9 bästa verktyg för att identifiera frågor ”Människor frågar också” på Google

Spread the love

People Also Ask-verktygen hjälper dig att hämta offentliga frågor på Googles sökmotor från olika databaser och regioner. Och ja, det hjälper dig med SEO!

Googles sökmotor listar idag inte bara rankade webbplatser. Den erbjuder en interaktiv sökupplevelse via People Also Ask-resultaten.

Sedan lanseringen har experter inom sökmotoroptimering (SEO) prövat olika sätt att använda People Also Ask questions för att rangordna webbplatser.

Ibland visar People Also Ask begränsade frågor eller dyker inte upp alls. Dessutom behöver du regionala frågor som bara dyker upp från specifika länder. Här kommer människor också fråga verktyg till din räddning. Läs vidare för att veta de bästa till din tjänst utan att slösa tid och energi!

Vad frågar folk också?

People Also Ask är ett interaktivt sökresultat i frågeformat. Det är relaterat till din ursprungliga sökning av ett nyckelord, en fras eller en mening på Googles sökmotor. Den är populär som en PAA-box i SEO-branschen.

Google började visa PAA-rutan 2015. Sedan dess kommer People Also Ask att visa några mycket relevanta frågor till din sökfråga. Ibland kan du hitta den faktiska frågan och ett lämpligt svar från en PAA-låda.

På tal om dess struktur kan PAA-rutan innehålla 3 till 4 frågor i början. Men när du klickar på en fråga kommer rutan att visa fler frågor som är relevanta för ämnet. Alla frågor och svar kommer att dyka upp som små utdrag.

När du klickar på frågeutdraget expanderas rutan för att visa mer innehåll, webbplatsens länk, SEO-titel och metabeskrivning.

Vikten av människor frågar också

Människor frågar också efter användare

PAA box är i första hand för användare av Google SERP. Google började visa dessa utdragsfrågor för att hjälpa användare att hitta starkt relevant innehåll med pintpoint enligt sökfrågan.

Det hjälper också de användare som inte vet hur man ramar in en Google-sökfråga på lämpligt sätt så att de får exakta resultat.

Googles sökmotors algoritm går igenom sökavsikten och försöker förstå den korrekta känslan bakom sökningen. Sedan visar det några frågor som användaren kommer att tycka är mycket fyndiga.

Till exempel, om du söker artificiell intelligens, kommer PAA-rutan att visa några frågor, och bland dem är den översta, ”Vad är artificiell intelligens med exempel?.”

Här betraktar Googles sökapp den generaliserade frågan som sökavsikten. Men om du fortsätter att utöka frågorna kommer du att hitta mer nischinnehåll.

För att inte nämna, för de användare som inte är säkra på vad de letar efter kan PAA-boxen vägleda dem till lämplig fråga och dess svar.

Folk frågar också efter webbplatsägare

Webbplatsägare och marknadsförare använder huvudsakligen PAA-rutan för att få klick och webbsidabesök. Om du kan utföra tillräckligt med optimering av webbsidans innehåll kan din webbplats visas i People Also Ask-utdragen, om inte som toppsökresultat.

  7 Bästa Unturned Server Hosting för alla

Du kan också lita på PAA-boxfrågor för nya innehållsidéer. För att inte nämna, om du lägger till dessa frågor i ditt innehålls FAQ-sektion kan det leda till att din webbplats kommer till PAA-boxen.

Hur frågar människor också hjälpmarknadsförare?

Om du är en marknadsförare är PAA-boxen ett mäktigt marknadsföringsverktyg. Det gör att du kan veta vad målgruppen frågar efter på Google. När du känner till dessa frågor kan du optimera ditt webbplatsinnehåll, artiklar, blogginnehåll etc.

Sådana optimeringar hjälper ofta din webbplats att rankas på Google SERP och PAA-rutan. Dessutom får du hundratals innehållsidéer för ditt innehållsproduktionsteam utan att vara värd för några brainstormingsessioner. I de flesta fall är sådant innehåll mycket avgörande för att öka din webbplatsrankning snarare än generella sökord.

Dessutom, om du riktar in dig på longtail-sökord i marknadsföringssyfte kan PAA-boxar hjälpa. Du kan kopiera frågorna som de är och skapa auktoritativt och kortfattat innehåll kring frågan.

När ditt innehåll är online finns det en större chans att det kan dyka upp för din målgrupp om det är av större värde än dina konkurrenter.

När din webbsida visas i PAA-kodavsnittet får den fler klick och omdirigeringar. Följaktligen ökar din marknadsföringsstrategi antalet besökare på din webbplats.

Skäl att hålla ett öga på folk frågar också

Frågor från PAA-boxen hjälper dig att njuta av följande fördelar. Därför måste du hänvisa till People Also Ask-utdragen för innehållsoptimering:

 • Rangordna två gånger på Google SERP, en gång på första sidan och en annan på PAA-rutan.
 • Det hjälper dig att skapa en innehållsstrategi om du precis har börjat som innehållsutgivare eller marknadsförare.
 • PAA-rutor hjälper dig också att identifiera den populära sökavsikten för dina tjänster eller produkter.
 • Få tillgång till exklusiva användarfrågor som du kanske inte hittar på något forum eller sociala mediekanaler.
 • Få idéer om innehåll av hög kvalitet.
 • Få enorm organisk trafik genom högre synlighet eftersom PAA-rutor visas i de tre första sökresultaten.

Nu när du vet vad en PAA-box är, hittar du nedan några enastående plattformar för att få långa listor med människor som också ställer frågor tillsammans med avancerad filtrering:

Folk frågar också av Frase

Du kan ta ditt innehållsskapande till nästa nivå med People Also Ask by Frase. Det hjälper dig att ta reda på frågan din publik har letat efter. Således kan du inkludera deras svar i ditt innehåll för att komma fram till en användbar artikel.

Det här verktyget kommer med ett rent och minimalt gränssnitt, där du kan ange ditt ämne för att ta reda på alla ”människor ställer också” frågor som finns tillgängliga på webben. Du kan också utöka de flesta frågorna för att ta reda på relaterade frågor till den specifika frågan.

För att använda den här funktionen behöver du inte prenumerera på några betalplaner för Frase heller. Oavsett om du skapar innehåll med hjälp av AI-tekniken i denna programvara eller om en människa skriver det, kan du alltid ta hjälp av den här funktionen.

Inkludera vad folk frågar om ett ämne i din artikel och få mer synlighet och organisk trafik.

Om du redan använder Semrush för SEO-projekt, behöver du inte leta längre efter högkvalitativa och engagerande People Also Ask questions.

  Komma igång med Grafana Tempo

Gå bara till din Semrush-instrumentpanel eller projektskärmen. På den vänstra sidopanelen bör du se Keyword Magic Tool. Klicka på det, skriv ditt sökord och du får många resultat. Byt till frågor för att få populära PAA-boxfrågor direkt.

Verktyget erbjuder följande funktioner för PAA-frågeresultat:

 • Sökavsikt som transaktions-, informations-, navigations-, etc.
 • Nyckelordssvårighetsprocent
 • Avsiktstaggar
 • En trendlinje för de senaste 12 månaderna
 • SERP-funktioner

Detta gratis PAA-verktyg från SearchResponse.io är här för att hjälpa skribenter och marknadsförare genom att tillhandahålla PAA-frågor från en databas med över 150 miljoner frågor. Alla dessa frågor är unika och kommer från Googles maskininlärningsteknik.

På den här plattformen kan du hitta relevanta frågor om ditt huvudämne som är sorterade efter popularitet. Om du tror att det bara är ytterligare ett PAA-skrapverktyg har du fel. Förutom att ge dig PAA-frågorna, lägger den också till en dimension av popularitet så att du enkelt kan prioritera.

Eftersom PAA är en dynamisk funktion kan olika frågor dyka upp på din dator baserat på plats, tid och enhet. Eftersom detta verktyg fångar alla populära PAA förlorar du aldrig möjligheten att nämna det i din blogg. Denna funktion skiljer detta verktyg från dess motsvarigheter.

På SearchResponse.io kan användare få PAA-frågor med ämne, domän och URL. Observera dock att platsen som detta verktyg använder för att hämta frågorna är USA.

Frågade också

Om du vill veta vilka frågor folk har om ett varumärke, en fråga eller ett sökord, är AlsoAsked plattformen som kommer att dela PAA-data med dig.

Dess geospecifika och levande frågor kan ge dig oöverträffad insikt i sökavsikten. Som ett resultat kan du kurera din artikel på ett sätt så att den rankas högre i sökmotorn.

Detta multifunktionsverktyg låter dig ange ett nyckelord genom att skriva eller lägga till en CSV-fil som innehåller flera ämnen. Om du letar efter PAA på andra språk än engelska kan du också välja bland de populära språken med hjälp av dess rullgardinsmeny.

Dessutom låter AlsoAsked dig ställa in platsen till nästan vilket land som helst över hela världen och välja sökdjup mellan standard och djup.

Innan du väljer någon prenumerationsplan för det här verktyget kan du kontrollera dess funktionalitet med 3 gratisförsök per månad. Visuell relationskartläggning mellan ämnen och dataexport i CSV-filer är andra funktioner i den här plattformen.

Är du en innehållsansvarig eller marknadsförare som behöver förse skribenter med hundratals innehållsidéer varje månad? Oroa dig inte längre, eftersom Nozzle PAA Tool är här för att hjälpa dig generera många artikelidéer utan att behöva gå igenom rigorösa brainstormingsessioner.

Med detta robusta verktyg kan du optimera avsnittet People Also Ask och SEO-strategin i enlighet med detta. Programvaran samlar in PAA och inkluderar dem i en rapport som du kan se på Google Data Studio.

Rapporten innehåller också frekvensen av dessa frågor så att du kan bestämma vilken du ska lägga först i ditt innehåll.

NyckelordPeopleUse

Vill du veta vad användarna vill veta om ditt ämne eller sökord på plattformar som People Also Ask, Quora och Reddit? Använd KeywordsPeopleUse för att få omedelbar insikt i onlinefrågor. Ange bara ditt ämne, varumärke eller fråga för att få alla frågor som folk ställer kring det från ett visst språk och plats.

  10 bästa streamingutrustning och utrustning för professionellt spel

Även om du kan välja vilket land som helst i världen med det här verktyget, inkluderar dess stödda språk engelska, franska, tyska, italienska, ryska, spanska och portugisiska. Om du kan bygga ditt innehåll kring dessa frågor ökar chansen att den bloggen rankas högre.

neuraltext

Om du inte vet vad som händer på marknaden relaterat till din bransch är PAA-boxen rätt ställe att börja forska. Med neuraltext blir det enkelt att hitta uppdaterade och relevanta People Also Ask questions.

Den beskriver inte bara frågorna. Den bearbetar informationen så att du kan använda den i din SEO-strategi. Till exempel kommer sökresultaten att informera dig om underliggande avsikter och motiv bakom PAA-frågorna du ser.

Dessutom kommer PAA-frågans sökresultat i ett klusterformat. Verktyget grupperar relevanta frågor i en ruta och visar flera rutor beroende på tillgängligheten av offentliga frågor på Google-sökning.

Twaino Free PAA Tool ger dig möjlighet att leta efter relevanta PAA-boxfrågor med hjälp av tre filter. Det första filtret är sökordet som hämtar resultat som är nära relaterade till ditt varumärke, produkt eller tjänst.

Det andra filtret är språk. Du kan välja från en lång lista med språk. När du utför sökningen får du People Also Ask questions på det avsedda språket.

För det tredje kan du också välja från vilken region eller land du vill hämta PAA-frågorna. Om du till exempel riktar in dig på användare från USA, välj sedan USA som land.

Sökresultaten visas som ett nätverksdiagram. Grafen börjar med den mest relevanta frågan. Sedan grenar det ut till nischfrågor på samma sökord.

Umbrellum PAA Database

Umbrellum PAA Database är där du kan hitta de frågor din målmarknad söker efter. Denna databas består av miljontals PAA-frågor som tillhör en rad olika branscher. Ange nyckelordet och välj från landslistan för att få frågorna som folk ställer från den platsen.

De data som verktyget tillhandahåller kommer också med ett förekomstindex. Det anger hur många gånger frågan förekom i databasen.

Slutord

Google siktar på att bli en kunskapsmotor från en informationsmotor. Din strategi för sökmotoroptimering (SEO) bör vara dynamisk eftersom Google ofta ändrar sina policyer för webbplatsrankning.

People Also Ask är en av dess strategier för att erbjuda semantiska och organiska frågor till användare än att bara visa webbsidor som kräver mycket granskning och forskning. Eftersom din SEO-strategi involverar PAA kan du använda verktygen som nämns ovan för att upptäcka potentiella frågor för att skapa innehåll.

Du kanske också är intresserad av webbplatsens SEO-revisionsteknik för att säkerställa att de SEO-metoder du använder ger de resultat du behöver.