9 bästa vTuber-programvaran för sömlös livestreaming

Spread the love

Vill du bli en anonym kändis på YouTube, Twitch eller Facebook? Du kan använda dessa fantastiska vTuber-programverktyg som kändisar som vTubers använder.

De flesta YouTubers och Twitch-streamare med enorma fanbaser skulle säga att de fortsätter att skaffa prenumeranter på grund av charmiga personligheter tillsammans med innehållet de streamar.

Men vad händer om du vill vara anonym när du streamar video på YouTube live eller laddar upp inspelat innehåll? Kommer du att kämpa för att skapa en fanbas?

Inte längre om du litar på vTubing. Det har vuxit snabbt bland västerländska YouTubers och Twitch-användare och hör inte längre till Asien!

Läs vidare för att lära dig mer om grunderna i vTubing samt enastående verktyg som kan bana väg för en framgångsrik vTubing-karriär.

Vad är vTubing?

vTubing är förkortningen för virtuella YouTubers. Här förblir YouTube-kanalägaren anonym. En 3D- eller 2D-avatar kommer att dyka upp i liveströmmar eller inspelat innehåll på YouTuberns vägnar.

Därför är detta ett högteknologiskt koncept för streaming av underhållningsinnehåll med hjälp av olika programvaror inklusive rörelsedetektorer, tal-till-tal-omvandlare, 3D-animatorer och mer.

I vTubing kommer en animerad avatar att utföra alla aktiviteter som du gör på en livestream på YouTube. Till exempel att uppträda, prata, hälsa, etc., via en seriefigur eller robotfigur istället för ditt ansikte.

Anime-avatarer är de ledande typerna av virtuella ankare eftersom vTubing länge har antagits av asiater, närmare bestämt de japanska YouTubers. Men nu när westernarna också har kommit in i spelet, dyker även andra avatarkaraktärer upp som 3D-modeller i Pixar-stil.

vTubing: Framtiden för innehållsskapande

vTubing växer snabbt! Det började på YouTube och är nu tillgängligt på Twitch, Facebook och mer. Från 2020 till 2021 ökade vTubing-innehållet med 467 % på Twitch, enligt Bloomberg.

Teknikföretaget Hypersense för ansiktsrörelsefångst rapporterade 2020 att antalet virtuella kändisar har ökat till 170 från 112 2020. Vissa av dessa vTubers har också upplevt en ökning på upp till 20 % i antalet abonnenter.

Den globalt erkända spannmålstillverkaren Kelloggs inträde i vTubing-området har också drivit tillväxten. Företaget har samarbetat med Twitch för att marknadsföra sina produkter genom vTubers.

Andra varumärken som Dentsu Creative Singapore, Pacsun, etc., har också ökat sitt intresse för att samarbeta med virtuella influencers eller vTubers.

Hur skiljer sig vTubing från traditionell livestreaming?

Användning av mänsklig personlighet

Traditionell livestreaming på YouTube eller Twitch handlar om din personlighet. Innehållet du erbjuder spelar också roll. Men prenumeranterna och dagligen aktiva tittare letar mest efter en personlighet de kan relatera till, vad de vill bli eller det kroppsspråk de gillar.

Om du är obekväm framför en kamera, så är livestreaming på videodelningsplattform inte ditt spel i det traditionella formatet.

Tvärtom, vTubing handlar om en rolig animerad avatar som ersätter dig med en modifierad röst och innehåll. Här kan du bekvämt interagera med din publik genom att använda en förklädnad, och kamerablyghet kommer inte att påverka ditt framträdande.

  8 bästa HTML-redigerare i realtid för webbutveckling

Anonymitet

Det finns ingen sekretess i det traditionella livestreamingformatet. Folk runt ditt hus kommer att veta att du är den personen som hånade en spelkaraktär som de älskar. Det blir också utmanande att möta kritik i YouTubes kommentarsfält.

Tvärtom finns det ingen risk för integritetsintrång i vTubing. Såvida du inte ger någon ledtråd till din publik i inlägg eller kommentarer på sociala medier, är du säker under en förklädnad av en animemodell eller Pixar-seriefigur.

Användning av teknik

Konventionell livestreaming på Twitch eller YouTube involverar några tekniker som en webbkamera, ekonomisk mikrofon, en sändningsprogramvara, och du är klar.

Å andra sidan kräver vTubing många högteknologiska teknologier och prylar. Här är en förenklad lista:

 • En industristandard visuell spårning iPhone 10 eller senare
 • En Ultraleap-kontroll för att spåra kroppsrörelser
 • Visuell uttrycksanordning
 • vTuber avatar rigging programvara
 • Munuttrycksfonem
 • Programvara för konvertering av tal till tal

Hur fungerar vTubing?

vTubing fungerar genom att fånga dina rörelser och överföra dem till en 3D-modell som kan utföra saker som du gör under en livestream.

Du kan använda flera prylar för att fånga din rörelse. Till exempel en iPhone med Lidar-sensor och en Ultraleap-kontroller. Alternativt kan du använda en anständig webbkamera som har rörelseavkännande teknologi.

Sedan kommer en vTuber-mjukvara som hjälper dig att rigga och ställa in din virtuella avatar. Du kan använda 2D-, 3D-, anime-, Pixar-modeller etc. som din sändningsförankringsavatar.

För att skapa ansiktsuttryck kan du använda flera kortkommandon som vTuber-programvaran stöder. Alternativt finns det ansiktsuttrycksgenererande tangentbord som du kan använda på bästa sätt.

För att inte nämna, AI:er för talkonvertering arbetar också bakom sinnena för att erbjuda maximal förklädnad.

Slutligen kopplar du alla dessa till en sändningsapp för att livestreama eller ladda upp inspelat innehåll på YouTube eller Twitch.

Varför behöver du vTuber-programvara?

Du måste hantera många rörliga delar i vTubing. Att rigga rörelsefångstenheter, rörelsespårare, talkonvertering och mer kan vara utmanande om du gör allt detta manuellt.

Därför behöver du en vTuber-programvara som erbjuder alla teknologier i ett paket. Du installerar bara programvaran på din dator och ansluter andra vTubing-prylar. Det är allt! Programvaran guidar dig genom 3D- eller 2D-karaktärriggning till slutlig innehållssändning och allt däremellan.

Funktioner att leta efter i en vTubing-programvara

Leta efter följande obligatoriska funktioner innan du köper eller provar en vTuber-programvara:

 • Förbyggda vTuber-modeller, mallar, karaktärer, etc.
 • Avancerad hand- och ansiktsspårning
 • En anpassningsbar vTuber-modellredigeringsstudio
 • vTubers interaktiva verktyg som YouTube/Twitch-strömöverlagringar
 • Uppdaterade vTuber-karaktärer och modeller
 • Stabil och pålitlig service med tillgänglig teknisk service
 • vTuber-stöd för flera plattformar som Steam, Twitch, YouTube, Facebook Gaming, etc.

Nu hittar du nedan några populära vTuber-program som kändis-vTubers använder varje dag:

Live3D

Live3D betjänar mer än 1 miljon kunder globalt och är en av de mest berömda mjukvarorna för att starta vTubing.

Dess kärnprogram innehåller följande moduler:

 • vTuber Maker
 • vTuber Editor
 • vTuber Gallery
 • vTuber Extension

Verktyget Maker hanterar saker som virtuella kameror, push-strömmar, rörelsespårning, beteendeeffekter etc. Med hjälp av Editor-modulen kan du anpassa vTubing-modeller från Live3D eller skapa en från grunden.

  Vad är en prenumeration i appen och hur man implementerar den [ 6 Tools]

Dessutom har verktyget ett rikt galleri för extra innehåll som 3D-scen, pose, avatar, dynamiska konstverk, etc. Du kan redigera galleriinnehåll i Live3D Editor.

Programvaran erbjuder också vTuber Twitch-effekter som du kan använda under livestreams för att maximera Twitch Bits-intäkterna.

VSeeFace

VSeeFace är programvara med öppen källkod som exakt spårar dina händer och ansikte och översätter det till en 3D-docka. Det är i huvudsak ett VSFAvatar och VRM-animeringsverktyg. Om du letar efter vTubing-funktioner som liknar Wakaru, Luppet och 3tene måste du prova VSeeFace.

Du kan också synkronisera verktyget med mobilappar som MeowFace, iFacialMocap, VTube Studio, FaceMotion3D, etc., som använder din smartphone för att spåra dina rörelser. Vidare kan du fånga liveströmmar från det här verktyget till sändningsappar som OBS Studio, Spout 2, etc.

Verktyget kan hjälpa dig med munspårning, ögonblick, blinkningar etc., med en anständig webbkamera. Men för handspårning måste du ansluta den till en Leap Motion-enhet.

För närvarande fungerar appen bara på Windows 8 och senare operativsystem. Glöm inte att installera appen på ett 64-bitars operativsystem.

V-Skin

V-Skin är en kombination av Live3D och 2D vTubing-verktyg som finns tillgängliga på Steam. Den registrerar ansiktsuttryck med iPhone-appar och webbkameror. Du kan också para ihop programvaran med en somatosensorisk enhet som Ultraleap för att spåra rörelser hos andra kroppsdelar.

Programvaran lägger sedan dessa aktiviteter över 3D- eller 2D-karaktären som du kommer att använda för livesändning.

Några anmärkningsvärda funktioner i denna vTuber-programvara är:

 • Maximal grad av frihet att ställa in vTubing-rekvisita och scener
 • Superfin kvalitetsansiktsfångning
 • Låter rekvisita spåra rörelserna för 3D- eller 2D-karaktärerna
 • iPhone eller webbkamera räcker för ansiktsfångning
 • Licens för personlig och kommersiell användning
 • 5 minuters gratis användning med den olicensierade versionen

VRoid

VRoid är en 3D-modelleringsprogramvara för vTubing-gemenskapen. Du kan skapa olika typer av 3D-karaktärer för din vTubing-spelning med VRoid Studio. För närvarande är programvaran tillgänglig för Windows 10 och senare, macOS och Steam.

Karaktärsredigeringsstudion kommer med några förinställda objekt. Du kan lägga till dem på duken och börja redigera som att lägga till anpassat hår, kläder, ansiktsuttryck och mer.

Verktyget är tillgängligt gratis. Dessutom har den ett användarvänligt gränssnitt och även vTubers på nybörjarnivå kan skapa sina karaktärer.

Andra anmärkningsvärda funktioner är:

 • Cate-öron, glasögon, kaninöron osv.
 • Mallar av snygga kläder
 • Anpassade texturer

Animera

Animaze är en allsidig vTubing-mjukvara som fungerar på många plattformar som Google Meet, Zoom, Discord, YouTube, Twitch och Facebook Gaming.

Verktyget kommer med lättanvända vTubing-funktioner, kreativa avatarer, animationsbibliotek och mer så att du får maximalt engagemang från din publik under varje livestreaming.

Programvaran finns för närvarande i följande alternativ:

 • Animaze Desktop på Windows och Steam
 • Animaze på iOS finns på App Store
 • Animaze Editor för Windows
 • Animaze Software Development Kit för byråer och varumärken

För vTubing-ändamål behöver du främst använda skrivbordsappen eftersom den täcker de flesta funktioner som videoinspelning, livestreaming, videochatt, import av ansiktsuttryck, VRM-import och mer.

VRChat

VRChat är en plattform där du kan uppleva VR-händelser och utföra VR-åtgärder utan att använda några VR-prylar. När du använder plattformen kan du spela in aktiviteterna med hjälp av en sändningsapp som OBS Studio för YouTube eller Twitch livestreaming.

  Hur exponerar man en Django Demo-app för internet med Ngrok?

I skrivande stund kan du uppleva den här plattformen på utvalda molnspelwebbplatser som Quest, Steam, Viveport och Rift. Om du inte vill gå igenom den komplexa VRChat SDK, kan du lita på avatarplattformar som Tafi, MakeAvatar och Ready Player Me.

Plattformen kommer dock med följande inbyggda rekvisita som du behöver för vTubing:

 • Rörelseavkännande avatarer
 • Handgester och emojis
 • 3D rumslig ljud
 • Spela onlinespel
 • Chatta, rita, skulptera osv.

VTube Studio

VTube Studio är en Live2D-modellbaserad vTuber-mjukvara tillgänglig på Steam. Dess anmärkningsvärda funktioner är som nedan:

 • iPhone-kamera och webbkamerabaserad ansiktsspårning
 • Ansiktsspårning inkluderar att blinka, blinka, ögonrörelser etc.
 • Handspårning är tillgänglig
 • Det finns snabbtangenter för mikrofonläppsynk, rekvisitaspårning, scenkontroll, etc.
 • Android-smarttelefoner stöds också

Appen kräver dock några högpresterande funktioner som Apple A12 eller bättre chip på iPhone och Google ARCore på Android.

Live2D kubism

Om du använder en 2D-avatar för vTubing kan du använda Live2D Cubism för att lägga till levande uttryck till dina avatarer. Verktyget låter dig importera en 2D-illustration som en seriefigur. Sedan kan du med några klick förvandla illustrationen till en 2D-animation med nästan 3D-upplevelser.

Dessutom justeras det animerade innehållet automatiskt med olika skärmstorlekar. Därför kommer din animerade avatar att se bra ut på olika enheter som smartphones, surfplattor och bärbara datorer.

Du kan utöka användbarheten genom att använda dess SDK-plattform. Men det kommer att kräva mer kunskap om design och mjukvaruutveckling.

Puppemoji

Puppemoji är en virtuell kameraapp som använder avancerade kamerakonfigurationer och sensorer från en iPhone X eller bättre. Den använder dessa resurser för att lägga på augmented reality-innehåll på ditt ansikte eller andra kroppsdelar som dyker upp i kamerans synfält.

Du kan enkelt förvandla ditt ansikte eller hela kroppen till en animekaraktär eller vilken annan avatar som helst i dess bibliotek. Dessutom kan du modifiera bakgrunden och använda virtuella scener.

Nu kan du spela in innehåll och publicera det på YouTube eller Twitch som en virtuell YouTuber. Det finns också en marionettfunktion som gör att du kan animera din 3D-avatar genom att känna av dina rörelser och handlingar.

Detta är en app som är exklusiv för Apples ekosystem. Därför är applikationens kompatibilitet begränsad till macOS, iPod touch och iPhone.

Slutsats

Nu vet du vad vTubing är tillsammans med några lättanvända vTuber-programverktyg som virtuella livestreamers använder globalt.

Du kan ladda ner eller komma åt programvaran som nämns här för att prova din vTuber-resa.

Nästa upp är några av de bästa YouTube VPN:erna för att surfa på YouTube säkert och avblockera globalt innehåll.