9 inställningar som alla Nintendo Switch-ägare bör använda

Nintendo Switch är redan en mycket användarvänlig och bekväm konsol, men det finns flera inställningar du kanske sover på som kan göra din upplevelse av den ännu bättre. Ingen av dessa inställningar är aktiverade som standard, så om du inte känner till dem använder du sannolikt inte din Switch till sin fulla potential.

Om du vill lära dig hur du förlänger din Switchs batteritid, får snabbare nedladdningshastigheter och får bättre grafik medan du spelar dockad, kan du hitta allt detta och mer nedan.

1. Aktivera Cloud Data Saves

Har du någonsin spenderat timmar på ett spel och tappat alla dina framsteg? Det här problemet är vanligare än du tror. Oavsett om din Switch blir stulen, du slår sönder din konsol av misstag, eller kanske du lånar ditt syskon din Switch, och de sparar av misstag över din sparade fil. Dessa saker är olyckliga, men de kan hända, och det kan resultera i timmar av framsteg i avloppet.

Om du någonsin har upplevt detta kommer du att förstå de sju stadierna av sorg som följer, som vanligtvis kulminerar i att du bestämmer dig för att lägga ner spelet för gott istället för att lägga otaliga timmar på att bygga tillbaka till den punkt du var vid tidigare. Allt detta kan dock undvikas om du aktiverar Cloud Saves på din enhet.

För att göra det, gå till inställningarna och ta dig till Data Management. Därifrån klickar du på Spara datamoln och väljer din användarprofil. Rulla ned till Inställningar längst ner och aktivera Automatisk säkerhetskopiering Spara data. När du har aktiverat den här inställningen kommer du att kunna hämta all data du förlorar. Den här funktionen är endast tillgänglig om du har ett Nintendo Switch Online-medlemskap.

2. Använd flygläge för att förlänga din switchs batteritid

Att sätta din Nintendo Switch i flygläge begränsar din förmåga att ansluta till internet. Men om spelet du spelar för närvarande inte använder internet kan du spara en anständig mängd batteritid genom att sätta din Switch i flygläge även när dina fötter är stadigt planterade på marken.

Att vara ansluten till internet och att din konsol ständigt skickar och tar emot den signalen använder energi. Genom att sätta din konsol i flygläge sparar du värdefulla resurser som, om du ändå inte använder dem, kan användas bättre någon annanstans.

För att sätta din telefon i flygläge. Öppna bara dina inställningar och scrolla ner till flygläge. Det är det andra alternativet på menyn och det tar bara en stund att aktivera, men det kan spara dig värdefulla ögonblick i ditt spel.

3. Använd Quick Archive för att frigöra utrymme på din Nintendo Switch

Switchen har inte mycket lagringsutrymme. En Switch Lite, till exempel, har bara 32 GB tillgängligt utrymme, och en del av det är reserverat för systemet. 32GB kan låta som mycket, men om du tittar på att ladda ner stora spel så kommer även Switch OLED:s förbättrade 64 GB snabbt att försvinna.

Dina alternativ här är att köpa ett stort SD-kort för att ge din Switch mer lagringsutrymme eller jonglera med dina spel. Om din Switch är full, men du vill ladda ner ett nytt spel, oroa dig inte. Du behöver inte ta bort alla dina spel för att skapa utrymme, du kan snabbt arkivera dem istället. Arkivering av programvara på din Switch frigör fortfarande lagringsutrymme, men lämnar en ikon av spelet på din startskärm, så att du snabbt och enkelt kan ladda ner det igen när du är redo.

4. Aktivera Bluetooth Audio

Bluetooth-ljud var inget som switchen stödde vid lanseringen, men det introducerades senare i en systemuppdatering. Så Switch-ägare kan nu njuta av alla underbara ljud från Switch utan de irriterande kablarna.

Alla håller sig inte uppdaterade med alla detaljer i varje Nintendo Switch-uppdatering som kommer ut. Så om du, som många andra, fortfarande inte var medveten om att du kunde koppla Bluetooth-hörlurar till din Switch, kan detta komma som en välkommen överraskning för dig. Att ansluta och använda Bluetooth-hörlurar på din Switch är en enkel och enkel process som kan förändra hur du lyssnar på ditt system.

5. Justera inställningarna för din TV-upplösning för att få bättre grafik

En av de mest underskattade Nintendo Switch-inställningarna kan faktiskt förbättra grafiken i ditt system när du spelar i dockat läge. Men som många andra inställningar på den här listan är den begravd i menyer och inte lätt att hitta om du inte vet exakt vad du letar efter. Tack och lov har du oss att visa dig.

Om din TV kan visa en 1080p-bild, så är din Nintendo Switch det också. I handhållet läge är switchen endast kapabel till 720p, men detta kan förbättras i dockat läge. Du måste dock ändra din TV-upplösningsinställning. Att förbättra din Nintendo Switchs upplösning i dockat läge är lika enkelt som att gå till dina inställningar, gå till TV-utgång och välja 1080p från dina TV-upplösningsinställningar.

6. Kalibrera dina Nintendo Switch-kontroller

Akilleshälen på Nintendo Switch är Joy-Con drift. Detta är ett fenomen som orsakas av att mekanismerna inuti joysticken slits ner, vilket leder till falsk inmatning i din handkontroll och får din karaktär eller kamera att börja röra sig av sig själv.

Det här problemet kan orsaka en del allvarlig huvudvärk i spelet, men det finns ett sätt att fixa det (om fallet är tillräckligt milt.) Det är genom att omkalibrera dina Joy-Cons eller någon annan kontroll som du kan ha problem med. Gå helt enkelt till dina inställningar, välj Controllers and Sensors och tryck på Calibrate Control Sticks. Switchen kommer att guida dig genom resten av processen, och du bör äntligen uppleva lite lättnad från drift ett litet tag, åtminstone.

7. Ändra MTU-inställningen för att låsa upp snabbare nedladdningshastigheter

MTU står för Maximum Transfer Units. Så genom att öka din MTU kan du tillåta mer data att flöda in i din Switch i en snabbare takt, vilket hjälper dig att uppnå snabbare nedladdningshastigheter. Det är också extremt snabbt och enkelt, vilket gör att förbättra internethastigheterna på din Nintendo Switch till en process som högst tar några sekunder.

För att börja, se till att din Switch är ansluten till internet och gå till dina Internetinställningar. Därifrån väljer du det Wi-Fi du är ansluten till och trycker på Ändra inställningar. Scrolla sedan ner och höj MTU:n från 1400 till 1500. Det kommer att säkerställa att maximal mängd data överförs, och du bör uppleva en förbättring av dina nedladdningshastigheter.

8. Förläng autolåstiden på din Nintendo Switch

Du vill inte tömma din Switchs batteri genom att av misstag lämna skärmen på i timmar när du inte använder den, men du vill inte ständigt låsa upp den efter att ha lagt ner den i några sekunder heller.

Att hitta den perfekta balansen för att mildra onödig batteriförlust och samtidigt förhindra att du blir frustrerad kan kräva lite försök och misstag, men det finns flera tidsramar att välja mellan, och en av dem bör kunna hitta den balans du letar efter.

För att anpassa auto-sleep på din Nintendo Switch, gå till inställningarna och scrolla ner till Sleep Mode. Du har två val för auto-sleep, ett för när du använder din konsol i handhållet läge och det andra för när du spelar på TV:n.

Båda kan anpassas separat. Välj det läge du letar efter och välj din perfekta tidsram från listan. Du kan välja mellan en, tre, fem, 10 och 30 minuter, eller till och med aldrig om du inte är rädd för att av misstag lämna ditt system på över natten.

9. Upptäck din Nintendo Switchs underhållsläge

Återställningsmenyn är något du hoppas att du aldrig kommer att se, men det är fortfarande viktigt att känna till eftersom det kan hjälpa till att felsöka vissa problem utan att behöva skicka iväg din konsol för reparation. Det finns, naturligtvis, vissa saker som inte ens underhållsläge kan hjälpa dig med, men många programvaruproblem kan lösas med en fabriksåterställning eller till och med en mjuk återställning.

Bildkredit: Nintendo

För att öppna underhållsläge, håll ner volymen upp + volym ned + strömknapparna i ett par sekunder tills systemet startar upp i underhållsläge, och du kan felsöka din switch därifrån.

Uppgradera din switch med dessa användbara switchtips

Switchen är redan en fantastisk konsol, men om du använder någon eller alla av dessa inställningar kan din upplevelse av din Switch bli ännu bättre. Så om du har känt att din Switch är lite långsam eller om grafiken inte är helt i topp, kan dessa inställningar hjälpa.

Även i värsta fall kan de rädda dina förlorade sparade data eller hjälpa till att fixa Joy-Con-drift eller andra programvarurelaterade problem utan huvudvärken att skicka iväg ditt system för reparation.