9 bästa Planogram-programvaran för att optimera ditt butiksutrymme

Spread the love

Söker du som ägare av ett detaljhandelsföretag kreativa sätt att få ut det mesta av din butiksyta?

I den ständigt föränderliga detaljhandelsvärlden gör effektivt utrymmesutnyttjande och strategisk visuell merchandising stor skillnad för att locka kunder och öka försäljningen. Det är här planogrammjukvaran kommer in i bilden.

Planogram-mjukvaran har förändrat hur återförsäljare skapar och skapar sina butiker för att maximera sin butiksyta och ge konsumenterna en engagerande shoppingupplevelse.

Låt oss i detalj förstå vad planogrammjukvaran faktiskt är och hur den hjälper dig att organisera ditt butiksutrymme.

Ett planogram är en visuell representation som beskriver placeringen och arrangemanget av produkter inom ett detaljhandelsområde, till exempel en butik eller avdelning. Handlare använder det för att organisera sina varor på hyllor, ställ eller displayer.

Huvudsyftet med planogrammjukvaran är att optimera användningen av butiksyta för att förbättra kundupplevelsen, öka försäljningen och förbättra den totala operativa effektiviteten. Planogram utvecklas ofta med specialiserad programvara som hjälper företag att planera, visualisera och hantera sin butikslayout.

Hur hjälper Plangoram programvara till att optimera lagringsutrymmet?

Dessa mjukvarulösningar hjälper till att visa dina varor och varor och optimera det virtuella butiksutrymmet på följande sätt:

 • Utrymmesutnyttjande: Återförsäljare kan använda planogramprogramvara för att få ut det mesta av sitt utrymme. Baserat på kundbeteende, försäljningsinformation och produktens popularitet kan de analysera och ändra fördelningen av hyllutrymmet. Att utnyttja det tillgängliga utrymmet så mycket som möjligt garanterar att varor visas väl synligt, vilket gör det enklare för kunderna att hitta det de behöver.
 • Sortimentsplanering: Programvaran Planogram hjälper handlare att organisera deras produktval. Återförsäljare kan bestämma vilka varor som ska grupperas för korsförsäljningsmöjligheter eller gratis visningar genom att titta på kundpreferenser och försäljningsstatistik.
 • Produktplacering och sekvensering: Säljare kan välja den bästa beställningen för att placera sina produkter med hjälp av planogramprogramvara. Du kan noggrant sortera saker baserat på produktstorlek, varumärke, färg och prissättning för att skapa visuellt tilltalande skärmar som kommer att locka kunder.

Baserat på hur lovande en planogrammjukvara verkar för din virtuella verksamhet, bara vi när vi diskuterar de bästa planogramverktygen tillsammans med deras funktioner som kommer att hjälpa till att förvandla ditt skyltfönster till ett lönsamt nav för visuell attraktion och konsumentengagemang.

Så här är toppvalen för den bästa planogrammjukvaran, välkänd för att vara effektiv och användarvänlig.

DotActiv

DotActiv är en förstklassig leverantör av planogramprogramvara designad för butiker. Deras banbrytande lösning erbjuder kraftfulla datadrivna funktioner som gör det möjligt för användare att skapa effektiva planogram med upp till 40 produkter i en layout med en enda droppe.

  Förvandla din Google Workspace och Gmail till kraftfulla Helpdesk-, samarbets- och automationsverktyg

Genom att få insikter om hyllpositionering och dess inverkan på prestanda kan återförsäljare optimera sin produktplacering för maximala resultat. Den viktigaste höjdpunkten i DotActiv-planogrammjukvaran är automationsförmågan som säkerställer att du kan bemästra de datadrivna planogrammen på några sekunder och inte timmar!

Funktioner:

 • Ger robust detaljhandelsanalys som underlättar välgrundat beslutsfattande.
 • Den har anpassade instrumentpaneler som gör det möjligt för användare att utforska och analysera butiksutrymme visuellt.
 • Säkerställer användarnöjdhet genom att erbjuda omfattande utbildningsvideor.
 • Ge en pengarna-tillbaka-garanti, vilket framhäver deras engagemang för kundernas framgång.
 • Avancerade funktioner som ett datadrivet tillvägagångssätt och engagemang för kundsupport.

Skapande

Creately är en användarvänlig applikation som kräver minimal teknisk expertis för att skapa planogram eller infografik. Det betyder att du kan koncentrera dig på dina kreativa projekt utan att hindras av komplexa verktyg.

Med många bekväma ritgenvägar, ett stort bibliotek med noggrant designade former och ett brett utbud av professionellt utformade mallar,

Sammantaget ger Creately en optimal upplevelse. Dessutom gör dess plattformsoberoende funktion den kompatibel med populära operativsystem som Mac OS, Windows och Linux, vilket säkerställer tillgänglighet för alla användare.

Funktioner:

 • Datadrivna planogramverktyg med samarbete i realtid
 • Friformsduk för intuitiv visualisering med dra-och-släpp-funktion
 • Olika färgteman tillgängliga för att skilja mellan olika produktkategorier
 • Inbyggd Google bildsökning för omedelbar tillgång till relaterade produkter utan att lämna appen
 • Videokonferenser i appen och live-musspårningsfunktion för att förbättra fjärrsamarbete.

SmartDraw

SmartDraw tillhandahåller ett brett utbud av fantastiska detaljhandelsspecifika funktioner och har visat sig vara mycket kompatibelt med samarbete på företagsnivå. Den erbjuder en komplett lösning med många mallar, smidig integration med välkänd programvara, automatisk bildgenerering och enkel fildelning. Överraskande nog, samtidigt som SmartDraw har funktioner på företagsnivå, är priserna fortfarande konkurrenskraftiga.

SmartDraw erbjuder dra-och-släpp-funktionalitet som ger dig möjlighet att lägga till montrar, färgpaletter och anpassning till produkterna. Programvaran erbjuder ett rikt bibliotek med objektbilder som ger dig stora alternativ att välja mellan.

Funktioner:

 • Intelligenta formateringsmotorfunktioner som möjliggör tillgänglig diagrambyggnad och redigering.
 • Automatiska avstånd, justering, storlek och färgscheman är tillgängliga.
 • Ger tusentals mallar och symboler för över 70 olika diagramtyper.
 • Erbjuder äkta CAD-liknande ritförmåga, inklusive standardtekniska skalor.
 • Användare kan skapa anpassade tillägg med VisualScript SDK.

Kvant

Trots att det är ett dyrare alternativ har Quant många fördelar för planogramvaruhandel. Dess verktyg inkluderar en mängd olika fixturtyper, såsom konventionella hyllsystem, bordsdisplayer, specialarmaturer som kylskåp och hängsystem.

  Hur man uppgraderar till Pop_OS 21.04

Quant har också ett användarvänligt gränssnitt som gör det enkelt att använda. Både utrymmesutnyttjande och försäljningspotential kan ökas effektivt med Quants automatiserade planogram. Det rika biblioteket med anpassningsbara mallar skräddarsydda för dina försäljnings- och logistikkrav gör att du kan skapa planogram inom några minuter.

Funktioner:

 • Högpresterande mjukvara som effektivt kan hantera och bearbeta stora datamängder.
 • Generera enkelt exakta och optimala planogram
 • Underlättar sömlös export och delning med team i butik.
 • Aktivera samtidig åtkomst för flera användare, vilket möjliggör samtidigt arbete på olika projekt.
 • Webbapplikation erbjuder hög flexibilitet och anpassningsmöjligheter enligt dina preferenser.

Relex

Relex är specialiserat på att hjälpa återförsäljare och konsumentvarumärken att uppnå lönsam tillväxt genom försäljnings- och distributionskanaler. Genom att prioritera kundnöjdhet och minimera driftskostnaderna, gör deras omfattande leveranskedja och detaljhandelsplaneringsplattform det möjligt för företag att förbättra sin övergripande prestation.

Med sitt innovativa tillvägagångssätt hjälper de kunder att uppnå anmärkningsvärda resultat, inklusive exceptionell produkttillgänglighet, ökad försäljning, förbättrad hållbarhet och optimal avkastning på investeringen.

Funktioner:

 • Ger utrymmesplanering och 2D-planogramproduktion med fjärråtkomst.
 • Gör det möjligt för personalen att föreslå sortimentsändringar baserat på planogramdata.
 • Möjliggör skapande, exekvering och övervakning av uppgifter i flera miljöer.
 • Möjliggör produktpåfyllning i ett visst område
 • Det ger företag möjlighet att fatta välgrundade beslut angående inventering, utrymmesutnyttjande, personalledning och kapacitetsplanering.

zVisuel

zVisuel är ett specialiserat verktyg riktat till tillverkare, varumärken och återförsäljare som syftar till att snabbt och effektivt generera högkvalitativa planogram.

Genom att använda 3D-planogram kan användare låsa upp möjligheten att interaktivt se och skriva ut planogram från olika vinklar, automatisera dubbleringen av produkter längs hyllornas djup, simulera invecklade fixturer och POS-element och få tillgång till många andra funktioner som tidigare var utmanande att uppnå med traditionella 2D-metoder.

Funktioner:

 • Standardanalysverktyg ingår för att optimera hyllvärde och sortiment.
 • Möjlighet att mäta hyllvärdet och beräkna försäljning i realtid.
 • Generera högupplösta 2D- eller 3D-bilder av hylllayouten.
 • Skapa anpassningsbara planogramrapporter med detaljerad information.
 • Publicera planogramrapporterna för att dela med intressenter.

OPENCatman

OPENCatman revolutionerar området för rymdplanering och design med sina banbrytande funktioner. Denna programvara underlättar sömlöst samarbete mellan tillverkare och återförsäljare, vilket gör det möjligt för dem att skapa innovativa kategorimarknadsplaner.

Med sin molnbaserade plattform har denna banbrytande programvara fått en stor och imponerande användarbas. Dessa användare utnyttjar OPENCatmans kraftfulla funktioner för att designa, analysera och enkelt dela detaljhandelsplanogram med butiker och partners.

Funktioner:

 • Skapar detaljplanogram för produktklassificering och visning.
 • Fastställer och analyserar vändningar baserat på försäljning, lageromsättning och marginal
 • Tillhandahåll en produktdatabas med 1 200 000 möjligheter från 40 länder som fortfarande expanderar.
 • Användare kan dela planogram mellan medarbetare.
 • Användare kan dela ett produktbibliotek som innehåller foton, mått och produktbeskrivningar.
  14 projektledningskurser online för att få din karriär att växa

Grafolit

Grapholite är ett trendigt och omfattande verktyg för att designa olika diagram. Dess primära mål är att underlätta skapandet av olika affärsgrafik och tekniska ritningar, som omfattar allt från grundläggande utkast och skisser till intrikat och professionellt utseende virtuella planogram.

Du kan inte förbise detta otroliga verktyg om du är involverad i att rita flödesscheman, planritningar, nätverkslayouter, skisser, illustrationer och andra liknande uppgifter. Tack vare frihandsritningsfunktionen låter Grapholite dig skapa grundläggande former och anslutningar på ett mycket enkelt sätt. Om du vill skapa komplexa ritningar och strukturer kan du välja hundratals färdiga stenciler med hjälp av dra-och-släpp-funktionen.

Funktioner:

 • Tillhandahåll ett intuitivt gränssnitt som tillåter användare att dra och släppa produkter till en virtuell butikshylla eller display.
 • Möjlighet att anpassa butikslayouten genom att ange storlek, form och antal hyllor.
 • Fördesignade mallar finns tillgängliga för vanliga butikslayouter eller visningstyper.
 • Inkludera funktioner för att hantera och organisera produktdata, som produktbilder och prissättning.
 • Möjlighet att generera 3D-visualiseringar eller realistiska renderingar.

Edraw

Edraw by Wondershare utmärker sig för sitt användarvänliga gränssnitt, designat för att ge nybörjare en enkel navigering. Med så många alternativ i verktygsfältet, panelen och biblioteket kan du enkelt välja vilken design du vill, dra den och släppa den på arbetsytan. På så sätt blir det enkelt att fylla i ett planogram.

Dessutom erbjuder EdrawMax sömlösa delningsmöjligheter, så att du kan exportera ditt färdiga arbete till Visio. Fylld med en enorm samling av mallar och symboler hjälper Edraw dig att rita imponerande planogram med minimal ansträngning, oavsett om du är nybörjare eller proffs.

Funktioner:

 • Erbjuder 25 professionellt designade färgkombinationer för icke-designers.
 • Innehåller anteckningsfunktioner för att enkelt fånga och organisera tankar.
 • Tillåter att bädda in hyperlänkar i diagram för förbättrade förklaringar.
 • Ger utskriftsmöjligheter för att dela skapade diagram med vänner.
 • Erbjud ett brett utbud av symboler och former för enkelt val i dina diagram.

Slutsats

Att implementera planogram-mjukvara är en spelomvandlare för återförsäljare som vill optimera sin butiksyta. Genom att utnyttja avancerad teknik och datadrivna insikter ger denna programvara återförsäljare möjlighet att skapa strategiska layouter som maximerar försäljningen, förbättrar kundupplevelsen och förbättrar den totala operativa effektiviteten.

Du kan enkelt experimentera med olika planogrammjukvara som nämns i det här inlägget och revolutionera hur du planerar, visualiserar och genomför dina marknadsföringsstrategier.