9 bästa sökmotorer för ansiktsigenkänning för att söka efter ansikte, inte efter namn

Skulle du tro mig om jag berättade att vår nuvarande teknik ligger långt före vad vi använder idag? Du kanske minns de dagar då vi brukade skriva in någons namn i en sökmotor för att hitta dem online. Idag är det enda vi behöver ett ansikte, och vi kan få all information relaterad till det ansiktet.

Detta möjliggörs av flera sökmotorer för ansiktsigenkänning. Dessutom ger dessa sökmotorer konsumenterna ett helt nytt sätt att surfa på internet. Tidigare samlade vi in ​​detaljer om en person eller en produkt genom verbala beskrivningar som namn. Idag räcker det med en bild eller visualisering med hjälp av sökmotorer för ansiktsigenkänning. Så, utan vidare, låt oss titta på fördelarna med ansiktsigenkänningssökning.

Sökmotorer för ansiktsigenkänning är framtiden för internetsurfning

De allra flesta människor i världen använder nu sociala medier. Oavsett om du är en superstjärna eller en vanlig person är sociala medier tillgängliga för alla. På internet utbyts och läggs miljontals bilder ut varje dag. Med den visuella konsumtionen på internet som växer i så snabb takt, är framsteg inom tekniken nödvändiga.

På grund av detta har omvänd bildsökning gjort ansiktsigenkänning till ett otroligt användbart verktyg för att identifiera en persons profil från deras bilder. Teknik för ansiktsigenkänning (FRT) används nu flitigt i den offentliga och privata sektorn. FRT är nödvändigt för identifiering utan lösenord, såsom Face ID. Det enda du kan vara nyfiken på är hur ansiktsigenkänningssökning fungerar. Så här är ett svar.

Hur fungerar en sökmotor för ansiktsigenkänning?

Den mänskliga hjärnan är i grunden baserad på mönsterigenkänning. Det möjliga resultatet gav idén att dela denna mönsterigenkänningsförmågor med robotar, alias artificiell intelligens. Inom AI har uppgifter för ansiktsigenkänning blivit allt viktigare.

Identifiering och verifiering är de två processer som utgör FRT-arbetsalgoritmen. Individens identitet definieras i det första steget, och deras äkthet som den person de utger sig för att vara verifieras i det andra steget.

I den här artikeln kommer vi att titta på några sökmotorer för ansiktsigenkänning. Så utan att slösa någon tid, här är en lista över de bästa sökmotorerna där du kan använda en persons foto för att få all deras internetinformation.

PimEyes

PimEyes är en sökmotor som använder omvänd bildsökning och kan slå upp en bild eller ett ansikte på miljontals webbplatser (10 miljoner enligt webbplatsen). På kort tid har det etablerat ett solidt rykte.

Sökmotorn hämtar snabbt information om vilken bild som helst från sin enorma bilddatabas. Om du letar efter foton av kända personer fungerar det korrekt. Det kommer att generera korrekta resultat och inkluderar nästan 1 TB nya bilder.

PimEyes är både gratis och betald, vilket är en sak som måste nämnas i detta sammanhang. Däremot kan du använda fri att använda att du kan bevisa att bilderna är online. Dessutom kräver alla andra alternativ, inklusive djupsökning, skapande av PDF och resultat på webbsajter, en betald prenumeration.

FaceCheck.id

FaceCheck.id har ett unikt och levande användargränssnitt. Den använder artificiell intelligens för att erbjuda dig konton för sociala medier och webbkonton för individen vars bild du använder. Möjligheten att se en persons kriminella historia (om någon) var en av de mest spännande aspekterna jag har sett. För personer som använder internetdejting är det klokt att noggrant undersöka personen du ska träffa (skämtar bara, eller ska jag?😜)

Det är en av dessa webbplatser med mycket trafik; därför kan du stå i kö. Ja, du hörde rätt, men det är inte allt. För att skicka in ett foto måste du också förklara att du inte kommer att använda informationen du får via denna webbplats för att konfrontera, trakassera, förfölja eller utpressa någon.

Till exempel undersökte jag informationen på internet med hjälp av min bild. Det första jag stötte på var en lång väntan på 45 förfrågningar; efter tio minuter var det äntligen min tid. Jag blev besviken eftersom inget av resultaten hade något med mig att göra. Detta innebär inte att webbplatsen är opålitlig. Du kan söka efter vilken kändis som helst och få korrekta resultat.

Betaface

Betaface kan vara engagerande och roligt och kan användas för både professionella och personliga ändamål. Det första du ser när du laddar upp ett foto eller en bild-URL är en rektangel som omsluter ansiktet. Sedan kommer flera prickar att dyka upp över ansiktet, som analyserar flera delar av ansiktet, inklusive ålder, attraktionskraft och olika ansiktsuttryck och känslor.

Verktyget kan användas som en demo men är inte gratis. Efter att ha laddat upp ett foto kan du använda knapparna för att jämföra ansikten, slå upp kända personer och slå upp Wikipedia. Verktyget tillåter massuppladdning och bildjämförelse. Förutom att klassificera ansikten med 101 professionella ansiktsdrag och 22 viktiga ansiktspunkter

Det skulle vara bäst att prova detta verktyg eftersom du kanske också hittar din berömda dubbelgångare. Jag är nyfiken på min berömda dubbelgångare.

TinEye

TinEye är en annan sökmotor för ansiktsigenkänning som använder omvänd bildsökning för att få korrekta resultat. Webbplatsen hävdar att de har skapat världens snabbaste och mest exakta API:er för bildigenkänning. Du kan söka efter bilder genom att klistra in webbadresser och ladda upp bilder.

Jag bestämde mig för att prova eftersom de sa att de var de snabbaste och mest exakta i världen. Jag testade det först med mitt fotografi, men eftersom jag inte är särskilt känd (för tillfället, kanske i framtiden) fick jag ”0 resultat hittades” i en blixt. Sedan tog jag en bild av Dwayne ”The Rock” Johnson, och på mindre än en sekund hade jag 38 resultat relaterade till bilden.

I ljuset av min egen erfarenhet är jag övertygad om att TinEye lever upp till sitt påstående och att det också är värt att överväga. Dessutom kan du använda den direkt på din telefon eller PC för att spara tid och utrymme.

Image Raider

Med ett enkelt användargränssnitt och ett omedelbart fokus på sitt mål, är Image Raider ett enkelt bildigenkänningsverktyg som är på språng. Webbplatsen anger att de koncentrerar sig på att betjäna juridiska företag, fotografer och utvecklare. Även om det här är en premiumtjänst är en gratis provperiod tillgänglig så att du kan bestämma om det är värt besväret. Om du uppskattar alla detaljerade funktioner kan du köpa en plan som bäst passar ditt företags krav.

Än en gång vill mitt nyfikna huvud att jag ska testa verktyget. Så jag började med bilden av Dwayne Johnson som jag använde tidigare. Dessutom genomförde jag ett captcha-test för att visa att jag inte är en robot (av förklarliga skäl). Jag stötte snart på över 30 resultat som var kopplade till bilden. Det bör dock noteras att bildens data kommer från en offentlig källa, och verktyget ger inga garantier för riktigheten.

Social havskatt

I en värld fylld av falska saker och falska människor måste du vara försiktig i varje steg du tar på internet när du träffar nya människor. Hela processen blir mer tillgänglig för dig genom Social Catfish, som ger dig all data relaterad till bilden av personen du har laddat upp med plattformen.

Verktygets finaste funktion är att det ger information baserad på en bild förutom e-post, namn, telefonnummer, adresser och andra kriterier. Det här är bara fantastiskt!

Dessutom kan du inte använda tjänsten gratis, men du kan betala för en 5-dagars provperiod innan du förbinder dig till ett fullt medlemskap.

Applikationen skannar bildmetadata och enhetsinformation, letar efter bedragares identiteter på sociala medieplattformar och mer. Tänk dock på att du inte kan få information om en enskild bild om du inte betalar.

Yandex

Yandex är jämförbart med Googles bildsökning om du någonsin har använt det. Du kommer att få ett antal bitar av information baserat på bilden när du laddar upp den. Uppgifterna inkluderar bland annat personens ansiktsigenkänning och vilka kläder de har på sig.

Du kommer att få många resultat beroende på bilden, vilket är en nackdel som jag har sett, och ibland känns det onödigt. Slutligen kan verktyget snabbt söka bilder, vilket gör att du kan spara tid. Du kan ha ett obegränsat antal matchade element som finns i bilden och se bilder som liknar den du laddade upp.

Bing

Det är nu dags för Giants att gå med på listan. Bings bildigenkänningsteknik, som Microsoft driver, kan känna igen ett brett utbud av bilder och ge dig snabba resultat. Du kan antingen ladda upp bilder direkt från enheten eller lägga till bildadresser; hur som helst, du får hundratals resultat på ett nafs. Dessutom är det helt kostnadsfritt.

Sökmotorn har gått vidare efter att ha bytt namn från Bing till Microsoft Bing. Bildsökning var en av de många aspekterna av sökmotorn som denna omprofilering var fokuserad på att förbättra. Resultat från Bing-bildsökningen kan visas på flera flikar så att du kan se dem på andra sidor.

Google

Bildsökning är en av de otaliga funktionerna som Google, pionjären inom internetrevolutionen, tillhandahåller. När det gäller att leverera flera exakta resultat är det helt gratis. Bildsökningsverktyget använder dock inte ansiktsigenkänning när du söker efter foton. Det kan dock hjälpa dig att hitta liknande bilder.

För att börja leta efter kameraikonen i sökfältet och dra din bild dit för att börja använda Google Bildsökning. Dessutom, genom att klicka på ikonen, kan bilden laddas ner från datorn. Att klistra in URL:en är det tredje alternativet. Google kommer att bygga en matematisk modell med hjälp av den visuella data som den har fått för att identifiera de mest lika filerna.

Slutsats

Internet är en tillgång som fortsätter att växa dagligen i den här tidsåldern vi lever i. Även om det är lättare att få information om kända individer tror jag att det kommer att vara möjligt att få information om vilken individ som helst i framtiden. Alla ovanstående verktyg har för- och nackdelar, men jag gillade verkligen att arbeta med dem.

Du kanske också är intresserad av att lära dig om ansiktsigenkänning för företag.