9 bästa verktygen för fritextanimering 2023

Textanimationer låter som en stor grej för människor, och jag fick veta detta när jag nyligen hjälpte mitt syskon med hans collegepresentation. Han frågade om jag kunde hjälpa honom med textanimering.

Det var då jag bestämde mig för att hjälpa andra människor med samma problem. I den här artikeln har jag skapat en lista över de bästa gratistextanimeringsverktygen.

Vad är textanimationer och varför ska vi använda dem?

I lekmannatermer är textanimering inget annat än att lägga till visuell animation på bokstäver, ord eller stycken. Textanimationer inkluderar allt från att typiskt lägga till stil till dina texter till att lägga till rotation, skala textstorlekar och mer.

Textanimationer kan vara det bästa alternativet om du vill fånga tittarnas uppmärksamhet. Utöver det kan textanimationer också hjälpa dig att göra dina presentationer eller visuellt innehåll mer engagerande och visuellt spännande och, viktigast av allt, låta dig betona dina nyckelpunkter.

Det är därför textanimationer används i stor utsträckning i videoinnehåll, annonser, presentationer och inlägg på sociala medier.

Nu när du vet vad textanimationer är och varför du bör använda dem. Låt mig dela en lista över de gratistextanimeringsverktyg som enligt min mening är de bästa.

Nu kör vi! 😃

Adobe Express

Adobe Express är ett av verktygen som jag varmt rekommenderar för textanimering. Det jag gillar mest med Adobe Express är att det erbjuder en livstids kostnadsfri plan. Om du väljer den kostnadsfria planen får du tillgång till alla grundläggande redigeringsfunktioner, över 2000 unika Adobe-teckensnitt, 1000+ mallar och 2 GB molnlagring för att spara alla dina mönster.

Dess editor är så lätt att använda att även nybörjare inom grafisk design kan använda den och skapa professionellt designade affischer. De behöver dock lite grundläggande kunskap om WYSIWYG-redigerare.

Som sagt, textanimeringsfunktionen i Adobe Express är ganska anständig. Med den fria nivån inkluderar textanimeringsalternativen skrivmaskin, dynamiska rörelser, färgblandning, flimmer, glida, växa och blekna. Du får ett par varianter av var och en av dessa animationseffekter.

Dessa gratis animationseffekter är tillräckligt bra för grundläggande användning, speciellt om du para ihop dem med rätt typsnitt. Du kan dock inte jämföra dem med fullfjädrade grafiska designverktyg. Du kan använda webbapplikationen Adobe Express eller ladda ner dess mobilapplikation för Android eller iOS.

Animaker

Till skillnad från Adobe Express är Animaker mer som en fullfjädrad animeringstillverkare, och därför rekommenderar jag detta endast om du vill skapa animerade videor. En av anledningarna till att jag säger det är att även om Animaker erbjuder en gratisversion, kommer gratisversionen med en vattenstämpel. Denna vattenstämpel begränsar dig från att använda Animaker-videor för professionellt eller kommersiellt bruk.

Som sagt, om du är bekväm med vattenstämpeln har vi många bra saker att diskutera om detta textanimeringsverktyg. Låt oss börja med textanimeringsfunktionen, som har dussintals effekter, såsom rotation, popup, rörelser, in- och utgång, torka, handgester och ett par specialeffekter.

Det bästa är att Animaker låter dig tillämpa animation i både in- och utgången av texterna. Men inställningarna för textanimering slutar inte här – Animaker erbjuder ett fantastiskt Smart Move-alternativ som låter dig anpassa textrörelsen på skärmen. Tyvärr är de flesta av Smart Move-alternativen gömda bakom betalväggen.

Sammantaget är Animaker ett fantastiskt webbaserat 2D-animeringsverktyg som du kan använda för textanimering. Den har också en iOS-applikation. Animaker är dock mer som en 2D-animerad videotillverkare än ett textanimeringsverktyg, och problemet med vattenstämpeln är en deal breaker för mig. Men om dessa begränsningar inte låter som en stor sak för dig, har det här verktyget så mycket att erbjuda.

Kapwing

Kapwing är en fantastisk webbaserad redigerare som du kan använda för att skapa och redigera allt från enkla affischer till videor, GIF:er och mycket mer. Den har ett lättanvänt användargränssnitt som faktiskt har imponerat mest på mig. Denna enkla att använda bild- och videoredigerare låter personer som bokstavligen saknar teknisk kunskap skapa otroliga grafiska mönster.

Kapwing kan vara den perfekta koppen te för personer som letar efter verktyg för att skapa media direkt. Det beror på att Kapwing inte är en fullfjädrad video- eller bildredigerare och saknar några professionella funktioner. Å andra sidan har Kapwing en enorm samling av fördesignade mallar som gör medieskapandet snabbare. Även absoluta nybörjare kan använda dessa mallar för att skapa visuellt innehåll av högsta kvalitet på nolltid.

Kapwing editor låter dig också integrera plugins för att förbättra funktionerna. Det är dock fortfarande i betafasen, så du kommer inte att se en stor lista med plugins. Förutom det erbjuder Kapwing en gratis nivå, men gratis export kommer med ett vattenmärke. Watermark är en deal-breaker för mig, men om du är okej med det kan Kapwing textanimator vara ett utmärkt val.

Postermywall

Postermywall är en webbaserad redigerare som låter dig skapa alla typer av affischer, från flygblad, inlägg på sociala medier, visitkort, logotyper, skivomslag och mycket mer.

Du kan välja vilken mall som helst från dess enorma mallbibliotek eller skapa en själv från grunden. Till skillnad från andra verktyg på den här listan, för att tillämpa textanimering på Postermywall, måste du lägga till en bildspelstext, och först då kommer du att kunna komma åt alternativen för textövergång.

Postermywall erbjuder en enorm lista med textanimationer som du kan använda. Men det som imponerade mest på mig är att det låter dig välja från en av de fem animationshastigheterna, inklusive långsammare, långsamma, medelhöga, snabba och snabbare.

Liksom alla andra gratisverktyg på den här listan erbjuder Postermywall en gratis plan, men med den här planen har du begränsad tillgång till funktioner och måste hantera vattenstämpeln. Postermywalls vattenstämpel är dock ganska subtil, och du kan beskära den med hjälp av alla andra gratisredigerare.

Canva

Canva är ett av få verktyg som har fått enorm popularitet på senare tid. Några av anledningarna som har hjälpt Canva att bli populärt är dess lättanvända editor och dess enorma samling av fördesignade mallar. Till och med jag personligen använder Canva för det mesta av mitt grafikrelaterade arbete.

Precis som alla andra verktyg på listan erbjuder Canva också en gratis nivåprenumeration. Men det som hjälper Canva att sticka ut från de andra textanimeringsverktygen är att Canva låter dig exportera dina mönster utan vattenstämpel så länge du inte använder någon premiumfunktion. Detta innebär att om du spelar inom ditt intervall kan du även använda Canva för kommersiellt bruk.

Förutom det erbjuder textanimeringsfunktionen i Canva fler funktioner och animationer än något annat verktyg i listan. Du kommer dock huvudsakligen att vara begränsad till att använda de grundläggande inställningarna, medan de avancerade inställningarna, som att kontrollera hastighet, riktning eller skrivstil, endast kan nås efter att du köpt ett Canva Pro-abonnemang.

Som sagt, Canva är inte bara ett textanimeringsverktyg. Istället är det en fullfjädrad grafisk designlösning. Den har ett enormt bibliotek med mallar som består av miljontals professionellt designade mallar, allt från visitkort och inbjudningskort till inlägg på sociala medier, logotyper och flygblad. Därför, om du letar efter ett verktyg för kommersiellt bruk, skulle det inte vara ett fel beslut att investera i Canva Pro.

Freepik

Freepik är en sökmotor som hjälper dig att hitta vektordesigner och mallar, både gratis och premium. Men det betyder också att du inte kan använda Freepik ensam för att skapa textanimationer eller grafiska mönster. Om du vill redigera mallar du hittar på Freepik måste du använda kompatibla verktyg som Photoshop, Illustrator osv.

Även om det finns ett gratis verktyg för att redigera Freepik-mallar som heter Wepik, saknar verktyget många viktiga funktioner och funktioner. Freepik skulle vara det bästa alternativet om du är en professionell grafisk designer eller redan har tillgång till verktyg för att redigera Freepik-bilder.

Som sagt, Freepik kan vara ett bra verktyg i din arsenal om du har något kompatibelt redigeringsverktyg. Du kan hitta textanimeringsmallar på Freepik och sedan redigera dem med hjälp av kompatibla verktyg.

Det beror på att Freepik har ett enormt, utan tvekan det största, bibliotek av mallar, som inkluderar 11+ miljoner premiumvektorer, 24+ miljoner stockbilder, tusentals premiumvideor, 1,5+ miljoner premium PSD-filer, 9+ miljoner klistermärken och vektorikoner, och Mer. Du kan dock bara få tillgång till alla dessa funktioner och dess enorma bibliotek om du får ett Freepik-prenumeration som kostar så lite som $12 i månaden om du väljer en årlig plan.

Förenklat

Simplified är ett AI-baserat verktyg designat av TLDR Technologies för att göra bokstavligen allt du vill. Simplified kan hjälpa dig med AI-baserad copywriting, grafikdesign, videoredigering och hantering av sociala medier. Det bästa här är att du kan komma åt alla dessa funktioner i en app – oavsett om du använder dess mobilapplikation eller webbaserade verktyg.

På grund av sitt unika koncept har Simplified vunnit enorm popularitet på bara ett år och har passerat en användarbas på 1 miljon användare. Förutom det erbjuder den också en Simplified Academy, dess kunskapsbas av videohandledningar, som du kan använda för att bemästra det här verktygets funktioner och funktioner.

Textanimeringsfunktionen i den förenklade bildredigeraren har imponerat mycket på mig. En av anledningarna till att jag gillar det så mycket är att textanimationerna som erbjuds av den förenklade editorn ser smidiga och visuellt tilltalande ut. Förutom det erbjuder Simplified massor av animationsförinställningar som du kan anpassa efter dina behov.

Förutom textanimering har Simplified alla samstandardegenskaper du kan se i alla vanliga grafiska design- och videoredigeringsverktyg, tillsammans med ett enormt bibliotek med mallar. Det som är bra är att även med ett gratiskonto kommer du inte att se någon vattenstämpel på dina exporter. Den har också en app tillgänglig för iOS, tillsammans med tillägg för Shopify och Chrome och WordPress-integration.

PicMonkey

PicMonkey är ett av de äldsta webbaserade verktygen för bildredigering och grafisk design som har rötter från 2012. Det startades som en startup av en grupp människor, men 2021 förvärvade Shutterstock, den ledande leverantören av stockbild, det. Det här handlade om PicMonkeys historia; låt oss diskutera vad det erbjuder nu.

Från och med textanimeringstillverkaren erbjuder PicMonkey 11 olika typer av animeringsalternativ att välja mellan. PicMonkey klassificerar dessa animationer i två separata kategorier – ingångsanimationer och loopinganimationer.

Entréanimationer är de som startar när de utlöses och stoppar automatiskt efter 1,5 sekunder. Å andra sidan är loopinganimationer kontinuerligt i rörelse och förhindrar aldrig. Du kan använda vilken typ av animation som helst som passar dina behov.

Förutom det är PicMonkey en fullfjädrad bildredigerare. Redaktören är dock lite komplicerad, speciellt jämfört med verktyg som Adobe Express eller Canva. Utöver det erbjuder den ingen gratis nivå. Det erbjuder bara en 7-dagars provperiod, vilket är en stor brytning för mig.

RenderForest

RenderForest har funnits i branschen i över ett decennium nu, och under den här perioden har utvecklarna introducerat många unika funktioner, som logotyptillverkare, webbplatstillverkare, grafisk tillverkare och mer.

Från och med textanimeringstillverkaren som heter ”Kinetic Typography Video Maker”, erbjuder RenderForest typografipaket. Dessa typografipaket innehåller fördesignade mallar med texter som du kan använda för ditt projekt eller dina presentationer.

Det jag gillade mest med RenderForest är att dessa fördesignade mallar är av riktigt hög kvalitet och ser ut som om dessa mallar har designats av professionella videoredigerare. Allt du behöver göra är att välja den textanimeringsmall du gillar, ange den text du vill ha och gå vidare.

Även om RenderForest-redaktören erbjuder en gratis nivå, har de fria tiderna så många begränsningar. Till exempel kommer alla dina exporter att ha en vattenstämpel, och du kommer att vara begränsad till att endast exportera till upp till 360p. Därför, om du vill använda den på rätt sätt, är det enda sättet att välja dess premiumabonnemang.

Där har du det – en detaljerad artikel som täcker de bästa verktygen för fritextanimering.

Genom att använda rätt typ av textanimationer och animerade karaktärer för dina presentationer, videor eller annonser kan du fånga dina tittare och skapa en berättelse.

I artikeln har vi täckt de bästa verktygen för att hjälpa dig med textanimering. Om du ber mig om rekommendationer skulle jag föreslå att du använder Canva, Adobe Express eller Simplified, eftersom dessa två är de bästa gratisverktygen för textanimationsrelaterade uppgifter, enligt min mening.

Å andra sidan, om du är villig att betala några dollar men behöver ett verktyg för kommersiell användning, kan du överväga Kapwing eller RenderForest, tillsammans med Canva och Simplified, beroende på vad som passar dina behov. Premiumversioner av dessa verktyg låser upp obegränsade möjligheter och är värda priset.