts tidigare, genom användningen av ENGiNDOT EMF Meter, får du dussintals avancerade funktioner. Dessa funktioner inkluderar datahållning, ett låssystem med en knapp, avläsningar av omgivande temperatur och mer.

Wintact EMF-mätare

Att använda en EMF-mätare och byta batterier regelbundet kan vara ganska frustrerande. Det är där att välja en laddningsbar EMF-mätare blir avgörande för dig. Wintact EMF Meter är en praktisk och uppladdningsbar EMF du bör investera i.

Denna EMF-mätare kommer med alla måsten och väsentliga funktioner. Wintact EMF-mätare erbjuder två mätlägen, och samtidigt ger den dig avläsningar av omgivande temperatur. De andra avancerade funktionerna i denna enhet inkluderar ett ljud-ljuslarm och mer.

Wintact EMF-mätaren ger dig ett genomsnittligt KR-läckagevärde, LCD-bakgrundsbelysning, indikation på låg batterinivå och mer. Wintact EMF-mätaren kan bli din bästa vän i verktygslådan, eftersom den bara hjälper dig som EMF-detektor men även kommer med en termometer.

Slutsats

Det är bra att märka att människor blir medvetna och oroade över att öka EMF i vår omgivning. Därför diskuterade den här bloggen vad EMF är, varför EMF-detektorer är viktiga och hur de fungerar. Dessutom nämnde vi några av de bästa EMF-detektorerna du kan välja för att minimera din exponering för EMF.

Därefter kan du kolla in den ultimata guiden för att hitta dolda kameror.