9 bokklubbar online för de bästa läsrekommendationerna

Spread the love

Bokklubbar online är platser som en bokälskare inte bör missa. Låt oss introducera dig för nio sådana klubbar för att hjälpa ditt liv som bokmask. Fortsätt läsa!

Uppfyllelsen jag får av en bra bok är oändligt mycket mer än att se en film baserad på densamma. Harry Potter, Twilight Saga, Sagan om ringen, du nämner vilka som helst, och böcker är mer glädjande om man har tålamod att vända blad för att läsa dem alla.

Men det blir ännu mer tillfredsställande när du träffar någon i din smak – som sysslar med samma genre och har liknande åsikter om titlarna du delar.

Du kan anta bokklubbar som ett socialt nätverk av bibliofiler. Vissa är regionala genom att de kan träffas personligen, prata, föreslå bra läsningar för varandra, organisera evenemang och annat.

Bokklubbar online, å andra sidan, är online, ungefär som Facebook. Kärnan i att vara en bokklubbsmedlem förblir dock densamma. Bara det, allt med onlinebokklubbar sker genom chattar, zoomsamtal, smartphoneapplikationer, webbplatser, etc.

Ändå kan en lagom stor klubb också ha regionala möten och evenemang.

Så nu vet du om dem, ta en titt på vad vi har att rekommendera.

Reeses bokklubb

Denna bokklubb, som grundades av Reese Witherspoon, handlar om kvinnocentrerade berättelser. Deras månatliga val är vanligtvis Reese som väljer en bok som porträtterar en huvudkvinna som vägleder berättelsen.

Att gå med i Reese’s Book Club är gratis, och du kan göra det på din smartphone genom att ladda ner klubbens applikation.

Allt du köper från applikationen kommer att generera affiliateintäkter för klubben, vilket är typiskt för sådana grupper. Vad som är ovanligt är att alla (100 %!) intäkter från dina inköp går till att stödja ”diverse writers”, ”indie booksellers” och ”öka tillgången till böckerna”.

Senaste valen:

Goodreads

Goodreads är inte en enda bokklubb online, utan ett (stort) gäng av dem som alla kan vända sig till för sin val av genre.

Dessutom är antalet personer du nätverkar med en av Goodreads starka sidor. Du kan se gruppmedlemmarna, deras personliga samlingar och vad de läser för närvarande.

  Hur man sparar ett konferenssamtal (och åtkomstkod) som en kontakt

Baserat på tillgången till utomstående finns det fyra olika typer av grupper man kan gå med i eller skapa: offentliga, begränsade, privata och hemliga.

Sammantaget verkar Goodreads som skildringen av ”öppen källkod” och ”gratis” i sfären av onlinebokklubbar, vilket skiljer den från resten.

Mellan två böcker

Den har en intressant bakgrundshistoria.

Kort sagt, allt började med att en irländsk tonåring twittrade till den brittiska rockstjärnan Florence att hon borde ha en egen bokklubb. Snart kom Between Two Books till av globala fans av Florence and the Machine, ett engelskt rockband.

Det går fortfarande starkt med samma grundare som hanterar all action på klubbens Instagram-, Facebook- och Twitter-handtag.

Sammanfattningsvis är det enkelt att gå med i Between Two Books om du bryr dig om ett livligt samhälle eller är ett Florence-fan.

Senaste val: poserade positioner av Gwendoline Riley, Why Not Say Wc.

Månadens bok

Om du regelbundet faller av att läsa böcker och fortfarande vill klamra dig kvar kan Månadens bok vara grejen.

För det första är det här inte gratis. Du betalar 9,99 USD för den första boken och därefter 15,99 USD i månaden. Och du kan hoppa över när det passar dig och kommer inte att betala för den perioden.

När du har valt den bok du valt från det tillgängliga urvalet skickas Månadens bok till din USA-baserade adress.

Och utan något långsiktigt åtagande kan du avbryta när som helst. Det finns dock längre och rabatterade planer om du är dedikerad till att göra böcker till din vän.

Uppriktigt sagt kändes det mindre om en klubb och mer om en onlinebokhandel. Så varför köpa en bok från dem när du kan göra detta någon annanstans?

Pris! Prenumerationen på Månadens bok ger dig inbundna böcker som är något dyrare i andra butiker (läs Amazon), åtminstone vid utgivningstillfället. Men om du kan vänta några månader så är detta förmodligen inte grejen för dig, eftersom priset (jag har kollat ​​några) blir nästan detsamma som deras månadsabonnemang.

Men förutom kvoten för en bok per månad har du friheten att välja några fler böcker (inbunden) som tillägg för $9,99 vardera, vilket gör detta till en stjäl igen.

  En introduktion av Cloud Computing för nybörjare

Dessutom kan deras gemenskaper på Facebook, etc., vara praktiska för att byta ut de du har avslutat.

Senaste valen:

Bokklubbar

Bookclubs är en samling av många klubbar (du kan också skapa en gratis) och är ett Goodreads-alternativ med modern webbdesign.

Det handlar om att hitta människor som dig för att dela kärleken till läsning. Det finns ingen prenumeration, och Bookclubs finansieras från affiliateintäkterna där du köper en bok de föreslår. Detta ger dem en liten provision från köpet samtidigt som det inte kostar något för köparen.

Ändå kan man registrera sig för Bookclubs-medlemskapet på Patreon för att stödja dem och få tillgång till exklusivt innehåll från dess skapare.

På samhällsfronten har bokklubbar möten som man kan kolla på evenemangssektionen. Det finns också en forumsektion, men den fylls ofta av människor som marknadsför sina egna klubbar utan några meningsfulla diskussionstrådar.

Slutligen rekommenderas bokklubbar till alla som försöker träffa människor som är intresserade av deras genre.

Senaste valen:

Netflix bokklubb

Detta är skapat av Netflix för sina användare som också råkar vara glupska läsare.

Netflix bokklubb kommer att intressera alla som undrar hur böcker blir program. Varje månad visas en bok på klubbens hemsida, som senare anpassas av Netflix.

Därefter får du också några bakgrundshistorier med programledaren Uzo Aduba och programmakarna och/eller bokförfattarna, främst om Netflix-anpassningen.

Avslutningsvis är detta för alla som vill veta mer om sina favoritprogram och träffa associerade människor.

Senaste valet:

Bokrörelse

Book Movement är hemmet för bokklubbar, ungefär som Goodreads och Bookclubs, som vi diskuterade tidigare.

I en enda blick berättar den vad andra 80 000 klubbar rekommenderar och hjälper dig att fungera smidigt med din egen klubb. Från och med nu är klubbarna privata och utan någon notering på Book Movements webbplats.

Detta kommer dock att förändras och bokklubbarna kommer att ha sin sida tillsammans med den information de vill dela med andra.

För enskilda läsare handlar det om att välja utmärkta läsningar, att delta i giveaway-evenemang och att vara medveten.

  8 Pålitligt API för validering av telefonnummer för din nästa produkt

Senaste val:

Rebell Book Club

Facklitteratur och en stark gemenskap är de dygder som du bör överväga att gå med i Rebel Book Club för.

Styrkan med denna klubb ligger i möten personligen (och online), som för närvarande endast äger rum i London och Bristol.

Rebel är direkt en premiumklubb, som handlar om att stärka läsvanor och samtal med likasinnade.

Varje månad väljer medlemmarna en av tre böcker som de alla läser innan mötet. Några sådana evenemang innehåller också en populär författare, vilket banar väg för spännande samtal.

Senaste valet:

Onlinebokklubb

OnlineBookClub är ett annat gratis alternativ för personer som läser genom flera genrer. Dess webbdesign kan vara förvirrande till en början. Oavsett så kan man kolla in de enorma gemenskaperna och medlemmarnas hyllor.

Dagliga giveaways, rabatterade böcker och forumdiskussioner är några av de saker man kan gå med i OnlineBookClub för.

En annan användbar funktion är bokrecensioner, som hjälper dig att bestämma vilken titel som helst.

De har också en gratis smartphoneapplikation till vilken du kan ladda ner gratis och privata böcker från klubbbiblioteket.

Senaste valet:

Gå med dem!

Det finns många onlinebokklubbar för alla att gå med från alla delar av världen. Och även om du kan göra det här solo, personligen känner jag att diskussionerna kan avslöja nya vinklar du aldrig trodde att boken handlar om.

Med rätt medlemmar är vi säkra på att du kommer att trivas med att gå med i en bokklubb. Och många av dem är gratis och du kan gå med idag för att se varför folk gör det.

PS: Att läsa böcker är fantastiskt, men alla av oss har inte tid eller tålamod för det. Ergo kan dessa boksammanfattningsappar komma väl till pass.