9 bästa skräppostapparna för Android för att snabba upp din telefon

Hur ofta får du meddelandet ”lagring fullt” på din Android-telefon?

Jag tror att det är ganska ofta, med tanke på att du har landat på det här inlägget. Det är läskigt👻, men det blir mer alarmerande när du går till filhanteraren och ser antalet filer och oönskade appar som tar upp ditt utrymme.

Även om det är krångligt att gå igenom varje bild i ditt galleri eller din applikation på din Android-telefon, blir det nödvändigt att göra detta för att återställa enhetens hastighet och hälsa.

Det är viktigt att hålla koll på din lagring. Annars kan din telefon bli trög och inte svarar under en period.

För att hjälpa till med det kommer vi att titta på några av de bästa skräprensarapparna för Android i det här inlägget som hjälper dig att enkelt ta bort oönskade filer och påskynda din enhet. Och om du är för otålig för att bläddra igenom, här är en lista över de appar som vi har täckt.

Titel

Beskrivning

Utforska

Snabbar upp enheten, tar bort skräp och förenklar användargränssnittet.

AVG Cleaner

Förlänger batteritiden, optimerar RAM, erbjuder uppdateringar.

Rensar filer, fokuserar på integritet, förbättrar säkerheten.

Norton

Avinstallerar bloatware, borttagning av skräp, appanvändningsstatistik.

Gator

Optimerar enheten, tar bort dubbletter, erbjuder statistik.

Orange hund

Ger rensning av VPN, antivirus och skräpfiler.

Telefonmästare

Tar bort oanvända filer, erbjuder applås, datahanterare.

1Knacka på Rengöring

Rensar cache, historik, samtalsloggar, på flera språk.

Zero Cleaner

Körs smidigt, dynamisk färg, rensning av appcache.

Inverkan av restdata och skräpfiler

Resterande data och skräpfiler påverkar din telefons prestanda och hastighet direkt. Det är precis därför det är viktigt att rengöra dem regelbundet för att undvika följande problem:

#1. Förvaringsutrymme 📂

Med tiden ackumuleras skräpfiler och förbrukar en betydande del av enhetens lagringsutrymme. Detta kan leda till lagringsbrist, vilket gör det svårt att installera nya appar, ladda ner filer eller ta foton och filmer.

#2. Prestandaproblem ⚡️

När telefonens lagringsutrymme är nästan fullt kan det sakta ner olika aspekter av din enhet, inklusive appstarttider, multitasking och övergripande lyhördhet, vilket resulterar i prestandaproblem.

Läs också: Hur du snabbar upp din Android-telefon

#3. Batteritömning 🪫

Skräpfiler, många appar som körs i bakgrunden och osynliga processer kan bidra till ökad batteriförbrukning. Med tiden kan det vara frustrerande eftersom din enhet inte kan hålla längre efter en full laddning.

#4. Appen kraschar 📱

Ackumulerade skräpfiler kan störa appens funktionalitet, orsaka krascher eller frysning.

#5. Sekretessfrågor 🔓

Vissa skräpfiler kan innehålla känslig information eller cachad data från din webbhistorik, vilket väcker integritets- och säkerhetsproblem.

För att bekämpa dessa problem kan många skräprensningsappar hjälpa till att hålla koll på din datalagring, användning, enhetsskydd och integritet, förutom att hjälpa dig ta bort överbliven data och förbättra telefonens prestanda.

Eftersom det kan vara överväldigande att välja den/de bästa bland de många alternativen, har jag sammanställt en lista som kommer att göra din uppgift mindre skrämmande. Låt oss dyka in🤿 direkt.

CCleaner

Ett av de mest pålitliga och mest använda namnen i datarensningsutrymmet, CCleaner hjälper till att ta bort skräpfiler, rensa appcachar och optimera enhetens prestanda.

Några av dess fantastiska funktioner inkluderar:

 • Hjälper till att snabba upp din telefon genom att ta bort cache, webbläsarhistorik, innehåll från urklipp och mer med ett tryck.
 • Ger dig en rapport om oanvända appar och hjälper dig att avinstallera dem och frigöra ditt lagringsutrymme.
 • Har ett intuitivt användargränssnitt och lättanvänt gränssnitt med enkla funktioner, vilket gör det mindre utmanande om du inte är tekniskt avancerad.

Appen visar också hur du kan städa upp ditt fotobibliotek, vilket gör en av de mest vardagliga uppgifterna snabba och bekväma. Den hittar automatiskt dubbletter, suddiga bilder och bilder av dålig kvalitet. Dessutom hjälper det också till att minska fotofilstorleken och raderar bilder från privata chattar.

Ladda ner CCleaner för Android

AVG Cleaner

Genom att installera AVG Cleanerregistrerar du dig för kraftfullt skydd och suverän prestanda för din Android-enhet.

Den litar på av nästan 50 miljoner människor över hela världen och erbjuder flera verktyg för att hålla din smartphone igång smidigt. Dess primära funktioner inkluderar att frigöra utrymme genom att ta bort onödiga skräpfiler, cache, kvarvarande filer och föråldrade appar.

Det som gör den här applikationen unik är dess batterisparläge, som hjälper till att förlänga telefonens batteritid genom att automatiskt stoppa strömtömningsprocessen som orsakas av flera faktorer, som appar som körs i bakgrunden, appar som matar mer data/utrymme, etc.

Dessutom kommer den med en minnesförstärkare som optimerar ditt RAM-minne, vilket resulterar i snabb och smidig funktion för appar. Den erbjuder frekventa uppdateringar för appen för att täcka eventuella problem som användare kan möta i framtiden.

Ladda ner AVG Cleaner för Android

Avast Cleanup

Denna prisbelönta antivirusapp är enkel att installera och ännu enklare att använda. Med över 435+ miljoner användare över hela världen har det varit en pålitlig rådgivare sedan starten för 30 år sedan.

Under en period har Avast Cleanup förbättrat sina erbjudanden och förbättrat sitt användargränssnitt för bredare ”anpassningsbarhet” om det bara är ett ord. Det utmärker sig för att rensa upp kvarvarande filer, tillfällig appdata och cache, som är ansvariga för att sakta ner din enhet.

Dessutom har appen en vilofunktion som sätter bakgrundsapparna i viloläge. Jämfört med andra appar är det här verktygets huvudfokus integritet. Dess primära mål är att skydda din integritet genom att upptäcka och ta bort känsliga eller föråldrade data från din enhet och förbättra den digitala säkerheten.

Ladda ner Avast Cleanup för Android

Norton

Norton är en skräprensningsapp som syftar till att höja din digitala upplevelse och har en utmärkt apphanterare som avinstallerar bloatware och oönskade appar, rekommenderar att du blir av med appar som sällan används och flyttar appar till ditt SD-minneskort för att frigöra ditt lagringsutrymme.

Några av de många andra funktionerna i denna app inkluderar:

 • APK-filborttagning
 • Borttagning av restfiler
 • Minnesoptimerare
 • Skräpborttagare
 • Cache renare
 • App-specifik cache-rengörare

Skräpborttagningsfunktionen är interaktiv och hjälper dig att ta bort onödiga filer, cache och rester med ett enda tryck för att frigöra intern lagring. Appen ger dig också statistik över appanvändning för att hjälpa dig att identifiera vilken app som inte längre behövs och kan avinstalleras för att spara lagringsutrymme.

Ladda ner Norton för Android

Gator

Ett enkelt men effektivt rengöringsverktyg, Gator är exklusivt utformad för att skräddarsy din Android-enhet och optimera den till dess bästa. Förutom att ta bort överflödiga onödiga filer som saktar ner din enhet, hjälper det också att analysera ditt interna lagringsutrymme och föreslå åtgärder för att öka din enhets hastighet.

Appen har en dubblettfilsökare som lokaliserar och tar bort dubblettfiler från din interna och externa lagring. Du får också en resursmonitor som hjälper dig med realtidsrapporter om CPU-användning, CPU-belastningsmedelvärden, minne och byte, lagringsläsning, skrivning och nätverk.

Den här detaljerade analysen hjälper dig att bestämma vad som behöver behållas och vad som kan raderas för att din telefon ska fungera smidigt.

Ladda ner Gator för Android

Orange hund

Om du letar efter mer än bara optimering måste du lägga vantarna på Orange hund. Du får fördelen av VPN-tjänster, skräpfilrensning och antivirusskydd i en enda app, och jag vet inte vad som är coolare än så.

Den skyddar din enhet från skadlig programvara och virus och gör också ett anständigt jobb med att upprätthålla sin prestanda genom att rensa lagringen regelbundet. Du kan köra antivirusgenomsökningar och aktivera en VPN varje gång du vill komma ikapp med exklusivt innehåll från andra delar av världen.

Ladda ner Orange Dog för Android

Telefonmästare

Utvecklad av Transsion Holdings-gruppen har denna Android-skräprensningsapp lockat många användare sedan lanseringen. Den har en filhanteringsfunktion som hjälper dig att radera oanvända filer och hitta suddiga eller dubbletter av telefoner, videor och stora filer som upptar utrymme i din telefon.

Du kan också skydda din integritet genom att låsa valfri app med applåsfunktionen. Telefonmästare utökar dess funktionalitet ytterligare för att komprimera stora storlekar och hjälper till att spara utrymme i din enhet.

En av dess anmärkningsvärda egenskaper är CPU-kylaren som förhindrar att din telefon överhettas efter en lång spelsession eller långvarig användning.

Tack vare sin datahanterarapp som ger dig detaljerade insikter om din mobildataanvändning kan du spara mycket data.

Ladda ner Phone Master för Android

1Knacka på Rengöring

1Knacka på Rengöring rensar inte bara din cache och skräp utan även historik, samtalsloggar och oönskade texter för att frigöra ditt mobilutrymme. Den har ett intuitivt gränssnitt med kategorifördelning, vilket gör det bekvämt att komma åt olika kategorier av filer att rengöra med ett enda tryck – som appens namn antyder.

SD-kortrensaren hjälper dig att frigöra lite utrymme från SD-kortet. När du har installerat appen distribuerar den en startskärmswidget som ständigt meddelar dig om cacheminnet och tillgängligt lagringsutrymme som finns kvar i din enhet.

Du kan lista apparna via olika kriterier, som data, kod, storlek, namn eller cache. Denna skräprensare finns på över 10 språk, inklusive arabiska, tyska, serbiska, slovakiska och tagalog.

Ladda ner 1Tap Cleaner + för Android

Zero Cleaner

Om du letar efter en lösning utan krusiduller för att bibehålla enhetens prestanda, leta inte längre och ladda ner Zero Cleaner av Red Soft now.

Varför? Tja, här är några av de många anledningarna:

 • Körs smidigt på alla Android-enheter, inklusive Android 14
 • Kommer med en dynamisk färgfunktion
 • Innehåller en flytdocka för enkel sjösättning
 • Analyserar och rensar appcache och oönskad data automatiskt eller manuellt

Denna användarvänliga app erbjuder ett snabbt och enkelt sätt att rengöra och optimera din Android-enhet. Den har ett batterisparläge som förlänger din batterilivslängd och även förhindrar att den överladdas.

Ladda ner Zero Cleaner för Android

Avslutande tankar

Även om de flesta av apparna ovan är gratis, kan vissa kräva ytterligare köp om du vill njuta av alla appens funktioner.

Det är viktigt att hålla din telefon skräpfri och skyddad för att behålla den för hållbarhet. En app för skräprensning hjälper dig att uppnå exakt det för att hjälpa dig att uppleva ett smidigt enhetsliv utan krångel.

Kolla sedan in de bästa renare apparna för att frigöra utrymme på iPhone.